PDA

Zobacz pełną wersję : Brak zadania gildii

Owghard
19.01.2013, 20:39
Witam

Nie lubię pisać wolę konkrety a nie lanie wody wiec:

1) Był temat do tej pory brak odpowiedzi z strony suportu. STARY TEMAT (http://forum.thesettlersonline.pl/threads/26977-Brak-zadan-gildyjnych/page3?highlight=zadania+gildii)

2) Jakiś nadęty moderatorzyna przeniósł ten temat do archiwum. Rozumiem ze ten moderator ma ludzi grających w poważaniu ale mam nadzieje ze na tego posta chociaż teraz suport zareaguje i doczekamy się jakiejś odpowiedzi.

p.s. Jak twoja gildia ma ten sam problem napisz nazwę gildii ile osób i nazwę serwera

Owghard (Zlota Góra/oTiHo/60osób)

Hofek68
20.01.2013, 17:42
Hofek68 [Nowy Świat/Keys2Games/74członków]

My również nie mamy zadań. Najgorsze jest że nie zostało to zapowiedziane.
Dlaczego ich nie ma? Czy to błąd czy celowe działanie? Jak długo ich nie będzie?

Lumpola
22.01.2013, 08:24
Nam wczoraj znowu zniknęły zadania dla gildii, przedtem prawie dwa tygodnie pisaliśmy o ich braku, nikt nie odpowiedział, Support wszystkie wiadomości zlał, były wysyłane zapytania i wyżej, też bez odpowiedzi, ani zadość uczynienia, ani przepraszam, ani proszę nas gdzieś pocałować, a tu macie promocje na klejnoty. Konserwacja 17 się chyba nie odbyła, bo ludzie byli na kompie do 2.30 i od 4 rano i jakoś bez problemów wchodzili. Czy ktoś dba o ta grę, o serwer, ktoś pracuje tam? czy tylko co jakiś czas Xaar wysyła uspokajające info na forum, a gra się sama toczy i coraz bardziej psuje.
Boli brak szacunku dla graczy i ogólnej komunikacji.
Nowa Ziemia tym razem

taxi910
22.01.2013, 08:55
Znowu zniknęły zadania dla gildii, w grudniu nie było prawie 2 tygodnie no i żadnej rękopensaty z tego tytułu nie było, a Support wszystkie wiadomości zlał, były wysyłane zapytania i też bez odpowiedzi. ktoś tam pracuje ? czy tylko co jakiś czas Xaar wysyła uspokajające info na forum, a gra się sama toczy i coraz bardziej psuje,ewentualnie potraficie bana na ogólnym walnąć bo to proste. Totalna zlewka na graczy z waszej strony i totalny brak komunikacji.

Nowa Ziemia

słowianka
22.01.2013, 13:42
Kolonia/HuS2/61 graczy

brak misji gildii od 2 tygodni, czyli od końca eventu
w przeszłości kilka razy już tak bywało że nie było i się po jakimś czasie odblokowywało, ale wtedy nie było monet gildii wiec strata była niewielka...

ŻĄDAMY REKOMPENSATY ZA STRACONE MONETY GILDII - nie wystarczy ze władze gry dadzą marny bonus dla całego serwera, bo gildie bez misji gildii są pokrzywdzone w stosunku go innych co mają.

Dobra gildia robi misję gildii codziennie, ale wystarczy sobie policzyć ile się traci monet gildii przy założeniu że gildia robi ją w powiedzmy 3 dni (co jest wynikiem osiągalnym dla każdej średnio dobrej gildii)

DuzyPiotr
22.01.2013, 21:40
My też znów! bez zadań gildii.
Ostatnio nie mieliśmy zadań przez 2 tygodnie.
Misje wróciły..... ale rekompensaty żadnej.... ani przeprosin.... ani me ani be.
Ile będziemy czekać tym razem?
I co z rekompensatą?

Gildia Wygnańcy Niebios / Nowa Ziemia

Klakier
23.01.2013, 08:18
Legio Victrix - Kolonia - 98 Graczy .... brak zadań Gildyjnych od 3 miesięcy a support tylko ściemnia i nic nie robi ... straty w monetach gildyjnych za ten czas przechodzą ludzkie pojęcie ...

