Zobacz pełną wersję : DOM AUKCYJNY NA G10 wpisujemy /j global-10 GORĄCO ZAPRASZAMY
Mr_SOLAR
26.12.2012, 16:39
ZAPRASZAMY na G10 wpisujemy /j global-10 Dom Aukcyjny już otwarty możesz sprzedać i kupić każda licytacja rozpoczyna się od 5m, ZAPRASZAM
3.Prosi się kupujących jak i sprzedających o rozważne podejmowanie decyzji.
Regulamin kanału aukcyjnego
1. Przedmioty na licytację może złożyć każdy użytkownik.
2. Przedmioty będące przedmiotem licytacji muszą być w posiadaniu sprzedającego przez cały czas trwania aukcji.
2a. Na licytacje można wystawiać surowce, ozdoby, przedmioty ze sklepu i dropy z przygód.
2b. Osoby sprzedające drop/ slot w przygodzie obsługiwane są poza kolejnością / nie można czekać parę godzin żeby skończyć przygodę/ i proszone są o wysyłanie ofert na szept do prowadzącego licytację.
2c. Każdy zainteresowany sprzedażą wysyła swoje oferty na PW licytatora, podając co chce sprzedać i w jakiej ilości. Nie obowiązuje cena zaporowa, czyli ile życzy sobie kupujący przed startem licytacji / oferty takie nie będą wystawiane/. Każda aukcja zaczyna się od 5 monet . Licytujemy co 5 lub wielokrotność cyfry 5.
2d. Osoba prowadząca licytacje nie wpisuje nazwy sprzedającego tylko dany towar / unikniemy sztucznych podbijań/chociaż częściowo:). Po zakończeniu licytacji dane te podawane są kupującemu na szept. Jeżeli ktoś ma problem z zapamiętaniem co wystawił może podać prowadzącemu jakąś swoja nazwę lub rząd cyfr , będzie to uwzględnione przy wystawianiu ofert i każdy siebie i swoją ofertę odnajdzie.
2e. Kupujemy tylko za monety. Granit czy inne surowce nie będą brane pod uwagę.
3. Licytacja trwa do momentu aż padnie najwyższa oferta. Towar uznaje się za sprzedany po trzecim zawołaniu.
3a. Wystawiający zobowiązuje się sprzedać przedmiot za wylicytowaną kwotę.
3b. Nie zawsze osoba sprzedająca jest dostępna zaraz po wygranej licytacji, wiec nie oskarżamy zaraz kogoś o oszustwo tylko próbujemy skontaktować się ze sprzedającym , dając mu czas na zastosowanie się do regulaminu aukcji i wydania towaru.
3c. Osoby które pomimo sprzedania swojego towaru nie wydadzą go kupującemu po 2 ostrzeżeniach nie będą mogły wystawiać swoich towarów na licytacji i trafia na czarna listę. (mamy nadzieje ze nie trzeba będzie jej tworzyć)
4. Zakazuje się prowadzenia jakiejkolwiek działalności handlowej lub wymiennej na kanale aukcyjnym, poza prowadzącym licytacje.
5. Jeżeli przedstawiony tu regulamin komuś nie odpowiada, nie musi brać udziału w licytacjach, a tym samym nie może krytykować na forum G-10 zasad działania kanału aukcyjnego i osób go prowadzących.
6. Osoby które nie podporządkują się regulaminowi wchodząc na kanał aukcyjny G-10 , będą przeszkadzały , spamowały i obrażały innych uczestników licytacji będą w przyszłości pomijane przez licytatora pomimo złożenia swoich ofert u osoby prowadzącej / trafią na czarną listę/.
7. Pamiętajmy, że szybkość wpisywania ofert przez kupujących nie jest zawsze taka sama. Uzależnione jest to od szybkości internetu jaki te osoby posiadają, od jakości komputerów, a także od błędów w grze. Osoba prowadząca licytacje nie może za to odpowiadać więc mogą występować w tym czasie nieprawidłowości. Prowadzący wtedy korzysta z podpowiedzi innych uczestników ustalając kolejność odliczania.
8. Sprzedający nie może brać udziału w licytacji swojego towaru.
9.Jakiekolwiek pytania lub skargi prosimy kierować do zarządcy kanału aukcyjnego G-10.
Mr_Solar
Powyższy regulamin został napisany przez dobrocie
Zapraszamy do wspólnej zabawy
pozdrawiam
Mr_SOLAR
MrZombie
26.12.2012, 18:54
Pomysł przedni. Już nawet pomagam Kasi16 ;)
Moze byc zawsze cos sie tam wyrwie z przeceny :P
Trzeba to dobrze zorganizować. zeby aukcje nie przebiegały za długo. (jakieś ramy czasowe, albo coś). i niech się to toczy cały czas, np: jak nie ma osób odpowiedzialnych za licytacje to dany użytkownik, który wystawia przedmiot na aukcje, może sam ją prowadzić...
BlueSoul
26.12.2012, 19:48
Beznadziejny pomysł.
A jak chcecie wyegzekwować zapłatę od kogoś kto kupił towar, a nie chce zapłacić.
Brak możliwości organizacyjnych i szansa na duże przekręty przez organizatorów.
RobewrtSchuman
26.12.2012, 20:23
Nie jestem przeciwko lecz za tylko obawiam się ze za przeprowadzanie aukcji będzie się brał każdy co może prowadzić do nie złego galimatiasu i pretensji jeżeli Kasia się tego podejmuje to brawo za odwagę i tym którzy jej pomogą .
Ja uważam że to świetny pomysł zwłaszcza jak szybko chce się coś sprzedać.
Dlatego postaramy się osoby co przeszkadzają w aukcjach zgłaszać je do moderatorów, żeby je odpowiednio ostrzegali.
Ja jako że mam sporo czasu mogę się podjąć tego żeby prowadzić takie aukcje. Z jednej strony jest to mila i fajna zabawa z prowadzeniem takich aukcji.
A zarazem sprawi to wielu graczom mila zabawę jak i też możliwość dobrej zabawy, co chyba jest najważniejsze.
Każde osoby co chcą dać coś pod licytacje proszone są o kontakt ze mną (Kasia16) jak i z Egon170 i MrZoMBIE, założyliśmy specjalnie w tym celu program na którym zostaną dopisywane osoby do aukcji, i za razem będziemy mieli czarno na białym rozpisane kiedy i kogo aukcja wchodzi w licytację.
Jutro nasze aukcje zaczną się o godzinie 16 prowadzącą będę ja.
Tak samo postaramy się ustalić dyżury osób z naszej trójki która w danym momencie będzie prowadziła aukcję :)
Bardzo dziękuję za dzisiejsze pozytywne komentarze :)
Mr_SOLAR
26.12.2012, 20:46
Beznadziejny pomysł.
A jak chcecie wyegzekwować zapłatę od kogoś kto kupił towar, a nie chce zapłacić.
Twoje zdanie ze beznadziejny, zawsze sie jakas gnida znajdzie co nie bedzie chciała zapłacić, tego nie unikniemy to tylko gra, dzisiajesza licytacja przebiegła bez większych problemów i było naprawdę super jutro zaczynamy o godzinie 16, nie wiem co masz namyśli jakich przekrętów przez organizatorów? troche z palca wyssana ta Twoja wypowiedź, frekwencja była dzisiaj taka ze sie nie spodziewaliśmy, naprawdę dziękuje wszystkim za poparcie i super zabawę
pozdrawiam i zapraszam jutro na godzinę 16 zgłoszenia towarów do wystawienia można już zgłaszać do Kasia16, Egon170
Mr_SOLAR
lapsonhej
26.12.2012, 20:50
Pomysł spoko ale jak to BlueSoul napisał(a) ciężko będzie wam cokolwiek egzekwować. Nie podoba mi się też już sam opis "Ktoś się pomylił i kupił rezydencje za 4,5k monety" bo chyba nie o to chodzi aby wykorzystywać czyjeś pomyłki. Nie będzie łatwą sprawą aby 24/7 ktoś prowadził te aukcje.
Natomiast jak ktoś chce coś sprzedać ale nie chce czekać lub nie zdaje sobie sprawy, ze żąda zbyt wiele na handlu to taki G10 jest właśnie dla niego :)
Generalnie byłoby mistrzowsko gdyby BB dodało taką funkcjonalność do istniejącego handlu aby była możliwość wystawienia dowolnego surowca w dowolnej ilości na aukcję, która powiedzmy byłaby widoczna 2/4/6/12/24h za wybrany przez sprzedającego surowiec bez możliwości zastrzeżenia ceny minimalnej. To byłaby prawdziwa gratka dla osób trudniących się na co dzień handlem i nieustannie wklejających swoje ogłoszenia w G7.
W pełni popieram waszą inicjatywę.
Mr_SOLAR
26.12.2012, 20:57
Pomysł spoko ale jak to BlueSoul napisał(a) ciężko będzie wam cokolwiek egzekwować. Nie podoba mi się też już sam opis "Ktoś się pomylił i kupił rezydencje za 4,5k monety" bo chyba nie o to chodzi aby wykorzystywać czyjeś pomyłki. Nie będzie łatwą sprawą aby 24/7 ktoś prowadził te aukcje.
Natomiast jak ktoś chce coś sprzedać ale nie chce czekać lub nie zdaje sobie sprawy, ze żąda zbyt wiele na handlu to taki G10 jest właśnie dla niego :)
Generalnie byłoby mistrzowsko gdyby BB dodało taką funkcjonalność do istniejącego handlu aby była możliwość wystawienia dowolnego surowca w dowolnej ilości na aukcję, która powiedzmy byłaby widoczna 2/4/6/12/24h za wybrany przez sprzedającego surowiec bez możliwości zastrzeżenia ceny minimalnej. To byłaby prawdziwa gratka dla osób trudniących się na co dzień handlem i nieustannie wklejających swoje ogłoszenia w G7.
Dodałem to ze Ktoś sie pomylił i kupił rez za 4,5k bo to byłem ja i dodałem to dlatego nie że by wykorzystywać takie okazje ale po to że by pokazać ze traktujemy to w miarę poważnie że by własnie nie było sytuacji ze ktoś cos napisze i sie bedzie chciał wycofać. Odnośnie BB Mody miło mnie zaskoczyły i bardzo im sie spodobał pomysł i dzisiaj pilnowały na g10 porządku naprawde super postawa Mod_Shaka3, moze to nie jest BB ale moze coś do Nich dojdzie:)
zapraszam jutro na 16:00 na kolejne licytacje
EX_Shaka
26.12.2012, 20:58
Beznadziejny pomysł.
Z tego jak obserwowałem dzisiejszą aukcję mogę powiedzieć, że organizatorzy nic z tego nie mają. Dlaczego? Nie ma wpisowego, oni tylko pośredniczą. Wysyłasz do nich szepta co i ile chcesz sprzedać, a jak ktoś wygra kontaktuje się bezpośrednia z tobą po odbiór przedmiotu. Jeśli ktoś nie zapłaci traci się jedynie czas.
Fajnie by było zobaczyć takie coś i innych serwerach, gdyż wprowadza to więcej zabawy, ale zobaczymy co administracja na to powie.
PS. Aukcje powinny być o stałych godzinach, przez jakiś czas (właśnie 2-3h) - więcej ludzi = lepsze ceny i wiecej frajdy (:
Mr_SOLAR
26.12.2012, 21:13
Aukcje będą o stałych porach i max 2-3h nie damy rady dłużej, Ci co dziś byli widzieli co sie dzieje, niebawem pojawi się regulamin podział na kategorie i inne, odnośnie ryzyka ze Ktos nie zapłaci Ktos nie da towaru jest na to pomysł, każdy Kto zgłasza towar przekazuje go prowadzącemu a kupujący wpłaca kaucje w jakiejś ustalonej kwocie takie wadium przed przystapieniem do licytacji ale jest ale, zaraz beda w naszym kierunku oskarżenia że coś Ktoś sobie przywłaszczył i bedzie to długo trwało przesyłanie pilnowanie itd, ja bym to zrobił i ludzie którzy to ze mną czynią ale za np prowizja za obsługę takiej aukcji i tu znowu bedą żale i niesmak, a wiedz musi zostać tak jak jest My organizujemy za darmo fajna zabawę sprzedający i kupujący sie wywiązują z transakcji, jak wyjdzie to zobaczymy
Aukcje będą o stałych porach i max 2-3h nie damy rady dłużej, Ci co dziś byli widzieli co sie dzieje, niebawem pojawi się regulamin podział na kategorie i inne, odnośnie ryzyka ze Ktos nie zapłaci Ktos nie da towaru jest na to pomysł, każdy Kto zgłasza towar przekazuje go prowadzącemu a kupujący wpłaca kaucje w jakiejś ustalonej kwocie takie wadium przed przystapieniem do licytacji ale jest ale, zaraz beda w naszym kierunku oskarżenia że coś Ktoś sobie przywłaszczył i bedzie to długo trwało przesyłanie pilnowanie itd, ja bym to zrobił i ludzie którzy to ze mną czynią ale za np prowizja za obsługę takiej aukcji i tu znowu bedą żale i niesmak, a wiedz musi zostać tak jak jest My organizujemy za darmo fajna zabawę sprzedający i kupujący sie wywiązują z transakcji, jak wyjdzie to zobaczymy
Tak jak Mr_SOLAR powiedział aukcje będą w stałych porach prowadzone i codziennie. Tak jak dzisiaj rozmawiałam z gronem prowadzącym aukcje myśleliśmy żeby zgłoszenia na aukcje mogły wpływać cały czas do któregoś z prowadzących, a prowadzący wpisywał by to na listę osób na każdą aukcję.
