Zobacz pełną wersję : Gra Odkrywcy a przygody czyli wysyłanie na wyspę z rzygodą nie tylko generałów
Zastanawia mnie, dlaczego na wyspy z przygodami można wysłać tylko generałów?
Może dałoby się wysyłać tam także odkrywców, którzy szukaliby skarbów, map i nowych przygód?
Oczywiście nie działałoby to na wszystkich przygodach. Powiedzmy od 3/4poziomu trudności, bo czas trwania przygody jest dość długi by mogli coś znaleźć. I nie kilkanaście ~ 300 jednostek marmuru/granitu czy desek liściastych/belek egzo ale także uzbrojenia, jakiś dodatkowych buff normalnie dostępnych za klejnoty.
Czas misji dla zwykłego odkrywcy taki sam jak w przypadku długiej wyprawy, czyli 24h i koszt 10 monet. Dla Tubylczego 12h i 10 monet.
Draxopix
01.12.2012, 19:40
bezsensu ja przygode robie moze w gora 2h(jak wielu innych graczy) to nigdy nic nie znajda
Każdą robisz w 2h? Nawet z poziomu 8/9?
Poza tym to dodatkowa opcja, gdzie odkrywcy mogliby przytargać większe ilości surowców czy tez uzbrojenia. Taki dodatkowy bonus za wykonywanie przygody.
Byłby to pomysł na jakieś zatrzymanie ludzi w przygodach, tak, aby jednak w te 2 godziny przygody nie robić. Bo takie odtwarzanie poradnika dziesiątki razy na siłę nie przyciąga do gry za bardzo (przynajmniej nie wszystkich). Jakby jeszcze wprowadzić, aby obozy w przygodach miały nie jedno miejsce występowania, a poniekąd losowe (w sensie- może się pojawić tu a może pare kratek w tę czy w tamtą stronę), to wtedy by szło te przygody robić dłuższy czas. No bo wiadomo, trzeba by sobie poprzeliczać ataki.
Jerry1981
01.12.2012, 22:32
ja bym dodał do odkrywcy jeszcze możliwość zabrania geologa i garści ochotników. wtedy na przygodzie stawialiby magazyn i eksploatowali surowce do bólu. przynajmniej do czasu zakończenia przygody :)
Byłby to pomysł na jakieś zatrzymanie ludzi w przygodach, tak, aby jednak w te 2 godziny przygody nie robić.
Aby tak bylo nagrody musialyby byc gwarantowane i na tyle duze, zeby rownowazyly zysk ze zrobienia w czasie tego poszukiwania kilku kolejnych przygod.
Poziom sugerowany przez gre nie ma nic do rzeczy, akurat czesc tych oznaczonych jako najtrudniejsze robi sie najszybciej. Czarnych da sie zrobic w nieco ponad godzine liczac od momentu pierwszego ataku.
krotos666
02.12.2012, 12:09
Bez urazy, że napiszę trochę nie w temacie.
Ale uważam, że lepiej by było gdyby zajęli się naprawą błędów niż dodawali do przygód to co jest w wątku głównym.
Bugi naprawią w ciągu jednej aktualizacji, a błędy miesiącami (i jak wielu wierzyć mi się w to nie chce).
Wymyślcie coś naprawdę ciekawego, a nie tego co już jest, tylko w inne miejsce żeby dali.
Draxopix
02.12.2012, 13:23
Poza tym to dodatkowa opcja, gdzie odkrywcy mogliby przytargać większe ilości surowców czy tez uzbrojenia. Taki dodatkowy bonus za wykonywanie przygody.
tak kazda max 2h