PDA

Zobacz pełną wersję : Niebieska wyspa ;) czyli problemy z zalogowaniem

Shadow_mk
29.11.2012, 20:29
logowanie od 2 tygodni u mnie konczy sie w tym miejscu :

http://img823.imageshack.us/img823/3718/newpicture695.jpg

pozniej albo flash sie wywala albo po prostu se tak wisi .... testowalem po paru godzinach sie nic nie zmienia ;)

po 1 nie jest to wina przegladarki - systemu sprawdzalem na roznych kompach roznych przegladarkach a flashe przejechalem wszystkie powyzej 10 ...
po 2 u mnie na komputerze mozna bez problemu zalogowac sie inne konto i dziala to dosc sprawnie wiec wina lezy ewidentnie po stronie konta czy tez jego stanu w BB

po 3 suport odpisal o czyszczeniu cache itp gdzie w zgloszeniu pisalem ze czyscilem wgrywalem nowy i nagralem filmik jak sie mozna przelogowac i kto inny sie loguje to stwierdzili ze inny poziom gracza to moze sie zalogowac xD - niezłe niezłe ;)

po 4 nagralem filmik jak instaluje czysty system wgrywam tylko flash i nie moge sie zalogowac i support zamilkl ...

nie moge sie zalogowac od ponad 2 tygodni czyli od momentu wprowadzenia zadan - suport mnie olewa
w gre zainwestowalem kilkaset k kamykow wiec jest to dosc wkurzajace ze nie moge pograc

nie rozumiem dlaczego zostal wprowadzony nowy sytem gry/zadan ktore powodowaly błedy na testowym ? pare dni przed wprowadzeniem zadaniami uszkodzilem obszar gry na testowym - oczywiscie polski support olal i powiedzial ze sie tym nie zajmuje a na angielskim forum stwierdzono ze tylko 2-3 osoby ma taki problem i postaraja sie naprawic gdzie ja znalem z 5 ..... do tej pory problem nie rozwiazany i zostalo to wprowadzone

wiec pytam kiedy bedzie nowy SPRAWNY SYSTEM GRY ? to nie jest przeciazenie serwerow czy pisac co godzine do suportu ze mi wyspa nie dziala zeby w koncu cos dotarlo ? bo czuje sie olewany a poswiecilem na gre kilka tys pln ....

MANOLO_PL
29.11.2012, 20:40
dziękujemy sponsorze :) to obecnie musi Tobie wystarczyć, ale pamiętaj : wiemy, pracujemy ...

BB_xaar
30.11.2012, 11:21
Shadow_mk, informacja o "niebieskim ekranie" została już przekazana dalej - gdy tylko pojawią się nowe informacje na ten temat, od razu o tym poinformuję. Proszę o jeszcze trochę cierpliwości.

Metz
30.11.2012, 12:56
Szanowny panie Xaar - nasza cierpliwość została już dawno wyczerpana. Rozumiem, że Ty jesteś tu tylko posłem/chłopcem do bicia pomiędzy nami - wściekłymi graczami i BB - najbardziej nieudolnym studiem z jakim mi przyszło się zetknąć w życiu. Tutaj jest z dnia na dzień CORAZ GORZEJ. Może Twoi koledzy wezmą się w końcu do roboty, albo zajmą hodowlą jedwabników, skoro nie mają bladego pojęcia o branży w której, jak ostatnie miesiące pokazują, znaleźli się przez przypadek?

Mija tydzień a lider naszej gildii wciąż nie może się dostać na swoją wyspe. Co gorsza nikt nie może mu pobufować padającej ekonomii bo dostaje DC z komentarzem, że obszar jest uszkodzony.

Jaja sobie robicie??!

bembus
30.11.2012, 16:15
tak czytam czasami to forum i podobno problem sie pojawia po zrobieniu zadania Elita czy cos takiego juz ktos to mial , jedyne co Ci pozostaje to czekac.....

Seniora-Consuela
30.11.2012, 17:03
Świetna konserwacja. Za nic nie mogę wejść na wyspę pasek logowania się zatrzymuje zawsze w tym samum miejscu. Czy ktoś sprawdza porządnie zmiany które się wprowadza? :(

Shadow_mk
04.12.2012, 08:23
czyli kiedy wprowadzicie nowy silnik/skrypt cokolwiek co umozliwi gre jak widze po forum setkom graczy ?
bedzie to przed wprowadzeniem eventu swiatecznego ?