Tak jak wcześniej wspomniałam założyliśmy specjalnie dla naszego grona prowadzących pewną stronkę na której piszemy osoby zainteresowane na jutrzejsza aukcję i ich oferty. Jest to wpisywane w kolejności takiej jakiej do nas wpadają zgłoszenia.
Na jutrzejszy dzień już mamy 6 osób chętnych z ciekawymi propozycjami sprzedaży :)
Ja osobiście bardzo się cieszę że jest takie zainteresowanie pomysłem z aukcjami.
Osobiście czekam na więcej zgłoszeń z propozycjami na jutrzejszą aukcję.
Planujemy że na każdy dzień aukcji możemy przyjąć max 44 osoby z ich propozycjami, więcej raczej w tym krótkim czasie nie będziemy w stanie obsłużyć.
Tak samo jak Mr_SOLAR wspomniał postara się szybko stworzyć regulamin dotyczący naszych aukcji :)
Czekam na wasz odzew co do ofert :)
My nic od was nie bierzemy za wystawianie waszych ofert i pilnowanie licytacji, my to robimy żeby wszyscy mieli fajną zabawę:)
lapsonhej
26.12.2012, 21:31
Świetny pomysł z tą stroną.
Możecie ją udostępnić nawet jeżeli jest w formie tekstowej aby móc się przygotować do ewentualnych zakupów dzień wcześniej? Jakbym wiedział, że jutro np. będą licytowane miecze z brązu to bym nie kupował dzisiaj tylko jutro starał się wygrać aukcję być może po lepszej stawce. Tak jak kupię dzisiaj to jutro nawet za pół ceny mogę nie mieć środków.
lapsonhej
26.12.2012, 21:33
Przepraszam dodałem post podwójnie. Prosze o usunięcie
Świetny pomysł z tą stroną.
Możecie ją udostępnić nawet jeżeli jest w formie tekstowej aby móc się przygotować do ewentualnych zakupów dzień wcześniej? Jakbym wiedział, że jutro np. będą licytowane miecze z brązu to bym nie kupował dzisiaj tylko jutro starał się wygrać aukcję być może po lepszej stawce. Tak jak kupię dzisiaj to jutro nawet za pół ceny mogę nie mieć środków.
Zaraz postaramy się zrobić to żeby było to udostępnione :)
MrZombie
26.12.2012, 21:35
http://prezi.com/f-dlkr9geh3j/dom-aukcyjny/?utm_source=prezi-view&utm_medium=ending-bar&utm_content=Title-link&utm_campaign=ending-bar-tryout
Zapraszam do zapoznania się z Listą aukcji na dzień 27.12.2012r.
Również możecie się dopisać. Jest 44 slotów a jest zajęte dopiero 6. Więc jeżeli ktoś będzie zainteresowany umieszczeniem oferty proszę o kontakt do
Mr_SOLAR, Kasia16, MrZombie, Egon170 w grze ;)
Piotru70
26.12.2012, 22:46
Pomysł ciekawy tylko moim zdaniem jak gracz który sprzedaje nie osiągnie pułapu na który liczy powie ze jednak nie sprzedaje i tyle po aukcji.
BlueSoul
26.12.2012, 22:52
Fajnie by było zobaczyć takie coś i innych serwerach, gdyż wprowadza to więcej zabawy, ale zobaczymy co administracja na to powie.
PS. Aukcje powinny być o stałych godzinach, przez jakiś czas (właśnie 2-3h) - więcej ludzi = lepsze ceny i wiecej frajdy (:
Moderator powinien pilnować porządku. Mam wiele zastrzeżeń co do waszych działań i wielu nadużyć. Polecam, żeby moderatorzy dali dobry przykład i sami stworzyli sobie rozpiskę, kto i jakiej porze pilnuje chatu. Wielokrotnie zdarza się, że czat nie jest pilnowany.
Chcesz popierać inicjatywę, daj dobry przykład.
Generalnie byłoby mistrzowsko gdyby BB dodało taką funkcjonalność do istniejącego handlu...
Genialnie to by było, gdyby naprawiono błędy, które są teraz widoczne gołym okiem grze. Mowie tutaj o przeciążonych serwerach, zamrożonym ekranie, wyrzuceniach z gry, lagach i wielu innych. Zapomnieliście jak długo czekaliśmy na system handlowy. Jak się doczekaliśmy co dostaliśmy?? System handlowy, który był naprawiany przez kolejny miesiąc. Chcecie więcej nowości, tak damy je wam, ale dorzucimy parę tysięcy błędów.
Odnoście jeszcze tej rezydencji. Mr_SOLAR świetny chwyt marketingowy, na pewno dużo osób się nabierze.
Jeżeli ktoś czeka na pomyłki innych lub na tanie wzbogacenie, nie ma co liczyć. Chcesz coś sprzedać wystaw ofertę na handlu za normalną cenę, a nie licz na jakiś cud.
Żeby potem nie było płaczu i zgrzytania zębami. Mowie tutaj do osób, które coś sprzedają na pseudo "aukcji" i niech się nie dziwią, że tracą.
MrZombie
26.12.2012, 22:52
Piotru70, nie bawimy się tak. Jeżeli ktoś tak zrobi trafi najpewniej na naszą czarną listę. Jednak nie spotkaliśmy się jeszcze z taką sytuacją że sprzedający nie chce sprzedać bo go to nie satysfakcjonuje. Wiedział że zaczynamy od 1 monety :) Nie ma ryzyka to ni żyjesz :)
BlueSoul, jeszcze żaden z sprzedających nie płakał po 'nieudanej' aukcji. To jest w końcu aukcja. Nie ryzykujesz nie zyskasz a możesz też stracić ;) Ja zarobiłem na drobnych rzeczach 1.000m i kupiłem tanio fajne rzeczy :)
Pozdrawiam.
Pomysł ciekawy tylko moim zdaniem jak gracz który sprzedaje nie osiągnie pułapu na który liczy powie ze jednak nie sprzedaje i tyle po aukcji.
Tak jak piszesz, moze sie taka sytuacja zdarzć owszem. Ale gracze którzy wystawiają coś na licytację muszą się liczyć że nie zawsze pójdzie wszystko tak jak by tego chcieli.
Ale poki co nie zdarzyła nam sie taka sytułacja i będziemy starać się żeby nie było takich sytułacji.
Dzisiaj była bardzo zawzięta walka w szczególności jka chodziło o przygody. Wszystko było sprzedawane w bardzo dogodnych cenach i szybciej niż na handlu.
Moderator powinien pilnować porządku. Mam wiele zastrzeżeń co do waszych działań i wielu nadużyć. Polecam, żeby moderatorzy dali dobry przykład i sami stworzyli sobie rozpiskę, kto i jakiej porze pilnuje chatu. Wielokrotnie zdarza się, że czat nie jest pilnowany.
Chcesz popierać inicjatywę, daj dobry przykład.
Genialnie to by było, gdyby naprawiono błędy, które są teraz widoczne gołym okiem grze. Mowie tutaj o przeciążonych serwerach, zamrożonym ekranie, wyrzuceniach z gry, lagach i wielu innych. Zapomnieliście jak długo czekaliśmy na system handlowy. Jak się doczekaliśmy co dostaliśmy?? System handlowy, który był naprawiany przez kolejny miesiąc. Chcecie więcej nowości, tak damy je wam, ale dorzucimy parę tysięcy błędów.
Odnoście jeszcze tej rezydencji. Mr_SOLAR świetny chwyt marketingowy, na pewno dużo osób się nabierze.
Jeżeli ktoś czeka na pomyłki innych lub na tanie wzbogacenie, nie ma co liczyć. Chcesz coś sprzedać wystaw ofertę na handlu za normalną cenę, a nie licz na jakiś cud.
Żeby potem nie było płaczu i zgrzytania zębami. Mowie tutaj do osób, które coś sprzedają na pseudo "aukcji" i niech się nie dziwią, że tracą.
I tutaj sie z Toba nie zgodze. każdy kto zgadza się na licytację wie co robi i jak może się ona zakończyc nie zawsze może to być tak jka by się chciało. Ale jak nie ryzykujesz to się dobrze nie bawisz.
Nikt wystawiając oferty na licytację nie myśli o wzbogaceniu się tylko o szybszym pozbyciu się tego co mu jest zbędne.
Dzisiaj mod_Shaka pilnował naszych aukcji i nie miał co do tego zastrzezeń.
BlueSoul
26.12.2012, 23:17
Nikt wystawiając oferty na licytację nie myśli o wzbogaceniu się tylko o szybszym pozbyciu się tego co mu jest zbędne.
Dzisiaj mod_Shaka pilnował naszych aukcji i nie miał co do tego zastrzezeń.
Jak chce się szybko pozbyć niech wystawi swój produkt na handlu za mniejszą cenę. Będą przychodzić do was ludzie, którzy nie potrafią niczego sprzedać. Postaw się na miejscu osoby, która nie zna cen na rynku i nie wie jak ocenić swój towar.
Powtórzę jeszcze raz! Moderatorzy są od pilnowania porządku. Co miał mieć zastrzeżenia. Na chacie możecie pisać wszystko byle nie było sprzeczne z regulaminami. A sprzedaż nie odbywała się na realne pieniądze.
Przykład:
Odkrywca przynosi przygodę Wikingowie. Gracz na tą wieść się cieszy. Hura będę miał dużo monet, zaraz wystawie moją przygodę za 10 000 monet. Po kilku godzinach. Dlaczego nikt nie chce kupić mojej przygody? Idę na spróbować na aukcji. Po licytacji. Dlaczego wikingowie zostali sprzedani za 500 monet? Oszuści oddawać moją przygodę!!!
Podobnie jest z towarem mniej wartościowym. Gracze wystawiają towary mało potrzebne innych graczą za zbyt wysokie ceny. A widząc waszą rozpiskę aukcji, to owe towary nie są za wiele warte i potrzebne innym graczy.
Chcesz coś sprzedać idź na handel!!!
MrZombie
26.12.2012, 23:23
Jak chce się szybko pozbyć niech wystawi swój produkt na handlu za mniejszą cenę. Będą przychodzić do was ludzie, którzy nie potrafią niczego sprzedać. Postaw się na miejscu osoby, która nie zna cen na rynku i nie wie jak ocenić swój towar.
Powtórzę jeszcze raz! Moderatorzy są od pilnowania porządku. Co miał mieć zastrzeżenia. Na chacie możecie pisać wszystko byle nie było sprzeczne z regulaminami. A sprzedaż nie odbywała się na realne pieniądze.
Przykład:
Odkrywca przynosi przygodę Wikingowie. Gracz na tą wieść się cieszy. Hura będę miał dużo monet, zaraz wystawie moją przygodę za 10 000 monet. Po kilku godzinach. Dlaczego nikt nie chce kupić mojej przygody? Idę na spróbować na aukcji. Po licytacji. Dlaczego wikingowie zostali sprzedani za 500 monet? Oszuści oddawać moją przygodę!!!
Podobnie jest z towarem mniej wartościowym. Gracze wystawiają towary mało potrzebne innych graczą za zbyt wysokie ceny. A widząc waszą rozpiskę aukcji, to owe towary nie są za wiele warte i potrzebne innym graczy.
Chcesz coś sprzedać idź na handel!!!
To jest odskocznia od normalnego grania w TSO. Jeżeli Ci się to nie podoba to po prostu tam nie wchodź. Jednak zauważyłem że dużo osób robi to dla fanu nie dla zysku a Ty znajdujesz w tym problem. Nie wiem w czym widzisz problem odnośnie cen? Byłeś kiedyś na aukcji? Nie - to nie komentuj działania. Cen minimalnych brak ponieważ robimy to dla fanu! Jak ktoś będzie chciał cenę minimalną zrozumiemy. Tylko Ty widzisz w tym problem. Bosz... za jakie grzechy.
To jest odskocznia od normalnego grania w TSO. Jeżeli Ci się to nie podoba to po prostu tam nie wchodź. Jednak zauważyłem że dużo osób robi to dla fanu nie dla zysku a Ty znajdujesz w tym problem. Nie wiem w czym widzisz problem odnośnie cen? Byłeś kiedyś na aukcji? Nie - to nie komentuj działania. Cen minimalnych brak ponieważ robimy to dla fanu! Jak ktoś będzie chciał cenę minimalną zrozumiemy. Tylko Ty widzisz w tym problem. Bosz... za jakie grzechy.
Rozumiem, że BlueSoul nie może mieć odmiennej opinii ani własnego zdania?? Rozumiem także, że założyliście ten wątek nie aby komentować tylko aby zachwalać pomysł??