AndyKozakow
23.01.2013, 08:57
Najlepsza byłaby taka kompilacja błędów w postaci filmiku na YT
z 10 różnych najbardziej uciążliwych błędów z dobrymi opisami
Najważniejszym punktem mogłoby być to jak ludzie potracili konta "przez uszkodzony obszar serwera"
Potem do tego odpowiednie podsumowanie i myśl przewodnia że poświęcając czas i co ważniejsze własne pieniądze nie wiesz co czeka Cię następnego dnia.
Do tego ładna reklama ubi i BB i rozesłanie tego filmiku na wszystkich serwerach.
Jakby im spadła sprzedaż klejnotów o 50% to może by się przyłożyli do roboty.

Lumpola
24.01.2013, 09:00
Niestety dzisiaj po konserwacji - nadal brak zadań gildii.
Najlepszy jest support, który się po miesiącu odezwał:
pierwsze- zapytanie , czy błąd nadal jest - odpowiedź pełna, że tak, cała gildia nie ma zadań - opis gildii graczy etc. etc
drugie- sprecyzuj błąd, czy to ty nie masz zadania, paru graczy, czy jak? - od nowa - że cała gildia - etc. etc.

Nie wiem czy można tu wklejać korespondencję z supportem, ale wygląda to jak świadome granie na zwłokę i udawanie, że nie rozumieją języka polskiego.
Nie pisze do nich dzieci, tylko ludzie wykształceni, piszący niejedno pismo urzędowe i dający sobie radę w naszym zbiurokratyzowanym kraju, ale widać że support rozumie inaczej.
Oczywiście oczekujemy na dalszą korespondencję i ciekawe ile to potrwa, czy i kiedy naprawią i czy przejdzie im przez gardło słowo "przepraszam"

i jeszcze jedno, zauważył cenzurę w tym temacie, część wypowiedzi zniknęła, nie radze usuwać mojej, nie jest wbrew regulaminowi, a usuwanie bez mojej zgody raczej go łamie, w ten sposób problemów z gra nie naprawicie, tylko jeszcze bardziej wkurzycie ludzi.

Pablo7403
24.01.2013, 09:16
Nie zgadzam się na usuwanie moich postów. Jest przecież wolność słowa i wypowiedzi.

AndyKozakow
24.01.2013, 09:24
Prawda jest taka że ten support do którego my piszemy tak naprawdę nic pewnie nie może zrobić.
Dostają masę maili a że nie mogą przecież przekazać do UK, że w Polsce wszystko totalnie leży więc trzymają nasze zgłoszenia po 2-3 miesiące i dawkują je swoim chlebodawcom podstawiając pewnie obok wyniki sprzedaży klejnotów :)
Niestety w naszym supprocie na 100% nie pracują ludzie którzy są nam przychylni i którym zależy na tym aby Polski gracz był zadowolony.
Pokazują to każdego dnia. A kumulacja była w event KŚ gdzie totalnie olali nasze wszystkie pytania i słuszne pretensje :)
Kto brał udział i był zaangażowany skojarzy o co chodzi.
Próbują robić z nas idiotów niestety robią z ......
Proponuję tym co mają problemy, sprężyć swój intelekt lub skorzystać z przestrzeni roboczej znajdującej się między uchem lewym a prawym jakiegoś kolegi /koleżanki i napisać po ang do suportu w UK i przypuszczam że pójdzie to o wiele szybciej.

