PDA

Zobacz pełną wersję : Gra Znacznik pozycji generała

Larxand
19.01.2013, 13:05
Tak sobie robię przygodę po raz n-ty i myślę sobie, że przydałyby się dwie proste funkcjonalności:
1. Kiedy wypuszczam generała i człapie on sobie wśród drzew i krzewów, to kliknięcie na garnizon mogłoby powodować wyświetlenie jakiegoś znacznika (np. kółka), wokół tego człapiącego generała, żeby nie trzeba go było szukać po całej mapie.
2. Kiedy klikam tego człapiącego generała, to mogłoby się pojawić okienko z informacją o wojsku, które z nim się ciągnie (z możliwością nakazania odwrotu).

PS Tak, tak, wiem, że można zaznaczyć wszystkie 3 pozycje. Za szybko mi się kliknęło ;)

Jerry1981
19.01.2013, 14:21
jakiś sposób żeby znaleźć tego człapaja pośród gęstwiny drzew na niektórych przygodach by się przydał, ale pozostałe funkcje mam w garnizonie, więc niekoniecznie bym je tu powtarzał :) co najwyżej umożliwiłbym przemieszczanie okna garnizonu, żeby nie było tak generalnie na środku :)

Larxand
19.01.2013, 18:11
Druga opcja byłaby przydatna w sytuacji, kiedy wypuszcza się kilku generałów jednocześnie (niekoniecznie na bloki) i chce się upewnić, czy wszyscy mają to, co potrzeba. Znacznie łatwiej byłoby kliknąć wtedy idącego konika, niż szukać w gwieździe konkretnego generała. Pół biedy, kiedy wysyła się dwóch generałów, ale w dzieciach sawanny albo innych przygodach z poczwórnymi blokami, taka opcja byłaby chyba znacznie wygodniejsza.

anael6669
21.01.2013, 11:20
jestem za":))