Co do czarnych list odradzam... kwestia aż ktoś was zaraportuje za szykanowanie graczy na grze, bo tak naprawdę postronna osoba nie jest w stanie stwierdzić kto ma racje... a znając naturę mr_solara do oczerniania osób zapewne lista będzie bezpodstawna.
Co do sytuacji z rezydencją to byłem przy tym bo spamowali na g-7. Gościu się pomylił zrobił miss clicka dodał o jedna cyfrę za dużo... emh podłapał temat w stylu "Ty nie zapłacisz" i takim sposobem mieliśmy niezły ubaw, że ktoś przez głupotę zapłacił 10x więcej .... oczywiście zakładając że do samej transakcji doszło, bo tego nikt nie sprawdzi oprócz supportu.
Ogólnie sam pomysł uważam za naciąganie naiwnych. Bo nie ma żadnych możliwości technicznych, aby takie coś zostało przeprowadzone w sposób prawidłowy i rzetelny. Dodatkowo:
1) "niepisany regulamin", czyli jak nie będziesz bawił się tak jak my chcemy będziemy mówić że jesteś "bee". Inaczej wymuszenie na graczu pewnych zachowań przy pomocy czarnych list, które są z założenia łamaniem regulaminu. Dodam jeszcze, że tak naprawdę nikt nie wie, czy transakcja została przeprowadzona pomyślnie, więc tak naprawdę nie istnieje żadna możliwość stwierdzenia kto mówi prawdę.
2)stworzenie możliwości naciągania.... przykład: Gracz A i B się umawiają, że gracz B będzie podbijał ceny A, nawet jak gracza B wygra licytację , to AB zadeklarują, że transakcja została pomyślnie przeprowadzona, więc tak naprawdę A zabezpieczy się aby przedmiot nie został sprzedany po kwocie nieopłacalnej... a przy odrobinie szczęścia sprzeda z zyskiem.
btw. licytacje, które widziałem... wszystkie ceny były zawyżone, dobra metoda aby sprzedać coś po zawyżonej cenie nieświadomej osobie ;)
Mr_SOLAR
27.12.2012, 10:10
Zapraszam do zapoznania się z regulaminem, dopisany do pierwszego postu
Do BlueSoul i idho każdy ma swoje zdanie Wy macie takie, mnie i innym chodzi o zabawę a myśle że ta jest przednia na aukcjach, szukanie dziury w całym jesteśmy do tego przyzwyczajeni i Nas nie dziwi, będą zwolennicy i przeciwnicy tak jak wszędzie.
Zapraszam dziś na godzinę 16 wpisujemy /j global-10
Piotru70
27.12.2012, 12:01
Piotru70, nie bawimy się tak. Jeżeli ktoś tak zrobi trafi najpewniej na naszą czarną listę. Jednak nie spotkaliśmy się jeszcze z taką sytuacją że sprzedający nie chce sprzedać bo go to nie satysfakcjonuje. Wiedział że zaczynamy od 1 monety :) Nie ma ryzyka to ni żyjesz :)
Na pewno ktoś się będzie przejmował waszą czarną listą. A jak wstawicie ją na forum, to co napiszecie? Że gościu nie chciał sprzedać silosu za 1500 monet bo stwierdził ze jest wart 2500? Trochę porażka, nie macie możliwości prowadzić legalnej aukcji.
Mr_SOLAR
27.12.2012, 12:21
Piotru70, jeżeli sprzedający i kupujący będą do tego podchodzić normalnie to wszystko będzie grało, żadnej czarnej listy obecnie nie ma i mam nadzieje ze tak pozostanie, ze strony mdów mamy poparcie i pomoc w sprawie porządku, nie wiem czemu tak sceptycznie do tego podchodzicie, to moze nic nie róbmy i sie połóżmy tak będzie wygodniej? Nie rozumiem Waszego podejścia robimy coś bez interesownie ale widzę ze to i tak za mało, to jest gra tylko gra pamiętajmy o tym, ludzie którzy będą chcieli oszukiwać to i tak będą nic na to nie poradzimy, taka sama sytuacja była z KŚ na początku wszyscy na NIE a później naprawdę takiego zgrania nie widziałem, to samo teraz piszecie że jesteście na NIE a i tak wczoraj była świetna zabawa i frekwencja spora, może zamiast Nas szykanować po współpracujmy razem, jakieś podpowiedzi, propozycje, to Wy na NIE to sie nie uda to nie ma sensu jak nie ma sensu to sie połóżcie i leżcie jak te oposy i bądźcie na NIE. A ja Wam napisze że to sie UDA tak samo jak wierzyłem w Was że sie zintegrujecie podczas jak zachęcałem do KŚ
pozdrawiam i zapraszam na godzinę 16
ps. wczoraj podczas licytacji nie byłem w stanie wszystkim odpisać na podziękowania i za trzymanie kciuków za pomysł i świetną zabawę,
Dzięki Wielkie Wam za te słowa i za to ze jesteście z Nami
Piotru70
27.12.2012, 12:34
Mr_SOLAR zamiast prawić moralne pouczenia powiedziałbyś coś z sensem i związanym z tematem.
Po pierwsze nie macie zielonego pojęcia o licytacjach. Nie wiecie co to jest cena wyjściowa i waszym zdaniem zaczyna się od jednej monety.
Gracz jako sprzedający ma prawo podać minimalną cenę jaką chce za swój towar.
Więc jak mówi że za młyn wodny chce 2000 to od takiej kwoty zaczyna się licytacja. A nie od ceny jaką podajecie w regulaminie.
Moim zdaniem jeżeli wasz regulamin nie zostanie zmieniony, to za rozgłaszanie i oczernianie graczy którzy wycofali się z transakcji im zupełnie nie opłacalnych powinniście być karani.
Dodając jeszcze, taki pomysł do regulaminu.
*Jeżeli cena proponowana nie bezie przekraczała 40% ceny rynkowej towaru, sprzedający ma prawo wycofać się z transakcji.
W tym jednak problem, gdyż wiele towarów na rynku ma cenę spadającą, wahającą się. Więc robiąc taki dom aukcyjny, powinniście najpierw zadbać o wycenę towarów na dany miesiąc i co miesiąc ją aktualizować. Tak aby gracze mieli świadomość na czym stoją. Bo aukcja od jednej monety to nie aukcja tylko rozdawanie za darmo.
Mr_SOLAR
27.12.2012, 12:50
Mr_SOLAR zamiast prawić moralne pouczenia powiedziałbyś coś z sensem i związanym z tematem.
Po pierwsze nie macie zielonego pojęcia o licytacjach. Nie wiecie co to jest cena wyjściowa i waszym zdaniem zaczyna się od jednej monety.
Gracz jako sprzedający ma prawo podać minimalną cenę jaką chce za swój towar.
Więc jak mówi że za młyn wodny chce 2000 to od takiej kwoty zaczyna się licytacja. A nie od ceny jaką podajecie w regulaminie.
Moim zdaniem jeżeli wasz regulamin nie zostanie zmieniony, to za rozgłaszanie i oczernianie graczy którzy wycofali się z transakcji im zupełnie nie opłacalnych powinniście być karani.
Śmieszy mnie Twoja postawa albo jesteś klonem Idho albo ten sam tok myślenia, z sensem juz wszystko zostało napisane, czytaj ze zrozumieniem, na 50aukcji wczoraj jedna osoba chciała dać cenę minimalną i wyjściową wyższą niż 1moneta, dla jednej osoby nie będziemy psuli zabawy i zmieniali coś co działa, odnośnie pojęcia czy je mamy czy nie to Twoje zdanie, to jest aukcja settlers prawa moga być inne, nie wiem czy byłeś wczoraj nawet jako obserwator ale nie widziałem aukcji która była by nie wiadomo jak zaniżona, zawsze sie jakaś osoba znajdzie nie zadowolona po obu stronach, z tym karani to Cie chyba poniosło, cena w dużej mierze będzie zależeć od frekwencji i o to trzeba zadbać.
Piotru70
27.12.2012, 13:04
Mr_SOLAR sposób myślenia Idho? Jeżeli myśli tak jak ja to nie jest głupi. To co napisałem to jest raczej wymagane w domu aukcyjnym. Ale najwidoczniej Wy nie macie o tym zielonego pojęcia. Byliście kiedyś na aukcji? Wiecie o tym ze podaje się dwie ceny? Licytator ma obowiązek podać cenę rynkową i minimalną/wyjściową od której zaczyna się licytacja. Ale wy nie posiadacie do tego odpowiedniej wiedzy. Bez urazy, ale to ze to jest gra nie znaczy ze ludzie są BOTAMI też myślą tak jak w świecie realnym. I nie możecie im ograniczać praw do waszego regulaminu który nawet nie został zatwierdzony przez odpowiednie organy.
Przeczytałem też Twoje ostatnie zdanie. "Ceny będą zależne od frekwencji". Z tego wynika że ceny będą notorycznie spadać. Zero realizmu człowieku na jakim ty świecie żyjesz. Robiąc Dom aukcyjny to robi się go nie dla zabawy tylko dla określonych celów, dla zabawy to możesz na globalu rozdawać silosy.
MrZombie
27.12.2012, 13:04
Ktoś kto wystawia u nas ofertę musi również zaakceptować regulamin. Jeżeli ktoś nie chce to po prostu nie składa oferty. Logiczne? Jeszcze jakieś śmieszne " kary ". My to robimy z dobrej woli i mamy być za to ukarani? Hah. Śmiech na sali.
Piotru70
27.12.2012, 13:06
Ktoś kto wystawia u nas ofertę musi również zaakceptować regulamin. Jeżeli ktoś nie chce to po prostu nie składa oferty. Logiczne? Jeszcze jakieś śmieszne " kary ". My to robimy z dobrej woli i mamy być za to ukarani? Hah. Śmiech na sali.
Najwidoczniej nie dorosłeś do funkcji którą chcesz objąć. Mam na myśli zasób wiedzy i i przygotowań odpowiednich do tworzenia takich ośrodków.
Jeżeli nie przerobicie swojego regulaminu, to moja noga nie postanie na waszej aukcji, jako sprzedający. A jako kupujących będziecie mieli tylu że na siłę będą zaniżać ceny. Nie wiecie nawet co robicie, przez wasz pomysł może paść większość handlu na serwerze.
BlueSoul
27.12.2012, 13:08
Jak napisał Piotru70, przychylam się do jego zdania: "Po pierwsze nie macie zielonego pojęcia o licytacjach."
A świadczy o tym przedstawiony przez was regulamin, który łamie ogólny regulamin społeczności "The Settlers Online". Dlatego w pierwszej kolejności polecam zaznajomić się z regulaminem "The Settlers Online".
Kolejnym zaskoczeniem jest dla mnie podział przebicia na 1 i 5 monet. Jak macie zamiar ocenić, który towar jest "droższy" i "tańszy". Jest to bardzo cienka granica, której niestety nie da się obejść w taki sposób.
Jeżeli piszecie regulamin musi być on przemyślany i SKOŃCZONY!!! Wyobraźnie sobie sytuację, że kupujecie samochód na raty/kredyt, czy jest tam punkt: "Dalsze punkty zawarcia umowy, będą dopisane po spłacie kolejnych rat"!!!
Piszecie, że nie ma możliwości kantowania przez twórców "pseudo licytacji". Otóż jest i jest ona bardzo duża. Gracz A wystawia towar do licytacji. Zostaje on sprzedany graczowi B po zaniżonej cenie. Gracz B nie płaci za towar. Niby wszystko ładnie, towar może wrócić do gracza A. Ale wcale tak się może nie stać!!! Towar może zostać kupiony przez osoby, które prowadzą "pseudo aukcje". Takich zakupów nikt może kontrolować jak również sprawdzić. Osoba zdolna do tego BB nie może niestety tego opublikować. Wniosek nasuwa się sam. Ładnie sobie wymyśliliście możliwość zarabiania monet.
A jeżeli moderatorzy dalej będą popierać zabawę w "pseudo licytację" to proponuje podać się do dymisji.
I uwaga dla Mr_SOLAR. Proszę o zakup słowniczka ortograficznego.
MrZombie
27.12.2012, 13:10
My nie chcemy zrobić drugiej kopii Domów Handlowych z życia realnego. Po co to komu? To jest TYLKO GRA! Nie prawdziwe życie!
MrZombie
27.12.2012, 13:12
Jeżeli piszecie regulamin musi być on przemyślany i SKOŃCZONY!!! Wyobraźnie sobie sytuację, że kupujecie samochód na raty/kredyt, czy jest tam punkt: "Dalsze punkty zawarcia umowy, będą dopisane po spłacie kolejnych rat"!!!
Człowieku. Wyjdź do Rodziny. Widzę że ta gra Cie za bardzo wciągnęła. To nazywa się UZALEŻNIENIE
Piotru70
27.12.2012, 13:13
MrZombie Internet jest tak samo realny jak jeżdżenie samochodem po mieście. Skończ już proszę, albo zacznij ze mną rozmawiać jak człowiek na poziomie.
Przykład: "Widziałeś kiedyś aby bank kóry oszukuje ludzi za wzięcie kredytu przez internet? Chyba nie ma prawa napisać ci że to internet tutaj możesz dodać mnie tylko na czarną listę". Dzieciaki co wy robicie w ogóle...
