PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z utworzeniem konta

adamekzzz
27.01.2013, 09:39
Jestem na 31 poziomie na serwerze Złota Góra, moja znajoma (10 poziom) gra na Czarci Gaj i niestety nie możemy się dodać do znajomych a bardzo byśmy chcieli. Próbowałem założyć nowe konto ale nie można wybrać serwera Złota Góra (80%). Dlaczego? W jaki sposób możemy być znajomymi? Czy da się zmienić serwer nie zakładając nowego konta? Pisałem kilkukrotnie do supportu, ale niestety zostałem zignorowany :mad:

Pozdrawiam
Adam

set2g
27.01.2013, 10:18
Żeby założyć konto na zamkniętym serwerze musi cie ktos grający na nim zaprosic przez email
http://www.thesettlersonline.pl/pl/profil#recruit-friends

adamekzzz
27.01.2013, 10:27
Tak zrobiłem ale nie przyszedł żaden mail z zaproszeniem. Dostałem komunikat:
Już zaproszono
Na ten adres e-mail już wysłano zaproszenie.

Wirusisko
27.01.2013, 10:50
sprawdź spam

Fleotria
27.01.2013, 12:21
Tak zrobiłem ale nie przyszedł żaden mail z zaproszeniem. Dostałem komunikat:
Już zaproszono
Na ten adres e-mail już wysłano zaproszenie.

Byc może jest to wina poczty wp, onet itp... maile czasami nie dochodza

adamekzzz
27.01.2013, 13:32
Mam konto w g-mailu i w spamie też nie ma

Silencer85
27.01.2013, 14:46
Miałęm podobnie odśwież przegladarke i niech wyśle ponownie...Mi też pokazywało że zaproszono po tym sie udało...

2 możliwość pomylił literke w mailu :)

adamekzzz
28.01.2013, 13:08
Wyczyściłem cache przeglądarki, sprawdzałem czy nie ma literówki i nadal bez efektu :-(

zwolk
28.01.2013, 13:37
Jeśli wysłałeś zaproszenie na email który jest już powiązany z kontem na innym serwerze to nic z tego nie będzie. Musicie spróbować z mailem nie powiązanym z żadnym kontem. I żeby była jasność - nie da się tak po prostu zmienić serwera. Musi być założone nowe konto na nowym serwerze i gra zaczyna się od początku. No ale 10 level to jeszcze żadne straty, dość szybkie do odrobienia :)

adamekzzz
28.01.2013, 13:48
Aha, czyli żeby zaprosić kogoś na swój serwer ten ktoś nie może mieć utworzonego konta?

Jerry1981
28.01.2013, 16:47
więcej, jego mail nie może istnieć w systemie (nie da się wysłać dwóch zaproszeń na tego samego maila)

adamekzzz
28.01.2013, 19:03
Ok, zrobiłem tak. Wysłałem prośbę do supportu o likwidację konta, wysłałem żonie zaproszenie na inny adres email, za pomocą linku utworzyła konto. Jest ok, ale jest jeszcze jeden problem. Adres email na podstawie którego zostało utworzone konto nie jest jej adresem. I teraz jak to poprzednie konto zostanie usunięte to czy będę mógł przypisać nowe konto do faktycznie jej adresu, który to był już w sytstemie używany?

Silencer85
28.01.2013, 20:15
Jedna rzecz jeśli masz konto w zakładce możesz samodzielnie usunąć konto poczym przyjąć zaproszenie i grać na innym....

Co do tego adresu jeśli pod ten adres mail nie zostało wysłane poprzednio zaproszenie wiec nie powinno być problemu...

Moj profil/Usun konto

Ja tak miałem jeśli masz w pełni zarejestrowane konto...