Herezja
24.01.2013, 09:29
Od początku piszę że to jest tu bardzo negatywne podejście do graczy nic sie nie zmieniło dlatego nie polecam tej gry nikomu a wręcz odradzam każdemu. I myślę że trzeba się zabrać za ten pomysł na YT z filmikami :)) dobra reklama dźwignią do pochylni po której się stacza ta banda okłamująca ludzi by "wyczyścić sobie ciasteczka" . jeszcze posty zaczynają znikać :P łoj dobrze że chociaż to działa w tej grze. Jak się nazywa człowiek który okrada kogoś ??? Złodziej . A tu mamy szajkę bandycką która sobie nic nie robi z ludzi . i MOże z łaski swojej odkrywcy po paru miesiącach zaczną przynosić przygody ???? Bo jakoś do mnie nie przynoszą , pewnie tez wina ciasteczek.... Oddać gildyjne i zwrócić bandyci ale nie w dosypce do marmuru tylko w gildyjnych monetach 88 monet za dzień przypominam. A możecie sobie skasować to co napisałem na wszelki wypadek zapisałem i wkleją znów.

taxi910
24.01.2013, 09:31
Wygnańcy Niebios - Nowa ziemia / już 77 graczy

AndyKozakow
24.01.2013, 09:39
Nie wolno zamieszczać korespondencji z suportem...co dla mnie też jest śmieszne...
Gdzie gracze mają się komunikować w związku z WSZYSTKIMI sprawami związanymi z grą jak nie na forum tej gry...

Husarz
24.01.2013, 10:02
Niestety dzisiaj po konserwacji - nadal brak zadań gildii.

Poprawka jest przygotowana, będzie testowana. Z tego co wiem to BB szuka jeszcze błędów

Nie wiem czy można tu wklejać korespondencję z supportem

Zgodnie z regulaminem na forum jest zakaz umieszczania treści korespondencji z suportem lub jej fragmentów.

ciekawe ile to potrwa, czy i kiedy naprawią

Dziś na testowym będzie update, jeśli poprawka zadań znajdzie się w tym pakiecie to w przeciągu miesiąca trafi to rozwiązanie tutaj. (O ile wyeliminuje błędy)

anael6669
24.01.2013, 10:09
Nowa ziemia/TLB/96 graczy, brak zadań od października":((
odpowiedź: ...zajmujemy się tym..... ...problem jest nam już znany... ...teraz więcej osób będzie odpowiadało na wasze zgłoszenia...
A zadań jak było brak, tak brak dalej, jak pod koniec lutego na testy wrzucą, to wprowadzą w marcu po następnych poprawkach, a to będzie pół roku odkąd ich nie mamy, co daje: średnio (105mg za wykonanie przez gildię+ 35mg na głowę za wykonanie)x średnio 30 dni w mc x 6mc =25200monet gildyjnych, co jest nie do pomyślenia jaką stratę ponosimy i jeszcze pomnożyć to przez ilość osób, które od początku były, to grubo ponad
2 MILIONY MONET GILDII w piach idzie.

Lumpola
24.01.2013, 10:33
.

Dziś na testowym będzie update, jeśli poprawka zadań znajdzie się w tym pakiecie to w przeciągu miesiąca trafi to rozwiązanie tutaj. (O ile wyeliminuje błędy)

Panie Husarz- miesiąc?
Problem dotyczy jak widzę wszystkich serwerów i trwa już bardzo długo, gdyby byli uczciwi to by po pierwsze wyłączyli zadania gildyjne wszystkim na czas poszukiwania błędu, żeby było uczciwie choć troszkę, poinformowali o tym ludzi normalnie, a nie przez swoich podstawionych graczy tu na forum, gdzie czyta niewielka liczba ludzi, więc dezinformacja trwa nadal.

anael6669
24.01.2013, 11:23
to by było 6ciu wesołych geologów albo setki premii, a co za to dadzą, jaką rekompensatę, to co zwykle, czyli kosz egzoi albo latającego osadnika, i +500 do marmuru, kpina

nicothlon13
24.01.2013, 14:30
Dokładnie!!!!

my chcemy zadania gildyjne aby były dostępne !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
co to za ściema z tymi konserwacjami?????????????
Nic nie robią a serwer wyłączony, a zadań gildyjnych jak nie było tak i nie ma!!!!!!!

nicothlon13
24.01.2013, 14:41
ja bym napisał szczerze co myślę na ten temat, ale obawiam się że dostałbym bana... :]

jemen2
24.01.2013, 14:48
Witam , proszę nie usuwać postów w tym temacie , jakim prawem to robicie !!!!
Skoro nie potraficie naprawic problemu , to faktycznie zamknąc zadania dla wszystkich , a nie tak jak teraz jedni mają a inni zebami zgrzytają .

de_vile
24.01.2013, 18:12
De_vile [Nowy Świat/ Stara Gwardia/79członków]

Tym bardziej jest to irytujące, że mają w ciiagu 3 tygodni wycofać mozliwość zakupu wesołego geologa za monety gidlii ! A więc w sumie 5 tygodni bez zadań gildii, 35 zdań, po 130 mg za zadanie .. 4500 monet gildii, lekko licząc półtora wesołego geologa. Super !

