PDA

Zobacz pełną wersję : Gra Problemy z kopalniami

Janekxx
19.01.2013, 13:56
Uważam , że do budowy kopalni niepotrzebne powinny być patenty budowlane ponieważ mają one małą wydajność i aby produkcja była optymalna trzeba budować ich wiele - i tu pojawia się problem z ograniczeniem . Następny problem polega na tym iż tylko ograniczona ilość np.złota może znajdować się w złożu , a gdy ono się wyczerpie kopalnia niszczeje szczególnie widoczne jest to w kopalni złota ,która jest dość droga a ma małe złoża. Dobrym pomysłem było by więc aby kopalnie nie pobierały patentów budowlanych tak samo jak studnie i pola , a także by geologowie mogli powiększać złoża bez ograniczeń. Bardzo by to nam pomogło:D.

Lukash25
19.01.2013, 14:15
Studnie i pola nie pobierają patentów. A tak po za tym to jak będziesz miał wysoki lvl w grze to zobaczysz że stać Cię na postawienie każdej kopalni. Tak więc ja się do Twojej prośby nie przyłącze bo sobie radzę. Pozdro i miłej gry ;)

Jerry1981
19.01.2013, 14:18
to trzeba tak planować gospodarę, aby patentów starczyło równiez na kopalnie... poza tym nie wiem po co ci tyle kopalń złota... ich budowanie i trzymanie aby sięzawaliły jest mocno nieopłacalne - są lepsze sposoby na pozyskanie rudy złota :)

ps. poza tym ciągle brakuje ankiety wymaganej regulaminem no i jaki związek ma ta propozycja z forum też nie wiem...

anael6669
21.01.2013, 12:19
lipny pomysł, jakby kopalnie NIE pobierały patentów, to na każdym złożu miałbym kopalnie, ale ile ich odnawianie by czasu zajeło, lipa":((

Archax
19.02.2013, 17:55
beznadzieja, jak nie masz patentów to rozbuduj kopalnie na 5 lvl, a jak za mało w złożu to kup doładowanie...

Rafaellus
28.02.2013, 13:56
popieram calkowicie wypowiedz Archaxa,rozbudowywuj na wyzszy lvl i kupuj doladowania
Pozdrawiam

onetm_lukas
20.03.2013, 23:21
dobrym sposobem jest pilnowanie kopaln i zburzenie ich na krotko przed ich wyczerpaniem, wtedy odzykujemy patent.
jest to trodne jezeli niema sie zbytnio czasu aby siedziec w grze ale daje rade

RaideR
20.03.2013, 23:35
dobrym sposobem jest pilnowanie kopaln i zburzenie ich na krotko przed ich wyczerpaniem, wtedy odzykujemy patent.
jest to trodne jezeli niema sie zbytnio czasu aby siedziec w grze ale daje rade

Patenty budowlane odzyskuje się automatycznie po zawaleniu jakiejkolwiek kopalni.
Burzenie ich więc daje Ci tylko część rekompensaty w postaci surowców jakie były potrzebne do budowy.