Zobacz pełną wersję : Problem z poszukiwaniem węgla.
Free_1981
23.01.2013, 19:54
Witam. Co jakiś czas gdy wysyłam geologa na poszukiwanie węgla pod moją nieobecność po czterech godzinach geolog nie znajduje nowego złoża (mimo tego że powinien) a zaczyna samoczynnie szukać przez kolejne cztery godziny złóż. Miałem kilka już takich przypadków i z tego co wiem u mojego zanjomego też był taki przypadek. Miał ktoś taki przypadek? Jakieś rozwiązanie? Oficjalne pismo da admina? Proszę o pomoc...
EX_BOGVER
23.01.2013, 20:11
ustaw prawidłowo czas w komputerze i przeglądarce
Jurek12345
23.01.2013, 20:40
A to można mieć ustawiony inny czas na komputerze i inny czas w przeglądarce?
mack0wski
24.01.2013, 04:05
hahaha nie no na tym forum tak sie mozna posmiac z modow jak na zadnym innym w Polsce chyba hahah.
EX_BOGVER
24.01.2013, 09:55
Oj można :) Bo na komputerze np ustawiam czas na 16. Na Operze mogłem wybrać czas w ustawieniach że mamy GTM+2 (co dawało 18tą)
mack0wski
24.01.2013, 13:07
jak sie używa wyrobu przeglądarko-podobnego to takie kwiatki wychodzą :)
Free_1981
24.01.2013, 14:13
Ale nawet jakby te czasy były różne, to chyba problem występował by także w poszukiwaniu innych złóż a nie tylko i wyłącznie węgla....
Przypuszczam, że podobny problem mógłby się pojawić w przypadku szukania złóż złota. Chodzi tu o sytuację gdy wylogowujemy się z gry. Pozostałe złoża są wyszukiwane na tyle szybko, że robi się to będąc w grze. Węgla czy złota szukamy raczej nocą, gdy jesteśmy wylogowani.
to raczej blad samej gry ktora przy powtornych logowaniach zle zlicza czas ktory minal od poprzedniego logowania. pare razy tak mialem ze geologowie szukali w kolko zloz
mack0wski
26.01.2013, 20:31
jasne ze bład gry ale nie zauważyłeś ze na tym forum zawsze wina jest po stronie gracza?
Andzi2000
01.02.2013, 15:42
mialem pare razy to samo tak ze to napewno blad w grze :(
Piotru70
01.02.2013, 18:38
To nie jest wina graczy tylko brak kompatybilności gry z przeglądarkami, javą i Flaeshem. Sam dostawca gry ma mało wspólnego z brakiem odpowiedniej funkcjonalności wcześniej wymienionych aplikacji. Np. Mi Flaesh przerywa łącze kiedy oglądam tylko YouTube albo filmy na playtube, a settlersy nie są nawet włączone pamiętając że mam stale usuwane cache.
Mi to zrobiło właśnie trzech geologów. Może to chodzi o to żeby dokupić klejnoty i kupić wesołego geologa?