Oczekujemy rekompensaty za utracone mozliwosci uzyskania nagród wg uznania !

EX_BOGVER
24.01.2013, 18:39
Witam , proszę nie usuwać postów w tym temacie , jakim prawem to robicie !!!!
Skoro nie potraficie naprawic problemu , to faktycznie zamknąc zadania dla wszystkich , a nie tak jak teraz jedni mają a inni zebami zgrzytają .

Usuwane są jedynie posty niezgodne z regulaminami, zasadami panującymi w TSO i Ubisoft.
Ponadto przypomnę iż forum to nie miejsce na dyskusje na temat pracy moderatorów.
Kolejna wypowiedź poruszająca te kwestie będzie odpowiednio traktowana jako recydywa.
Pozdrawiam Mod Bogver

Owghard
24.01.2013, 18:44
Panie BOGVER my tu szaraczki czujemy sie ignorowani przez suport. Wiec bądz Pan tak łaskaw i kopnij w żyć kogo trza by uczucie ignoracji ludzi przez TSO i Ubisoft mineło. Albo poprosu zamknijcie forum bo po co ta hołota płacąca wam kase kupująca kryształy ma mieć jakie kolwiek prawo głosu do wyrażania swojego zdziwienia jak tak poważna firma jak Ubisoft może mieć ludzi w... A Pan już wie gdzie.

EX_BOGVER
24.01.2013, 18:58
Ubolewam nad faktem, że w czasie normalnych tygodniowych godzin pracy support nie był w stanie odpowiedzieć na takie ilości zgłoszeń jakie docierały.
Większość zgłoszeń także zostaje powielana wielokrotnie przez samych użytkowników gry (zamiast wysyłać odpowiedzi do numeru zgłoszenia - po prostu tworzą nowe)
Co do błędów, są one naprawiane tak szybko jak to możliwe. Dlatego mam nadzieję iż to co będzie testowane teraz na testowym i wyniki będą pozytywne, szybko zostanie dograne na nasze serwery.

DiaBlicaa
24.01.2013, 22:02
Witam,

Mam równiez problem z zadaniami gidlii. Żadna z osób u mnie w gildii ich nie ma. Support od dwoch miesiecy nie może nic z tym zrobić. Rekompensaty też z tego tytułu nie mamy.

monam
25.01.2013, 14:03
My mamy ten problem od dziś ;/ Monet szkoda, bo do tej pory nigdy nam nie przepadły.
Dolina Odkrywców / U Should Be Scared! /35 osób

Hubaertole
29.01.2013, 16:14
U nas 90 osób niema zadań od okolo 2 mies złota góra jedynie dostalismy odpowiec po dwuch miesiacach cytuje Najmocniej przepraszam za zwłokę w odpowiedzi na zgłoszony problem, niestety z powodu trudności technicznych nie mogliśmy otrzymać na czas wszystkich formularzy.

Przepraszam za wszelkie zaistniałe w Twojej rozgrywce utrudnienia.

Uprzejmie informuję, iż nazwa gildii "*****" została juz wpisana na indywidualną listę, która została przekazana do naszego departamentu technicznego, gdzie problem jest obecnie analizowany i trwają prace nad jego rozwiązaniem.
Jak tylko otrzymam informacje na ten temat, bezzwłocznie się z Tobą skontaktuję.

Raz jeszcze bardzo przepraszam.

Życzę miłego dnia.

Pozdrawiam,
Teresa
Zespół The Settlers Online

scorpio
30.01.2013, 12:54
Ponadto przypomnę iż forum to nie miejsce na dyskusje na temat pracy moderatorów.
Kolejna wypowiedź poruszająca te kwestie będzie odpowiednio traktowana jako recydywa.

