Zobacz pełną wersję : Problem z zakupem klejnotów
Witam
Mam problem z zakupem klejnotów.
Problem w moim przypadku dotyczy chyba każdej możliwej opcji. Za każdym razem dostaję błąd.
Sprawdziłem oczywiście czy problem leży po mojej czy po Waszej stronie.
Zalogowałem się na serwer UK gdzie transakcję mogę przeprowadzić bez żadnych przeszkód.
Jak w takim razie mam dokonać zakupów?
Może problem ma coś wspólnego z "uszkodzonym obszarem serwera", gdyż chyba niecały miesiąc temu to konto było właśnie wyciągane z tego problemu.
Piotru70
30.12.2012, 21:30
A mi się wydaje że dzisiaj tego problemu nie naprawią a jutro promocji nie będzie. Powodzenia w czekaniu do następnej promocji, ja wymiękłem cztery dni temu z tym czekaniem. I się tylko w****iłem.
maxxx10000
30.12.2012, 21:47
Witam
Mam również mam problem z zakupem klejnotów wyskakuje mi błąd gdy wybieram płatność opcją "przelewy24".Jak mam dokonać zakupu?
Struna24
30.12.2012, 21:47
Ja też mam ten problem, błąd wywołania strony przelewy24.pl
A ja normalnie zakupiłem klejnoty w sklepie pez żadnych problemów może to zależy od serwerów czy coś nie wiem.
Ja mam ten sam problem z przelewy24.pl
WujekGrzesP
30.12.2012, 21:54
no się nie da
gratulacje dla deweloperów :) super promocja tylko znowu Polacy są pokrzywdzeni :) po 23:01 już będzie wszystko ok tyle ze promocja 0% :) dziękujemy
Ja mam ten sam problem z przelewy24.pl
Fleotria
30.12.2012, 21:59
Ale tu pisze parę osob a zakupilo pare tysiecy osob (w mojej gildi nie było ani jednego problemu) wiec nie zwalajcie wszystkiego na deweloperow że akurat u Was coś nie działa bo ja jestem zdania że działa. Pozatym tak krotkie promocje zazwyczaj blokuja serwery i może to jest przyczyna jednostkowych kłopotów.
Fleotria może bym się z tobą zgodził że to problem przeciążenia serwerów lecz ja mam ten problem przynajmniej od wczoraj, a nie wydaje mi się żeby wczoraj też było takie przesilenie. Problem jest może jednostkowy ale ISTNIEJE, więc zostaje zgłoszony.
Czyli znowu nas potraktowali jak ludzi 3 kategorii.
Chciałem kupić klejnoty ale nawet nie potrafią ich porządnie sprzedać, to się zastanawiam jak i na czym chcą oni zarabiać?
Wychodzi jednak, że to zgraja nieudaczników, którym co dziesiąta rzecz wychodzi.
W takiej sytuacji powinniśmy w ogóle przestać kupować klejnoty bo jak widać, kupowanie przynosi zły skutek.
Powinniśmy całą tę zgraję czegoś nauczyć, pokazać, że nie jesteśmy gorsi niż jacyś tam niemcy i należy się nam taki sam szacunek i traktowanie jak pozostałym graczom na świecie.
rafal102
30.12.2012, 22:07
A czy nie przyszło wam do głowy że to wina przelewy 24 a nie właściciela gry?
maxxx10000
30.12.2012, 22:10
Fleotria no i co że tobie i twojej gilidii się udało kupić u każdego powinno być dobrze i sobie możesz być zdania że działa ,ale nie którym osobom nie działa
Hmm i jednocześnie systemu PayPal oraz transferów kartami kredytowymi? Nie wydaje mi się. A przy okazji jak pisałem na wstępie na serwerze UK nie mam problemu z żadnym w wymienionych sposobów.
ojboli60
30.12.2012, 22:14
Płatność sms , pojawiło się hasło błąd , ale ,klejnoty doładowały się
Ja też mam ten problem, błąd wywołania strony przelewy24.pl
U mnie nie było problemów żadnych, właśnie nabyłem "Weterana":)
A czy nie przyszło wam do głowy że to wina przelewy 24 a nie właściciela gry?
Też robiłem przelew przez przelewy24, widać wszystko zależy od serwera na którym się gra
Przelewy24 nadal nie banglają, za to ruszył PayPal
maxxx10000
30.12.2012, 22:28
U mnie już przelewy24 zatrybiły ;) Powodzenia
Wszyscy ci co kierują się słowami BB na stronie startowej "GRAJ ZA DARMO" są zadowoleni że możemy na was liczyć bo jednak ktoś musi sponsorować serwer ;)
kadMoholik
30.12.2012, 22:59
ja jeszcze czekam na P24
Robert_uk
30.12.2012, 23:00
O co chodzi z tymi przelewami i premiami. Kupuje klejnoty 5k i dostaje 5k a gdzie obiecane 100%. ?????
Płatność PayPal
jakaś farsa tłumaczenie jest absurdem. : "
Nasze godziny otwarcia to 11:00- 20:00 GMT od poniedziałku do piątku.
a po jaką cholere robią promocje w niedziele wieczorem ???