BlueSoul
27.12.2012, 13:25
Człowieku. Wyjdź do Rodziny. Widzę że ta gra Cie za bardzo wciągnęła. To nazywa się UZALEŻNIENIE
A po czym to wnioskujesz? Znasz mnie!!! Uwierz, że dla mnie ta gra jest tylko zabawą, ale szlak mnie jasny trafia jak widzę jak ktoś chce przekonać kogoś do swojej racji krzykami i kopniakami.
Ja od siebie powiem jeszcze tyko tyle. Zamiast całe dnie spędzać siedząc przed komputerem proponuje wziąć książkę do ręki, wyjść do kina/teatru, spotkać się z przyjaciółmi. Może wtedy zrozumiesz jak działa prawdziwy świat.
Mr_SOLAR
27.12.2012, 13:27
Nie ma co sie ścierać z Nimi wiedzą swoje, My wiemy swoje, czas pokaże co z tego będzie, nie ma sensu odpowiadać bo ta rozmowa do niczego nie prowadzi, przykro Nam ze trzy osoby sa nie zadowolone z życia i dodam tylko położyć się i leżeć to potraficie najlepiej Wasza sprawa, Zombie juz wspominał faktycznie musicie wyjść trochę za świeże powietrze.
Musiałem dopisać
Blue Ty masz problem ze sobą? co Ty człowieku piszesz jakim krzykiem i kopniakami? odnośnie Twojej wypowiedzi że niszczymy rynek to sie grubo mylisz kolego....
Piotru70
27.12.2012, 13:36
MOD_Shaka napisał wyraźnie, zobaczymy co na to Administracja. To ze Moderatorowi spodobał się pomysł nie znaczy że jest on prawidłowy w świetle regulaminu. Moderator nie może zablokować waszego pomysłu gdyż nie wiadomo ilu graczy byłby zmuszony zbanować.
Owszem mi pomysł się podoba ale tak jak już mówiłem, regulamin jest błędny i jest on do przerobienia i to nie ma innego zdania.
Do tego dochodzi też jak już mówiłem wycena przedmiotów. Musicie mieć listę na której będzie bazował regulamin kiedy/dlaczego sprzedający/kupujący może się wycofać.
Jak już chcecie tworzyć taki punkt handlowy to musi być on w pełni sprawny, musi on działać w taki sposób aby wszyscy mogli czerpać z niego tylko korzyści. Tak jak Idho pisał, bez problemu można zrobić aukcje aby wyłudzać "wartość" od naiwnych graczy.
Dlatego musicie się postarać aby ograniczyć taką możliwość, ale póki co to widzę to nie dorośliście do funkcji którą chcecie sprawować. Już o tym wspominałem wcześniej, ale wy opieracie się nadal przy swoim nie mając racji.
Mr_SOLAR
27.12.2012, 13:44
MOD_Shaka napisał wyraźnie, zobaczymy co na to Administracja. To ze Moderatorowi spodobał się pomysł nie znaczy że jest on prawidłowy w świetle regulaminu. Moderator nie może zablokować waszego pomysłu gdyż nie wiadomo ilu graczy byłby zmuszony zbanować.
Owszem mi pomysł się podoba ale tak jak już mówiłem, regulamin jest błędny i jest on do przerobienia i to nie ma innego zdania.
Do tego dochodzi też jak już mówiłem wycena przedmiotów. Musicie mieć listę na której będzie bazował regulamin kiedy/dlaczego sprzedający/kupujący może się wycofać.
Jak już chcecie tworzyć taki punkt handlowy to musi być on w pełni sprawny, musi on działać w taki sposób aby wszyscy mogli czerpać z niego tylko korzyści. Tak jak Idho pisał, bez problemu można zrobić aukcje aby wyłudzać "wartość" od naiwnych graczy.
Piotru jak byś czytał dokładnie to byś wiedział ze to początek, że regulamin wyjdzie w praniu, odnośnie cen kiedy jaką przebitke zastosować sprawa jest prosta wiemy jaką ma cenę dany towar, kolejna sprawa z wycofaniem sie z aukcji nie możesz na to pozwolić bo dopiero będzie lipa wystawię tany towar nie będę zadowolony z ceny a to sobie wycofam wolne żarty, chyba nie musze tłumaczyć podstaw biznesu, dodam jezcze tylko ze juz pisaliśmy ze lista przedmiotów powstanie, czytajcie co sie pisze a nastepnie oczerniajcie Nas ze sie nie znamy itp
Piotru70
27.12.2012, 13:55
Mr_SOLAR nadal nie rozumiesz. Najpierw robi się plan, później zaczyna działać.
Jak nie będziecie mieli regulaminu a Administracja będzie miała zbyt wiele uwag z tego powodu to dostaniecie zakaz zanim nowy regulamin stworzycie.
Lista przedmiotów.
Lista nie ma powstać, lista ma być już stworzona przed rozpoczęciem jakichkolwiek aukcji. Człowieku wy zaczęliście swój plan od dupy strony. Za przeproszeniem.
Wycofywanie się z aukcji.
Poczytaj sobie na internecie kiedy sprzedający może wycofać się z aukcji.
-Sprzedający może wycofać się z aukcji do momentu podpisania umowy transakcji która jest już po wyjściu z sali aukcyjnej (podczas rozmowy sprzedającego z kupującym). Jak by to dopisać do waszego regulaminu? Hmm... wasz regulamin jednym słowem nakazuje kupna i zabrania wycofania swojej oferty. Bo jak można zapłacić za coś nie mając kasy? Pomyślałeś o tym? Raczej nie.
I ty chcesz mi tłumaczyć podstawy biznesu? Jak ty nawet nie wiesz na czym polega aukcja. Są domy aukcyjne gdzie za wycofanie oferty płaci się karę. U was w regulaminie są jedynie zezwolenia na coś a nie ma zakazów. Zakaz który jest karany czymś co jest wbrew regulaminowi jest bardziej szkodliwym krokiem dla waszej organizacji niż dla oszusta.
Jeszcze jedno. Nie piszcie że coś powstanie, tylko piszcie że już powstało bo jak Administracja zobaczy wasz pomysł bez określonego regulaminu to z miejsca jesteście na straconej pozycji.
Zapomniałem dodać. Ja nie działam przeciwko waszej "działalności" tylko mówię co robicie źle i co musicie zmienić.
Mr_SOLAR
27.12.2012, 14:13
Mr_SOLAR nadal nie rozumiesz. Najpierw robi się plan, później zaczyna działać.
Jak nie będziecie mieli regulaminu a Administracja będzie miała zbyt wiele uwag z tego powodu to dostaniecie zakaz zanim nowy regulamin stworzycie.
Lista przedmiotów.
Lista nie ma powstać, lista ma być już stworzona przed rozpoczęciem jakichkolwiek aukcji. Człowieku wy zaczęliście swój plan od dupy strony. Za przeproszeniem.
Wycofywanie się z aukcji.
Poczytaj sobie na internecie kiedy sprzedający może wycofać się z aukcji.
-Sprzedający może wycofać się z aukcji do momentu podpisania umowy transakcji która jest już po wyjściu z sali aukcyjnej (podczas rozmowy sprzedającego z kupującym). Jak by to dopisać do waszego regulaminu? Hmm... wasz regulamin jednym słowem nakazuje kupna i zabrania wycofania swojej oferty. Bo jak można zapłacić za coś nie mając kasy? Pomyślałeś o tym? Raczej nie.
I ty chcesz mi tłumaczyć podstawy biznesu? Jak ty nawet nie wiesz na czym polega aukcja. Są domy aukcyjne gdzie za wycofanie oferty płaci się karę. U was w regulaminie są jedynie zezwolenia na coś a nie ma zakazów. Zakaz który jest karany czymś co jest wbrew regulaminowi jest bardziej szkodliwym krokiem dla waszej organizacji niż dla oszusta.
Jeszcze jedno. Nie piszcie że coś powstanie, tylko piszcie że już powstało bo jak Administracja zobaczy wasz pomysł bez określonego regulaminu to z miejsca jesteście na straconej pozycji.
Ręce opadają To nie jest Real jak Ktoś nie będzie chciał zapłacić to i tak tutaj nie zapłaci, własnie Ktoś musi Ci wytłumaczyć podstawy biznesu bo widze ze nie masz o tym zielonego pojęcia, kolejna sprawa nie da sie tutaj przenieść życia realnego tak do końca, nie będziemy podpisywać umowy jak w realu zejdźcie na Ziemię ludzie tu ma być zabawa, oderwanie od reala, normalnie masakra co Ty piszesz ta gra Cie pochłonęła do końca, jak chcesz coś wprowadzić dany produkt na rynek? od razu wywalasz kase na pełna produkcje i zasypujesz rynek i budzisz się z ręką w nocniku czy najpierw badasz?Przemyśl czasem co piszesz, wczoraj była próba spontan i było super, dziś bedzie lepiej i tak z dnia nadzień, może tez byc tak że sie to rozsypie, ale między innymi przez takich ludzi jak Ty...
MatiMati
27.12.2012, 14:45
Witam.
Miałem możliwość obserwowania wczorajszych aukcji na G-10 ... uważam że świetnie się Wam to udało.
Jest masę osób chcących się nieco pobawić handlem a nie tylko wystukiwać standardowe oferty "kup teraz"
Dodatkowo nie ma tu ŻADNYCH możliwości oszukania kogokolwiek (piszę to aby przekonać dla bojaźliwych). Po zakończeniu aukcji towar jest umieszczany na handlu wiec osoba, która wylicytowała akceptuje tylko wcześniej wylicytowane warunki. ZERO niebezpieczeństwa.
PS
Oczywiście trzeba się jeszcze namęczyć aby zebrała się odpowiednia ilość ofert jak również potencjalnych kupujących ale to już zadanie dla Was.
Jeszcze raz wielki dzięki za wymyślenie czegoś nowego oraz za czas i pracę którą tam wkładacie.
Happyparowka
27.12.2012, 14:46
pomysł popieram. Każda inicjatywa rozkręcenia serwera jest godna uwagi. mamy g6, będzie g10. Podoba mi się tez punkt no spam. Co do frustratów tu wylewających swoje gorzkie żale napisze że jesteś sfrustrowani życiem chyba. Patrzcie na jasną stronę słońca i podążajcie na wstędze szczęcia
Piotru70
27.12.2012, 14:47
Mr_SOLAR
Ty nawet nie wiesz ze to ty gadasz bzdury.
Jak możesz ludzi dopisywać do części wirtualnej. Handel w tej grze, aukcje to wszystko co zamierzacie robić to nie jest fikcja. Każdy gracz ma swój sposób dostrzegania wartości w tej grze. Jeden wydał kupę kasy i jego zdaniem 100 monet jest więcej warte niż dla gracza który gra od dwóch tygodni. Sama wartość moralna poświęconego czasu na tą grę i na "wirtualne surowce które zdobył poprzez handel". Nie możesz powiedzieć że to wszystko jest wirtualne. To tak jak miałbyś powiedzieć "Rozmawiałem ze swoją dziewczyną na skype i ona nie jest prawdziwa tylko wirtualna" gadasz takie bzdury że nie dziwię się ze tylko ja próbuję ci to wytłumaczyć. Gra istnieje naprawdę. Jest tutaj waluta wirtualna lecz ma ona wartość w skali realnej, ale jak tego nie pojmiesz to jesteś tępy... Sory ale ktoś musi Tobie to powiedzieć. Poruszając jeszcze temat rozsypania pomysłu przez ludzi takich jak Ja. hmm mi kazałeś czytać ze zrozumieniem a sam nie rozumiesz tego co ja napisałem. Pisałem ze podoba mi się pomysł ale nie macie przygotowanych środków do jego realizacji. Administracja już zapewne otrzymała informację o waszej działalności i wasz regulamin jest z miejsca skazany na niepowodzenie.
Co miałeś ma myśli pisząc "Że budzę się w ręką w nocniku?" Czy Ty chcesz sprowadzić mnie do swojego poziomu? Wybacz kolego ale póki co to widzę że już tylko Ja z tobą mam siły rozmawiać bo jesteś zbyt ograniczony aby pojąć niektóry dziedziny życia. A większość ludzi stwierdziła że ich czas jest zbyt cenny aby tłumaczyć ci rzeczy których jak widać i tak nie zrozumiesz.
Jak nie pojmujesz mojej wypowiedzi to nawet nic nie pisz bo już wiem że to będzie jeszcze większa głupota niż ta jaką do tej pory napisałeś.
