Zobacz pełną wersję : KŚ - Postanowienie Serwera
Postanowienie serwera "Kolonia"
Na serwerze zostało przegłosowane iż w dniu dzisiejszym - tj. Sobota przygodę "Koniec Świata" robimy nowym szybszym sposobem.
Po zweryfikowaniu efektów podejmiemy decyzję o sposobie dalszego wykonywania przygód "KŚ"
Osoby które nie wiedzą o co chodzi, zapraszamy na global-6.
Jednocześnie apelujemy do bezwzględnego zaprzestania handlu z osobami chcącymi zarobić na sprzedaży przygód "Koniec Świata"!
Niech będzie to nauczką dla handlarzy tak by w przyszłości podczas kolejnych eventów nie dochodziło do podobnych sytuacji!
grim_reaper
15.12.2012, 03:52
Nie przepadam za oszustwami , ale w tym przypadku macie zupelna racje . Wystarczajaco nas pokrzywdzono brakiem handlu w pierwsze dni i opoznieniami w rozruchu serwerow by nie sprobowac sposobu konkurencji.
Witam,
Ponizej przedstawiam zooptymalizowane rozwiazanie w kwestii "nowego sposobu robienia przygody" (wykonanie niezbednych działan, ruchy wojsk, dzialania militarne zajmują nawet mniej niż 5 min). Wiele osób gra posiłkujac sie poradnikiem Poznańczyka i podbija kolejno obozy 1-7 , tymczasem zaczynajac od konca czyli podbijajac przywódce (obóz nr 27) zdobywamy szybko 6 obozów.
Moja metoda jest nastepujaca:
Uzywam 2 generałów (Weteran + Doświadczony)
Bezpośrednio po wyladowaniu, bez koniecznosci przestawiania obozów co ma istotny wpływ na czas wykonania przygody atakuję
Weteranem (49O + 1 EŻ +50 Ł +150 Ku) (straty max 49O +1EŻ +50 Ł) obóz nr 27 (przywódca) {po drodze zostaja podbite 2 pomniejsze obozy}
Doswiadczonym (50 R + 100 WŁ + 50 Ku)(straty max 6R) obóz nr 1
numeracja obozów jak na mapkach w poradnikach Poznańczyka
Oczywiście mozliwe sa inne wariacje tego Blizzkriegu np z wykorzystaniem generala 200 j i wieksza oszczednoscia w kwestii strat.
Podałem tutaj zaledwie własna konfiguracje wojsk. Mam nadzieje ze sie przyda.
Pozdr i zycze błyskawicznej farmy ^^.
andy1976
15.12.2012, 08:53
orum.thesettlersonline.com/threads/21312-The-End-of-the-World-Stat-Board.?p=204475#post204475
z tego co pamietam , wczoraj zerkalem na staty niemcy na 06 mieli ok 125% dzis wieczorem, po trzech aktualizacjach (139,154) w tej chwili 171 %
czyli przez 1 dzien zrobili 50% - ladnie sobie leca
RumcajsPL
17.12.2012, 01:15
Panowie i Panie dociągnijmy to całe nieporozumienie do 100% i zakończmy te bezsensowne wyliczanki.
Wejdźcie sobie kolego Tępy czy Tymko01 o każdej porze na kantor i zobaczycie w za ile chcą sprzedać przygody KS ludzie do których ślecie apel.
Powiem tak: nasz server pod względem współpracy to po prostu nieporozumienie. Tu nikt nie chce współpracować poza małymi wyjątkami.
W poniższym poście też snułem jakiś beznadziejny apel o współpracy, ale tam nikt nic nie odpowiedział.
Pisałem że mam dużo piwa i drewno iglaste na łuki ale nikogo to nie interesowało. Może i dobrze. Lepiej chyba działać na własną rękę.
Pozdrawiam
Jak 3% serwera robi tą przygodę na Kolonii to dobrze. Jak 20% serwera zrobiło przygodę choć raz to dobrze. Jak 50% współpracy zostało faktycznie przekazane na misję to dobrze. Nasz serwer to porażka. Gdyby te współczynniki były 2 wyższe to byśmy walczyli o pierwsze miejsce. Niemcy nie muszą oszukiwać aby mieć takie wyniki.
