PDA

Zobacz pełną wersję : Brak komunikator rozmów

Gizm0l
17.12.2012, 19:19
Łączy, łączy z serwerem rozmów i połączyć się nie może. Co się dzieje ktoś mi powie? O co tu chodzi z tym fantem?
Ogólnie wyskakuje: "Brak dostępnego serwera rozmów"

Fleotria
17.12.2012, 19:43
Zgadza sie, może to tylko dolegliwość naszego serwera....

Maks2005
17.12.2012, 19:54
Potwierdzam , słyszałem że problem dotyczy serwera Złota Góra :( mam nadzieję że coś zrobią

Gizm0l
17.12.2012, 19:55
Oby szybko coś z tym z robili! Pierwszy raz taki dziwny defekt wystąpił jak na razie u mnie yy

LooneyTunes
17.12.2012, 19:57
Ja tez nie mam - lipa :/

Pirotechnic
17.12.2012, 20:20
Na czarcim gaju to samo :D

Gizm0l
17.12.2012, 20:33
To w takim razie coś robią, jak nie tylko na naszym serwerze tak jest, ciekawe kiedy do łaski powróci komunikator rozmów. Czyżby czwartkowa konserwacja miała miejsce już dzisiaj!?

Fleotria
17.12.2012, 20:38
Fajnie, co dzien jakas niespodzianka...przynajmniej sie nam nie nudzi :>

Aaaa i jeszcze brak zielonych kropek przy awatarach

Nardagus
17.12.2012, 20:54
Fleotria: widać serwer czatu również obsługuje statusy graczy. :)

Judosław
17.12.2012, 21:22
Jak już ktoś wyżej napisał, robią wszystko żeby graczom się nie nudziło ;) ;) ;)

WujekGrzesP
17.12.2012, 21:37
mi też nie działa

Piterek76
17.12.2012, 21:38
bez czatu ta gra traci sporo uroku;(

Klari83
17.12.2012, 21:47
mi tez nie działa masakra:(

Podkołdernik
17.12.2012, 21:55
... ciekawe kiedy do łaski powróci komunikator rozmów.

Po ewencie :D Mozesz pisać wiadomości do innych (chociaż wiem ,że to marna pociecha).

marti0304
17.12.2012, 21:59
Dzięki temu nie nudzimy się,szkoda że wczesniej o takich rzeczach nie piszą:)

MARIUSZ9920
17.12.2012, 22:33
LIPA lipa lipa pogania

Janusz_Wąsaty
17.12.2012, 22:43
siema Piter!

Cezduq
17.12.2012, 22:49
Hmm to może tutaj sobie urządzimy czata i niech wpadna ludki z OtiHo i jak zrobia siare to już nie tylko dostana bana na czata ale i pewnie na gre;]

Fleotria
17.12.2012, 23:03
A to chyba jeden serwer ma takike szczescie, to moze nie ma sobie czym zawracac głowy ?? :P nie naprawia :)

Quartis
17.12.2012, 23:18
Masakra. Czy będzie choć jeden dzień w którym od początku do końca wszystko będzie działało? Nie mówiąc o jakimkolwiek komunikacie z podaniem czasu naprawy. Ale pewnie wszyscy poszli do domu i rano MOŻE na to spojrzą :)

Rafaellus
18.12.2012, 01:03
u mnie rowniez od dlyzszego czasu brak dostepu do cztu inie wiadomo tez kto jest w grze.ciekawe ile to jeszcze potrwa i czy jakos ustosunkuja sie do swojej niezdarnosci?[moze jakies gratisy?]

bryll
18.12.2012, 01:16
czyżby nadchodził koniec świata..?

KostroRiders
18.12.2012, 04:08
**** Panowie może jakieś info ile ta usterka potrwa!? **** bez komunikatora gra wiele traci!

wilkouac
18.12.2012, 07:49
To nie tylko problem z czatem - gra się freez'uje, wywala, dostałem np. kilkadziesiąt wiadomości znikąd (i zwiecha potem)... i inne kwiatki
TAK SIĘ NIE DA GRAĆ
lamerstwo..

Tellina
18.12.2012, 08:33
Od kilkunastu godzin serwer Złota Góra jest pozbawiony czatu, ludzie piszą, a ekipa milczy.
A wystarczyłoby napisać, że problem jest znany, ZANIM gracze zaleją support zgłoszeniami.
Chyba, ze nikt nic nie wie, bo żaden mod się nie zorientował?

WujekGrzesP
18.12.2012, 08:33
dokładnie to nie tylko chat- mam problem z zalogowaniem się bo nie wczytuje mapy
trzeba kilka razy wbijać to raz na jakiś czas widzę budynki...

