Zobacz pełną wersję : Gra settlers mobile
komandos15rpl
14.01.2013, 03:22
Witam mam ciekawy pomysł, gdyby tak można byłoby grać w settlers na telefonie normalnie przez przegladarke w telefonie na takiej zasadzie jak na ********ch gdy sie wejdzie na ******** za pomoca telefonu nie ma grafiki jest tylko lista budynkow do których można wejść, podnieść lvl i inne. Pewnie bardzo trudne jest to do zrobienia ale czy by dalo rade zrobic coś takiego?
Piotru70
14.01.2013, 09:03
Może w ogóle niech zlikwidują oprawę graficzną, przecież komu ona jest potrzebna. Żyjemy w XXI wieku, i albo taka możliwość już jest albo jej nie wprowadzą. Bez sensu
SebaD1979
14.01.2013, 10:43
Pomysł jest dobry. Można odpalić normalną wersję w telefonie, jednak pobiera zadziwiająco dużo danych. Można by zrobić wersję lite, która dałaby możliwość rzucenia premii na budynek, czy zatrzymania produkcji. Do tego grafika nie jest potrzebna, a w awaryjnych sytuacjach mogłoby się przydać. Nie każdy ma wypaśny pakiet internetowy w telefonie. Ja mam 250 MB i to wystarcza na kilka krótkich logowań, żeby np puścić poszukiwaczy.
Jerry1981
14.01.2013, 10:56
z tego co czytam wystarczy android i puffin browser. sa wątki na forum wystarczy poszperać
SebaD1979
14.01.2013, 11:04
z tego co czytam wystarczy android i puffin browser. sa wątki na forum wystarczy poszperać
Zgadza się, wystarczy. Problem w tym, że tak jak napisałem rozwiązanie takie "żre" internet w zastraszającym tempie. Nie potrzeba nawet puffina, bo u mnie się odpaliło na standardowej przeglądarce. Co prawda działa tylko kilka minut, ale wystarczy żeby coś awaryjnie zrobić. Jednak w dalszym ciągu jestem za wersją mobile, która miałaby mniejsze wymagania co do połączenia internetowego, kosztem ograniczenia pewnych funkcji.
Witam.
Ostatnio myślałem długo nad tym pomysłem i doszedłem do wniosku że byłaby to fajna opcja, a mianowicie stworzenie aplikacji na androida przez twórców gry. Aplikacja która miałaby dostęp do normalnych danych konta i z jej poziomu można by było zarządzać naszą wyspą :)
Co mogłaby zawierać aplikacja:
Wysyłanie geologa na poszukiwanie złóż itp.
Handel
Rozbudowy budynków
i dużo więcej :P
Co wy na to?? :)
Jerry1981
17.01.2013, 19:16
ja na to mówię, że z miłą chęcią oddałbym głos, ale nei mam gdzie - ankietę zjadło :/
EX_BOGVER
17.01.2013, 19:27
Ponieważ był już taki temat na forum - zostały połączone w jedną całość.