Po prostu na naszym serwerze są warhoły i egoistyczne lenie. Róbcie przygodę normalnie i nie kombinujcie. Kombinatorzy nie są lepsi od oszustów.
Potraktowano nas źle? Wielkie mi ajwaj. W życiu przez POLAKÓW poza kilkoma osobami byłem potraktowany źle. Jakoś żyję, robię swoje i daję radę. Wasza postawa jest nieodpowiedzialna i krańcowo idiotyczna.
Na g6 widzę ciągle ok 25 osób, które aktywnie robią przygodę i pomagają. Reszta siedzi na G1 i chrzani głupoty jaki to świat jest nieuczciwy i jak fajnie bo jestem nawalony. Spora część nadal sobie wymienia dropy nie robiąc sobie nic z akcji. Nawet na g6 spotkałem się z wymianą buffów i dropów.
Po prostu postawmy sprawę jasno. Nasz serwer jest beznadziejny. Żałuję, że nie dołączyłem do serwera pierwszego. Może tam jest mniej lamentowania i chrzanienia o głupotach, a więcej przemyślanej i solidnej gry.
Ave
AndyKozakow
17.12.2012, 07:51
Niestety mamy posty z Niemieckiego forum gdzie przyznają że dzięki oszustwu i anulowaniu przygód wyniki poszły ostro w górę
Mam nadzieje że ktoś z twórców zachowa twarz i napisze nowy algorytm obliczania tych procentów bo to jest kpina.
U nas jest masowa moblizacja na g6 i zorganizowana akcja pomocy.
Od 4 dni mam normalnie dniówkę od 14-22 gdzie cały czas zbieram od ludzi towary i rozdzielam potrzebującym więc wszystko zaczyna coraz lepiej iść
Gdyby od razu każdy wbił u nas na g6 to przypuszczam 100% by było
Mam ponad 650 osób w kontaktach :)
Robimy całe przygody i jedziemy do przodu rodacy!!! Teraz piłka po stronie BB
Efekty naszej współpracy chyba najlepiej widać po tym jak wczoraj skoczyliśmy w rankingu i mimo że zostaliśmy założeni w Polsce jak już istniały 4 serwery w tym momencie jesteśmy drugimi Polakami w rankingu :):)
Towary które rozdaje codziennie idą w miliony sztuk...każdy wysyła ile może, każdy się poświęca i co zaznaczam każdy w tym trybiku jest tak samo ważny czy zrobi 1 przygodę czy 5 :)
Klimat jest fantastyczny mam nadzieje że na dłużej nam to zostanie i że przez te 3 dni jeszcze awansujemy wyżej!!!
Nasz poradnik na 2 weteranów pozwala skończyć KS w ok 1h 20minut z dosłeniem i odesłaniem woja więc sama przygoda ok 50minut
Czarci Gaj - gratuluję :) Słoneczny Gród również w pełnej mobilizacji. I wiecie co? Mniej mnie obchodzi ten event i marne nagrody, że o szwindlach BB nie wspomnę (i niesprawiedliwym traktowaniu graczy, choćby z ceną za klejnoty u nas i w innych krajach...), ale bardzo mnie cieszy atmosfera na moim serwerze, masa nowych, świetnych znajomości, wspólne działanie, chęć pomocy... I to jest dla mnie dużo ważniejsze :)
tomek_78
17.12.2012, 16:26
Witam
Rzadko się udzielam, nie jestem w żadnej gilidi, ale starałem się robić uczciwie KŚ. Dziś od rana machnąłem dwie przygody, gospodarka mi dość dobrze chodzi, drobna współpraca z kilkoma znajomymi pomogła. Jest popołudnie 17 grudnia. Czy event trwa jeszcze cały jutrzejszy dzień i pojutrze? Zastanawiam się, czy walczymy o 100% czy 150%?
Mam pewien apel. Napiszmy listy do adminów o sprawdzenie uczciwości wyników i ich weryfikację. Przecież w systemach mają odpowiednie archiwum, aby sprawdzić, kto grał uczciwie a kto nie. Jeden list zlekceważą, całą masę już nie.
dora4467
17.12.2012, 17:47
Panowie i Panie dociągnijmy to całe nieporozumienie do 100% i zakończmy te bezsensowne wyliczanki.