Mr_SOLAR
27.12.2012, 14:57
Mr_SOLAR
Jak możesz ludzi dopisywać do części wirtualnej. Handel w tej grze, aukcje to wszystko co zamierzacie robić to nie jest fikcja. Każdy gracz ma swój sposób dostrzegania wartości w tej grze. Jeden wydał kupę kasy i jego zdaniem 100 monet jest więcej warte niż dla gracza który gra od dwóch tygodni. Sama wartość moralna poświęconego czasu na tą grę i na "wirtualne surowce które zdobył poprzez handel". Nie możesz powiedzieć że to wszystko jest wirtualne. To tak jak miałbyś powiedzieć "Rozmawiałem ze swoją dziewczyną na skype i ona nie jest prawdziwa tylko wirtualna" gadasz takie bzdury że nie dziwię się ze tylko ja próbuję ci to wytłumaczyć. Gra istnieje naprawdę. Jest tutaj waluta wirtualna lecz ma ona wartość w skali realnej, ale jak tego nie pojmiesz to jesteś tępy... Sory ale ktoś musi Tobie to powiedzieć. Poruszając jeszcze temat rozsypania pomysłu przez ludzi takich jak Ja. hmm mi kazałeś czytać ze zrozumieniem a sam nie rozumiesz tego co ja napisałem. Pisałem ze podoba mi się pomysł ale nie macie przygotowanych środków do jego realizacji. Administracja już zapewne otrzymała informację o waszej działalności i wasz regulamin jest z miejsca skazany na niepowodzenie.
Co miałeś ma myśli pisząc "Że budzę się w ręką w nocniku?" Czy Ty chcesz sprowadzić mnie do swojego poziomu? Wybacz kolego ale póki co to widzę że już tylko Ja z tobą mam siły rozmawiać bo jesteś zbyt ograniczony aby pojąć niektóry dziedziny życia. A większość ludzi stwierdziła że ich czas jest zbyt cenny aby tłumaczyć ci rzeczy których jak widać i tak nie zrozumiesz.
Jak nie pojmujesz mojej wypowiedzi to nawet nic nie pisz bo już wiem że to będzie jeszcze większa głupota niż ta jaką do tej pory napisałeś.
Ten **** jednak Ci odpisze wniosek z tego co napisałeś jest jeden, zazdrość Cie zżera że to Ty nie wymyśliłeś i na siłę próbujesz nam wcisnąć swoją chorą bajeczkę
tchrikch
27.12.2012, 15:01
Mr_SOLAR
Wytlumacz mi tepemu jakim cudem handel w tej grze i aukcje to nie jest fikcja ? Co realnego zyskujesz w ten sposob ? Poza pokazaniem ze jestes tepy wypisujac takie bzdury ? Sprawdz co za oknem slychac , monitor to nie okno , gra to nie real
Piotru70
27.12.2012, 17:17
Wytlumacz mi tepemu jakim cudem handel w tej grze i aukcje to nie jest fikcja ? Co realnego zyskujesz w ten sposob ? Poza pokazaniem ze jestes tepy wypisujac takie bzdury ? Sprawdz co za oknem slychac , monitor to nie okno , gra to nie real
Japierdziele, a jak pojadę do ciebie do domu, usiądę obok ciebie i razem będziemy grać w grę to to też jest fikcja? Człowiek kiedyś wymyślił internet a reszta cywilizacji wniosła do niego życie i zachowania ludzkie. Ale wy tego nie pojmiecie bo jesteście zbyt ograniczeni. Zresztą znajdź mi różnicę dokonywania transakcji telefonicznie a w grze. I to jest real i to jest real, waszym zdaniem real to jest to co dzieje się wokół monitora a moim zdaniem real to jest to co dzieje się teraz. W tym się różnimy ze wy tego nie rozumiecie a inni tak. Ileż można wam tłumaczyć tak prostą rzecz...
Musicie być tak Tępi?
tchrikch
27.12.2012, 17:43
Czy ja mowilem o graniu razem ? nie - ale *** nie zrozumial.
Czy ja mowilem cos o internecie i transakcjach przez telefon ? nie - ale *** nie zrozumial.
Twoim zdaniem real to jest wypisanie postow na forum i ... uwaga werble ... kupno 2k marmuru w grze przegladarkowej , real jak ...
Napisales takze ze to twoje zdanie - spoko ale na co chcesz mi je tlumaczyc ? Jesli to jest dla ciebie swiat realny no to trudno, i tak mam nadzieje ze inni to tez zrozumieli i czuja to samo.
Poza tym nie odpowiedziales na moje pytania (*** , trudno) wiec zadam je jeszcze raz :
Wytlumacz mi *** jakim cudem handel w tej grze i aukcje to nie jest fikcja ? Co realnego zyskujesz w ten sposob ?
i upraszczajac zebys nie musial za duzo analizowac:
- w pierwszym pytaniu chodzi mi o handel i aukcje z wczoraj w grze settlers online - w jaki sposob one wplywaja na rzeczywistosc
- w drugim pytaniu chodzi o wskazanie tych REALNYCH benefitow(trudne slowo) ktore uzyskales kupujac ta rude zlota
dziekuje za wspolprace
Ta aukcja to jakaś żenada... No wybaczcie, ale jeżeli najwyższa oferta jest ignorowana tylko dlatego, że przed "liczbami" był tekst, to chyba jakaś kpina... Tu cytat od prowadzącej: "[16:49] Kasia16: NIE PRZESZLA BO NIE NIE PISALES LICZB TYLKIO WCZESNIEJ NIESTOSOWNY TEKST"
Co ciekawe ten "niestosowny tekst" to: [16:35] [G-M] Uobuzzz: najpierw ustalcie na forum, który przedmiot podbijamy o ile, bo "droższy" to stwierdzenie niezbyt precyzyjne :* 150"
Jeżeli uważacie, że uczciwość wymaga aby wywiązać się z obowiązku zapłaty za wylicytowany przedmiot, to sądzę, że ta sama zasada dotyczy również was. Tym samym domagam się uzyskania przedmiotu "Monument Anioła", za który to dałem najwyższą kwotę, tj. 150 monet. Jeżeli ta transakcja nie dojdzie do skutku to tylko świadczy o tym jak bardzo nierzetelni i wybiórczy są prowadzący licytację na g-10.
:*
pawlito80
27.12.2012, 18:20
ale widziałeś chyba jak prowadząca pisała: 145 po raz pierwszy, po jakieś chwili 145 po raz drugi to trzeba było jeszcze raz napisać te swoje 150 i nie byłoby problemu.
nie mówiąc już o tym, że przyszedłeś tam chyba tylko żeby przeszkadzać i to dlatego pewnie nie zauważyli twojej oferty napisanej na koniec kolejnego twojego zdania...
tchrikch
27.12.2012, 18:26
Ta aukcja to jakaś żenada... No wybaczcie, ale jeżeli najwyższa oferta jest ignorowana tylko dlatego, że przed "liczbami" był tekst, to chyba jakaś kpina... Tu cytat od prowadzącej: "[16:49] Kasia16: NIE PRZESZLA BO NIE NIE PISALES LICZB TYLKIO WCZESNIEJ NIESTOSOWNY TEKST"
Co ciekawe ten "niestosowny tekst" to: [16:35] [G-M] Uobuzzz: najpierw ustalcie na forum, który przedmiot podbijamy o ile, bo "droższy" to stwierdzenie niezbyt precyzyjne :* 150"
Jeżeli uważacie, że uczciwość wymaga aby wywiązać się z obowiązku zapłaty za wylicytowany przedmiot, to sądzę, że ta sama zasada dotyczy również was. Tym samym domagam się uzyskania przedmiotu "Monument Anioła", za który to dałem najwyższą kwotę, tj. 150 monet. Jeżeli ta transakcja nie dojdzie do skutku to tylko świadczy o tym jak bardzo nierzetelni i wybiórczy są prowadzący licytację na g-10.
:*
Nie ma to jak wejsc na licytacje i najpierw probowac podawac ceny w lukach. Potem spamowac "czemu tak nie mozna ? ". Potem co chwile spamowac o jakichs *******ach. a potem wyzalac sie ze licytujacy sa zli a regulamin jest do bani, ach po prostu wyrazy wspolczucia
Dobra, a teraz, żeby nie było, że jestem przeciwny pomysłowi mam kilka propozycji.
Sam pomysł mi się podoba, a że zawodowo jestem związany z tworzeniem z szeroko rozumianych OWU, to proponuję wprowadzenie następujących zasad.
- licytacje dotyczące przedmiotów unikalnych, sprzedawanych w ilości nie większej niż 1 szt. przebijamy o 5 monet. Przedmioty sprzedawane w ilości większej niż 1 szt. mogą być licytowana z przebiciem o 1 monetę. Wszystkie oferty muszą być składane w monetach, w formie liczb całkowitych pod rygorem wykluczenia z licytacji.
- każda oferta winna być złożona w formie krótkiej wiadomości na kanale g-10. Wiadomość zawierająca dowolny tekst poza ofertą liczbową może zostać wykluczona z licytacji bez podania powodu z jednoczesnym brakiem obowiązku przekazania stosownej informacji licytatorowi.
- Licytacja stanowi dobrowolną formę oświadczenie woli odsprzedaży przedmiotu za najwyższą zaoferowaną w procesie aukcji przedmiotu. Wystawiający zzobowiązuje się odsprzedać wystawiony przedmiot/usługę za najwyższą, uznaną kwotę osobie licytującej. Licytujący zobowiązuje się złożyć ofertę handlową osobie wystawiającej zgodną z ofertą złożoną w drodze licytacji. Niewywiązanie się którejkolwiek ze stron z obowiązku finalizacji aukcji, tak wystawiającego, jak i licytatora wiązać się może z dożywotnim wykluczeniem z aukcji na kanale g-10. Obsługa licytacyjna nie ponosi żadnej odpowiedzialności za proces finalizacji ofert aukcyjnych.
- każda wypowiedź naruszająca powyższe zasady licytacji, bądź nie stanowiąca oferty w rozumieniu niniejszego regulaminu stanowi naruszenie zasad kanału g-10 i stanowi podstawę do wykluczenia użytkownika z procesu licytacyjnego, a także do nieuznania wszelkich złożonych ofert licytacyjnych.
Na chwilę obecną to są największe braki w całym tym regulaminie aukcji. Stwórzcie regulamin spójny i kompletny, a nie będziecie mieć problemu z trollami. Możecie mnie dziś uważać za trolla, ale póki nie łamię zasad kanału, to nie macie mnie prawa nazywać trolla. Proponowałbym również wystąpić do obsługi gry o uznanie szczególnych zasad chatu dla kanału 10. Da to prawo moderatorom do banowania użytkowników naruszających zasady kanału :) o ile zgodzi się na to szczebel decyzyjny, w co szczerze powątpiewam ;/
Ta aukcja to jakaś żenada... Żenadę to zrobiło kilka osób które próbowały zakłócić licytację, teraz jest spokój.
No wybaczcie, ale jeżeli najwyższa oferta jest ignorowana tylko dlatego, że przed "liczbami" był tekst, to chyba jakaś kpina... Tu cytat od prowadzącej: "[16:49] Kasia16: NIE PRZESZLA BO NIE NIE PISALES LICZB TYLKIO WCZESNIEJ NIESTOSOWNY TEKST"
Co ciekawe ten "niestosowny tekst" to: [16:35] [G-M] Uobuzzz: najpierw ustalcie na forum, który przedmiot podbijamy o ile, bo "droższy" to stwierdzenie niezbyt precyzyjne :* 150" Byłem w tym momencie na aukcji i dzięki tym "umilaczom" zrobił się taki bałagan że naprawdę trudno było na końcu tekstu wyłapać ofertę. Zaraz po Twojej ofercie ktoś oferował monety + "dwa złote zęby babci", więc nie dziw się że ktoś nie zauważył lub zignorował Twoją oferte. Licytowałeś w czasie największej zadymy. Cały projekt jest nowy i na pewno doskonały nie jest, zainteresowanie na razie jest a projekt albo sam się obroni albo padnie.
Nie ma to jak wejsc na licytacje i najpierw probowac podawac ceny w lukach. Potem spamowac "czemu tak nie mozna ? ". Potem co chwile spamowac o jakichs *******ach. a potem wyzalac sie ze licytujacy sa zli a regulamin jest do bani, ach po prostu wyrazy wspolczucia
Szanowny tchrikch!
Dziś na g-1 zauważyłem poniższą wiadomość:
[16:01] [SSZ] Mr_SOLAR: ZAPRASZAMY WSZYSTKICH AUKCJA rozpoczęta na G10 Dom Aukcyjny wpisujemy /j global-10gdzie odbędzie się licytacja różnych towarów, zapraszamy kupujących i sprzedających Dziś Prowadzącą jest śliczna Kasia16, na koniec dzisiejszej licytacji aukcja niespodzianka, ZAPRASZAMY
Zauważ, żę nigdzie tu nie ma informacji o konieczności uprzedniego zapoznania się z rzekomym regulaminem na forum. Z ciekawości wszedłem na g-10, gdzie przywitała mnie wiadomość: "[16:10] Globalne-10: Witaj w: Globalne-10".
Zauważ, iż tu również brak jakiejlkolwiek informacji o konieczności składania ofert zgodnych z wewnętrznie ustalonym wzorcem. Czemu zatem nie miałbym składać ofert w surowcu, który mi najbardziej zalega?
Nie twierdzę, że prowadzący są źli, ale twierdzę, że nie przygotowali się do zadania za jakie się wzięli. Bądźmy szczerzy Polska to kraj ludzi, którzy każdą lukę wykorzystają na swoją korzyść, a moje zachowanie tylko to potwierdziło. Tak naprawdę nie zależy mi na tym, co powinienem dostać z tej licytacji, ale na tym, żeby licytacja była w miarę możliwości uczciwa, a to z kolei może zapewnić tylko właściwie skonstruowany regulamin.
