PDA

Zobacz pełną wersję : nie moge wejść do gry

wojewod
28.11.2012, 12:28
witam.mogę się zalogować do gry ale jak chce wejść do gry to mam niebieskie tło i nic się nie dzieje albo to początkowe logowanie BB i załaduje się do końca ale do gry też nie mogę wejść????? to jest ich wina czy może ja coś popsułem???
używam przeglądarki mozilli i nie działa, sprawdziłem na innej przeglądarce "internet explorer" i działa w czym jest problem ?

tiibor79
28.11.2012, 12:35
niestety ich wina trafiles w uszkodzony obszar i teraz jedynie mozesz sie modlic by kiedys to naprawili. Nie jestes jedyna osoba z takim problemem ilosc z dnia na dzien sie powieksza niedlugo nikogo tu nie bedzie

Shadow_mk
28.11.2012, 15:30
to nie jest uszkodzony obszar ja mam tak samo nie moge sie zalogowac dochodzi do nowosci w grze czasem da sie kliknac ok i na niebieskim ekranie wisi .... i tak od 2 tygodni czyli od wprowadzenia nowych zadan .... obszar gry nie jest uszkodzony bo znajomi mi bufowali/bufuja zloto/egzo .... i nie ma zadnych problemow z wejsciem na wyspe do mnie

LSI26
28.11.2012, 15:53
Mam tak samo od 5 dni na serwerze Kolonia , po logowaniu zostaje jedynie niebieski ekran , jedyne co słychać z gry to ćwierkające z dwu krotną prędkością ptaszki . Pisanie przez pomoc do suportu nic nie daje bo jak dotąd nie doczekałem się żadnej odpowiedzi . Gra się reklamuje bez przerwy w TV i innych mediach a support jest skandaliczny . Nie spotkałem się z grą w której trzeba było czekać na odpowiedź supportu (wsparcia) więcej jak 48h . Poniżej screen z zaistniałego błędu .

http://screenshooter.net/data/uploads/bz/ii/xoos.jpg

BB_xaar
29.11.2012, 17:28
LSI26, czy wykonywałeś ostatnio zadanie "Elita"?

A pozostałe osoby bardzo proszę o dołączenie screenów, na których widnieje to co widzicie po "wejściu" do gry - z góry dziękuję.

LSI26
29.11.2012, 17:34
Jak mi przypomnisz co było treścią tego zadania to może sobie przypomnę czy robiłem .

yopiter
29.11.2012, 17:47
u mnie chyba podobna sytuacja jak u LSI26 dlugo sie laduje tyle za na koniec pokazuje sie informacja o uszkodzonym obszarze

http://imageshack.us/f/266/uszkodzonyobszar.png/

LSI26
29.11.2012, 19:21
yopiterku widzę ciebie też trafiło :) ... witaj w klubie grono graczy z uszkodzonym obszarem widzę się powiększa .

Czemu nie zaproponujecie graczom którzy utracili możliwość wejścia na swoje wyspy nowych kont które mogły by być kopiami tych utraconych ? Każda gra ma panel administracyjny gdzie administratorzy gry mają podgląd na wszystkie konta jak i na to co sie na tych kontach znajduje . Jeśli można tworzyć w pełni rozbudowane konta na serwerze testowym to za pewne można stworzyć również na zwykłym serwerze . Skoro nie jesteście w stanie naprawić błędu to chyba najlepsze rozwiązanie .

BB_xaar
29.11.2012, 19:24
yopiter, problem występujący na Twoim koncie ma inne źródło - to tak zwana zablokowana strefa.

LSI26, problem z "niebieskim ekranem" jest - najprawdopodobniej - związany z Księgą zadań, jednak to wymaga jeszcze dodatkowej weryfikacji. Gdy tylko pojawią się nowe informacje w tej sprawie, od razu dam Ci znać.

yopiter
29.11.2012, 19:47
chcialoby sie powiedziec ze milo cie widziec LSI26 ale to by byla hipokryzja bo znacznie lepiej jest pogadac na szepcie w grze.
niestety jak widzisz mnie to trafio co jak sie okazuje wielu graczy w tej grze.
martwi mnie to ze nie znalazlem puki co zadnego posta ktory by informowal o tym iz komus ten blada naprawiono (poszukam wiecej)
dzieki BB_xaar za krotka informacje na temat mojego problemu cieszy to ze jednak ktos czyta forum i info docieraja - niezmiernie bardziej mnie ucieszy jesli ten problem zostanie w miare szybko zalatwiony
tutaj przychylam sie do propozycji kolegi LSI26 aby odtworzyc konta jako nowe dla tych co nie maja mozliwosci wejsc z powodu tegoz bledu.
czasem zagladam na konto swoje na serwerze testowym i faktycznie widze ze taka opcja istnieje.
napewno macie stan konta z przed awarii zapisany w bazie danych wiec nie powinno byc problemow.

na koniec dodam jedna niepokojaca informacje dla mnie sadzac po ilosci wpisow na forum oraz dat wpisow widze ze problem jest juz od dawna sygnalizowany - co mnie martwi ludzie juz po kielkanascie dni nie moga wbic na konto i nic sie nie zmienia... to faktycznie mnie bardzo zmartwilo
konczac wpis na chwile obecna zaluje ze zalaczylem czarnych rycerzy tuz przed awaria nawet nie zdazylem wejsc na wyspe :) ...ciekawe jak to bedzie generalowie czekaja a ja sobie smigam po forum....

