Zobacz pełną wersję : Ciekawy podwójny atak :) Chyba BUG ?!
Przygoda "Okradać Bogatych"
Atak na dwa podobozy chroniące przywódcę (górne prawe).
Generał zwykły atakuje wygrywa i zamiast zaatakować drugi obóz .... powtórnie atakuje już zdobyty !!! i po wygranej atakuje następny.
Czyli przeprowadza trzy ataki :) 2x na ten sam + 1 na kolejny ;) Oczywiście straty są liczone i chyba z 60 koni w piach idzie.
Być może jest to związane z tym, że w tym samym czasie odsyłałem innego generała na swoją wyspę ?
Jednak nie jest to normalne i chyba trzeba traktować jako problem techniczny ?!
nerwusek
28.01.2013, 21:10
Atak na dwa podobozy chroniące przywódcę (górne prawe).
to bardzo precyzyjne i świetnie obrazuje nam sprawę....
z zlepku informacji moge stwierdzić - coś złapałeś pułapke, laga badz zle puściłeś atak.
ahoj_zeglarze
28.01.2013, 22:30
chodzi mu o atak na wiezyczki :) i podejrzewam, ze pulapke jednak rozbija, ale to sam musi stwierdzic....
BTW: jakby o pulapke zachaczalo to powinno zginac 100% konikow....
SebaD1979
29.01.2013, 09:30
Jeśli to chodzi o wieżyczki, to mógłby i 5 razy atakować ten sam, a i tak byłoby bez strat. Tam się puszcza 100 konnych i zbija wszystkie wieże bez strat, więc musiał zaatakować coś innego.
Wieżyczki są raczej górne środkowe :) A wyraźnie jest napisane "górne prawe" więc chodzi o obozy w prawym górnym rogu mapy. I tam rzeczywiście w pobliżu jest pułapka.
ahoj_zeglarze
29.01.2013, 10:50
no widzisz dla mnie to jest gorny prawy rog :) ale jak sam sie nie okresli to trudno bedzie cokolwiek stwierdzic..
a wiezyczki nie atakuje akurat 100 konnymi :)
Ciężko określić pozycje obozów bo z tego co widzę czasem różnie oznaczone są w poradnikach :)
Nie nie była zahaczona pułapka !!!
Nie wiem co to było, ale ... było ;)
więc jeszcze raz.
hmm - no to może tak to opiszę i zobrazuję.
Poradnik:
http://settlersonlinewiki.cba.pl/index.php/przygoda-2/okradac-bogatych/
Atak z G7 na obóz 19 (dlatego określiłem górny prawy róg bo one tam się znajdują w ilości dwa podobozy)
Atak celowo na 19 - spieszyło mi się i chciałem, żeby przy ciut większych stratach generał zaliczył obóz 18 i 19 !
więc:
Generał zwykły atak na 19 i polazł
Generał zmienia cel
Generał atakuje obóz 18
Generał wygrywa
i
Generał atakuje obóz 18 !!!!!!!
Generał wygrywa
i
Generał atakuje obóz 19
Generał wygrywa
I nie ma mowy żadnych pułapkach, wieżyczkach ?! :)
Były dwa ataki na obóz 18
-------------------------
Oczywiście mimo wygranej straty w koniach spore (chyba koło 50 padło) i zamiast szybciej miałem dłużej bo zanim się konie uzupełniły ... :)
Dobrze, że kolega z gildii wskoczył z przygodę i dobił inne końskie ataki :)
--------------------------
Być może problem jest związany z tym, że w między czasie odsyłałem jednego gen do domu po nowych R i jakieś przeliczanie woja nastąpiło w przygodzie - to tylko jakaś moja sugestia, ale przebieg ataku i problem był tak jak wyżej i mam nadzieję, że jest on bardziej szczegółowy jak pierwotny :)
W sumie jakaś "numeracja" jednolita tych obozów by się przydała w grze :)