PDA

Zobacz pełną wersję : Jestem niezadowolona z obsługi użytkowników tej gry

MariaMagdalena
28.11.2012, 01:33
wuj problemów z logami, straty w grze, straty na kasie u kupca /(sms/przelewy)

czy ktoś z administracji ma ambicje zrobić z tym porządek lub oficjalnie napisać - 'finito, kochani, było miło' ?
pomijam akcje typu: 'sorry, przerwa techniczna od 15' trwająca 48h , a dostajesz za to koszyk albo 500 marmuru

nie macie jaj, panowie :) ani wiedzy, by je wyhodować

CVercetti
28.11.2012, 02:10
Przecież BB_xaar cały czas pisze co starają się zrobić, czego jeszcze oczekujesz? Prywatnej wiadomości? Problemy z przeciążeniem nie znaczą zaraz końca gry, a 48h przerwę techniczną wyciągnęłaś sobie z przysłowiowej czarnej dziury.
Nie masz za grosz kultury obrażając ludzi którzy za tą grą stoją. Sugeruję samemu wyhodować jaja i zastanowić się co się pisze.

MariaMagdalena
28.11.2012, 02:19
kpisz, czy o drogę pytasz? :)
niech ludzie sami napiszą w ciągu najbliższych kilku dni...

mark2
28.11.2012, 13:32
CVercetti jak będziesz miał populacje na poziomie kilku tysięcy ,kopalnie złota na 3-cim i wyższym lvl to zmienisz pkt widzenia.

daveandnokia
28.11.2012, 13:36
no i?? to tylko gra ludziska, za darmo. A że można dodatkowo dokupić sobie klejnociki - nikt z BB nakazuje ich kupna, tylko zachęca:) a że są problemy z grą... wszędzie są problemy - w urzędach, w sklepach, w domach, w pracy... zbyt pięknie by było, jakby nie było problemów...

sol8895
28.11.2012, 13:42
jasne i tydzień nie można wejść do urzędu

KoSiPiSaK
28.11.2012, 13:55
Po pierwsze praca, urzedy itp to sa instytucje zyciowe, a gra jest tylko rozrywką.
Jezeli grupka ludzi zabiera sie za tworzenie takich rozrywkowych gierek, to niech to robi solidnie.
Wystepują problemy, to zawiescie na 2-3 dni całą gre włacznie z kontami i to naprawcie.
A nie, dzien w dzien konserwacja
Takie jest moje zdanie.:confused:

husyt
29.11.2012, 02:03
Założycielka tego tematu ma rację.
W ciągu tylko dzisiejszego dnia miałem 5 problemów na swoi koncie,a odpowiedzi suportu są jak dla idiotów np:
nie zaliczyło ci przygody ponieważ na pewno nie kliknąłeś "zakończ" i później "zamknij",dlatego system przygodę uznał za nie dokończoną i nie przyznał ci nagród.
Jeśli chodzi o te za darmo to już też chyba nie jest tak do końca,przedtem dostawało się klejnoty za każdy następny poziom i można było uzbierać na weterana,teraz ju takiej opcji nie ma,a nie wiem bo jeszcze nie robiłem przygody 7,8,9 i 10 poziomu,wiem jednak że dużo by zmieniło gdybym go posiadał gdy robiłem przygodę 6 poziomu.Jedyna więc teraz opcją jest tylko zakup klejnotów żeby mieć weterana.

Ariel30
29.11.2012, 03:04
wuj problemów z logami, straty w grze, straty na kasie u kupca /(sms/przelewy)

czy ktoś z administracji ma ambicje zrobić z tym porządek lub oficjalnie napisać - 'finito, kochani, było miło' ?
pomijam akcje typu: 'sorry, przerwa techniczna od 15' trwająca 48h , a dostajesz za to koszyk albo 500 marmuru

nie macie jaj, panowie :) ani wiedzy, by je wyhodować
Brawo za prawdę :) I powtórzę za MariąMagdaleną - nie macie panowie jaj... to tyczy się też takich lizusów jak CVercetti, daveandnokia i inni co to podlizują się BB i UBI pewnie dostaną za to koszyk egzotycznych ;)

Maroncjusz
29.11.2012, 03:26
problem jest taki ze za bardzo przezywacie ,pojawilo sie oswiadczenie, to jest gra tak naprawde złodziej czasu. strach pomyslec jacy jestescie w normalnym zyciu albo jacy dopiero bedziecie w dorosłym. Autor cos tam o jajach pisze , jeden napisal ze jak ktos ma kopalnie na 3lv i lepiej to ból( sugerujesz ze strata paru wirtualnych monet czy kilku tysiecy mlotkow moze spowodowac zaburzenia snu i nerwice?) . husyt zanim cos napiszesz o poziomach i kryształach - pogrzeb w internecie i dowiedz sie jak jest naprawde zajmie ci to jakies 5 min. arielku faktycznie ze zdjecia to ty na kozaka wygladasz, widac z twarzy ze pod prad wiecznie idziesz.pozdrawiam wszyskich cieplo