Pozdrawiam
Uobuzzz
AndyKozakow
27.12.2012, 18:48
Polacy są prze***ani bez kitu....
Nie pobijcie się...
Za 10lat braknie w tym kraju psychiatrów, jak czytam posty niektórych to wizyta byłaby wskazana.
Niektórzy nie wiedzą co to znaczy że coś jest propozycją do większej dyskusji.
Pomysł świetny ja akurat bym się w to nie bawił ale popieram taki projekt jak najbardziej.
Tylko trzeba to dopracować.
A swoją drogą i tak zobaczycie ze xaar powie veto licytacjom
Polacy?? To zastanawia mnie co powiesz o Amerykanach i ich prawie precedensowym?
Nie uważasz za idotyczne stwierdzenie, że nic, co nie jest zabronione jest dozwolone? Najbardziej rozbawił mnie człowiek, który prowadząc swojego campera w czasie jazdy poszedł zrobić sobie kawę. Samochód bez kierowcy wypadł z trasy, a kierowca wytoczył proces o odszkodowanie, bo w instrukcji nie było zastrzeżenia, że prowadząc pojazd nie można opuszczać fotela kierowcy. Proces wygrał. W Polsce żaden sąd nie uznałby racji takiej argumentacji. No ale cóż.. co kraj to obyczaj. Świat pełen jest oportunistów, dlatego zawsze warto być przygotowanym na każdą, nawet absurdalną ewentualność :)
tchrikch
27.12.2012, 18:55
Szanowny tchrikch!
Dziś na g-1 zauważyłem poniższą wiadomość:
Zauważ, żę nigdzie tu nie ma informacji o konieczności uprzedniego zapoznania się z rzekomym regulaminem na forum. Z ciekawości wszedłem na g-10, gdzie przywitała mnie wiadomość: "[16:10] Globalne-10: Witaj w: Globalne-10".
Zauważ, iż tu również brak jakiejlkolwiek informacji o konieczności składania ofert zgodnych z wewnętrznie ustalonym wzorcem. Czemu zatem nie miałbym składać ofert w surowcu, który mi najbardziej zalega?
Nie twierdzę, że prowadzący są źli, ale twierdzę, że nie przygotowali się do zadania za jakie się wzięli. Bądźmy szczerzy Polska to kraj ludzi, którzy każdą lukę wykorzystają na swoją korzyść, a moje zachowanie tylko to potwierdziło. Tak naprawdę nie zależy mi na tym, co powinienem dostać z tej licytacji, ale na tym, żeby licytacja była w miarę możliwości uczciwa, a to z kolei może zapewnić tylko właściwie skonstruowany regulamin.
Pozdrawiam
Uobuzzz
Czemu mialbys podejrzewac ze sa jakies zasady ? Faktycznie to smieszne , na pewno wszystko odbywa sie na kompletnym spontanie i ludzie raz placa rybami raz granitami. No ale moze jednak jakies zasady i placimy tylko monetami - czemu w takim razie slyszac ta informacje od kilku osob dalej stawiales oferty w lukach ? Pewnie pomyslales - acha ! jestem wyjatkowy i stworzylem duzo OWU - skoro zadnego nie widzialem to na pewno zlodzieje chca mnie odciagnac od licytacji i na mnie zarobic , wkoncu to takie polskie.
(pomijam oferowanie 5k dlugich lukow kiedy aktualna cena to 120m , no bo przeciez wiadomo ze 5k to wiecej niz 120 a to ze sa to luki nie monety to przeciez oczywiste ze luki sa wiecej warte).
Czemu nie napisales swojego postu o OWU (notabene calkiem zmyslnego) od razu tylko przyjales sobie za punkt honoru pokazanie jaki to nie jestes madry i jaki to regulamin jest do bani spamujac to samo co 5 minut ? I czemu sie dziwisz ze po tym jak napisales kolejnego tasiemca z cyferka na koncu to nikt nie potraktowal tego powaznie ?
Uczciwa licytacja moglaby zakladac minimum odpowiedzialnosci graczy - np. przystepuje do licytacji i nie wiem o co chodzi i (czy) jakie sa reguly - to moze...zapytam kogos ? poszukam na forum ? Nie , przeciez jestem wyjatkowy i na pewno nic takiego nie ma. Wkoncu gdyby bylo to ktos by mi o tym powiedzial , nie smiali by mnie pominac. Jaki regulamin zablokuje takie zachowania ? Jesli znajdzie sie kolejny ktory bedzie staral sie cos sobie (albo innym) udowodnic to mu sie uda.
tchrikch czemu nie zacząłem od rzetelnej argumentacji? Hmmm powodów jest kilka... co najmniej tyle ile napitków spożytych przeze mnie w dniu dzisiejszym ;)
Po drugie jestem typem prowokatora. Jeśli ktoś zaprasza mnie do czegoś, nie wskazując gdzie znajdę reguły tej zabawy, bądź, gdzie mogę ich szukać, to równie dobrze mogę założyć, że takowych reguł nie ma. Uwierz mi, że codziennie spotykam się z takimi zarzutami, z powołaniem na artykuły 6 i 384 KC, które i tu mają zastosowanie, że aż sam poczułem potrzebę zastosowania tego typu argumentacji.
Po 3 zastanawiałem się jak sobie poradzi obsługa licytacji. Czy wskażą, że zasady licytacji znajdują się tu i tu, czy też stwierdzą, że jestem trollem i każą spadać. Zauważ, że żadna z wypowiedzi (no może oprócz pierwszych dwóch) nie była czystą złośliwością, ale wołaniem, o pomoc, skonkretyzowanie zasad itp. I w tym miejscu ukłon w stronę moderatorów za spokój jaki zachowują wciąż powtarzając te same reguły. Tu wystarczyło kilka wypowiedzi, by obsługa licytacji zaczęła nawoływać do ignorowania moich wypowiedzi :)
edit: a tak na marginesie regulamin nie wyegzekwuje spokoju, ale pozwoli uczciwie ignorować każdą wypowiedź niezgodną z zasadami licytacji. Moje wypowiedzi póki nie były niezgodne z zasadami określonymi regulaminem nie powinny być traktowane jako spam tak, jak to miało miejsce dziś :)
Notabene sądzę, że gdyby nie ta prowokacja, to ta dyskusja nie byłaby tak interesująca ;) tak, wiem, brak skromności :P
Japierdziele, a jak pojadę do ciebie do domu, usiądę obok ciebie i razem będziemy grać w grę to to też jest fikcja? Człowiek kiedyś wymyślił internet a reszta cywilizacji wniosła do niego życie i zachowania ludzkie. Ale wy tego nie pojmiecie bo jesteście zbyt ograniczeni. Zresztą znajdź mi różnicę dokonywania transakcji telefonicznie a w grze. I to jest real i to jest real, waszym zdaniem real to jest to co dzieje się wokół monitora a moim zdaniem real to jest to co dzieje się teraz. W tym się różnimy ze wy tego nie rozumiecie a inni tak. Ileż można wam tłumaczyć tak prostą rzecz...
Musicie być tak Tępi?
Nie powiem, tu sie musze zgodzic, bo to ze siedzisz przed monitorem to robisz to teraz i to jest realne, wiec w pewnym sensie dzieje sie to tak jak by realnie, ale gra jest rzeczą wirtualna :)
Dobra, a teraz, żeby nie było, że jestem przeciwny pomysłowi mam kilka propozycji.
Sam pomysł mi się podoba, a że zawodowo jestem związany z tworzeniem z szeroko rozumianych OWU, to proponuję wprowadzenie następujących zasad.
- licytacje dotyczące przedmiotów unikalnych, sprzedawanych w ilości nie większej niż 1 szt. przebijamy o 5 monet. Przedmioty sprzedawane w ilości większej niż 1 szt. mogą być licytowana z przebiciem o 1 monetę. Wszystkie oferty muszą być składane w monetach, w formie liczb całkowitych pod rygorem wykluczenia z licytacji.
- każda oferta winna być złożona w formie krótkiej wiadomości na kanale g-10. Wiadomość zawierająca dowolny tekst poza ofertą liczbową może zostać wykluczona z licytacji bez podania powodu z jednoczesnym brakiem obowiązku przekazania stosownej informacji licytatorowi.
- Licytacja stanowi dobrowolną formę oświadczenie woli odsprzedaży przedmiotu za najwyższą zaoferowaną w procesie aukcji przedmiotu. Wystawiający zzobowiązuje się odsprzedać wystawiony przedmiot/usługę za najwyższą, uznaną kwotę osobie licytującej. Licytujący zobowiązuje się złożyć ofertę handlową osobie wystawiającej zgodną z ofertą złożoną w drodze licytacji. Niewywiązanie się którejkolwiek ze stron z obowiązku finalizacji aukcji, tak wystawiającego, jak i licytatora wiązać się może z dożywotnim wykluczeniem z aukcji na kanale g-10. Obsługa licytacyjna nie ponosi żadnej odpowiedzialności za proces finalizacji ofert aukcyjnych.
- każda wypowiedź naruszająca powyższe zasady licytacji, bądź nie stanowiąca oferty w rozumieniu niniejszego regulaminu stanowi naruszenie zasad kanału g-10 i stanowi podstawę do wykluczenia użytkownika z procesu licytacyjnego, a także do nieuznania wszelkich złożonych ofert licytacyjnych.
Na chwilę obecną to są największe braki w całym tym regulaminie aukcji. Stwórzcie regulamin spójny i kompletny, a nie będziecie mieć problemu z trollami. Możecie mnie dziś uważać za trolla, ale póki nie łamię zasad kanału, to nie macie mnie prawa nazywać trolla. Proponowałbym również wystąpić do obsługi gry o uznanie szczególnych zasad chatu dla kanału 10. Da to prawo moderatorom do banowania użytkowników naruszających zasady kanału :) o ile zgodzi się na to szczebel decyzyjny, w co szczerze powątpiewam ;/
No z tym to niestety ale musze sie zgodzic. Niby denerwujący człowiek ale pomysły ma dobre :)
Happyparowka
27.12.2012, 21:21
Polacy?? To zastanawia mnie co powiesz o Amerykanach i ich prawie precedensowym?
Nie uważasz za idotyczne stwierdzenie, że nic, co nie jest zabronione jest dozwolone? Najbardziej rozbawił mnie człowiek, który prowadząc swojego campera w czasie jazdy poszedł zrobić sobie kawę. Samochód bez kierowcy wypadł z trasy, a kierowca wytoczył proces o odszkodowanie, bo w instrukcji nie było zastrzeżenia, że prowadząc pojazd nie można opuszczać fotela kierowcy. Proces wygrał. W Polsce żaden sąd nie uznałby racji takiej argumentacji. No ale cóż.. co kraj to obyczaj. Świat pełen jest oportunistów, dlatego zawsze warto być przygotowanym na każdą, nawet absurdalną ewentualność :)
co za bzdety, pokaż mi źródło z tym amerykańcem, bo normalnie nie wierzę Ci
Parówciu, to był jeden z absurdów przywołany z pamięci, wyczytany w jednym z naprawdę wielu artykułów na ten temat. Polecam dokument "Hot Coffee", który niejako naświetla tą kwestię. A tak na marginesie to dyskusja do poruszenia w innym wątku niż ten, więc nie róbmy offtopu :)
Jezeli z g-10 nie zostanie ogarniete to kto tam moze licytacje prowadzić to do tego czasu ja się w to nie mieszam.
Wczoraj ludzie zgłaszali sie na dzisiejsze licytacje i co z tego jak dzisiaj licytowalismy ich przedmioty to wyszly z tego problemy bo ktos po zakonczeniu naszych licytacji zaczol swoje, i w tym momencie osoby co sie do nas zapisały wystawily swoje oferty tam i wtedy.
Mnie nie informujac o tym ze ich oferta u nas jest nieaktualna. Z tego wyszły tylko problemy i wszyscy składają wine na mnie za to!
Niestety ale do póki Solar i bb_xar tego nie ogarna zeby kanał był wyłącznie dla grupy Solara to ja się w to nie mieszam ....
Czemu mieszasz do tego bb_xaar'a ?? To projekt graczy, który nie został w żaden sposób poparty przez administracje... wiec takowa nie będzie ingerowała.
Co do solara to spodziewałaś się czegoś więcej?? Ja nie
Piotru70
28.12.2012, 18:13
Przecież Mr_SOLAR zapewniał ze swoim kolegą że w pierwszy dzień była super atmosfera. Widzę że w końcu zaczęliście rozumieć że nie ogarniecie tego a po za tym nie mając odpowiedniego regulaminu administracja zgłosi "veto" jak ktoś to ujął bo z tego może być więcej chaosu niż pożytku i komfortu. Ileż można wam tłumaczyć tak proste rzeczy. Wiem jaka jest atmosfera na g-10 bo ostatnio często tam przesiaduję. Z samego zainteresowania. Póki co to wasz pomysł nie ma przyszłości. Chyba że jedynie BB wprowadzi możliwość aukcyjną na handlu, ale to są nowe prace które potrwały by dość długo.
