Zobacz pełną wersję : Patenty budowlane i kopalnie...
Witam, chciałbym zgłosić iż gdy stawiam kopalnie miedzi, zabiera mi patent budowlany. Gdy kopalnia jest już wyeksplatowana i ją niszcze, to nie oddaje mi patentu budowlanego. Prosiłbym o naprawienie tego, gdyż naprawde irytuje człowieka i odrzuca od gry...
BYŁO BYŁO BYŁO BYŁO BYŁO BYŁO
jak niszczysz pozostałość po zawalonej kopalni to ci patent nie wraca, bo on wraca w momencie zawalenia sie kopalni, następnym razem przyjrzyj sie jak będziesz miał kopalnie na ukończeniu
Czyli patenty sa nie do odzyskania? Wtedy trzeba zdobyć premię, lecz sąd?
Vermar, przeczytaj jeszcze raz uwaznie to, co napisal set2g. A potem raz jeszcze. I ponownie. Tak dlugo, az zrozumiesz sens wypowiedzi :)
Ok, to ja napisze bardziej zrozumiale... Jeżeli w takim razie zniszczę kopalnię przed zawaleniem jej samej, to czy będę musiał odkrywać złoże na nowo, czy też będzie ono na wyczerpaniu cały czas?
po zniszczeniu kopalni przed jej wyczerpaniem dostaniesz z powrotem patent, a zloze zniknie. musisz ponownie wylsac geologa, by odkryc nowe (byc moze trafi sie w tym samym miejscu).
Jeśli zniszczysz kopalnie przed zawaleniem, to i tak będziesz musiał szukać złoża jeszcze raz, ale przynajmniej odzyskasz małą część surowców włożonych w budowę kopalni. Jeśli nie masz doładowań, to warto obserwować kopalnie i zawsze coś tam się zaoszczędzi - ważne dla graczy o niskim lvlu, bo na wysokich lvlach ta ilość jest śladowa.
O to mi chodziło, straciłem już z 6patentow, ale kij. Dzięki za odpowiedź, szkoda że nie jest to podpisane przy budynku w grze, tylko trzeba szukać info ^^
Vermar, widac nadal nie zrozumiales, wiec powiem wprost: patentow nie traci sie za kopalnie!
Gdy niszczysz wyeksploatowana kopalnie, to nie dostajesz patentu. To fakt. Bo ten paten wrocil Ci w momencie zawalenia sie kopalni!
Kranderga
28.11.2012, 11:10
O to mi chodziło, straciłem już z 6patentow, ale kij. Dzięki za odpowiedź, szkoda że nie jest to podpisane przy budynku w grze, tylko trzeba szukać info ^^
PATENT Z KOPALNI wraca w momencie kiedy skończy się w niej ruda i kopalnia się zawala a nie kiedy burzymy pustą kopalnię.
Gdyby było tak jak Ty piszesz to nikt by nie miał już patentów, U mnie codziennie zapada się 6 kopalni miedzi, że o żelazie i węglu nie wspomnę i jakoś mam tyle patentów ile miałem.
bubuh2012
28.11.2012, 14:15
Chodzi o to, że te patenty po zawaleniu się kopalni wcale nie wracają, przynajmniej od czasu do czasu. Tak było około tygodnia temu - po zgłoszeniu problemu sie naprawiło i teraz znowu się to stało, w czasie wczorajszych przerw. Trzy kopalnie mi się zawaliły i żaden patent nie wrócił.
PATENT Z KOPALNI wraca w momencie kiedy skończy się w niej ruda i kopalnia się zawala a nie kiedy burzymy pustą kopalnię.
Gdyby było tak jak Ty piszesz to nikt by nie miał już patentów, U mnie codziennie zapada się 6 kopalni miedzi, że o żelazie i węglu nie wspomnę i jakoś mam tyle patentów ile miałem.
dokladnie tak jest jesli uwazasz nadal ze ci zabralo to proponuje na sprawdzic ile masz patentow - policzyc budynki (poza sklepowymi z gwiazdka czyli nie pobierajacymi patentow) i jesli sie nie zgadza to do suportu