PDA

Zobacz pełną wersję : Gra zakładki "ulubionego" handlu

anael6669
21.01.2013, 21:03
Gdy wchodzę w kantor ciągle muszę wpisywać: deski, narzędzia, granit itp, a wystarczyła by zakładka np z trzema, może pięcioma ulubionymi, które były by stałe po ich wpisaniu i znajdowały się w dodatkowym pasku nad/pod paskiem kupno/sprzedaż/historia. wystarczy jedno kliknięcie i masz "swoje ulubione zakupy", co wy na to??? Dodatkowo w lewym górnym rogu przyciski takie jak w zakładkach w przeglądarce - wróć i idź do przodu z ofertami ostatnio wpisanymi.

Grafikiem nie jestem, ale coś mi sie udało sklecić"=))

https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-frc3/1374750_239005112915605_111176315_n.jpg

Piotru70
21.01.2013, 23:39
Obojętne mi to, handel taki jaki jest w pełni mi wystarcza i nie szukam problemów, aczkolwiek gdyby coś takiego wprowadzili to też na tym bym nie ucierpiał.

anael6669
25.01.2013, 13:17
Jednak uważam, że dodatkowa linijka nikogo by nie zbawiła, a znakomicie nadawała by się do porównywania cen, co jest podstawą handlu.

ardal
01.03.2013, 13:50
Gdy wchodzę w handel ciągle muszę wpisywać: deski, narzędzia, granit itp, a wystarczyła by zakładka np z trzema, może pięcioma ulubionymi, które były by stałe po ich wpisaniu i znajdowały się w dodatkowym pasku nad/pod paskiem kupno/sprzedaż/historia. wystarczy jedno kliknięcie i masz "swoje ulubione zakupy", co wy na to???

Opcja do zaznaczenia, dodaj do ulubionych towarow handlu. By wyswietlic na gorze wyszukiwania ofert. Lub nowy filtr tak jak mowisz, ulubionych towarow ktorymi chce handlowac, tu kupowac. Jest jak najbardziej pomocny jestem za :)

Larxand
21.06.2013, 11:41
Podbijam, przydałoby się.

Bloodshed
06.09.2013, 21:22
bardzo fajny pomysł anael dzieki za odpowiedz w moim poscie

anael6669
06.09.2013, 21:46
@Bloodshed no problemo"=))
Chociaż strzałki w lewym górnym rogu (jak 3-5 zakładek to dla nich za dużo) jak sa w przeglądarkach internetowych:
W lewo - poprzednia strona
W prawo - następna strona

T4SM4
12.09.2013, 02:06
@Bloodshed no problemo"=))
Chociaż strzałki w lewym górnym rogu (jak 3-5 zakładek to dla nich za dużo) jak sa w przeglądarkach internetowych:
W lewo - poprzednia strona
W prawo - następna strona

myślę, że najleszym rozwiązaniem jest zrobienie menu z grupami towarów z możliwością ich przeglądania poprzez znaczek + i zwijania -, każdy surowiec powinien być osobno i po kliknięciu pokazywać automatycznie co w danej grupie jest dostępne i w jakiej cenie

kacyk121
14.09.2013, 13:29
Popieram w 100% :) taka opcja by sie przydala

AlienRajder
23.09.2013, 19:47
Witam.
Popieram.
W założeniu przecież ma to być gra ekonomiczna (dokładniej ekonomiczno strategiczna).
A każda opcja, która wspomaga wyżej wymienione, jest mile widziana.
Pozdrawiam

anael6669
04.10.2013, 23:50
Dodałem nową grafikę lepiej wyglądającą, co Wy na to????

xerenge
21.10.2013, 22:38
Rozwiązanie tego problemu jest bardzo proste, zamiast historii kto kupił a mnie osobiście to w ogóle nie interesuje (zaglądam w historię tylko po to aby sprawdzić co ostatnio sprzedawałem ale wiadomo, że jak ktoś wystawia oferty za max ilość monet to jest tego w historii 44 a my mamy podgląd na ostatnie 20 i nie widać wszystkiego trzeba kasować i dopiero wchodzą te, które poszły na początku).
Wystarczy więc tworzyć historię ale ostatnio wystawianych ofert a przy każdej ofercie niech dodają okrągłe zielone kółeczko tzw. replay - po jego kliknięciu oferta automatycznie zostanie wystawiona. Oczywiście trzeba będzie posiadać należyty zapas zasobów w przeciwnym razie wyskoczy nam komunikat informujący o ich braku.