Przecież Mr_SOLAR zapewniał ze swoim kolegą że w pierwszy dzień była super atmosfera. Widzę że w końcu zaczęliście rozumieć że nie ogarniecie tego a po za tym nie mając odpowiedniego regulaminu administracja zgłosi "veto" jak ktoś to ujął bo z tego może być więcej chaosu niż pożytku i komfortu. Ileż można wam tłumaczyć tak proste rzeczy. Wiem jaka jest atmosfera na g-10 bo ostatnio często tam przesiaduję. Z samego zainteresowania. Póki co to wasz pomysł nie ma przyszłości. Chyba że jedynie BB wprowadzi możliwość aukcyjną na handlu, ale to są nowe prace które potrwały by dość długo.
Wiesz na początku było miło i fajnie ale teraz to jest kompletna samowolka. Jezeli solar lub ktos nie uporzadkuje tego, nie zrobia regulaminu ani nic to to nie ma sensu bo to same problemy beda.
Dzisiaj Solara w ogole podczas licytacji nie bylo. Skargi do mnie lecą na to co my wyrabiamy. A stała się niestety taka samowolka ze ja sama tego nie ogarne.:/
Mr_SOLAR
28.12.2012, 19:05
Solara nie było bo nie wiem z jakiego powodu dostałem bana i od 2h nie mam dostępu do chatu, nie będę komentował Piotra i idho bo z plebsem nie ma o czym rozmawiać, odnośnie aukcji to będzie regulamin i porządek, licytacje miały trwać max 2-3h ale okazało sie, że wszystkim tak się spodobało że jadą prawie na okrągło przez 24h więc na razie Kasia16 nie możemy przyjmować zgłoszeń na następny dzień bo nie ma takiej możliwośći
Potwierdzam, wczoraj, bodajże do 1 w nocy trwały licytacje, był porządeczek aż miło było patrzeć.
Dzisiaj w południe też wszystko ładnie grało, bałagan stworzył się na chwilę jak pojawiły się wczorajsze oferty. Teraz znowu wszystko płynnie działa.
Projekt, jest po prostu nowy i trzeba go dopieścić. Zainteresowanie jest, a o to w tym wszystkim chodzi.
Solara nie było bo nie wiem z jakiego powodu dostałem bana i od 2h nie mam dostępu do chatu, nie będę komentował Piotra i idho bo z plebsem nie ma o czym rozmawiać, odnośnie aukcji to będzie regulamin i porządek, licytacje miały trwać max 2-3h ale okazało sie, że wszystkim tak się spodobało że jadą prawie na okrągło przez 24h więc na razie Kasia16 nie możemy przyjmować zgłoszeń na następny dzień bo nie ma takiej możliwośći
Rozumiem że obrażanie innych u ciebie to normalność bo się z nią spotykasz na co dzień... wiesz to że cie inni traktują w taki sposób... nie musisz tego okazywać na forum. Jak cie nie stać na odrobinę kultury to proponuje abyś przestał się wypowiadać tutaj albo w ogóle.
Tak to zachwalasz... jak na razie to widzę tylko ludzi na pomocy szukających moderatora bo na G-10 trzeba kogoś zbanować bo się nie stosuje do "regulaminu". Co chwila są jakieś kłótnie, pytania co licytujecie, lub kilka licytacji na raz, tłumaczenie osobie która prowadzi licytacje, że nie zauważyła jak ktoś podbił, albo która oferta jest najwyższa, tłumaczenie osobom co licytują o ile powinni podbijać ... ogólnie śmiech na sali.
Jednym słowem proponuje ten kanał na poprawę humoru ;)
Rozumiem że obrażanie innych u ciebie to normalność bo się z nią spotykasz na co dzień... wiesz to że cie inni traktują w taki sposób... nie musisz tego okazywać na forum. Jak cie nie stać na odrobinę kultury to proponuje abyś przestał się wypowiadać tutaj albo w ogóle.
Tak to zachwalasz... jak na razie to widzę tylko ludzi na pomocy szukających moderatora bo na G-10 trzeba kogoś zbanować bo się nie stosuje do "regulaminu". Co chwila są jakieś kłótnie, pytania co licytujecie, lub kilka licytacji na raz, tłumaczenie osobie która prowadzi licytacje, że nie zauważyła jak ktoś podbił, albo która oferta jest najwyższa, tłumaczenie osobom co licytują o ile powinni podbijać ... ogólnie śmiech na sali.
Jednym słowem proponuje ten kanał na poprawę humoru ;)
a ja myślę, że celowo zostali nasłani gracze aby wykazać bałagan i storpedować pomysł, iż inni zwykli gracze, którzy chcieli rozruszać ten świat organizując tylko dla zabawy inną możliwość nie potrafią ogarniają tego kanału, bo sa inni lepsi, zorientowani ale .... nie innowacyjni.
Piotru70
29.12.2012, 00:49
Idho dokładnie, Mr_SOLAR należy do ludzi którzy próbują wmówić komuś swoją rację nie zdając sobie nawet sprawy że jest błędna. Do tego też można dodać ze wyzywa ludzi, co świadczy o jego poziomie intelektualnym. Hah, i to mnie od plebsu wyzywa. Ja już się nie wypowiadam w tym temacie odnośnie tego co wcześniej pisałem jak i teraz. Bo nie ma sensu kłócić się ludźmi którzy mają podejście do życia bardzo prymitywne, i można zauważyć bardzo dziecinne zachowanie.
Moim zdaniem osoby które tak zaciekle bronią swojego błędu chcą nam pokazać że to jest ich pomysł i ze jest on dobry. Tyle że jak już mówiłem niejednokrotnie że jeżeli nie zmienią wielu rzeczy przed zdaniem administracji, to nie ma sensu. Bo jak wiadomo sama czarna lista jest łamaniem prawa. Ale co ja gadam, i tak będziecie się nadal burmuszyć jak dzieci którym ktoś powiedział ze zbudowali brzydki zamek z piasku.
Piotru70
29.12.2012, 01:18
Zgodnie z prośbą na czacie, wrzucam screena ukazującego porządek na G-10.
http://www.tinypic.pl/thl7fkztclhh
Zgodnie z prośbą na czacie, wrzucam screena ukazującego porządek na G-10.
http://www.tinypic.pl/thl7fkztclhh
zorganizuj podobna zabawę a idę o zakład, iż jak ktoś zechce to rozwali Twój projekt ot tak dla zabawy i co mu zrobisz ???? zastrzelisz wiedzą jak to trzeba robić ?
zorganizuj podobna zabawę a idę o zakład, iż jak ktoś zechce to rozwali Twój projekt ot tak dla zabawy i co mu zrobisz ???? zastrzelisz wiedzą jak to trzeba robić ?
Trafiłeś w samo sedno, komuś właśnie o to chodzi żeby to nie wypaliło.
Piotru70
29.12.2012, 04:09
Może o mnie wam chodzi? Najwidoczniej nie czytacie wszystkich moich postów.
Już mówiłem ze mi pomysł się podoba, ale bez ingerencji Administracji i pomocy Moderatorów ten pomysł będzie jedynie skupiskiem naciągaczy i wulgaryzmów.
Mr_SOLAR
29.12.2012, 11:50
Trafiłeś w samo sedno, komuś właśnie o to chodzi żeby to nie wypaliło.
Tak zgadza się, Idho i piotr od samego początku próbują wsadzić na siłę swoją chorą bajeczkę że to wszystko co robimy jest BE, ale na szczęście oprócz tej dwójki zazdrośników są normalni gracze którzy myślą inaczej, ale starczy, każdy normalny wie o co chodzi typowe podejście zawistnego Polaczka nic więcej.
Odnośnie samego G10 bo i o tym powinna być tu mowa, mam nadzieję że do końca roku powstanie normalny regulamin który umożliwi kontrole nad Licytacjami, dziękuje wszystkim co sie zgłosili do mnie z propozycjami i poradami odnośnie regulaminu, na to wszystko mam za mało czasu w realu muszę zamknąć rok itd. pomysł wyszedł spontanicznie, więc proszę o wyrozumiałość i cierpliwość.
janina202
29.12.2012, 13:22
Przy tak dużej ilości osób, które są w Słonecznym Grodzie nie ma szans żeby nie znalazły się jednostki, którym pomysł podobać się nie będzie, jednak nie ma co na nich patrzeć. Zdecydowana większość jest bardzo dobrze nastawiona na ten projektu... A dla powyższych jednostek mam propozycję: nie podoba się, ok, powiedzieliście co chcieliście, nikt Was zmuszać nie będzie do czynnego udziału w licytacji, jednak nie ma co "narzucać" swojego zdania, rzesza za Wami raczej nie pójdzie, każdy ma swój rozum i wie co robi.
A co do organizacji, to może warto pomyśleć o forum, na którym na bieżąco (bez tworzenia wcześniejszej listy) będzie się wpisywać licytowane przedmioty, a po zakończeniu licytacji osobę, która wygrała i oczywiście cenę. Tam również można by było wpisywać informację po realizacji transakcji, czysto i przejrzyście by to chyba wyglądało.
Tyle ode mnie, trzymam kciuki i mam nadzieję, że wszystko się uda, bo pomysł ŚWIETNY!!!!
Pozdrawiam,
Marta ;)
Poświęciłam sporo czasu żeby przeczytać wszystkie posty wiec może i ktoś przeczyta moje 'wypociny' :)
Po pierwsze moja wypowiedz jest dobrowolna i nieopłacona, żeby nie było...
Myślę, że pomysł licytacji jest ogólnie dobry, ciekawy... Jednak jak to jest z takimi ideami realizacja nie jest łatwa. Dopracowanie wszystkich szczegółów wymaga pracy i czasu... Problemy i niedociągnięcia wyjdą dopiero w praniu, trzeba to zrozumieć. Niektórzy od razu spodziewali się cudów i dlatego zawiedli się... Inni próbują uniemożliwić dokończenie projektu z powodu niechęci do pomysłodawców... Jeszcze inni - tak po prostu bo lubią ;) Wiedzcie, że nawet oczywiste rozwiązania nie jest tak łatwo wprowadzić. Potrzeba na to np. zaangażowania BB, które poza udostępnieniem chatu narazie nie spieszy się z możliwością chociażby podania głównych zasad na gorze chatu zamiast znanego nam "Witaj w: Globalne-10"... a jakże by to ułatwiło udział w aukcjach nowym zainteresowanym. Fajnie by było jakby prowadzący miał swój oddzielny kolor tekstu a osoby zakłócające mogłyby być usuwane na jakiś czas.
Sama brałam udział w kilku licytacjach i wystawiłam na sprzedaż kilka przedmiotów. Nie zawsze osiągnięta cena była dla mnie korzystna, kilka razy ktoś inny podkupił ofertę wystawiona na handlu dla mnie... Ale nie naskoczyłam od razu na pomysłodawcę czy prowadzącego licytacje, że pomysł jest zły, trzeba zaprzestać itd. Same licytacje jak obserwowałam raz są takie jak na powyższym screenie, a raz tylko cyferki/oferty widać. Dużo zależy też od kultury graczy, niektórym jej naprawdę brakuje... Chcą zarzucić innym kłamstwo, wyłudzanie od słabszych, mniej doświadczonych graczy itd... Ale pytam "Po co? Dlaczego?" Każdy swój rozum chyba ma. Jeżeli coś wystawiam na sprzedaż liczę się z tym, że w danej chwili nie ma chętnych na G10 na moją rzecz. Można we własnym zakresie zareklamować się na global-7, że to i to dało się na licytację. Udział w licytacjach jest całkowicie dobrowolny. Ci którym pomysł się nie podoba mają do dyspozycji global-1, tam mogą się wzajemnie obrzucać mięsem z dowolnego powodu :)
Mr_SOLAR'owi i ekipie życzę duuużo determinacji w doprowadzeniu projektu do końca :) Tyle narazie z mojej strony.