Foksi
04.12.2012, 10:14
Shadow_mk: Sprawdź jakimś firebugiem w firefoxie lub narzędziem dla programistów w chromie/chromium, czy gra zapętla Ci się na wczytywaniu na okrągło plików mp3. Jeśli tak to spotkałem się już z tym błędem. Prawdopodobnie chodzi o występowanie jakiegoś wyjątku przez błędne dane.
Dodatkowo trafiłem dziś na wątek: http://forum.thesettlersonline.pl/threads/26506-Nowy-kwiatek-uwaga-wyższe-levele-!!! w którym chyba jest opisany powód występowania tego błędu.

BB_xaar
04.12.2012, 17:28
Problem z "niebieskim ekranem" powinien zostać naprawiony wraz z wersją gry, która uaktywni event świąteczny (jutro).

Blaszka1971
04.12.2012, 19:44
a ta wnerwiajaca strzalka powodujaca freeze wyspy tez zostanie usunieta jutro?

kacicaa
04.12.2012, 20:45
na to bym nie liczyła juz zaczynam się do niej przyzwyczajać :(

Musashi
04.12.2012, 23:35
Co to znaczy powinna naprawić? Były jakieś testy czy po prostu liczycie na cud...

lkovalos
05.12.2012, 11:07
od 3 dni mam niebieski ekran i admin bbxaar napisal ze po konserwacji zwiazanej z ewentem skoczy wszystko.i co?i nic

Shadow_mk
05.12.2012, 12:00
u mnie zmiana ;) moge sie zalogowac choc pod linuxem ekran czasem szaleje nie moze czytac z pliku itp ....

ale niezaleznie czy pod windowsem czy linuxem przy probie wchodzenia do kogokolwiek na wyspe wiesza gre / flash-a

ps przycinki to standard a podczas godziny przebywania w grze powiesilo - zmusilo mnie do przelogowania minimum z 10 razy juz

Musashi
05.12.2012, 12:08
U mnie niebieski ekran naprawiony :)

Shadow_mk
05.12.2012, 13:03
super dziala ... ale po 2 h gry odechciewa az sie grac ;/

czyszczenie cache pamieci - czysty system i do 11 z 10 przelogowan a po 11 zaczolem zapisywac ....

11:04
11:12
11:17
11:23
11:32
11:37
11:42
11:49
11:55

i stierdzam ze o ile problem z zalogowaniem sie minol to jednak grac sie nie da ;/

przy probie przejscia na wyspe znajomego wywala
przy probie wejscia na przygode ktora rozpoczolem wywala
przy dodawaniu zasobow z gwizdki do domu wladyki np 3 x 3 mapki - wywala
przy dluzszej bezczynnosci - wywala

fixel5
06.12.2012, 07:57
dolacze to tego grona od wczoraj wyskakuje mi ze obszar uszkodzony ostatni tydzien to juz porazka po 10 min gra po prostu staje i nawet relogi nie sa wstanie tego poprawic co oni zrobili z ta gra? to juz szczyt glupoty zeby nie poprawiac jakosci gry tylko wstawiac ewent ktury nic nowego! nie wnosi

Agata13
06.12.2012, 08:49
u mnie po wciśnięciu GRAJ otwiera się strona biała kompletnie bez niczego.
czyszczenie przeglądarki i inne zabiegi nie pomagają.

Wesołych Świąt supporcie /:

na dosłownie chwile sie zalogowało i znowu ten same okienko :

"Oprogramowanie nie może wczytać pliku z danymi.
Prosimy wyczyścić pamięć cache
przeglądarki i spróbować ponownie."

Ile razy jeszcze takie kwiatki będą bo się tak nie da grać :(
A osoby z mobilnym netem mają ograniczone limity miesięczne i trwonią go na ciągłe czyszczenie cache i pobieranie całych settlersów od nowa.

Zlitujcie się i zatrudnijcie wreszcie fachowców od programowania aby poprawił tą grę.

Red_Witch
06.12.2012, 08:53
Zgłaszam ten sam problem
brak połączenia z serwerem od dwóch dni ....
próbowałam na trzech przeglądarkach
wczoraj wieczorem po całym dniu prób udało się na chwilę zalogować
ale wyrzucało i tak co kilka minut ...
dziś od rana dalej blue screen ...
a potem taki komunikat :

http://images44.fotosik.pl/521/dc7f2866dd9123fegen.jpg