Zobacz pełną wersję : Gra Jakość efektu śniegu.
Gilgilusz
06.12.2012, 18:10
W ostatnich dniach, graczy uroczono efektem śniegu w grze. Problem niestety w tym, że jakość tego efektu powoduje znaczny spadek czytelności mapy i komfortu grania. Wynika to pewnie z tego że programiści poszli najprawdopodobniej najprostszą drogą i efekt ten jest dziełem, zmodyfikowanej mapy kolorów. Po prostu niektóre kolory zastąpiono, białym, czarnym i odcieniami szarego.
Pytanie brzmi czy można coś z tym zrobić, aby nie raziło to tak w oczy ? Nie wiem bardziej stonować ten śnieg. Bo pierwszy efekt jest taki jakby grę, odpalono na Amidze 500 w 4 kolorach, czarnym (obrysy obiektów), białym (prawie wszystko), zielonym (choinki) i niebieskim (woda).
Ogólnie powstał całkiem fajny efekt Retro,:D tylko trochę niegrywalny na dzisiejszym sprzęcie/monitorach.
sivy-devil
06.12.2012, 18:34
W mojej ocenie wygląda to wręcz fatalnie! niestety nie popisali się na święta,śnieg niestety zaraz usuwam z wyspy bo "g" widać i razi po oczach
Niestety dzisiaj takze wlaczylem sobie snieg i na tym sie skonczylo bo nic nie widac :( troszke efekt kuje w oczeta ) :) czy mozna to jakos wylaczyc przed uplywem czasu (mi pokaauje ze do konca 1 dzien jeszcze) . Wszelkie rady mile wdziane :) i dziekuje z gory.
Piotru70
06.12.2012, 23:50
A co? U was pada żółty śnieg?
na Amidze 500 w 4 kolorach.
Ty od Amigi się odczep, sprzet był rewelacyjny, wiec jak nie znasz, nie komentuj 0:P
Wracajac do tematu 0:)
Śnieg można właczyć również komuś. Musi miec postawioną tawernę 0:) Szkoda, że taki drogi jest, jak chce się go włączyc po raz kolejny...
Najlepiej sobie właczyć śnieg i zaproponować komuś wymianę np. 50 koszy 0:)) to dla złośliwych...
Gilgilusz
07.12.2012, 08:20
Ty od Amigi się odczep, sprzęt był rewelacyjny, wiec jak nie znasz, nie komentuj 0:P
A kto ci powiedział że się nie znam ? Akurat A1200 mam do dziś, i czasami jeszcze na niej gram jak mnie najdzie na wspomnienia z dawnych lat. Żeby było śmiesznie w Settlersy.
A kto ci powiedział że się nie znam ? Akurat A1200 mam do dziś, i czasami jeszcze na niej gram jak mnie najdzie na wspomnienia z dawnych lat. Żeby było śmiesznie w Settlersy.
A już myślałem, że ... 0:) oki, wracając do śniegu...
Wydaje mi się, że został nałożony specjalny filtr na wszystkie budynki, tylko część drzewek została przygotowana "na nowo". Może to z uwagi na ostatnie lagi i obciążenia. Zobaczcie, gdyby po nałożeniu sniegu wszystkie obrazki doczytywałby ponownie, czy to by nie zwiększyło transferu i spowodowało więcej doczytań? A tak, to tylko filtr i masz to "od razu".
Nikogo nie bronię, ale myślę, że BB nie pozwoliłoby aby w event pojawiały sie problemy z serwerami jak to miało ostatnio miejsce 0:)
Aczkolwiek jakość sniegu mogłaby być lepsza, ale jak na sam filtr najgorzej nie jest, tylko dla oczu własnei jest źle 0;). Jak rozpocząłem przygodę świąteczną, to nie wiedziałem gdzie są obozy bandytów 0:)) Też w sumie utrudnienie...
a może chodziło im aby się zakryć pod tym śniegiem aby inni nie lookali albo aby robić psikusa innym i komuś sypnąć śniegiem bo też jest taka możliwość ;)