To niby od czego jest forum jak nie od dyskusji? Zażalenia owszem, piszemy do supportu... Ale rozmowy prowadzimy na forum. Która część regulaminu zabrania rozmowy o moderatorach?

MachoMac
30.01.2013, 13:18
zadań gildii jak niebyło tak dalej niema, moim zdaniem jest to czysta zagrywka twórców gry żeby kupować geologów za klejnoty a nie za monetki gildii, zamiast sie zajmować brakiem zadań zajmują się sprzedawaniem kleju.
To skandal żeby nadal nie było zadań gildii, gdzie te zadania się podziały, i kiedy wreszcie je nam oddacie, kto tam odpowiada za ten bałagan, natychmiast proszę o ukaranie winnych i oddanie nam zadań gildii oraz o rekompensatę ich braku. Jest to wyłudzanie pieniędzy od graczy żeby odebrać im możliwość zbierania monetek i kupna geologa w sklepie gildii, zamiast tego bawicie się w promocje na klejnoty i zapowiadacie że odbierzecie możliwość kupna geologa za monetki żeby będący w potrzebie go posiadania zmusić do kupna za realna kasę. Jest to celowe wyłudzanie i naciąganie na realną kasę od graczy!!!!!
KIEDY WRESZCIE TE ZADANIA GILDII POWRÓCĄ , KIEDY WRESZCIE DOSTANIEM ODSZKODOWANIE ZA STRATY WYNIKŁE Z ICH BRAKU, TO JEST SKANDAL I NADUŻYCIE ŻEBYŚCIE JESZCZE DOTĄD W TEJ SPRAWIE NIC NIE ZROBILI!!!!!!!
Moim zdaniem jest to wyraźne nadużycie ze strony supportu, tym bardziej iż jeszcze straszą recydywami i karaniem za dopominanie się o swoje. Taaaa i jeszcze chca żeby im głosować gdzieś tam za popieraniem tej gry.

pozdr. MachoMac

Antoonina
30.01.2013, 16:03
Kolonia/OLIMP/ 32 graczy, również po evencie straciliśmy zadania gildijne, odpowiedź supporta: proszę czekać.... ILE???

BB_xaar
30.01.2013, 16:16
Antoonina, obawiam się, że trzeba poczekać co najmniej do 14.02.2013 - właśnie wtedy powinna pojawić się poprawka związana z częścią problemów z dziennymi zadaniami gildii.

Antoonina
30.01.2013, 16:19
A myślicie również nad jakimś pokryciem strat w związku z tą awarią? To nie kilka dni, a prawie półtora miesiąca będzie.

Reizon
30.01.2013, 19:42
Piaskownica i poniżej krytyki

Lumpola
31.01.2013, 08:22
Nie sądzę żeby myśleli nad wyrównaniem szans, od nas gildii zaczęły odchodzić osoby do innych, tam gdzie zadanie jest, bo zależy im na monetach - i to nie jest w porządku ze strony firmy, że sytuacja pozostaje w takim stanie. Jeszcze raz apeluje o zawieszenie zadań dla wszystkich, do czasu wejścia poprawki i naprawienia błędu. Albo rzeczywiście przemyślcie to i dajcie gildiom pokrzywdzonym rekompensatę.

Klakier
31.01.2013, 13:08
i second that.

Ripcord
31.01.2013, 14:46
Czarci Gaj/Settlers/ 95 graczy, problem jest już bardzo długo a support odpisuje tylko bzdety . Oni nas mają gdzieś!!!!!!!!!!!!

