PDA

Zobacz pełną wersję : Gra Szkółka wiejska - rozbudowa i przyśpieszenie produkcji.

tissayah
21.12.2012, 21:44
Witam.

Moim pomysłem, jak w temacie, jest umożliwienie rozbudowy budynku szkółki wiejskiej, a tym samym zmniejszenie czasu produkcji.
Moim zdaniem 2 godziny produkcji jednego osadnika, to lekka przesada, a do tego brak możliwości rozbudowy.
Chciałbym zaproponować poniższe zależności w związku z możliwością rozbudowy szkółki wiejskiej.

I poziom - 2 godziny;
II poziom - 1 godzina;
III poziom - 30 minut;
IV poziom - 15 minut;
V poziom - 10 minut.

Oczywiście to tylko przykład.
Drugą opcją, byłoby zwiększenie produktywności wraz z wrostem budynku. Ale błagam, w krótszym czasie [!].

I poziom - 1 osanik;
II poziom - 2 osadników;
III poziom - 3 osadników;
IV poziom - 4 osadników;
V poziom - 6 osadników.

Jeśli chodzi o koszt rozbudowy, to myślę, że zbliżony do kosztów w przypadku koszar, czy też magazynu prowiantu, byłby właściwy.

Pozdrawiam.

P.S. Jeśli był już podobny temat, to przepraszam za powielanie.

set2g
21.12.2012, 21:52
byłi sam/sama go zalozyles/as

z tym ze bez ankiety i został zamkniety

http://forum.thesettlersonline.pl/threads/26644-Szk%C3%B3%C5%82ka-wiejska-rozbudowa-i-czas-produkcji.?highlight=Szk%C3%B3%C5%82ka

tissayah
21.12.2012, 21:55
byłi sam/sama go zalozyles/as

z tym ze bez ankiety i został zamkniety

http://forum.thesettlersonline.pl/threads/26644-Szk%C3%B3%C5%82ka-wiejska-rozbudowa-i-czas-produkcji.?highlight=Szk%C3%B3%C5%82ka

Wiem, to było w czasie, kiedy wszyscy mieli problemy z logowaniem, zarówno w grze jak i na forum.
Coś się wówczas poprzestawiało, że nie wyszło jak należy.

krzysztof98
21.12.2012, 22:18
Pomysł dobry .

Giena_Krokodyl
22.12.2012, 00:41
gdybym wiedział, że szkółki się nie rozbudowuje to bym jej wogóle nie stawiał.

Lightowy
22.12.2012, 01:56
@
A ja gdybym wiedział że była by taka możliwość postawił bym 3...więc nie ma co narzekać.
Nie mam nie głosuje ale też nikomu niczego nie żałuje^^Powodzenia bo faktycznie 1 osadnik na 2h...czysto dekoracyjnie

anael6669
21.01.2013, 13:33
chętnie, obydwie opcje dobre, poza tym że do max 5 osadników, bo za łatwo by było":))

smoczysko0803
30.01.2013, 09:49
przydalaby sie rozbudowa, i to bardzo bo troche to za malo jednak

zwolk
30.01.2013, 11:20
Wprowadzenie rozbudowy szkółki doprowadziłoby do załamania cen chleba, stałoby się to samo, co z węglem po tym jak każdy dostał po 2 manufaktury. Osobiście byłbym dość zadowolony bo nie sprzedaję chleba, a czasem zdarza mi się go kupować. Dlatego oddaję głos na TAK :)

siremil
03.02.2013, 00:43
Myślę, że taka zmiana teraz byłaby nie fair w stosunku do graczy, którzy według własnych kalkulacji, zrezygnowali z zakupu szkółek podczas eventu. Według nich, nie opłacała im się ta inwestycja właśnie dlatego, że nie można podbić lvlu szkółki. Gdyby teraz wprowadzono taką modyfikację obudziliby się z ręką w nocniku oszukani przez BB.
Tak więc jestem na NIE.

Piotru70
03.02.2013, 02:33
Ceny ceny i jeszcze raz ceny. Ludzie nie chodzi o ceny tylko o przydatność piekarni. Jak wprowadzą ulepszenie szkółki wiejskiej to w końcu będzie wielu graczy stać na regularne bufowanie wszystkich swoich budynków. Ale to trzeba by było poczekać na wprowadzenie budynku produkującego ryby bez złoża. Ryby może i są tanie, ale idą szybciej niż woda do produkcji napitku. A złoże też kosztuje chleb wiec nie widzę sensu produkować ryb z chleba po to aby później znowu dokładać ryby do chleba aby zrobić koszyki, totalny bezsens. Głosowałem na TAK.