PDA

Zobacz pełną wersję : Gra Magazyn Prowiantu - drugi

Kylar_Slyterin
10.01.2013, 11:59
Może by do gry wprowadzić drugi magazyn prowiantu?
Obecnie teraz kiedy produkuje kosze to gdy chce coś innego wyprodukować to muszę kasować koszyki z linii produkcyjnej i czekać aż dana rzecz się wyprodukuje albo mam tle zapasów, że magazyn nie wyrabia z ich szybkim przetworzeniem. Może by do gry wprowadzić drugi? Co wy na to?

AndyKozakow
10.01.2013, 12:00
Wg mnie nie ma szans na to tak samo jak na drugie koszary...poza tym nie dałeś ankiety więc temat zaraz Ci usuną...

Kylar_Slyterin
10.01.2013, 12:02
Wg mnie nie ma szans na to tak samo jak na drugie koszary...poza tym nie dałeś ankiety więc temat zaraz Ci usuną...

Za szybko napisałeś a ankiety nie zakłada się od razu tylko trzeba poczekać aż system wczyta pole do wypełniania ankiety.

Po za tym nie proponuje drugich koszar bo to by dopiero nie miało sensu. Ale Magazyn prowiantu przy dużej liczbie rzeczy do wytworzenia ma jak najbardziej sens.

AndyKozakow
10.01.2013, 12:09
Nie napisałem że nie ma sensu tylko że nie ma szans na to :)
Sens to jest jak najbardziej
>>> na jednym robisz kosze
>>>na drugim ludziki
i zamiast 3 byków robię dziennie 5-6:P
To by całą grę wywróciło do góry nogami...
więcej koszy więcej buffów więcej towarów niższe ceny itp itd

zwolk
10.01.2013, 12:15
Było już kilka pomysłów na magazyn prowiantu, ten nie jest najlepszy i moim zdaniem nie ma żadnych szans na wprowadzenie. Problem o którym piszesz można rozwiązać przez wprowadzenie możliwości zmiany kolejności produkowanych rzeczy tak jak to ma miejsce w kolejce budowania, ale ten temat pojawiał się już kilkakrotnie. A nadmiar zapasów zawsze można zrzucić do menu gwiazdy.

Aspekt "wywrócenia gry do góry nogami" również należy raczej rozpatrywać w kategorii minusów tego pomysłu.

Jurek12345
10.01.2013, 12:25
Zamiast drugiego magazynu (zabierającego patent), lepiej wprowadzić możliwość edycji kolejki (tak jak w budowaniu).

EX_Zakrecony
10.01.2013, 12:33
No pomysł raczej mało realny do zrealizowania, a możliwość edycji kolejki została już zgłoszona dalej więc może kiedyś się pojawi. Obecnie lepiej żeby poprawili błędy niż wprowadzali spore ilości nowości.

Pozdrawiam
Mod Zakrecony

Kylar_Slyterin
10.01.2013, 12:56
Może i racja ale mimo wszystko drugi magazyn by się przydał :P a z tą kolejką to i tak niczego nie zmieni bo mogę przecież od początku ustawić : kosz, ludzik, kosz, pokarm, kosz, woń itd........

zwolk
10.01.2013, 14:00
Może i racja ale mimo wszystko drugi magazyn by się przydał :P a z tą kolejką to i tak niczego nie zmieni bo mogę przecież od początku ustawić : kosz, ludzik, kosz, pokarm, kosz, woń itd........

Owszem, możesz wszystko ustawiać od nowa, ale pomyśl, mając kolejkę zapchaną np koszami i osadnikami na najbliższe 24h (a są tacy którzy mają kolejkę na kilka dni), wywalaj całość tylko po to, żeby np. zrobić 1800 karmy dla ryb do zadania. Mając zmianę kolejności w kolejce dodajesz karmę i przesuwasz na samą górę.
Poza tym z tego co kojarzę, to po usunięciu rzeczy z kolejki w magazynie prowiantu przy pełnych magazynach towaru, wszystko co się nie mieści idzie w kosmos - ale to taka mała dygresja na marginesie :)

Jurek12345
10.01.2013, 14:58
Poza tym z tego co kojarzę, to po usunięciu rzeczy z kolejki w magazynie prowiantu przy pełnych magazynach towaru, wszystko co się nie mieści idzie w kosmos - ale to taka mała dygresja na marginesie :)

Nie idzie przypadkiem do gwiazdy?

michalc1976
10.01.2013, 15:13
Niestety nie. Sam się o tym boleśnie przekonałem :(

zwolk
10.01.2013, 15:39

Z handlu (nawet z wygasłych ofert) owszem, ale nie zrzuty z magazynu prowiantu.

icaras
10.01.2013, 18:03
Zamiast drugiego magazynu (zabierającego patent), lepiej wprowadzić możliwość edycji kolejki (tak jak w budowaniu).

Jak dla mnie takie coś rozwiązuje wszystkie problemy z mag. prowiantu.

Steelkill
11.01.2013, 18:01
Owszem, możesz wszystko ustawiać od nowa, ale pomyśl, mając kolejkę zapchaną np koszami i osadnikami na najbliższe 24h (a są tacy którzy mają kolejkę na kilka dni), wywalaj całość tylko po to, żeby np. zrobić 1800 karmy dla ryb do zadania. Mając zmianę kolejności w kolejce dodajesz karmę i przesuwasz na samą górę.
Karma to guzik bo kupisz ale jak masz zrobić 1 osadnika albo 50 marmuru szlak cie trafia bo musisz wszystko kasować i od nowa zrobić moim zdaniem to powinien byc jeden z Priorytetow bo ułatwia i "uprzyjemnia" znacznie grę

ksiaze
13.01.2013, 14:05
Rozszerzmy granicę wyspy, stwórzmy więcej złóż wszystkiego, zwiększmy pojemność magazynów, dodajmy do tawerny nowych generałów, geologów i odkrywców itd. Gra powinna mieć jakieś ograniczenia i niech zostanie jeden magazyn prowiantu. Ewentualnie stworzyć jakąś premię, która przyśpiesza działanie prowiantu koszary mają zaciąg, dom władyki lubczyk, a prowiant coś ma ? bo nie zauważyłem.

anael6669
21.01.2013, 13:58
leci do gwiazdy, a drugi mag prowiantu byłby dobry, ale tylko w snach, za łatwo by było, choć pisze to z bólem serca, no po prostu za łatwo

Rybak2004
21.01.2013, 14:59
jak ma byc drugi magazyn prowiantu - szybcie juz koszary.

Sir_Czacha
16.02.2013, 03:29
Ani koszary.
Ani Magazyn Prowiantu.

Pojawił się już chyba buff na MP.
Kolejkowanie i edycja kolejki - TAK
Multiplikator produkcji (w Koszarach jak i w MP) - TAK
Buffy na Koszary i MP - TAK
Zwielokrotnianie tych budynków - NIE

Orzel93
16.02.2013, 22:50
niech zostanie jeden :) ulepszanie go by nie bylo oplacalne

Wooyek
17.02.2013, 01:27
Nie ma buffa na MP, będzie na evencie wielkanocnym, tylko że to pewnie tylko przez czas jego trwania, powinien być ciągle taki dostępny.