Zobacz pełną wersję : Problem z włączeniem gry
Mam problem otóż gdy sie zaloguje na the settlers wszystko ładnie działa klikam graj one się ładują gdy wyskakuje mi takie coś ,,połączenie zostało zerwane prosimy wybrać ok aby odświeżyć połączenie pisałem już do support ale nie odpisują nie wiem o co chodzi prosze pomóżcie !!!!!!!:(
Agnieszka_73
07.02.2013, 11:19
czy zawsze po konserwacji będą problemy z zalogowaniem się na grę, przecież to już przechodzi wszelkie pojęcie :(
ale ja to mam od wczoraj bo mogłem się zalogować wszystko chodziło tylko nie chciało mnie połączyć z serwerem rozmów wyłączyłem komputer bo zwykle go usypiam żeby mi się szybko włączał to go wyłączyłem i od wczoraj to mam :( nie wiem czy to u mnie coś w kompie czy u nich ?
SebaD1979
07.02.2013, 12:04
Proponuję wyczyścić cache przeglądarki, też co jakiś czas mam ten problem i jeszcze się nie zdarzyło żeby nie pomogło.
Agnieszka_73
07.02.2013, 12:51
a ile razy można czyścić ciasteczka ?? co ??? i co z moją rozpoczętą przygodą ???? support zwróci mi straty ??? szlag mnie trafia, nic nie dbają o graczy, nic :(
a ile razy można czyścić ciasteczka ??
Tyle ile będzie trzeba. Usuwanie ciasteczek i czyszczenie cache przeglądarki leży po stronie użytkownika, serwer za Ciebie tego nie zrobi.
michalc1976
07.02.2013, 12:54
i co z moją rozpoczętą przygodą ????
Podczas konserwy czas w przygodzie jest zatrzymywany.
Agnieszka_73
07.02.2013, 13:05
mój ccleaner nie ma już co czyścić i nie chrzańcie że to z mojej strony jest problem,bo to jest co tydzień po każdej konserwacji
a czas na przygodzie się zatrzymuje tylko na konserwację a nie na późniejszy problem z wbiciem się do gry
SebaD1979
07.02.2013, 13:11
a ile razy można czyścić ciasteczka ?? co ??? i co z moją rozpoczętą przygodą ???? support zwróci mi straty ??? szlag mnie trafia, nic nie dbają o graczy, nic :(
A ile razy można sprzątać mieszkanie? Komputer też wymaga pewnych prac konserwacyjnych. Jeżeli użytkownik je zaniedbuje, to pretensje do supportu są co najmniej nie na miejscu. Czyszczenie cache przeglądarki, to jest jakieś pół minuty, więc nawet jakbym musiał robić to codziennie, to nie jest to wielki problem (u mnie taka potrzeba zdarza się może raz na tydzień - i wcale nie jest to związane z przerwą konserwacyjną, bo dzisiaj rano zaraz po 6 zalogowałem się bez problemu).
mój ccleaner nie ma już co czyścić i nie chrzańcie że to z mojej strony jest problem,bo to jest co tydzień po każdej konserwacji
a czas na przygodzie się zatrzymuje tylko na konserwację a nie na późniejszy problem z wbiciem się do gry
Gdyby to był problem wyłącznie po stronie serwera to osób mających problemy byłoby...troszkę więcej. A tu widzę, że mamy raptem dwie, i to z różnych serwerów. Na Forum coś dziś cisza, tak że pewnie (prawie) wszyscy siedzą w grze i nie mieli problemów z zalogowaniem.
Agnieszka_73
07.02.2013, 13:21
ja dziś rano też byłam na wyspie i nawet posprzątałam sobie tam, a moje oprogramowanie jest nowe i świeżutkie i wara od niego, a to że są problemy z logowaniem to nie jest wina kompa bo próbowałam na trzech różnych
SebaD1979
07.02.2013, 13:40
To spróbuj jeszcze inną przeglądarkę. Na domowym kompie normalnie używam firefoxa, ale do gry w settlersy IE. Z firefoxem po prostu na tym kompie się settlersy gryzą. Może kwestia jakiejś wtyczki, może konfigu kompa, nie wiem. Jeżeli byłby to problem w grze, to zaraz mielibyśmy tu na forum pełno wpisów, a jak na razie jest cisza.
EX_Zakrecony
07.02.2013, 14:04
Z firefoxem faktycznie są problemy, gdy zaczynałem grać używałem ff, ale co chwilę 2minuty po zalogowaniu wyrzucało mi ten błąd, zmieniłem na chrome i mogłem grać bez problemu. Teraz też ff strasznie mi muli, ale o dziwo na starszym lapku z tą samą wersją przeglądarki i też na w7 śmiga normalnie.
Pozdrawiam
Mod Zakrecony
Agnieszka_73
07.02.2013, 14:05
no właśnie o to chodzi że używam tylko IE bo to "gryzienie się" zauważyłam już daaaawno temu i przestałam używać firefoxa, a problem z "białą planszą" zrobił się już wczoraj wieczorem, dziś rano normalnie się zalogowałam i nawet pyknęłam 2 czy 3 obozy na przygodzie i nagle mnie wywaliło i nie chce wejść, były już takie historie kiedyś i mijały więc czekam cierpliwie
Problem z "białą planszą" może sugerować problemy z siecią. Jeśli masz możliwość, sprawdź na tym samym kompie, ale w innej sieci.
