Zobacz pełną wersję : Czy wam teżnie możęcie się połoączyć z chatem??
Divenire
19.12.2012, 16:52
"Logowanie na serwer rozmów nie powiodło się" Taki mam komunikat. Logowałem sie 10 raz z rzędu i nie dalej to samo:P
JackInTheBox
19.12.2012, 16:56
Moje tężnie mogą się łączyć :)
Divenire
19.12.2012, 17:03
Czytałem wcześniej że ludzie z innego serwera też mają podobne problemy. Kurde jak ja teraz będę kosze wymieniał :D
Mundek_May
19.12.2012, 18:43
Ja też nie mogę się czasem połączyć ,ale to zdarza się tylko wtedy , gdy modzie m. tradycyjnie rzeknę ,co o niej myślę. :D
Fleotria
19.12.2012, 18:53
Może jutro się dowiedzą o waszym problemie a wtedy szybko naprawia. Tak było u nas, caly dzien czekania az ktos sie zlituje. Na modow nie liczcie oni sa szczesliwi ze maja wolne....
U nas to trwało całe 24h zanim naprawili! Heh dziwne, że przez tak długi czas o niczym nie wiedzieli nawet ;|
Divenire
19.12.2012, 22:00
Nie mam pojęcia ocochodzi:/ mam nadzieje ze to szybko naprawią
U nas jak mówiłem ponad 24h naprawiali, więc nie licz an szybką. Od supportu otrzymałem odpowiedź, że może to potrwać kilka dni bo jakieś ulepszania wprowadzają właśnie
Divenire
19.12.2012, 22:07
Szkoda:/ akurat jak mam wolne i moge spokojnie sobie dłużej pograć w gierke to mi czat odcina
Tak przypadłość gry, za dobrze by było gdy by błędów nie było :D
Van-de-Lord
20.12.2012, 00:01
Spokojnie, jak Was jeszcze nie było (serwera nr 6 i 7) to Nowa Ziemia też miała taką bajerę z brakiem czatu :D czyli jak widać znikający czat gdzieś tak im po serwerze krąży i atakuje znienacka :P
Divenire
20.12.2012, 02:22
a wiecie ile to może potrwać ?
Van-de-Lord czyli taka zagadka kiedy zaatakuje, taki bug fajny co niespodzianką się staje jak widać jest!
Stalin84
30.12.2012, 23:20
Witam, mam taki sam problem aktualnie, od dwóch dni: Logowanie na serwer rozmów nie powiodło się. Może ktoś z modów sprawdzić czy to ban, czy jakaś usterka?
"Logowanie na serwer rozmów nie powiodło się." - taki komunikat pojawia się, gdy użytkownik ma przyznaną blokadę dostępu na chat. Przypominam, że wszelkie odwołania i pytania na temat banów kierujemy bezpośrednio do supportu. Forum nie jest miejscem na tego typu aktywność.
Pozdrawiam
MOD_Nyu
Stalin84
02.01.2013, 14:39
Szkoda, że support od tygodnia nie odpowiada, a mnie ponoć nie ma na liście banów...
Już dawno pisałem do supportcików.
Mam czat, a nagle go nie mam. To samo jest z handlem - kupię i wszystko oki, a naglę kupię i cały czas klepsydra.
PS. Do szkoły i pisać po ludzku, a nie jakieś połączone wyrazy. Spacja nie boli... to te długie na dole :P
"Logowanie na serwer rozmów nie powiodło się." - taki komunikat pojawia się, gdy użytkownik ma przyznaną blokadę dostępu na chat. Przypominam, że wszelkie odwołania i pytania na temat banów kierujemy bezpośrednio do supportu. Forum nie jest miejscem na tego typu aktywność.
Pozdrawiam
MOD_Nyu
To może w końcu mod dając bana na serwer rozmów pofatyguje się i prześle też informację za co i na ile dał tego bana...
Nie pisz tylko nic o suporcie... ja czekam ponad 3 tygodnie na odpowiedź. Teraz wysłałem przypomnienie , dodatkowo z prośbą o likwidację konta ,
jeżeli nie da się mojemu kontu przywrócić pełnej funkcjonalności...
ps.MOD_nyu szacun dla Ciebie , że chciało Ci się tu odpisać... temat banów , "za co" czy "na ile" jest tu generalnie tabu...
włączając w to milczący support...