Seroslav
05.11.2013, 09:58
Albo może to być jako filtr "Ulubione" i gdzieś indziej można by zdefiniowac te ulubione i w każdej chwili je zmienić.

Iphoris
03.05.2014, 12:51
Moim zdaniem powinni zrobić:
- Koło surowca przy sprzedaży i zakupie guziczek "ukryj oferty kupna/sprzedaży tego surowca" (Oczywiście działa oddzielnie dla kupna i sprzedaży). Przechowywane pomiędzy sesjami.
- Guzik pozwalający na przywrócenie ukrytych ofert (pojedynczo lub wszystkie).

I tyle. Powinno być wygodne...

Chowasz sobie towary, których masz zwykle nadprodukcję lub braki (zależy z której strony), dekoracje (chyba że akurat kolekcjonujesz), przygody poza zasięgiem zainteresowań i inne takie, a widzisz w zasadzie tylko interesujące oferty.

Rula
09.05.2014, 22:31
Dobry pomysł, ale bardzo by się przydał przycisk w historii handlu "Wystaw ponownie", wtedy po wygaśnięciu oferty nie trzeba byłoby ponownie wszytkiego wklepywać

wat25
29.05.2014, 00:00
http://forum.thesettlersonline.pl/threads/29087-Wystawianie-handlu-w-kantorze.?highlight=wystaw+ponownie

Temat podobny już był umarł śmiercią własna...przez zapomnienie :D....Wystawianie 30 ofert dziennie jest nieco irytujące....

anael6669
29.05.2014, 01:22
http://forum.thesettlersonline.pl/threads/29087-Wystawianie-handlu-w-kantorze.?highlight=wystaw+ponownie

Temat podobny już był umarł śmiercią własna...przez zapomnienie :D....Wystawianie 30 ofert dziennie jest nieco irytujące....
Mój temat jest z 21.01.2013, Twój z 26.02.2013, czyli po premierze mojego, czyli to raczej ty się wzorowałeś na moim pomyśle.

wat25
29.05.2014, 07:13
Faktycznie...nie dopatrzyłem :P. Nie wzorowałem się,po prostu obaj zauważyliśmy tą samą potrzebę... byle by coś z tego wyszło a nie jak rok temu temat przyschnie.
Pozdrawiam.

Mayk--DoUrden
10.06.2014, 11:30
popieram pomysł zarówno "ulubione" jak i "wystaw ponownie"
Też nie raz myślałem sobie, że przydało by się wystaw ponownie, jak na aledrogo czy innych tego typu, bo część osób wystawia te same oferty na okrągło i szukać ze spisu wszystkiego, dodawać ilość, zatwierdzać.. - przy jednej, dwóch nie ma problemu, ale przy nawet 10 ofkach czy choćby 5-ciu dodawanie tych samych naokrągło co 8 godz. jest irytujące. A to przecież banalna modyfikacja.
Mam nadzieję, że nie umrze to tym razem :) Piszcie tu ludzie co jakiś czas, może w końcu ktoś z BB to zauważy. O ile w ogóle ich obchodzą pomysły ludzi...

Duszysko40
16.10.2014, 23:32
zdecydowanie na tak..

Uranos_old
11.02.2016, 22:13
Witam,

z uwagi na brak zainteresowania (ostatni wpis 16.10.2014 r.) zamykam wątek i przenoszę go do archiwum.

Pozdrawiam,
MOD_Uranos