Zobacz pełną wersję : Anno Online
Czy ktoś gra albo zamierza grać w anno online?
A jak ktoś gra może ma jakieś screeny do pokazania?
maciekb1
10.12.2012, 17:15
chyba raczej jeszcze nikt nie gra... tu masz trailer i screny http://en.anno-online.com/
EX_Zakrecony
11.12.2012, 10:17
Gram, a właściwie grałem bo ostatnio nie mam czasu, nie wiem jak wyglądała wersja normalna, ale przeglądarkowa tak sobie, kilku rzeczy nie rozumiem np osadnicy powodują przyrost monet a budyki produkcyjne ich zużycie, ale nie wiem dlaczego wartość wzrostu/spadku monet co chwilę sie zmienia nawet jak nic się nie robi. No i sam fakt że jest w wersji niemieckiej, jak dla mnie powinna być po angielsku by większa ilosć graczy rozumiała teksty, teraz czekam aż wprowadzą wersję angielską bo w niemiecką nie bedę raczej dalej grał.
Pozdrawiam
Mod Zakrecony
Texturos
11.12.2012, 11:20
Z tym przyrostem monet wygląda chyba to tak:
- im większa populacja tym większe podatki (a wzrost jest wtedy gdy są sprzyjające warunki - np. zadowolenie mieszkańców)
- natomiast odwrotna sytuacja powoduje spadki (warunki pogorszyć mogą się przez susze, plagi chorób, pożary itp.)
Przynajmniej tak było w wersjach płytowych.
maciekb1
11.12.2012, 17:49
no tak...niemiecka wersja w fazie closed beta ju działa..tego nie zauważyłem...
Ja zamierzam ją sprawdzić, a czy grał będę ciężko powiedzieć. Sentyment mam do Anno 1602, więc będę chciał się z tą gra zaprzyjaźnić.
Fajna sprawa Anno Online bedzie rownież w polskiej wersji:)
http://pl.anno-online.com/
Jesli ktoś lubi strategie bitwy rankingowe na arenie oraz w Coloseum polecam Heroes of The Realms http://hotr.ogplanet.com/en/main.og jest to typowa karcianka ale bardzo fajna i dajaca dużo do myslenia przed kazdym atakiem.Wystarczy przestawienie jednej formacji wojska z lewej na prawa flankę w ataku bitwa moze byc przegrana:)
Fajna sprawa Anno Online będzie również w polskiej wersji:)
http://pl.anno-online.com/
Wyskakuje błąd na stronie. Na facebooku jest profil anno online i tam już była informacja o tym że powstanie polska wersja :)
Też zacieram ręce.
ja tez niedawno zaczalem w anno pogrywac, ale ten niemiecki niesprzyjający jest ;-) niewiem jak Wy, ale ja duzo podobienstw do settlersow widze.
ps. jest tam na czacie jakis kanal dla nas ? :)
tez sa klejnoty, lagi i bugi? :>
tez sa klejnoty, lagi i bugi? :>
Zapewne tak. Ten error co jest teraz na pl. to pewnie pozostanie z graczami długo.
Klucze do zamkniętej Bety
http://www.pcgames.de/Anno-Online-PC-255944/News/Anno-Online-Sichert-euch-jetzt-einen-Closed-Beta-Key-1040108/
Nie znam niemieckiego, więc się raczej nie skusze, ale czekam z nie cierpliwością na Anno.
Giercuje, a raczej próbuje closed-beta, na razie budowanie, budowanie i jeszcze raz budowanie. Za wcześnie by coś więcej powiedzieć. Ładna grafa i więcej zróżnicowania w wyglądzie budynków jednego typu.
ahoj_zeglarze
13.02.2013, 21:04
ja zaczalem dzisiaj w polska wersje lupac i jakos mam takie odczucia ze BB z dobrych tytulow porobi badziewia online :( ale zobaczymy jak to wyjdzie....
Skąd wziąć klucz do bety polskiej ?
Ok już wiem wystarczy na fb polubić i na profilu dodają kody ;-)
Klucze do polskiej wersji Anno onnline
https://www.facebook.com/AnnoOnlinePL
Anno Online (Poland)
5 godz. temu
Witam wszystkich Annoholików !
Dzisiaj o 18:00 i 22:00, oraz jutro o 09:00 opublikujemy pewną ilość kluczy do zamkniętych beta testów. Bądźcie czujni, ponieważ tylko pierwsi szczęśliwcy którzy wprowadzą kod będą wstanie rozpocząć przygodę w Anno Online.
Jestem na serwerze Syrena pod nickiem ksiaze. Hurra !!!!!!
Klucze do polskiej wersji gry
http://www.gram.pl/news/2013/02/15/rozdajemy-kody-do-bety-anno-online.shtml
MANOLO_PL
15.02.2013, 16:31
MANOLO_PL tez obecny
Spróbowałem i ogólnie jestem negatywnie nastawiony oraz będę odradzał komu tylko się da... Po 1 częste restarty lub zawiechy serwera (ok beta testy - norma, samo w sobie nie jest problemem). Gorzej jak taki beta tester jak ja chce zgłosić jakiś błąd, który znalazł... Otóż tu pojawiają się schody od piekła po same niebo... Najpierw gdy wchodzisz na forum, okazuje się, że na forum musisz się zarejestrować, żebyś mógł cokolwiek zrobić (masz aktywowane i potwierdzone konto na Uplay? nieważne, i tak musisz się zarejestrować na forum!). No dobra, chcesz się zarejestrować na forum... Wyskakuje Ci:
Wiadomość
Przepraszamy, rejestracja została wyłączona przez administratora.
o.O WT...Hell?
