PDA

Zobacz pełną wersję : Gra Zadania Gildii

Kurde_Mole
03.02.2013, 23:18
Witam.

W obecnej chwili w zadania gildii nie jest premiowana ta osoba co wykona zadanie, tylko ta osoba co nie wykona zadania. Dlaczego tak myślę ? Osoba która wykonuje zadanie gildyjne indywidualne często musi wydać z swoich zapasów jakieś surowce za co otrzymuje marne 17 monet gildii, dopiero ja określona ilość członków gildii wykona zadania indywidualne wszyscy w gildii otrzymują po 119 monet gildii. Wszyscy bez wyjątku, ci co zrobili zadania i ci co nie zrobili zadania również otrzymują. Ten system nie jest sprawiedliwy, w każdej gildii trafi się pijawka która notorycznie nie wykonując zadań indywidualny dostaje i tak monety za to że inny to zadanie zrobili.
Proponuję zmienić ten nieuczciwy system.
Mam taki pomysł odnośnie zadań gildii, a mianowicie.
Każdy gracz który wykona zadanie gildyjne indywidualne powinien dostać nie marne 17 monet gildii a np. 150 monet gildii, a jeśli określona ilość osób w gildii wykona zadanie, to nie dostajemy już żadnych monet tylko odblokowuje się automatycznie możliwość wykonania nowych zadań.
Uważam że taki system premiował by tych co robią zadania, a co Wy o tym myślicie ?

Piotru70
03.02.2013, 23:22
Od kiedy osoba która nie wykonała zadania gildyjnego dostała monety?

okogi
04.02.2013, 00:16
Od kiedy osoba która nie wykonała zadania gildyjnego dostała monety?

odkad zadania gildyjne wprowadzili.... niestety

krotos666
04.02.2013, 00:27
A ja proponuję, żeby monety dostawali tylko te osoby w gildii, które zrobią zadanie.
A pijawki nic.
Wtedy albo zacznie im zależeć, albo obejdą się smakiem.

Jerry1981
04.02.2013, 01:21
co do idei zadania gildyjne ma wykonać określona częśc gildii (ok 2/3 osób aktywnych). zadanie ma 4 wersje zależnie od poziomu gracza. a cały myk polega aby gildia znalazła te 2/3 członków do zrobienia zadań gildyjnych. w wielu gidliach często jest tak, że ci co mają wspierają tych co nie mają surowcami niezbędnymi do zrobienia zadania. dzięki czemu premię dostająwszyscy. prosty przykład. jeden gracz ma w zadaniu gildyjnym zrobić przygodę, a drugi zrobić i wydać długie łuki. ponieważ taniej jest zydać długie łuki to to zadanie jest robione, a kosztowna i niepołacalna przygoda jest olewana. - wszyscy sa zadowoleni i wszyscy dostają nagrodę za współpracę.
Poza tym ilość monet za zadania gildyjne jest uzalezniona od poziomu gracza i od ilości ludzi w gildii.
Jeśli masz gildię pełną egoistów, którzy sobie nie pomagają - lepiej zmień gildię!

A co do naciągaczy i cfaniaków - niestety mieszkamy w Polsce, gdzie uczciwa praca to frajerstwo, zaś kombinatorzy i cfaniacy są chwaleni za zaradność. Takie życie :/

Scolopendra
04.02.2013, 10:55
A co do naciągaczy i cfaniaków - niestety mieszkamy w Polsce, gdzie uczciwa praca to frajerstwo, zaś kombinatorzy i cfaniacy są chwaleni za zaradność. Takie życie :/
Nie znaczy też ,że mamy się godzić na utrzymywanie takich ludzi w gildii ( nie mówiąc o realu).
Czy jesteś pewny że w gildyjnym dają do wykonania przygodę? W dziennym owszem- nawet dzisiaj takie zadanie dostałem. Ale w gildyjnym powinna to być jednodniowa przygoda ( a takiej jak na razie nie zauważyłem).
Współpraca jak najbardziej powinna być premiowana, ale czy "nieaktywny" (z różnych powodów) gracz ma być też premiowany?

