PDA

Zobacz pełną wersję : Darowizna dla prowadzącej licytacje w Domu aukcyjnym na G-10

Mr_SOLAR
09.01.2013, 20:35
Proszę o wypowiedzenie się, czy zgadzacie się na to że by wpłacać symboliczną 1 monetę za każdą aukcje którą wystawia?
Wszyscy co biorą udział w licytacjach wiedzą ile to poświęconego czasu i że nie jest to takie łatwe poradzić sobie z Wami.

Osoby które chcą pisać że wiedzieli że tak będzie że solar chce zarabiać na tym dziękujemy, nie musicie sie wypowiadać, proszę o kulturalne wypowiedzi
pozdrawiam
Mr_SOLAR

arekein
09.01.2013, 20:37
Kulturalnie odpowiadam, NIE :)

W przyszłości TAK... Ponieważ jeszcze trzeba pozmieniać trochę regulamin i uczciwość wystawiających. Za niska cena i nie chcą później wysyłać...

greg1971
09.01.2013, 20:49
Ja jestem za ponieważ licytator poświęca swój czas i trud inni np robią przygody:)

spyker91
09.01.2013, 20:51
Powiem tak osobiście może nie prowadziłem żadnej aukcji ale widziałem tez ile te prowadzenie kosztuje, jakie to jest poświecenie poświęcać swój wolny czas na zabawę dla innych, a można było by inaczej ten czas spędzić jakaś kwota symboliczna powinna być DLA PROWADZĄCEGO LICYTACJE ZA POŚWIĘCENIE SWOJEGO WOLNEGO CZASU. Jedna moneta jak najbardziej nawet i 2% od każdej licytacji dla prowadzącego(ej).
P.S. Jak Mr_Solar upomniał wyżej te kwoty nie będą szły do niego lecz do prowadzącego za poświęcenie.

sampan72
09.01.2013, 20:55
jestem za jak najbardziej

kocacola84
09.01.2013, 20:55
Niestety 1 moneta czy 2% to bedzie wiecej zamieszania niz korzysci dla Dobroci ;)
komu sie bedzie chcialo wystawiac aukcje na 1 monete

kaliber997
09.01.2013, 21:01
Nie wydaje mi sie ze jest to dobry pomysl na ten moment prowadzenia aukcji . Czasem ktos nie wystawi lub ktos inny zgarnie i lipa

Kminiacy
09.01.2013, 21:05
ja uważam ze od towarów o wartosci pow 100 monet powinno byc 5 monet jak np dropy czy budynki te przedmioty można by od 100 monet licytować

Smoczy
09.01.2013, 21:05
Popieram.
Jest to poświecenie swojego czasu kosztuje czasem dużo nerwów i stresu
Spokojnie 2 monety powinien dostawać za aukcje wystawioną lub jesli sie zgodzi za inny surowiec

JASTRZABEKT
09.01.2013, 21:07
za

Wooldoo
09.01.2013, 21:11
te aukcje są ze tak napisze NIELEGALNE. Jak ktoś z wstawiających ofki nie wyślę to niema szans na dopięcie transakcji. Bo i co mu zrobicie jak nie wyśle?
Ubi ma to w nosie a możecie słać te screny gdzie tam chcecie, niema wsparcia ze strony ubi, nie szans na wyegzekwowanie dostaw.
A prowizja dla prowadzącego? Pewnie ale jak to będzie normalne , legalne, i ze wsparciem.
Tyle mam do napisania

Winchester18028
09.01.2013, 21:16
Mysle ze pomysl dobry od 1 m do 5 m tutaj powinna byc taka oplata co laska w wyjatkiem aukcji co cos jest sprzedane w cenie 20 m jak np jakas przygoda dzieci sawanny to troche duzo by bylo :) ....ale jesli cena to 80 lub powyzej 100 m to 5 m czy 2 m mysle ze jest ok .... mozemy wplacac co laska w tym ze pierwsza aukcja powinna byc darmowa gdyz najpierw trzeba dodac osobe ktora wystawia aukcje np pana X i zarazem pan X nam aukcje wystwia w dobrym tonie nalezy wyslac nawet te 2 czy 5 m ...nikogo to nie zrobi biedniejszego .... ale wyslac bezposrednio...... bo nie wyobrazam sobie aby pan X wystawial caly czas aukcje 1 rybke za 1 m czy za 5 m .....wiec wystawiajacy mial by jakis + z tych aukcji co jest napewno ferr i moze wiecej osob by chcialo wtedy te aukcje prowadzic bo troche czasu sie na to poswieca ....i ilu znajomych by sie mialo :) .....

Jestem 100% za w tej formie
pozdrawiam

Ingredd
09.01.2013, 21:26
całkowicie popieram

Thaoo
09.01.2013, 21:45
Ja sie nie udzielam na Aukcji ale ja obserwuje :) popieram to bo czas swój poświecą a mogla by robić coś innego :) Darowizna w postaci 1 monety to jest doby pomysł zawsze może wystawić 1 rybke za 1-2monet na pierwszej ofercie ten ktoś będzie chciał możne kopic :)

waldi998
09.01.2013, 21:48
popieram po monecie od sprzedającego i kupującego

Happyparowka
10.01.2013, 20:50
NIe lubię socjalizmu, i płatności za tylko samo robienie czegoś. Jeśli aukcja jest korzystna dla dwóch stron, to niech odpalą kasę, nie symbolicziną a konkretną np 2% wartości. Jeśli nie, to nie ma sensu. Aukcje to nie obowiązek a przygoda i zabawa. Symboliczna moneta zrobi więcej zamieszania (wysytawianie offki, kiepska odpłatność za robotę) niż pożytku.