Bailando666
31.01.2013, 16:51
POPIERAM wyłączenie całkowite dla wszystkich gildii wyżej omawianych zadań gildyjnych. Opcja jest niedopracowana bardzo poważnie.
Gra wręcz zmusza prowadzących gildię by wymagali od gildiowiczów zgłaszasznia wykonania. Księgowania. Zabiera godziny życia. A na końcu zadanie nie chce się zakończyć.
Mamy dość strat (wcale nie małych) wynikających z takiej niedoróby! Żądamy rekompensaty i interwencji.
Proszę dodać możliwość łatwego wglądu w to kto zadanie ukończył.
Nie doprowadzajcie do tego aby to gracze robili za algorytmy kodu brakujące w grze !!!
Wprowadzenie od 14 lutego nowych przedmiotów,ostatnie dni kiedy mozna kupic geologa itp są w takiej sytuacji nie na miejscu!
XAAR reaguj !!! Jeżeli chcesz wiedzieć co by się przydało jeszcze do prowadzenia gildii napisz do mnie! Mam 15 lat doświadczenia w takie klocki.
Międzyinnymi wypadałoby dodać wgląd adminów gildii w to kiedy ostatnio ktoś był aktywny (zielona-żółta-czerwona kropka w skali tygodnia chociażby).
Reaguj kolego zanim zrobi się tu piekło !!

*Moja poprawka,do tego co powyżej pisałem wcześniej-moze się komuś przydać:
Znaleźliśmy sposób na ten błąd.I nie jest to tym razem anulowanie zadania.A dla większości graczy na dzień dzisiejszy to było jedyne rozwiązanie w przypadku gdy ono samo nie kończyło się.
Jak mniemam chodzi chyba o to że podczas startu zadania ustalana jest właściwa i niezmienna liczba ludzi którzy muszą je wykonać,a nie ma znaczenia ta którą pokazuje licznik dostosowujący się stale do obecnej ilości graczy.I tak oto przykładowo wyrzucamy graczy bo przestali grać i widzimy ze zadanie wymaga już mniej nas,ale potem ono i tak nie konczy się. Jednak nadal są ludzie w gildii którzy mogą je wykonać. No chyba że zaszły bardzo drastyczne zmiany w ekipie... Kiedy po prostu taka liczba ludzi,jakiej zadanie oczekiwało na początku jego zaistnienia, zakończy je to wszystko zostaje zaliczone.I mamy kolejne zadanie. Tak więc śmiało,jeżeli się z czymś takim spotkacie.
Natomiast to z brakiem wogóle zadań to już konkretny kaliber.Mielismy i tak kiedys tygodniami.Ale wtedy te zadania były zupełnie nieopłacalne.
Kradły surowce na potęge i dawały śmiech na sali,a nie wynagrodzenie.Były to czasy zanim zmieniono to na monety gildii.
Brak tamtych zadań był mi nawet na rękę-nie musiałem anulować,o co gracze prosili stale bo zaśmiecały im tylko grę.
Inny błąd na jakim straciłem 500 monet gildyjnych to było podczas ofiarowania ich znajomej by mogła kupic sobie geologa.
Ona ich nie otrzymała (a znam ją 11 lat i to nie jest ściema gdyby ktos chciał podważać jej wiarygodność), do mnie też już nie wróciły.
Ludziom czasem ginie EXP.dostają samo PD a sami przechodzą przygode.
I tak oto globalnie na tych serwach przypuszczam wszyscy tracicie jak i my.
Ja rozumiem,że to beta.Dlatego mówię i od siebie co tu sie wyprawia z tym.
Czuje sie wręcz okradany przez niedoróbki i nikogo to jak na razie nie obchodzi.
Pozdrawiam i życzę jak najmniej stresu rodakom na wszystkich tych serwerach.Miłej gry o_O

BAMSE451
03.02.2013, 12:58
Dolina Odkrywców/Biały Kościół/12 osób
Pozdrawiam

Kranderga
03.02.2013, 14:02
Znaleźliśmy sposób na ten błąd.I nie jest to tym razem anulowanie zadania.A dla większości graczy na dzień dzisiejszy to było jedyne rozwiązanie w przypadku gdy ono samo nie kończyło się.
Jak mniemam chodzi chyba o to że podczas startu zadania ustalana jest właściwa i niezmienna liczba ludzi którzy muszą je wykonać,a nie ma znaczenia ta którą pokazuje licznik dostosowujący się stale do obecnej ilości graczy.I tak oto przykładowo wyrzucamy graczy bo przestali grać i widzimy ze zadanie wymaga już mniej nas,ale potem ono i tak nie konczy się. Jednak nadal są ludzie w gildii którzy mogą je wykonać. No chyba że zaszły bardzo drastyczne zmiany w ekipie... Kiedy po prostu taka liczba ludzi,jakiej zadanie oczekiwało na początku jego zaistnienia, zakończy je to wszystko zostaje zaliczone.