Wyzysk i złodziejstwo !!!
to i tak masz dobrze, że chociaż coś kupiłeś (może support odda tobie te brakujące 100%), ja dalej nie mogę kupić klejnotów i jak znam życie to za kilka dni Xaar bezie tłumaczył, że to przez brak wyczyszczenia pamięci podręcznej wszystkich zainstalowanych przeglądarek na obydwu komputerach ;)
O co chodzi z tymi przelewami i premiami. Kupuje klejnoty 5k i dostaje 5k a gdzie obiecane 100%. ?????
Płatność PayPal
Czy ciebie jakoś trzyma?
Nie ma paczki 5000!. Jest 2500. +100% daje właśnie 5000 które dostałeś.
No ale wina deweloperów. Ukrajmy ich przez niekupowanie. LOL
Mundek_May
30.12.2012, 23:14
Płatność PayPalhttp://oi49.tinypic.com/347jjn5.jpg
edit- Siarix mnie uprzedzil.:D
kadMoholik
30.12.2012, 23:14
to jakas porazka ;/
Champi0n
30.12.2012, 23:19
Coś mi się wydaje że problem moze być na serwerze nowy świat, ale oczywiście mogę sie mylić, ja również bezskutecznie od 19 nie moge kupić. Kiedyś nie miałem problemów. A przelewy 24 działaja bo płaciłem w sklepie internetowym.
pavvel30
30.12.2012, 23:25
bodajże po 30 próbach ruszyło ;)
22:39 przy próbie zakupienia drugiego pakietu znowu to samo - wygląda na to, że trzeba mieć niesamowite szczęście by dokonać zakupu
kadMoholik
30.12.2012, 23:26
Wkoncu udalo sie 40 minut ciaglego klikania ale zakup dokonany.
ja od siebie dodam ze w formie sms to też straszna chu.jnia. czekam 4 godz ni nic nie przychodzi
pomiomo iz mam dowód zakupu o godzinie 19.20 w formie bilingu
Cykl0p72
30.12.2012, 23:38
No i D...pa :(
Mimo wielokrotnych prób nie udało mi się zakupić klejnotów:(
Cały czas wyskakuje komunikat:
"Błąd wywołania strony:
Nieprawidłowe wywołanie
Skontaktuj się z obsługą sklepu i zgłoś powyższe błędy."
ktoś ma podobny problem?
Błąd wywołania strony:
Nieprawidłowe wywołanie
Skontaktuj się z obsługą sklepu i zgłoś powyższe błędy.
Stalin84
30.12.2012, 23:40
Jak macie innego kompa to spróbujcie, u mnie pomogło.
Mam to samo na PayPalu
Niestety, w tej chwili nie możemy przetworzyć płatności za pośrednictwem Twojego konta PayPal. Powróć do witryny handlowca i spróbuj użyć innej formy płatności (o ile jest dostępna).
Jak macie innego kompa to spróbujcie, u mnie pomogło.
nie każdy ma 3 komputery w domu, zresztą u mnie nie pomogło
No cóż widzę, że promocja na klejnoty wyszła jak zwykle:
"Błąd wywołania strony:
Nieprawidłowe wywołanie
Skontaktuj się z obsługą sklepu i zgłoś powyższe błędy."
I tak od 20 minut.
Wy to przynajmniej macie problem związany z przeciążeniem. U mnie sytuacja wyglada inaczej. jak kliknę na np. płatność Przelewy24 i wybiorę "Zapłać" to po chwili mam:
"Błąd
Przepraszamy, ale twoja płatność została odrzucona. Jeśli stwierdzisz, że to błąd, skontaktuj się z nami."
Tylko że do płatności nawet nie doszło jeszcze. Zresztą dotyczy to każdej formy (kart kredytowych, PayPal, itp)
Mostek23
30.12.2012, 23:56
ja mam ten sam problem z przelewem 24 godzinnym ale to chyba specjalnie na polskim serwerze :(
k.............cze co jest grane!!!!!!!!!!!!!!!
Przez Przelewy24 błąd ten sam co wszyscy:
Błąd wywołania strony:
Nieprawidłowe wywołanie
Skontaktuj się z obsługą sklepu i zgłoś powyższe błędy.
Udało się poprzez PayPal ale wyszło drożej 41,71
Kurde mam tego dość.
PayPal za każdym razem wysyła mi maile:
"Status:
Anulowano
Płatność została anulowana przez sprzedającego i pieniądze zostały zwrócone na Twoje konto."
Nie idzie dokonać normalnie zakupu
I koniec promocji. Nie wiem jak u innych, ale u mnie nie udało się dokonać zakupu. BB straciło możliwość zarobku, bo prawdopodobnie spora ilość graczy nie mogła kupić klejnotów.