Jurek12345
04.02.2013, 11:02
Nie znaczy też ,że mamy się godzić na utrzymywanie takich ludzi w gildii ( nie mówiąc o realu).
Czy jesteś pewny że w gildyjnym dają do wykonania przygodę? W dziennym owszem- nawet dzisiaj takie zadanie dostałem. Ale w gildyjnym powinna to być jednodniowa przygoda ( a takiej jak na razie nie zauważyłem).
Współpraca jak najbardziej powinna być premiowana, ale czy "nieaktywny" (z różnych powodów) gracz ma być też premiowany?

mam 46 lvl, i co drugie zadanie gildyjne mam Czarnych, albo Wikingów

zwolk
04.02.2013, 12:05
mam 46 lvl, i co drugie zadanie gildyjne mam Czarnych, albo Wikingów

Nawet nie strasz :) ja na 45 lvl dostaję same banały, ale wiem że niektórzy w kółko robią np. Wyspę Piratów.

Pomysłu nie popieram, uważam że problem "pijawek" gildie powinny rozwiązywać wewnętrznie. Jak ktoś naciąga gildię, to robi to nie tylko w zadaniach gildyjnych, tylko ma to "we krwi" i takie osoby jest dość łatwo namierzyć.
Ja sam dość często po prostu nie zdążam zrobić gildyjnego (często wchodzę do gry dopiero późnym wieczorem gdy gildyjne jest już dawno zrobione) i nie sądzę, żeby gildia chciała mnie za to w jakiś sposób karać.

Sir_Czacha
07.02.2013, 14:11
Problemem jest to, że w przypadku wykonania zadania dostajesz 15 MG, a w przypadku wykonania zadania przez całą gildię każdy w gildii dostaje 150 MG.
A jakby te wartości odwrócić? :)

Pijawki dostaną po 15 MG, a Ci co robią zadania 150 MG.

Myślę też, że opcja, która pozwalałaby założycielowi gildii ustawić procent osób które mają ukończyć zadanie nie byłaby złym rozwiązaniem.
Oczywiście im większy % tym lepszy drop po zakończeniu zadania.

Wyobrażam sobie to w ten sposób:
Obecnie żeby Zadanie Gildyjne zostało zaliczone potrzebnych jest (chyba) 70% jej członków, którzy wykonają zadanie cząstkowe.
Jakby móc zmienić tę wartość do na przykład 90% i móc zgarnąć dodatkowe 10%-15%-20%-25% 15 MG, albo zmniejszyć tę wartość o te same wartości z podobną stratą.
Mogłoby to niwelować niezadowolenie graczy w gildii z zbyt szybkiej/za długiej realizacji zadań gildyjnych.

Jurek12345
07.02.2013, 15:21
Nawet nie strasz :) ja na 45 lvl dostaję same banały, ale wiem że niektórzy w kółko robią np. Wyspę Piratów.

Też tak miałem na 45. Po przejściu na 46 od razu z grubej rury :)

Jewels1
07.02.2013, 18:24
Nie zgadzam się, te zadania na tym polegają żeby zjednoczyć gildię, jeżeli w gildii są pijawki to naciągają nie tylko na zadaniach gildyjnych i należy takich osób się po prostu pozbyć. Gildia to współpraca i za tą współpracę premiowani są WSZYSCY współpracujący. Są osoby które wchodzą na grę dopiero wieczorem kiedy zadanie jest już dawno wykonane (szok, niektórzy mają życie! Akurat ja nie mam ale koleżanki i koledzy z gildii mają), dlaczego mają być karani za to że w dzień pracują i nie mogą wejść na settlersy? Pomagają nam, wykonującym zadania gildyjne, w inny sposób, dając buffy czy podsyłając brakujące surowce, uważam że za to należą im się monety gildyjne.

A tak na marginesie, te pijawki w gildii też w pewien sposób pracują na monety dla wszystkich, wysokość wypłaty zależy od liczby członków gildii więc sama ich obecność podbija wam wypłatę, gdyby ich nie było musielibyście oddać ten granit, czy zrobić inne trudne zadanie za mniej monet gildii.