Agnieszka_73
07.02.2013, 14:16
z siecią nie mam problemu bo inne strony śmigają bez zarzutu
"Innymi stronami" sobie nie pograsz w TSO. A wystarczy że jest jakaś blokada na poziomie providera, jak np. u mnie w pracy. Stronki śmigają, na stronę główną TSO zalogować się mogę, Forum chodzi, ale do gry nie wejdę. Stąd moja sugestia żeby sprawdzić w innej sieci.
Agnieszka_73
07.02.2013, 14:27
nie mam możliwości wejścia na inna sieć, a siedzę w domu więc nie mam żadnych blokad na kompie
ja mam 3 przegladarki 3 wersje flasza i nawet cholernej odpowiedzi na forum nie moge zamiescic
sam sobie mozg wyczysc - pewnie kupa ludzi tak jak ja nie moze nawet od rana posta tu zamiescic
edit :
LOL w koncu umiescilem post na forum - probowalem tu napisac od 7 rano
Zwolk: mam IE , FF i Maxthona - w kazdym jest to samo.
Loguje sie, 5 sek mam gre i wywala serwer rozmow, a nastepnie mnie z gry.
i skonczcie chrzanic z czyszczeniem ciasteczek - 90% z was nie potrafi takowego odczytac i nie wie do czego tak naprawde tutaj sluzy.
edit2:
pinga mam 350-750 wiec moze jakis madry ustawil na 500 max timeout na serwie rozmow - nic innego nie przychodzi mi do glowy
nie mam możliwości wejścia na inna sieć, a siedzę w domu więc nie mam żadnych blokad na kompie
Czytaj ze zrozumieniem - wyraźnie pisałem o blokadzie na poziomie PROVIDERA czyli tego od kogo masz internet. Nie mówię o blokadzie, którą zakłada tatuś żeby dzieci na niechciane stronki nie wchodziły.
zwolk - wlasnie sie nagle odblokowalo
wyobraz sobie ze nagle zaczelo dzialac - udalo mi sie zalogowac
nagle dziala i na maxthonie i na IE (FF nie probowalem jeszcze) ja providwera w 1 godzine nie zmienilem (tmobile)
zwolk - wlasnie sie nagle odblokowalo
wyobraz sobie ze nagle zaczelo dzialac - udalo mi sie zalogowac
nagle dziala i na maxthonie i na IE (FF nie probowalem jeszcze) ja providwera w 1 godzine nie zmienilem (tmobile)
Moje wypowiedzi tyczyły się ściśle problemu, który opisuje Agnieszka_73. Ty wtryniasz się, bluzgasz naokoło jakby co najmniej to była moja wina że nie możesz grać. Ewidentnie wygląda na to, że ci z BB się na Ciebie uwzięli i sabotują Ci konto przy każdej konserwacji... czyżby po to były te przerwy techniczne?
SebaD1979
07.02.2013, 15:05
ja mam 3 przegladarki 3 wersje flasza i nawet cholernej odpowiedzi na forum nie moge zamiescic
sam sobie mozg wyczysc - pewnie kupa ludzi tak jak ja nie moze nawet od rana posta tu zamiescic
edit :
LOL w koncu umiescilem post na forum - probowalem tu napisac od 7 rano
Zwolk: mam IE , FF i Maxthona - w kazdym jest to samo.
Loguje sie, 5 sek mam gre i wywala serwer rozmow, a nastepnie mnie z gry.
i skonczcie chrzanic z czyszczeniem ciasteczek - 90% z was nie potrafi takowego odczytac i nie wie do czego tak naprawde tutaj sluzy.
edit2:
pinga mam 350-750 wiec moze jakis madry ustawil na 500 max timeout na serwie rozmow - nic innego nie przychodzi mi do glowy
Więc może problem leży w jakości połączenia, a nie po stronie gry/forum?
a mogli byście mi jeszcze powiedzieć jak usunąć cache przeglądarki
SebaD1979
07.02.2013, 15:49
ctrl + shift + delete i zaznaczyć odpowiednie opcje w okienku, które się pojawi.
zrobiłem tak jak mówiłeś usunełem pamięć a problem nadal jest !!!!! :(
U mojego kolegi był podobny problem.
Co jest ich przyczyną?
Najczęstszym powodem tego problemu jest auto. rozłączanie internetu (tak jest w nowych modemach ze starymi umowami).
Moze to smieszny pomysl, Spróbujcie zeby Wam znajomy weszedl na wyspe rzucil np polmisek i wyszedl i sprobujcie sie lognac.
wredniejszy
08.02.2013, 23:19
Czym wyższy lev. i więcej graczy na serwerze tym gorzej.Pierwsza problemy miała Nowa Ziemia teraz maja pozostałe serwery to początek dla najmłodszych.
gizdyzejda
09.02.2013, 09:49
ja tez nie moge
gregorek_1
09.02.2013, 10:46
co sie dzieje z grą ?
logowanie przeszło powodzeniem dochodzę do ostatniego przejścia do gry i koniec nie można wejść do gry?
Kluseczki
09.02.2013, 18:46
Problem jest z przeglądarkami IE i Chrome. Na FF udało mi się wejść. Co ciekawe gra "zacinała się" na ładowaniu kolejki logowania i dalej już się nie ładowała. Zwolk, mało kto zgłaszał problem, bo nie mogli o tym napisać na forum. Mimo, że byli zalogowani w grze, nie logowało ich na forum. Jakby ich konto na forum nie istniało...Sam chciałem się wypowiedzieć w wątku, ale wywalało mi błąd logowania (a nikt mi nie wmówi, że zapomniałem swoją nazwę użytkownika i hasło :)