Piotru70
02.01.2013, 23:10
Czat działa normalnie, prawie. Tzn jest wszystko ok, i nagle nie ma. Trzeba zrobić reloga, jest ok i po jakimś czasie znowu trzeba zrobić reloga. I tak w kółko, bo czat się rozłącza z serwerem. Wstyd, ze na tak długi okres trwania gry były takie problemy.
wredniejszy
03.01.2013, 06:01
Mam to samo raz czat jest raz go nie ma ;/
darrooo gdy użytkownik dostaje blokadę wyświetla się okienko z czasem, powodem i nickiem moderatora, który daną blokadę przyznał.
Stalin84 musisz niestety cierpliwie czekać na odpowiedź. Lista zgłoszeń jest długa, więc czas oczekiwania na odpowiedź również.
P13n10 zrywanie chatu jest od dawna znanym problemem. Może to być wina słabego neta, jak i słabego kompa. Przyczyn można wymieniać kilkanaście a nawet kilkadziesiąt.
Jak rozróżnić czy to ban czy zwykłe zerwanie chatu? Są dwa zupełnie różne komunikaty: wyżej wymienione - "Logowanie na serwer rozmów nie powiodło się." - oznaczające blokadę i "Brak dostępnego serwera rozmów." - oznaczające zwykłe zerwanie połączenia z czatem :)
Pozdrawiam
MOD_Nyu
MOD_Nyu dzięki za czytelne wyjaśnienie. Mój komunikat potwierdza bana , ale okna z informacją nie widziałem (kto dał to wiem) ,
może byłem na innej stronce jak się wyświetlił , a zapewne znika po chwili... a czy są podane gdziekolwiek długości banów ?
Wiem , że są 30 minutowe i chyba na stałe , czy są jeszcze jakieś inne zakresy czasowe ?
Ja nie mam serwera już ok. 3 tygodnie.. jeżeli to stały ban , to konto likwiduję i opuszczam (w odwrotnej kolejności bo suport działa jak działa :P)
Jeżeli to ban czasowy to chciał bym chociaż wiedzieć na jaki czas jest nałożony , trochę może wytrzymam jeżeli będę znał termin zdjęcia blokady.
darrooo aby dowiedzieć się na ile została przyznana blokada, musisz napisać do supportu. Możesz również napisać odwołanie od nałożonej blokady. Niestety na odpowiedź supportu trzeba na chwilę obecną czekać, co jest spowodowane naprawdę ogromną liczbą zgłoszeń, ale rozpatrzą sprawę na pewno :)
Pozdrawiam
MOD_Nyu
JackDanieIs
03.01.2013, 22:41
Podobnie ja po zmianie nazwy avatara w grze straciłem dostęp do czatu i czekam na odpowiedź supportu..
EX_Zakrecony
04.01.2013, 14:27
JackDaniels: Twój nick wskazuje na nazwę alkoholu więc prawdopodobnie któryś z moderatorów przyznał blokadę za nieregulaminowy nick (pegi7), przy okazji proszę zmienić sygnaturę pod postami - językiem obowiązującym na forum jest język polski + wulgaryzm.
Pozdrawiam
Mod Zakrecony
Jack Daniels to nie alkohol tylko imię i nazwisko. Ciekawe ile osób np w USA się tak nazywa i czy też ich banują "za nazwisko" :) Swoją drogą - śmiem przypuszczać, że znikoma ilość siedmiolatków kojarzy "Jack Daniels" z alkoholem, za to teraz na pewno wiemy jakie trunki preferują moderatorzy :)
Divenire
04.01.2013, 21:35
Ja mam tak jak JackDanieIs. Po zmianie nicku nagle straciłem czat. Nie mam juz go około 2 tygodnie a do supportu pisałem 3 razy. Raz mi przyszło na maila potwierdzenie ze moja wiadomosc została przyjęta ale odpowiedzi na nią nie dostałem. Nie znam sie ale na pewno są jakieś ustalenia co do czasu w którym support musi się wyrobić i odpisać. Druga kwestia to ze zawsze mówicie że duzo ludzi pisze i dlatego support wolno odpisuje. Tak bedzie dalej, cały czas bo ta gra jest tak niedorobiona ze szok. Jak taka firma jak Ubisoft która jest twórcą jednej z najlepszych gier swiata(dla mnie najlepszej) Assassin's Creed pozwala sobie na takie niedopracowania.
