Zobacz pełną wersję : Gra Budynek - Bank Gildii
Witam Wszystkich.
Każdy z nas znajdujący się w gildii zastanawia się co tak naprawdę dzieję się z datkami które nie jedna gildia zbiera na późniejszą pomoc graczom.
Sama takie datki zbieram i wiem, że nawet dla Lidera Gildii czy Radnego który zbiera takowe datki nie jest to łatwe. Przez to zaśmieca sobie tylko magazyn prowiantu oraz menu gwiazdy. Często też człowiek bez sumiennego zapisu może się pogubić.
Niedługo mają być robione wyspy do PVP. Dlatego też wpadłam na pomysł przedstawienia swojej wizji.
Przy okazji dla każdej z gildii mogłoby być stworzone miejsce gdzie Lider gildii miał by nieograniczone miejsce składowania różnych surowców oraz przygód. A inni członkowie gildii mieli by wgląd ile surowców jest już w Banku.
Miejsca na taką budowlę potrzeba malutko, poza tym skoro mają być robione wyspy na PVP to wydzielić taki mały teren przypisany do danej Gildii to naprawdę mało roboty.
Co wy na ten temat sądzicie? Ja uważam, że wpadłam na naprawdę ciekawy pomysł który jest warty poparcia.
Prosiłabym o opinie nie tylko graczy lecz także ludzi z supportu, czy jest to w ogóle realny pomysł:).
Pozdrawiam i czekam na wasze opinie:).
Mili255
hardcor789
05.12.2012, 23:05
Rada "NEW AGE" przyczynia się do tego pomysłu....
Bank Goldi został wprowadzony w życie:)
Draxopix
06.12.2012, 00:03
nie bardzo rozumiem sens tego pomyslu w obecnych realiach gry
Taki bank mialby sens tylko jesli by byly jakies budynki gildi(budowane za te zbierane surowce) w innym przypadku to sensu nie ma
Jak ktos potrzebuje wody (czy czegokolwiek)pisze na czacie gildi i ci co chca mu pomoc wysylaja mu surowiec
Dodatkowo zawsze mozna pozyczyc od kogos w gildi
Wydaje mi się że szanująca się gildia wspiera swoich kompanów. Wspierać nie znaczy pożyczać czy sprzedawać taniej. Widze to troche inaczej niż Ty widocznie. Moim zdaniem Bank Gildii tworzy się po to by nie tylko lider mógł sie wybić z poziomem swoich budynków lecz również jeśli bank gildii jest spory to mógł pomagać surowcami w ilościach hurtowych. Każdy gracz z gildii który sie przyczynia do powiekszenia zapasów gildii moze skorzystać z pomocy banku. Jak wejdzie PVP w grze gildia ktora szanuje swoich czlonkow bedzie silna poniewaz jesli przyjda straty bedzie mogla wspomoc a tak jak mowie wczesniej bedzie mozna sie z tych wspolnie zbieranych zasobow troche poulepszac tak aby nikt nie byl pokrzywdzony. Rozumiem jednak że każdy lider gildii czy grajacy tu ma swoje zdanie i widzi to inaczej. Dlatego chcem przyblizyc ci moja wizje jak to nazwales "pomocy".
squeshPL
06.12.2012, 00:53
Brakuje mi w tej grze "Obszaru Gildii" - czyli terenu, na którym każda gildia może stawiać swoje budynki. I taki Bank Gildii także niech będzie - jako jeden z dodatkowych budynków.
Dodatkowo jakieś budynki specjalne (np. przyspieszające rekrutację). Gracze wpłacają surowce potrzebne na wybudowanie budowli i stawiamy. Dzięki temu, gildia coś znaczy a nie tylko jest bo jest. Na dzień dzisiejszy czy jesteś w gildii czy nie, to żadnych bonusów za to nie masz. Grałem w gry, gdzie gildie miały rozwinięte umiejętności a te dawały np. +30% expa więcej itp.
Dlatego taki Obszar Gildii i budynki specjalne przydałby się w grze. Może BB wprowadzi z czasem coś w tym stylu. Wówczas gildiom będzie zależało na rozwoju a graczom aby należeć do tych lepszych gildii.
Draxopix
06.12.2012, 01:10
Brakuje mi w tej grze "Obszaru Gildii" - czyli terenu, na którym każda gildia może stawiać swoje budynki. I taki Bank Gildii także niech będzie - jako jeden z dodatkowych budynków.
Dodatkowo jakieś budynki specjalne (np. przyspieszające rekrutację). Gracze wpłacają surowce potrzebne na wybudowanie budowli i stawiamy. Dzięki temu, gildia coś znaczy a nie tylko jest bo jest. Na dzień dzisiejszy czy jesteś w gildii czy nie, to żadnych bonusów za to nie masz. Grałem w gry, gdzie gildie miały rozwinięte umiejętności a te dawały np. +30% expa więcej itp.
Dlatego taki Obszar Gildii i budynki specjalne przydałby się w grze. Może BB wprowadzi z czasem coś w tym stylu. Wówczas gildiom będzie zależało na rozwoju a graczom aby należeć do tych lepszych gildii.
O czyms takim wlasnie pisze i bez tego nie ma sensu wprowadzac jakis zbiorek
Wspierać nie znaczy pożyczać czy sprzedawać taniej
Bezprocentowe pozyczki jak najbardziej wspieraja czlonkow , co do sprzedazy to raczej nie polecam w gildi handlowac bo to tylko generuje zbedne spory
Chodzilo mi o dobrowolne przekazywanie surowcow albo pozyczki bezprocentowe w tym poscie moim wyzej a to doskonale funkcjonuje i do tego nie jest potrzebny zaden bank i zadne zbiorki
Skoro są monety gildii to dlaczego nie kupować specjalnych budynków - piekarni, piwiarni czy mieczników. Jak wiadomo, potrzebują one zapasów, które kupowane byłyby za monety gildii, ew. przekazywane przez graczy (zamiast monet). W momencie zapotrzebowania na daną rzecz, uzyskujemy brakujące chleby od piekarza gildii.
Ew. zakup chleba od niego szedłby za monety gildii (eliminujemy potrzebę uzupełniania zasobów takiego budynku, bo działałoby automatycznie). Podobnie miałaby się rzecz z napitkiem, mieczami, końmi.
Jeden warunek, by nie było wykorzystywania - limit zakupu. W ten sposób unikniemy sytuacji, gdy gracz walczy w PvP czy też w przygodach tylko z zapasów uzyskanych od gildii.
Dostęp budynków byłby z poziomu Menu Gildii (ikona na pasku już jest)