Tak zgadza się, Idho i piotr od samego początku próbują wsadzić na siłę swoją chorą bajeczkę że to wszystko co robimy jest BE, ale na szczęście oprócz tej dwójki zazdrośników są normalni gracze którzy myślą inaczej, ale starczy, każdy normalny wie o co chodzi typowe podejście zawistnego Polaczka nic więcej.
solar chłopcze kłania się czytanie ze zrozumieniem. Wyraziłem jasno oponie, że nie ma możliwości technicznych, w dodatku bardziej przestrzegam przed twoim niedojrzałym zachowaniem i twojej spółki. Jak na razie to ja tylko przedstawiłem swoją opinie... nie co poniektórzy jak ty spamują i oczerniają, mogę się oczywiście mylić i zapewne solar przedstawi zapewne dowody popierające wypowiedź poniżej.... zgadza się?:
http://i48.tinypic.com/ke9snn.png
Mr_SOLAR
29.12.2012, 14:08
solar chłopcze kłania się czytanie ze zrozumieniem. Wyraziłem jasno oponie, że nie ma możliwości technicznych, w dodatku bardziej przestrzegam przed twoim niedojrzałym zachowaniem i twojej spółki. Jak na razie to ja tylko przedstawiłem swoją opinie... nie co poniektórzy jak ty spamują i oczerniają, mogę się oczywiście mylić i zapewne solar przedstawi zapewne dowody popierające wypowiedź poniżej.... zgadza się?:
Idho nie interesują mnie twoje upodobania co do chłopców Twoja sprawa, to co Jarząbekt napisał to takie samo opowiadanie głupot jak Twoje, szkoda tylko ze jest w mojej gildii ale to juz temat do rozwiązania że tak sie określę który leży w mojej gestii, odnosnie Twojego rozumowania że tak sie wyrażę bardzo płytkiego to też juz wszystko zostało napisane prze zemnie i innych graczy, całe szczęście Tych co popierają jest więcej niż takie jednostki jak Ty to Ty powinno być z małej litery, ale to juz tylko ale.Rukkia dzięki za słowa otuchy i poparcia tylko to nie wiele da dla Tych dwóch bo zaraz bedzie najazd że Cie podpłacam:)
moim krótkim zdaniem, żeby nie było jakiś teorii spiskowych itp. osoby z tej samej gildii nie powinny licytować przedmiotów....
Mr_SOLAR
29.12.2012, 16:01
moim krótkim zdaniem, żeby nie było jakiś teorii spiskowych itp. osoby z tej samej gildii nie powinny licytować przedmiotów....
Zgadzam sie, już ostatnio to pisałem na G10 tylko nie jest to takie proste moze lepiej niech będzie tak, osoba której jest towar wystawiony i jest w jakiejś gildii to osoby z tej samej gildii danego towaru nie moga i nie powinny licytaowć
janina202
29.12.2012, 16:16
Do osób czytających i kupujących!!!
Ja zapoczątkowałam samowolkę z aukcjonowaniem, mimo że do tego nie zostałam powołana!!! Nie idźcie w moje ślady, bo zrobi się bardzo duży bałagan, który już miał miejsce w dniu dzisiejszym.
Przepraszam za problemy i już grzecznie siedzę i kupuję!!!
Pozdrawiam, Marta.
JASTRZABEKT
29.12.2012, 16:30
Jezeli chodzi o moją wypowiedz na czacie to sie tyczy tylko i wylacznie jednej Gildie a mianowicie Trzynastego Legionu, chlopacy sie zmowili, nawet zostal przeprowadzony test na nich czy kupia towat po takiej samej cenie jak sami wystawiali i siebie licytowali bo nawet tego samego towaru za duzo mniejsza cene juz nie chcieli. Moja wypowiedz moze nie odnosila sie w 100% tego co mialem na mysli, troche spamowalem :) ale moja ideologia bylo to zeby nie zmawiac sie i nie szukac fr****** co pomysla ze nie wiadomo co kupuja za okazyjna cene bo nabicie kogos w bambuko nie jest fajne i pozniej te osoby sa zrazone to tego typu licytacji. To ma byc zabawa a nie pasozytnictwo.
Nie tak to mialo wygladac chodzilo mi o to ze osoby z jednej gildie nie moga sie licytowac na wzajem jezeli chca niech robia to na swoim wewnetrzym czacie. Nie wim czy dosc jasno sie okreslilem bo zaraz znouw Idho wylapie cos z kontekstu i zrobi wielkie boom.
Przepraszam za wczorajsze zamieszanie ale mam nadzieje ze dobrze ono posluzy zmianiom regulaminu na G10 :)
to jest dobry pomysł ograniczający możliwość manipulacji cenami przez gildie
jeśli ktoś uważa że cena za dany przedmiot jest za wysoka bądź zawyżona to niech nie licytuje, a mam wrażenie, że niektóre osoby krytykują wszystko co się rusza
Piotru70
29.12.2012, 18:53
Mr_SOLAR powiedz Ty mi, czemu tak ciągle wyzywasz ludzi? Masz jakieś kompleksy? Nie w9iem czy zrozumiałeś wypowiedzi osób krytykujących ze zrozumieniem, ale oni nie piszą krytyki na wasz pomysł tylko pokazują wam ze wasz plan nie wypali póki czegoś nie zmienicie. Jeżeli przez dwa miesiące nic nie zrobicie to na G-10 powinno się uspokoić ale Administracji może się to nie spodobać. Człowieku zrozum to wreszcie że nikt stąd obecnych nie jest przeciwny waszemu pomysłowi a wręcz przeciwnie. Jedyne co mamy do waszej pracy to to że bez ułożenia przemyślanego regulaminu wystartowaliście z pomysłem. Więc powinnyście być świadomi że będzie krytyka nie waszego pomysłu lecz jego dopracowania. A jak ktoś napisał "że w praniu wszystko wyjdzie" czy coś takiego to moim zdaniem nie można tak myśleć bo z takiego toku myślenia może być więcej szkód dla waszego projektu niż zysków. Ja popieram zdanie Idho że bez wkładu BB wasz pomysł będzie jedynie miejscem wylęgarni oszustów i wyzyskiwaczy. A to ze w regulaminie napiszecie że dwie osoby z tej samej gildii nie mogą handlować to nic nie zmieni gdyż z gildii bez problemu można odjeść na niedługi okres uprzedzając właścicieli o przewidywanym powrocie. Wiecie dlaczego nie możemy się dogadać? Bo wy myślicie krok do przodu, ale są osoby które myślą kilkanaście. Mam nadzieje że w końcu ta odpowiedź do was dotrze.
Patryszon
29.12.2012, 19:30
Dobrze żeby zrobili jakiś program od tego w którym jest napisana: oferta , obecna stawka, kto dał , o co licytacja
JASTRZABEKT
29.12.2012, 19:38
A to ze w regulaminie napiszecie że dwie osoby z tej samej gildii nie mogą handlować to nic nie zmieni gdyż z gildii bez problemu można odjeść na niedługi okres uprzedzając właścicieli o przewidywanym powrocie.
Ty to napewno myslisz kilkanascie krokow do przodu :)
Komu sie chce odchodzic zeby moc wrucic po 24 godzinach, handel kolejne 24h czyba ze wczesniej sobie doda wszystkich do znajomych ale kolejne jest zadania gildie bo wykonywanie ich jes mozliwe dopiero po skonczeniu poprzedniego
tchrikch
29.12.2012, 20:53
Eh Idho nie ma to jak wkleic czesc rozmowy , oczywiscia screena z nastepna czescia gdzie jastrzabekt tlumaczyl o co chodzi ze zmawianiem sie to juz nie dalo sie wkleic ? Wiem pewnie myslales ze nikt nie widzial i wyszloby ze taki fajny jestes i zawsze masz racje , ups.
Mr_SOLAR
29.12.2012, 22:27
Piotru70 szachisto ty Nasz ostatnia odp do Ciebie w tym temacie napisana prze zemnie, przeczytaj uważnie i ze zrozumieniem wszystko to co piszesz my o tym wiemy, nie zachowuj sie alfa i omega, nic czego Byśmy nie wiedzieli nie wniosłeś. Tak że nie podniecaj się i daj sobie spokój i pozwól pracować nad Naszym pomysłem nie TWOIM
Mr_SOLAR
08.01.2013, 18:28
ZAPRASZAMY na G10 wpisujemy /j global-10 Dom Aukcyjny już otwarty możesz sprzedać i kupić każda licytacja rozpoczyna się od 5m, ZAPRASZAM
3.Prosi się kupujących jak i sprzedających o rozważne podejmowanie decyzji.
Regulamin kanału aukcyjnego
1. Przedmioty na licytację może złożyć każdy użytkownik.
2. Przedmioty będące przedmiotem licytacji muszą być w posiadaniu sprzedającego przez cały czas trwania aukcji.
2a. Na licytacje można wystawiać surowce, ozdoby, przedmioty ze sklepu i dropy z przygód.
2b. Osoby sprzedające drop/ slot w przygodzie obsługiwane są poza kolejnością / nie można czekać parę godzin żeby skończyć przygodę/ i proszone są o wysyłanie ofert na szept do prowadzącego licytację.
2c. Każdy zainteresowany sprzedażą wysyła swoje oferty na PW licytatora, podając co chce sprzedać i w jakiej ilości. Nie obowiązuje cena zaporowa, czyli ile życzy sobie kupujący przed startem licytacji / oferty takie nie będą wystawiane/. Każda aukcja zaczyna się od 5 monet . Licytujemy co 5 lub wielokrotność cyfry 5.
2d. Osoba prowadząca licytacje nie wpisuje nazwy sprzedającego tylko dany towar / unikniemy sztucznych podbijań/chociaż częściowo:). Po zakończeniu licytacji dane te podawane są kupującemu na szept. Jeżeli ktoś ma problem z zapamiętaniem co wystawił może podać prowadzącemu jakąś swoja nazwę lub rząd cyfr , będzie to uwzględnione przy wystawianiu ofert i każdy siebie i swoją ofertę odnajdzie.
2e. Kupujemy tylko za monety. Granit czy inne surowce nie będą brane pod uwagę.
3. Licytacja trwa do momentu aż padnie najwyższa oferta. Towar uznaje się za sprzedany po trzecim zawołaniu.
3a. Wystawiający zobowiązuje się sprzedać przedmiot za wylicytowaną kwotę.
3b. Nie zawsze osoba sprzedająca jest dostępna zaraz po wygranej licytacji, wiec nie oskarżamy zaraz kogoś o oszustwo tylko próbujemy skontaktować się ze sprzedającym , dając mu czas na zastosowanie się do regulaminu aukcji i wydania towaru.
3c. Osoby które pomimo sprzedania swojego towaru nie wydadzą go kupującemu po 2 ostrzeżeniach nie będą mogły wystawiać swoich towarów na licytacji i trafia na czarna listę. (mamy nadzieje ze nie trzeba będzie jej tworzyć)
4. Zakazuje się prowadzenia jakiejkolwiek działalności handlowej lub wymiennej na kanale aukcyjnym, poza prowadzącym licytacje.
5. Jeżeli przedstawiony tu regulamin komuś nie odpowiada, nie musi brać udziału w licytacjach, a tym samym nie może krytykować na forum G-10 zasad działania kanału aukcyjnego i osób go prowadzących.
6. Osoby które nie podporządkują się regulaminowi wchodząc na kanał aukcyjny G-10 , będą przeszkadzały , spamowały i obrażały innych uczestników licytacji będą w przyszłości pomijane przez licytatora pomimo złożenia swoich ofert u osoby prowadzącej / trafią na czarną listę/.
7. Pamiętajmy, że szybkość wpisywania ofert przez kupujących nie jest zawsze taka sama. Uzależnione jest to od szybkości internetu jaki te osoby posiadają, od jakości komputerów, a także od błędów w grze. Osoba prowadząca licytacje nie może za to odpowiadać więc mogą występować w tym czasie nieprawidłowości. Prowadzący wtedy korzysta z podpowiedzi innych uczestników ustalając kolejność odliczania.
8. Sprzedający nie może brać udziału w licytacji swojego towaru.
9.Jakiekolwiek pytania lub skargi prosimy kierować do zarządcy kanału aukcyjnego G-10.
Mr_Solar
Powyższy regulamin został napisany przez dobrocie
Zapraszamy do wspólnej zabawy
pozdrawiam
Mr_SOLAR
blue_monkey78
08.01.2013, 19:06
gra jest nudna to i ludzie szukaja nowej rozrywki
ja bylem na g10 i jest fajnie mozna sie rozerwac cos kupic lub sprzedac
najbardziej krytykuja ten pomysl ludzie co w kazdym ewencie kupuja ciastka i inne rzeczy od niskich levelow i czuja tu konkurencje ze dzieciak sprzeda ciastko na aukcji a nie im na handlu (kazdy wie o kim mowa)
ceny sa nizsze niz na handlu a jak jest wyzej to kto ci kaze kupowac
wogole to kto sie przejmuje kilkoma monetami w ta czy w ta to tylko zabawa
zalosne jest to ze jak ktos posiada 20mennic na 5lvl to i produkuje okolo 10k monet dziennie to nie potrafi wydac dla zabawy nawet 100monet tylko dalej daje ofki ze kupi ciastka po 100monet na handel i czeka az ktos sprzeda
DonKokot
08.01.2013, 19:10
widziałem juz na g10 towary które szły za bezcen w stosunku do ceny rynkowej a także takie które były nieźle przepłacone, tyle że jednak jest sporo osób dla których jest to jakaś rozrywka która nadal utrzymuje ich w grze, sam mam lvl 40+ i powoli zaczynam się nudzić setlersami a tak zawsze można się trochę pobawić dodatkowo ;) Pomysł jak najbardziej fajny i bardzo mnie cieszy fakt że ktoś ma ochotę zrobić coś dla innych tak dla zasady
spyker91
09.01.2013, 13:11
Pomysł świetny jak widać udało się wiadomo poprawki zawsze trzeba wprowadzać. Jestem zadowolony dużo rzeczy już kupiłem.
badbedziu1982
12.01.2013, 04:22
Zgadzam sie I jestem na TAk
Rybak2004
21.01.2013, 15:05
dory pomysl. w koncu cos mozna kupic za dobra cene :)