MOD_Nyu: Napisałaś ze jak jest komenda: "Logowanie na serwer rozmów nie powiodło się." to oznacza bana. Ja własnie taką komende mam ale nie sądze ze dostałem bana bo nie było za co. Zmieniłem nick i swiezo po tym juz nie miałem chatu. A nawet jak to ban to dlaczego nikt nas nie powiadamia o tym ze to ban i ile on potrwa. 2 tygodnie juz czekam.
JackInTheBox
04.01.2013, 22:23
Miałem tak w zamierzchłych czasach... jakoś w lutym, tyle, że ja czat widziałem i mogłem na nim pisać, ale nikt nie widział moich wiadomości. Zabawne, że od tamtego czasu nic z tym nie zrobiono. Wtedy uratowali mnie znajomi, którzy zanieśli sprawę do moderatora i przy najbliższej konserwie mnie jakoś odblokowano. Życzę wytrwałości - takie sprawy potrafią się ciągnąć przez dłuższy czas...
JackDanieIs
04.01.2013, 22:37
Ja mam tak jak JackDanieIs. Po zmianie nicku nagle straciłem czat. Nie mam juz go około 2 tygodnie a do supportu pisałem 3 razy. Raz mi przyszło na maila potwierdzenie ze moja wiadomosc została przyjęta ale odpowiedzi na nią nie dostałem. Nie znam sie ale na pewno są jakieś ustalenia co do czasu w którym support musi się wyrobić i odpisać. Druga kwestia to ze zawsze mówicie że duzo ludzi pisze i dlatego support wolno odpisuje. Tak bedzie dalej, cały czas bo ta gra jest tak niedorobiona ze szok. Jak taka firma jak Ubisoft która jest twórcą jednej z najlepszych gier swiata(dla mnie najlepszej) Assassin's Creed pozwala sobie na takie niedopracowania.
MOD_Nyu: Napisałaś ze jak jest komenda: "Logowanie na serwer rozmów nie powiodło się." to oznacza bana. Ja własnie taką komende mam ale nie sądze ze dostałem bana bo nie było za co. Zmieniłem nick i swiezo po tym juz nie miałem chatu. A nawet jak to ban to dlaczego nikt nas nie powiadamia o tym ze to ban i ile on potrwa. 2 tygodnie juz czekam.
Ja z supportem właśnie rozmawiam, dokładnie z Moniką. Nie udzielono mi jak narazie żadnej klarownej odpowiedzi, ale podjęto jakieś kroki, bo pytała mnie, czy dzisiaj się coś zmieniło. Mniemam, że problem może być zniwelowany podczas konserwacji.. przynajmniej mam taką nadzieję. Cóż, jeżeli nic w tej kwestii się nie zmieni to nie zamierzam brnąć dalej w tę grę, bo straci ona dla mnie sens bez możliwości porozumiewania się z innymi graczami/gildią.
"
JackDaniels: Twój nick wskazuje na nazwę alkoholu więc prawdopodobnie któryś z moderatorów przyznał blokadę za nieregulaminowy nick (pegi7), przy okazji proszę zmienić sygnaturę pod postami - językiem obowiązującym na forum jest język polski + wulgaryzm.
Pozdrawiam
Mod Zakrecony
Bzdura. Rozmawiam z supportem w tej sprawie i mój nick został przez niego również zmieniony, więc śmierdzi absurdem. Na dodatek wiem również z tego źródła, że to nie ban jest powodem.
Pomijam fakt złamania regulaminu poprzez taki a nie inny nick, ale przynajmniej miałem okazję do uśmiechu.
Pozdrawiam
Divenire
05.01.2013, 14:53
Gdyby nick był jakiś zabroniony to przecież nie zgodziliby się na jego zmianę. A konserwa nic nie pomoże bo przecież juz jedna była a czatu dalej nie mam :) To juz bedzie prawie 2 tygodnie. W sumie sa z tego i korzyści bo rzadziej na gre wchodzę i mam wiecej czasu na wszystko inne. Ta gra na prawde wciąga. Ale w sumie chat to najwieksza atrakcja w niej :D