Już nie wysyłajcie bo jest 20%, dobrze że się znowu zje**** bo bym sobie kupił :/
PowerMen
31.12.2012, 00:25
No okey promocja promocją mam ten sam problem nie zakupilem bo caly czas blad... a teraz to juz po:D moze jeszcze zrobia;p
ukrytyiniebezp
31.12.2012, 00:27
Nie ma promocji i nie ma bledu ;P
jak widać "promocja" została przygotowana dla nas na odwal się
Xaar i Zakręcony będą tłumaczyć, że promocja na 100% była, a to że z niej nie skorzystaliśmy to tylko i wyłącznie nasza wina.
ewentualnie tego, że nie wyczyściliśmy ciasteczek, historii oraz tego, że nie przeinstalowaliśmy system, no może jeszcze dlatego, że system jak mamy zainstalowany nie odpowidał wymaganiom, żeby móc skorzystać z promocji
ale pompa z niektórych, w jakimś temacie płacz ze nic w grze nie robią ciągłe błędy itp i żeby nie kupować klejnotów to moze jakoś wpłynie wydawce, a teraz płacz bo nie można kupic
CUKOLAND
31.12.2012, 09:18
przed chwilą dokonałem zakupu przez przelewy24 i żadnych problemów,
błąd zniknął zaraz po promocji, brak słów
Ja nadal podtrzymuję temat, gdyż problem opisany przeze mnie na początku nadal istnieje. Wciąż dostaję ten sam komunikat błędu.
Maroncjusz
31.12.2012, 14:44
a co ma do tego wydawca gry ? co wy z tymi przelewami24 jak są problemy to do nich piszcie, przelewy24 to nie jedyna opcja - można wpłacac na różne sposoby jak choćby bezpośrednio poprzez kartę płatniczą czy moneybookers. Jak komuś bardzo zależy to sobie poradzi a jak ktoś jest zwykłą sierotą to będzie narzekał i żalił się bo nie umie sobie poradzić
maximusJG
31.12.2012, 16:04
Wydawca jak słusznie zauważyłeś nie może odpowiadać za problemy techniczne pośredników. Jednak jeśli wydawca udostepnia taki a nie inny kanał płatności to powinien on działać. Był bardzo króki czas trwania promocji (kilka godzin) stąd niektorzy probowali to zakupić przed 23 a po nieudanych probach zakładania konta na PP czy MB nie miałąby sensu bo nie starczyło by czasu. Gdyby od razu było wiadomo ze promocja tylko za pośrednictwem kanału X i Y to luz a tak ... miejmy nadzieję, że promocja zostanioe powtorzona i nie dzisiaj od 22 do 1 w nocy heheh Do siego ROku
Nie ma promocji źle! Jest promocja to jeszcze gorzej! Macie ****a problemy... najlepiej pousuwajcie konta i nie grajcie jak wszystko Wam w tej grze przeszkadza.
Oj Hajduk życzę Ci abyś napotkał na problem np. "Uszkodzony obszar serwera". Też Ci wtedy napiszę usuń se lepiej konto a nie narzekasz. Napotkałem już w tej grze na kilka błędów i zawsze je zgłaszam. Na tej podstawie wydawca wie gdy coś działa nieprawidłowo. A skąd wiem, że to problem z grą a nie z bankami? Bo próbowałem każdej opcji, a ponadto założyłem sobie nawet dwa konta i na nich problem nie wystąpił. Stąd wiem że w moim przypadku problemem jest coś w rodzaju błędnego zlinkowania konta gry z systemem płatności.
OrSzuL4321
31.12.2012, 20:18
a co ma do tego wydawca gry ? co wy z tymi przelewami24 jak są problemy to do nich piszcie, przelewy24 to nie jedyna opcja - można wpłacac na różne sposoby jak choćby bezpośrednio poprzez kartę płatniczą czy moneybookers. Jak komuś bardzo zależy to sobie poradzi a jak ktoś jest zwykłą sierotą to będzie narzekał i żalił się bo nie umie sobie poradzić
Misiu, nie znasz problemu to po co się wypowiadasz, problemy były ewidentnie po stronie gry bo szwankowały wszytkie automatyczne metody płatności. Co zresztą było zaznaczane w komunikatach pośrednika że bład występował "u sprzedawcy"
I mają zamiar zafundować nam rekompensatę za te problemy? Próbowałam kilkadziesiąt razy, bo na fejsie ktoś mówił, że jak się próbuje i próbuje, to w końcu zadziała. U mnie nie zadziałało, a byłam poważnie zainteresowana ofertą. Ostatnia taka była chyba ze 2-3 miesiące temu.
Ja także chciałem kupić klejnoty. Próbowałem 30 minut i nic. Co do rekompensaty, to nie liczyłbym na nią. Pewnie będzie trzeba czekać do wielkanocy na kolejną taką promocję.
olejcie klejnoty i grajcie za darmo.
W końcu dziś mój problem został rozwiązany. Nie wiem tylko, kto się do tego przyczynił. Najprawdopodobniej suport, do którego pisałem z przypuszczalnym wyjaśnieniem usterki, jednak nie dostałem żadnej odpowiedzi. W każdym bądź razie na rekompensatę nawet nie liczę, choć byłby to miły gest.