Rozumie, że w takim przypadku osoby które zadania nie wykonały, a powinny nadal maja to swoje zadanie pomimo, ze zadanie główne jest już "zakończone".

Lumpola
09.02.2013, 12:28
Nadal brak zadań dla gildii, kolejni członkowie odchodzą lub myślą o odejściu do innych, gdzie zadania są, bo zależy im na monetach, zaczynam się zastanawiać, czy to nie jest celowe wykańczanie gildii "niewygodnych" - bo ani nie próbujecie dać zadośćuczynienia , ani wyrównać szanse poprzez wyłączenie zadań na czas naprawienia błędu - to bardzo nieuczciwe

maciek0081
13.02.2013, 04:51
U nas 90 osób niema zadań od okolo 2 mies złota góra jedynie dostalismy odpowiec po dwuch miesiacach cytuje Najmocniej przepraszam za zwłokę w odpowiedzi na zgłoszony problem, niestety z powodu trudności technicznych nie mogliśmy otrzymać na czas wszystkich formularzy.

Przepraszam za wszelkie zaistniałe w Twojej rozgrywce utrudnienia.

Uprzejmie informuję, iż nazwa gildii "*****" została juz wpisana na indywidualną listę, która została przekazana do naszego departamentu technicznego, gdzie problem jest obecnie analizowany i trwają prace nad jego rozwiązaniem.
Jak tylko otrzymam informacje na ten temat, bezzwłocznie się z Tobą skontaktuję.

Raz jeszcze bardzo przepraszam.

Życzę miłego dnia.

Pozdrawiam,
Teresa
Zespół The Settlers Online

To samo u nas :) chyba kopiuj/wklej a ta lista indywidualna niedługo będzie większa niż książka telefoniczna :D

ladyO
13.02.2013, 10:32
serwer czarci gaj, gildia Holandia 29 osób, brak zadań gildii od 4 dni, brak też jakiejkolwiek reakcji supportu na monity w tej sprawie, support tu wyjątkowo olewa ludzi i chyba trzeba będzie na forach społecznościowych o tym poinformować, by ludzie wiedzieli w co zamierzają się bawić, tak nie traktuje się ludzi, szczególnie gdy chce się by wydawali własne, ciężko zapracowane niewirtualne pieniądze

zwolk
13.02.2013, 11:56
Czytam tą wklejkę z informacją od suportu i wyraźnie widzę, że jest przygotowywana globalna poprawka, która ma rozwiązać problemy z zadaniami gildii. Można też z niej wywnioskować, że support nie zajmuje się poprawianiem błędów, tylko przesyłaniem zgłoszeń do odpowiednich działów technicznych. A że są na pierwszej linii, najbardziej się na nich psy wiesza choć tak naprawdę to niewiele mogą :)

Poza tym widzę, że niektórzy myślą, że forum jest wyłącznie od pisania (głównie od wylewania żali). Otóż czasem warto też na nim poczytać, choćby to:
http://forum.thesettlersonline.pl/threads/28551-Zadania-dzienne-gildii-informacje

PaxEjrene
14.02.2013, 11:44
Dolina odkrywcow, gildia Rycerzy Mowiacych Ni - 12 uczestnikow - brak zadania dla gildii po nocnej konserwacji... Wczesniej wszystkie zadania ukonczone pomyslnie.
Czy to blad?

słowianka
14.02.2013, 13:45
HuS2/Kolonia
Uczciwie informuję, że u nas misje gildii powróciły (po kilku tygodniach buga), na razie o rekompensacie za stracone monety gildii nikt nie słyszał, no chyba że nowy bug jest rekompensatą...
(nowy bug z zakładkami czata, ale to już w innym temacie zgłoszone...)