LooneyTunes
18.12.2012, 09:09
Ja na support mam focha ;) i nic im nie zgłaszam. Nie ma czatu, to używam gg i pw w grze. Co byście tu nie napisali, to i tak zrobią to kiedy im sie uda :P Pozdrawiam Złotą Górę :) Piosenki wam nie dedykuje, bo za często rozrabiacie na pomocy ;P

Gizm0l
18.12.2012, 09:25
Nie tylko u nas występuje ten błąd, na czarcim to samo na koloni ponoć też! Więc nie jesteśmy sami w tym problemie, jednakże powinni tak problem od razu naprawiać, a nie kazać czekać graczom na to aż łaskawie się im zachce! Od tego są by błędy naprawiać, jak sobie z nimi nie radzą to nie zatrudnią kogoś kto se radzi z tym!

JJ83
18.12.2012, 10:37
U mnie dodatkowo właśnie włączył się efekt stroboskopu w znajomych. Migają tak, że oczy bolą. Pojawiają się i znikaja. ZRÓBCIE COS Z TYM

MarkoPolo2012
18.12.2012, 12:24
To zaczyna być chore, na reklamę gry w tv mają kasę , ale na naprawę stale powtarzających się problemów z serwerem rozmów brakuje - a może warto byłoby zmienić mądralę który za to odpowiada i jak przypuszczam niemałą kasę bierze. Na jego miejsce znajdzie się zapewne paru chętnych do pracy za takie pieniądze

Fleotria
18.12.2012, 12:31
BB_xaar na fejsie się produkuje tu jednak nikt nie ma czasu odpowiedziec co się dzieje i kiedy coś z tym zrobią.
Pewnie dopiero w czwartek podczas cotygodniowej konserwacji, chociaż i to nie jest nic pewnego.

Przestancie nas wreszcie ignorowac na kazdym froncie .

Fleotria
18.12.2012, 12:32
dwa razy się wbiło, prosze usunac

wilkouac
18.12.2012, 12:33
potwierdzam stroboskop i problem z wczytaniem mapy do tego freeze handlu regularny itd. :(

MarkoPolo2012
18.12.2012, 13:02
Najgorsze z tego wszystkiego, że wiedzą o tym i mają nas głęboko w ......., żeby chociaż oficjalny komunikat puścili , że pracują nad usterką i np usuną w ciągu > no nie wiem < powiedzmy 12 godz, ale nic
Wczoraj od około godz. 18 ( przynajmniej u mnie ) padł ten serwer rozmów, ale pomyślałem że to może coś u mnie. Parokrotne logowanie i resety nic nie dały, ba zmieniłem kompa , podpiąłem nawet na innego usługodawcę neta i nic - tak trwa do teraz -tj 18.12.2012 godz 11:40
A ze mózg pracował , więc zadzwoniłem do znajomego , jak u niego z tym jest , czy ma problemy . I co się okazało , ano to że u niego Dolina Odkrywców chodzi bez problemów. A żeby się upewnić do końca , czy aby to na pewno nie wina mojego kompa, przetaśtałem sprzęt do znajomego i podpiąłem u niego. No i cóż . ano to że Dolina Odkrywców śmiga jak głupia . ale Złota Góra jak leży tak leży. A zatem wygląda na to ,iż to na naszym serwerze Złotej Góry, któryś z "mądrych " daje d..... , bo gdyby to była ogólna usterka , to na Dolinie Odkrywców ,byłaby także

Tellina
18.12.2012, 14:24
z Facebooka:
"The Settlers Online Polska A na którym serwerze występują te problemy z czatem? Proszę też podać swoje nicki - sprawdzę, czy to nie ban.

BB_xaar
2 minut(y) temu "
po 20 godzinach ktoś z ekipy zainteresował się tematem...
Zastanawiam się tylko czy tu jest oficjalne forum Settlers, czy tez może należy przenieść się na Facebook-a?

Gizm0l
18.12.2012, 14:33
A po co podawać nicki jak wszystkim nie działa co pytam, wszystkim co tu piszą i na fcb, chyba aż tylu osobom bana nie założyli. O co tu chodzi? Może wreszcie ktoś by podał konkretnie dlaczego tak się dzieje? Naprawcie to w końcu!
Na fcb odpisać musi bo to portal społeczeństowy i każdy kto chce istnieć musi tam być jak i również aktywni uczestniczyć

Tellina
18.12.2012, 14:44
Masz racje, nicki są nieistotne skoro, nikt na serwie nie ma czatu.
Jednak pytanie wskazuje na to, że Xaar o problemie nie wiedział.
A przecież problem wystąpił nie godzinę temu, a 20 godzin, więc albo przez tyle godzin żaden mod nie zajrzał na serw, albo zajrzał i nie zgłosił braku "miejsca pracy".
Niedawne problemy pokazały, że czas reakcji supportu, przy wielu zgłoszeniach, wydłuża się absurdalnie, tak więc, być może nie zgłosił problemu żaden gracz, wychodząc z założenia, że ktoś to już zrobił i że jego zgłoszenie jedynie spowolni pracę supportu.
Błędne koło...

