Zobacz pełną wersję : Gra Informacja o limitach zakupowych
Czy drodzy deweloperzy nie myślicie, iż przydałoby się ze zwykłej życzliwości, uprzedzenie nas - czyli waszych klientów, ile można zakupić na przykład manufaktur recyklingowych? A po wyczerpaniu limitu, program sam usuwał dany towar z oferty? Po wyprzedażach prezentów widzę, iż niektórzy pozakupywali za REALNE pieniądze spore zapasy prezentów, za które to prezenty (chyba dla was), mogą co najwyżej zakupić do końca okresu promocyjnego (świątecznego), jakieś badziewne wypełnienia małych wysp, albo mało potrzebny śnieg czy też doładowania do produkcji.
Więc po takim potraktowaniu nas, pozostaje w najlepszym przypadku uczucie niesmaku.
Nie rozumiem takiego podejścia. Chyba, że szefostwo chce jak najszybciej się nachapać, aby wypłacać sobie premie na świąteczne zakupy.
Czy naprawdę trzeba aż takiego wysiłku, aby POINFORMOWAĆ chociażby krótkim napisem, ile czego można kupić? Widać bardzo się martwicie o to, abyśmy my - gracze nie tracili jednak pieniędzy na kupno, czy nadmierną - waszym zdaniem - rozbudowę gospodarki, a przez to zaoszczędzili na kupnie patentów do budowy nowych budynków.
Czy uważacie, że deweloperzy powinni uprzedzać nas - gracy o limitach kupna/budowy oraz czy te limity nie powinny zostać zniesione?
Jak na mój gust, taka informacja znajduje się przy każdej ofercie, której liczba jest limitowana (w czerwonej gwiazdce po prawej stronie przy nazwie)...
oczywiście że taka informacja jest wiec nie rozumiem po co ankieta....
JackInTheBox
16.12.2012, 16:53
Jak ktoś najpierw wydaje pieniądze na wirtualną walutę, a dopiero potem zapoznaje się z aktualną ofertą i możliwościami kupna poszczególnych produktów, to ja mu serdecznie gratuluję i życzę powodzenia w dalszym egzystowaniu. :)
Macie rację - zagapiłem się. Ale i tak uważam, że te limity na zakupy są zbędne.
Ankieta jest zgodna z regulaminem - trzeba takową dołączyć.
Moim zdaniem limity muszą być bo ich brak prowadziłby do nadużyć.
Jakich? Zapełnienie całej wyspy?
Shadow_mk
19.12.2012, 17:11
Jakich? Zapełnienie całej wyspy?
nom ;)
przeciez o ile oplacalnej byloby kupic 20 manufaktur niz 20 smolarzy+20 chatek drwala+30 lesnikow ... 70 patentow zaoszczedzone ;) i w opor miejsca a cena wegla siegnelaby 1 monety za 400 sztuk
Może się czepiam, ale jak dla mnie ankieta jest błędnie sformułowana - informacja o nałożonych limitach już jest. Czyli jak ktoś głosuje na NIE to chce żeby ta informacja była z systemu usunięta? W ogóle temat do zamknięcia bo skoro wnioskowana funkcjonalność istnieje to co chcemy zmienić? :) Możemy sobie co najwyżej podyskutować co by było gdyby limity były zniesione (a wiadomo że nie będą zniesione bo by się to BB nijak nie opłacało).
nom ;)
przeciez o ile oplacalnej byloby kupic 20 manufaktur niz 20 smolarzy+20 chatek drwala+30 lesnikow ... 70 patentow zaoszczedzone ;) i w opor miejsca a cena wegla siegnelaby 1 monety za 400 sztuk
Z tymi leśnikami to przesada :) ja mam 5 leśników na 15 drwali i dają radę, choć kosztem 1/3 wyspy łysej :)
Ale podobna sytuacja np. ze szkółkami wiejskimi - po co wtedy utrzymywać wysoką produkcję chleba? Chyba tylko po to żeby spowodować załamanie na rynku :) Odpadają gospodarstwa (zaoszczędzone kolejne patenty) i mniej zabawy z polami.
Nowy budynek - łowca jeleni - kupowany bez ograniczeń spowodowałby że myśliwy okazałby się zbędny, a ile oszczędności na doładowaniach do złoża mięsa.
Shadow_mk
19.12.2012, 18:44
Z tymi leśnikami to przesada :) ja mam 5 leśników na 15 drwali i dają radę, choć kosztem 1/3 wyspy łysej :)
to dużą część czasu drwale szukają drzewa nie zbierając czyli masz skuteczność tak naprawdę tylko kilku drwali a nie wszystkich
http://settlersonlinewiki.cba.pl/images/lancuch10.png
http://settlersonlinewiki.cba.pl/images/lancuch01.png
Singularis
19.12.2012, 19:38
Można głosować nad tym, czy te informacje nie powinny być bardziej widoczne. Poronione jest wchodzenie we wszystko aby sprawdzić limity.
anael6669
21.01.2013, 17:33
na podświetleniu budynków u kupca odrazu powinno być info:
np 3szt lub nieskończoności symbol z dopiskiem do wykupienia":))