Wejdźcie sobie kolego Tępy czy Tymko01 o każdej porze na kantor i zobaczycie w za ile chcą sprzedać przygody KS ludzie do których ślecie apel.
Powiem tak: nasz server pod względem współpracy to po prostu nieporozumienie. Tu nikt nie chce współpracować poza małymi wyjątkami.
W poniższym poście też snułem jakiś beznadziejny apel o współpracy, ale tam nikt nic nie odpowiedział.
Pisałem że mam dużo piwa i drewno iglaste na łuki ale nikogo to nie interesowało. Może i dobrze. Lepiej chyba działać na własną rękę.
Pozdrawiam
Rumcajs co Ty tu bredzisz i o czym piszesz, o jakiej współpracy toż to Ty wołałeś za KŚ na handlu wygórowane ceny
Kristofulus
17.12.2012, 17:47
rocie cale i cisniemy do konca licze na 150% --sam poswiecilem wiele czasu,wielkie dzieki wszyskim co pomagaja uzupelniajac w zasoby --nagrody czakaja -gonmy po nie --a poswiecenie calej ekipy zostanie wynagrodzone --nie oszukujcie!!! ucziwosc i praca poplaca --choc by na settlers'ach
RumcajsPL
17.12.2012, 18:52
Witam
Rumcajs co Ty tu bredzisz i o czym piszesz, o jakiej współpracy toż to Ty wołałeś za KŚ na handlu wygórowane ceny
Po pierwsze to może mnie z kimś mylisz koleżanko dora4467 bo jest kilka osób na Kolonii o podobnym nicku. I lepiej to sprawdź zanim napiszesz coś takiego.
Ciągle rozdaję tym co robią KS piwo i czasem przygody za 1 szt ryby.
Zrobiłem 10 KS i myślę że dociągniemy do 100%.
Więc nie sądzę abym robił na handlu to o czym piszesz. A jeśli jest tak jak piszesz to może przedstaw jakiś dowód na twój wstrętny osąd.Ja jestem na 45 poziomie i nie potrzebuję zarobić porę monet dodatkowych, bo z mojej gospodarki mam dość.
Więc koleżanko dora4467 czekam na przeprosiny za podły i niegodziwy osąd.
Pozdrawiam i życzę miłej gry
tomek_78
18.12.2012, 16:19
Myślę, że nie damy rady zrobić 150%. Zostało 24 godziny, a my musielibyśmy zrobić to co wcześniej robiliśmy w kilka dni. To pierwsza tego typu akcja, myślę że wypadliśmy średnio. Dobrze, że jest 100%, event mobilizujący do współpracy jest ciekawym doświadczeniem i mam nadzieję że będzie to powtarzane.
AndyKozakow
18.12.2012, 20:48
Wg ciebie jest 24h? a skąd to wiesz polski suport nie napisał do której jest event w przeciwieństwie do niemieckiego
am Mittwoch, um ca. 6:30 Uhr, wird das "Ende der Welt" Event deaktiviert
Jerry1981
18.12.2012, 21:23
Jak nie, jak tak:
Konserwacja rozpocznie się około godziny 06:00 rano,
a zakończy się około godziny 09:00 (czasu polskiego).
Podczas przerwy technicznej gra będzie niedostępna.
Dzięki za współprace ... teraz czekam spokojnie na wyniki
Powstała grupka ludzi, którzy już będą zawsze się kojarzyć z pomocą i walecznością. Sporo osób poznało się dzięki temu eventowi i mogło dzielnie razem walczyć o wynik jaki osiągnęliśmy. Na przyszłość już będzie wiadomo, kto jest rdzeniem naszego serwera, komu można ufać i na kim można polegać. Mam nadzieję, że następny podobny event będzie miał bardziej przejrzyste zasady i reprezentację wyników, bo tak na prawdę to był pierwszy event, dzięki któremu trzeba było się na prawdę postarać i wspólnymi siłami dążyć do celu. Jeszcze raz dziękuję wszystkim co brali czynny udział w rywalizacji :).
lukaszfesz
19.12.2012, 14:54
gg