Gizm0l
18.12.2012, 14:59
Ja zgłosiłem problem i od razu dostałem potwierdzenie od nich przeczytania! A co do problemu to trudno tego nie zauważyć, kumple z koloni i czarciego też mają ten problem, więc nie tylko u nas na Złotej Górze problem istnieje!

Tellina
18.12.2012, 15:12
Potwierdzenie przeczytania, czy odpowiedź z automatu, że zgłoszenie zostało przyjęte?
A co do zauważenia problemu, to jednak można było nie zauważyć, co wynika z zacytowanej w poście 35 wypowiedzi Xaara.
To, że istnieje tez problem na innych serwach nie powinno być dla nas żadnym pocieszeniem.
A brak najmniejszego sygnału od BB, choćby w postaci krótkiego info na stronie logowania, po tylu godzinach występowania problemu, niech każdy wytłumaczy sobie sam :)

Fleotria
18.12.2012, 15:17
Ale jak nie wiedział siedzi tam nagminnie, odpowiada na sorry pierdoły a nie reaguje na to co już wczoraj było pisane.
Nie mam tam konta i nie zamierzam go miec wiec i psiac tam nie moge, ale wydaje mi sie ze FORUM GRY jest troche bliższe niz jakiś portal.
A co z MODami ktrorzy sa przydzieleni do naszego serwera?? nie widza ze coś jest nie halo, a może się ciesza ze maja spokuj i nawet tego nie zglaszaja... teraz to juz totalna kpina z takim tłumaczeniem

LooneyTunes
18.12.2012, 15:48
A moze Mody nie zauwazyly, ze ludzi na czacie brak? hihihi
Wysoki poziom, nie ma co ;P
Support z reguly potrzebuje kilku dni na jakiekolwiek reakcje (mail zwrotny wysyla automat) wiec ja sie pytam jak szybko dotrzec do obslugi gry? Golebia pocztowego wyslac czy co?

BB_xaar
18.12.2012, 15:48
Dostałem informację, że za kilka chwil (tak do 30 minut) serwer rozmów powinien znowu działać. Gdy dostanę ostateczne potwierdzenie od techników, dam znać.

Gizm0l
18.12.2012, 16:00
BB_xaar nie można było tak od razu, ale dzięki za info, że wszystko wróci do równowagi wreszcie! Zastanawiające jest jedno jak od wczoraj od godziny 15 nie zauważyliście tego problemu przecież to 24h równe problem występuje! Jeszcze raz dzięki!

tristan_77
18.12.2012, 16:02
Dzisiejszy dzień jest jednym z tych, który gracze tacy jak ja, czyli logujący się codziennie, zaliczają do tzw. ciemnej d..y dla settlers. Nie dość że serwer rozmów nie działa to dochodzą do tego inne bugi, np. błąd podnoszenia lvl budynków pożerający zasoby a nie działający, czy ostatnio modne w poradach relogowanie i niekończące się zadania, które przypominając o swoim istnieniu kilkanaście razy w ciągu dnia przyprawiają o drgawki nawet graczy o cierpliwości buddyjskiego mnicha,...itd. Jednak nie zapominajmy, że to wersja beta - pewnie na usprawiedliwienie poda support i po sprawie. Najbardziej zaskakujący jest fakt, rażąco słabego przygotowania się do obsługi tak wielu graczy! Nie wyrabia support, nie wyrabiają analitycy i nie wyrabia produkcja. Łatanie łaty łatą - a na to wygląda, nie podnosi popularności tej skądinąd świetnej grze desktop-owej. Gram od ok 3 m-cy, mając w pamięci Settlersów I, II i III, wspominając nieprzespane noce i te wszystkie wygrane potyczki i zdobywanie świata. Dziś, to co nas spotyka, oceniam bardzo słabo i biorąc pod uwagę zbliżające się Święta, życzę twórcom Settlers Online, przede wszystkim wyobraźni, a jeżeli jest to użycia jej ze 100% skutecznością. Pozdrawiam Wszystkich Graczy.
Tristan_77
PS. ...a może melisę zaparzę ;)

MYSZKA2501
18.12.2012, 16:09
U mnie również nie tylko serwer rozmów nie działa ale także całą wyspę wywaliło. Nic nie widzę oprócz zielonej trawki.Brak mi cierpliwości.

Gizm0l
18.12.2012, 16:24
Już jest komunikator rozmów!!!!!!!!!!!!!

BB_xaar
18.12.2012, 16:47
Serwer rozmów już działa - przepraszam, że naprawa usterki zajęła tyle czasu.