LSI26
29.11.2012, 19:54
Konta są bez zmian , moi znajomi z gildii zaglądają na moją wyspę bufując koszami co się da bo wiele nie zostało po 5 dniach , kopalnie popadały , to samo pola co za tym idzie cały łańcuszek braków i lada chwila cała wyspa padnie gospodarczo . Problem leży w naszym logowaniu coś ewidentnie blokuje nam dostęp do naszych kont . Skoro nasi znajomi bez problemu mogą odwiedzać nasze wyspy znaczy nie są uszkodzone .

PiterLG
29.11.2012, 20:04
Tak wygląda moje logowanie:
http://files.tinypic.pl/i/00214/5zgfa90s84yg.jpg

Znajomi mogą wejść do mnie na wyspę.

Edziunia
29.11.2012, 20:21
ja również mam problemy z zalogowaniem się do gry:( ileż można? :mad:

Lavviina
29.11.2012, 20:58
co do tego ze mapa nie jest uszkodzona mam watpliwosci bo do mnie naprzyklad nie da sie wejsc odrazu wszystkich wywala z gry :(

seba2233xy
30.11.2012, 05:10
Ja mam tak samo jak Edziunia i jak ktoś próbuje wejść na moją wyspę to też go wywala z gry

Drikker
30.11.2012, 10:58
Co się dzieje z tą grą :/ ?. Też mam taki błąd...

Edziunia
30.11.2012, 22:02
Widzę że się nie doczekamy odp.??? Najlepiej jest komuś napisać żeby założył 2 konto,tak? A co z naszymi dotychczasowymi lvlami, surowcami, budynkami itd? Tego nie kupuje i nie buduje się w ciągu kilku minut:( Ehhh czas chyba usunąć konto i daj sobie spokój z grą!

wojciul
30.11.2012, 22:32
Witam, rowniez czekam na rozwiazanie problemu z uszkodzomym obszarem mapy... support oczywiscie milczy, a do gry od 2 dni nie moge wejsc...

LSI26
30.11.2012, 22:40
Od 2 dni ? ... ja od tygodnia nie mogę przez ten błąd a sa tacy co i od 2 tygodni nie byli na swoich kontach .

karimek2012
30.11.2012, 22:48
witajcie w klubie uszkodzonego obszaru serwera od 2 dni nie mogę wejść na konto, masakra kilka nocy zarwane żeby przegrać z winy jakiegoś marnego serwera. W co jeszcze można pograć online. Oczywiście interesuje mnie strategia.

Andre_NH
30.11.2012, 23:07
(...)

A pozostałe osoby bardzo proszę o dołączenie screenów, na których widnieje to co widzicie po "wejściu" do gry - z góry dziękuję.

proszę bardzo, u mnie widać poniższy ekran:

http://img163.imageshack.us/img163/7865/obszarserwerauszkodzony.jpg

Andre_NH
30.11.2012, 23:21
yopiter, problem występujący na Twoim koncie ma inne źródło - to tak zwana zablokowana strefa.

no w końcu mogę jednoznacznie stwierdzić, że problem z "uszkodzonym obszarem serwera" dotyczy zablokowanej strefy.

No i o tym BB_xaar pisze na newsach, że powoli zostaja te strefy odblokowywane. Również napisał, że 6 grudnia większość tych stref zostanie naprawiona, pytam się więc, a co z tymi, którzy nadal nie będą mogli wejść do gry? Niektórzy, tacy jak np. ja, czekają na event świąteczny specjalnie, gdyż chcieliby pozyskać nowe budynki, kolejną manufakturę oraz co najważniejsze chcieliby uczestniczyć w przeżyciach jakie wnosi wspomniane zdarzenie. A teraz mają być stratni?

BB_xaar:Jestem w grupie osób z problemem zablokowanej strefy (patrz mój post wyżej) i mam nadzieję, że event świąeczny będzie dla mnie otwarty, gdyż spore inwestycje mam w planach na tą okoliczność.

Edziunia
04.12.2012, 13:29
No dzisiaj ku mojemu zaskoczeniu mogłam wejść do gry po tygodniu:) Support nadal milczy i rekompensaty żadnej:(

kashya1958
04.12.2012, 15:18
ja mam to samo co LSI26 a po kliknieciu ok czysty niebieski ekran i...ten wzmozony świergot ptaszków
/a co do tego uszkodzonego obszaru komunikat mi sie pokazywal kilkanascie razy ale po kilku probach gra wchodzila/

gooral77
04.12.2012, 15:40
po wykonaniu zadania wczoraj (3/12) wieczorem dostalem inforamcje jw u AnTurek i do dzisiaj nic

kashya1958
04.12.2012, 15:59
a tak to wyglada

BB_xaar
04.12.2012, 18:12
Problem z "niebieskim ekranem" powinien zostać rozwiązany wraz z eventem świątecznym.

luka00
04.12.2012, 19:45
@xaar A problem w ktorym podczas logowania sie na stronie wyskakuje komunikat "logowanie nie powiodlo sie" kiedy zostanie rozwiazany ?

Uprzedzam ze wyczyscilem ciacha etc. przegladarke rowniez zmienialem, a nawet probowalem sie zalogowac na innych komputerach i tez nic.
Tak mam juz od bodajze 16 listopada...

Musashi
05.12.2012, 01:09
Widze to samo po wcisnieciu graj co gracz LSI26.

Janno54
05.12.2012, 14:43
Mam problem po zalogowaniu wyskakuje plansza aby odswiezyc alo to nic nie daje prosze sobie glowy odswiezyc moze problem zniknie.