OK... może mają za dużo trolli... więc udajesz się do zakładki kontakt, lub wybierasz wszystko co się da, dostajesz informację:
Jak mogę zgłosić błąd, który odkryłem w grze?
Prosimy do tych celów użyć naszego forum, w którym założyliśmy odpowiednią sekcję. Nasi pracownicy będą wdzięczni za każdą informację o ewentualnych błędach. Jeśli jest to możliwe, prosimy załączyć Screenshot i wyjaśnienie błędu (tak precyzyjnie jak to tylko możliwe), żebyśmy mogli zrekonstruować owy błąd.
Czyli wracamy do punktu startowego :D
Dobra, może nie wszyscy mają takie problemy, ale po co robić beta testy jak się utrudnia testerom wskazywanie błędów? :D Szczerze odradzam z całego serca wszystkim ewentualnym zainteresowanym :)
Na forum wchodzisz z poziomu strony głównej po zalogowaniu i powinno byś sie zalogowanym(na forum) i dać pisać posty, ja tak miałem i działa bez większych trudności.
A co do samego działania gry i informowania graczy, poziom jest taki sam jak tu na TSO wiec jak ktoś chce sie nabawić wrzodów na żołądku to zapraszam do grania tam również (jak gra będzie dostępna) ;D
Teraz tylko czekać na 3 tytuł Heroes online...
Ja nie wiem ale chyba gramy w różne Anno online. Jak się logujesz na swoje konto to tak samo jak w tso masz od razu na froum ten sam login co w grze i wchodzisz normalnie piszesz posty. Gra chodzi o wiele stabilniej niż TSO. Ludzie weźcie w końcu zmieńcie łącza internetowe na lepsze bo tylko narzekać umiecie. Nie podoba się Wam, sami zróbcie grę i grajcie.
Ja nie wiem ale chyba gramy w różne Anno online. Jak się logujesz na swoje konto to tak samo jak w tso masz od razu na froum ten sam login co w grze i wchodzisz normalnie piszesz posty. Gra chodzi o wiele stabilniej niż TSO. Ludzie weźcie w końcu zmieńcie łącza internetowe na lepsze bo tylko narzekać umiecie. Nie podoba się Wam, sami zróbcie grę i grajcie.
Hmm ja wiem, że to co pisałem jest niezrozumiałe, ale fakty są takie... Jestem zalogowany na tamtym forum, ba, nawet w prawym gornym rogu forum pisze, że jestem zalogowany jako ja a mimo to wyskajuje mi coś takiego jak opisałem, w innym przypadku bym tego raczej nie pisał. No cóż, wychodzi na to, że tylko ja mam ten problem. Kriss, wybacz, myślałem, że 30MB downloadu i 3 uploadu wystarczy do obsługi tej gry, ale na szczęście mnie uświadomiłeś, że jednak nie :-) Ja tylko jarzekam na brak możliwości pomocy w usunięciu błędów (chyba o to chodzi w closed beta), na samą grę nie narzekałem, ale widać Ty dostrzegłeś w moim poście coś, czego nie napisałem...
AniolNocy
23.02.2013, 23:10
nie wiem czy juz ktos pisal wczesniej bo wszystkiego nie czytalem w kazdym razie jest polska wersja zamknietej bety.
Na poczatku gra wydaje sie troche nudna, bo nie da sie wiele zrobic poza patrzeniem jak surowce rosna. Czasem sie kliknie jakis budynek i tyle.
Jesli chodzi o wyglad to jest calkiem ladna, bardzie szczegolowa niz tso
Scolopendra
24.02.2013, 15:12
Hmm ja wiem, że to co pisałem jest niezrozumiałe, ale fakty są takie... Jestem zalogowany na tamtym forum, ba, nawet w prawym gornym rogu forum pisze, że jestem zalogowany jako ja a mimo to wyskajuje mi coś takiego jak opisałem, w innym przypadku bym tego raczej nie pisał. No cóż, wychodzi na to, że tylko ja mam ten problem. Kriss, wybacz, myślałem, że 30MB downloadu i 3 uploadu wystarczy do obsługi tej gry, ale na szczęście mnie uświadomiłeś, że jednak nie :-) Ja tylko jarzekam na brak możliwości pomocy w usunięciu błędów (chyba o to chodzi w closed beta), na samą grę nie narzekałem, ale widać Ty dostrzegłeś w moim poście coś, czego nie napisałem...
A może korzystasz z innego forum (np annoonline.eu/forum/) ? Jak na razie w wyszukiwarce podanych jest kilka. A na tym "eu faktycznie do zalogowania jest konieczna dodatkowa rejestracja.