Skonsek
29.11.2012, 11:32
Maroncjusz ty chyba nie bardzo wiesz na czym polega ta gra, więc śpieszę z wyjaśnieniem. Otóż rzecz w tym aby ograniczyć bezsensowne straty do minimum,. Ludzie poświęcili czas na to aby sobie produkcję zbilansować, zaplanowali co jak i kiedy. I co? I cały ich misterny plan .... Bo się zalogować nie da, bo jakiś błąd, bo coś tam jeszcze. Jak w takiej sytuacji cokolwiek zaplanować skoro nie wiadomo co się wydarzy. To tak jakby grać w szachy a co jakiś czas zapada kompletna ciemność. Nie wiesz na jak długo, nie wiesz czy partię przerwać i figury zwinąć czy chwilę poczekać bo może zaraz się rozjaśni. Ktoś kto szachów nie lubi powie, że to tylko gra, w czym problem że się pograć nie da. Ten kto szachy lubi też machnie ręką, raz czy dwa(w końcu cierpliwości szachistom nie powinno brakować) ale za którymś razem nerwy puszczą bo ile można.

To ze Tobie wszystko pasuje nie oznacza, że każdemu musi. Ja problemów z grą nie mam zbyt wielkich, ot lagi, czasem chwilę dłużej logowanie potrwa, a mimo to nie wymagam od nikogo aby nie narzekał skoro coś jest nie tak. Wręcz przeciwnie, każdy ma prawo swoje niezadowolenie w tym okazać.

Wbrew pozorom, BB więcej korzyści odniesie dzięki tym niezadowolonym, niż takim którym wszystko jedno. Pod warunkiem, że przestaną sobie w stopy strzelać :D

zwolk
29.11.2012, 15:06
Wbrew pozorom, BB więcej korzyści odniesie dzięki tym niezadowolonym, niż takim którym wszystko jedno. Pod warunkiem, że przestaną sobie w stopy strzelać :D

Święta racja, bo w zasadzie najbardziej narzekają ci, którzy jednak kupują klejnoty i pchają swoje pieniążki do kieszeni BB. I jeśli zdecydują się zrezygnować z gry przez te problemy to BB może tylko na tym stracić. Ci, którzy grają faktycznie za darmo, bez inwestowania kasy (jak np. ja), narzekają znacznie mniej bo im tak nie zależy, ale na nich BB nie zarobi.

Ja wychodzę z założenia, że to jest wyłącznie zabawa, odskocznia od codzienności i w każdej chwili mogę tym rzucić bez większych wyrzutów sumienia, albo wrócić do gry po zrobieniu sobie przerwy. A przywrócenie bilansu gospodarki w grze to jest kwestia najwyżej paru godzin, nawet po długiej przerwie.

Nie zmienia to jednak faktu, że podejście BB jest tutaj nie do końca takie, jakiego należałoby oczekiwać od, bądź co bądź, renomowanej firmy (z renomą niestety coraz bardziej upadającą po kolejnych wpadkach).

BB_xaar
29.11.2012, 15:26
Ostatnie problemy techniczne wprowadziły sporo zamieszania, z czym na pewno się zgodzicie. Obecna sytuacja nie zadowala i Was i nas, mogę jednak zapewnić, że staramy się ją poprawić. Część rozwiązań została już wprowadzona, część zaplanowano na najbliższą przyszłość.

Natomiast jeśli chodzi o "obsługę użytkowników": w związku ze zwiększoną ilością zapytań kierowanych do Supportu (np. utrudnienia związane ze stroną główną), czas odpowiedzi został znacznie wydłużony, nie oznacza to jednak, że Wasze zapytania są ignorowane. Jeśli wiadomość trafiła do naszego systemu (wystarczy sprawdzić, czy trafiła do Was automatyczna odpowiedź z potwierdzeniem), to odpowiedź na pewno zostanie udzielona. Proszę o jeszcze trochę cierpliwości - już niedługo sytuacja powinna wrócić do normy. :)

Draxopix
29.11.2012, 17:43
Ja problemów z grą nie mam zbyt wielkich, ot lagi, czasem chwilę dłużej logowanie potrwa, a mimo to nie wymagam od nikogo aby nie narzekał skoro coś jest nie tak. Wręcz przeciwnie, każdy ma prawo swoje niezadowolenie w tym okazać.

Ja osobiscie czytam forum zeby dowiedziec sie czegos ciekawego,nowego podyskutowac o czyms a nie sluchac narzekań.Chcesz ponarzekac to pisz sobie PM do xarra czy wiadomosc do suportu.Jak jestes tolerancyjny to wyobraz sobie ze idziesz sobie ulica a tu jakas baba narzeka ,obok druga ,zaraz za nimi jakis facet .Nie wiem jak ciebie ale mnie to nie odpowiada.Napiszesz to nie czytaj jasne a jak mam znalesc w tym spamie narzekania to co mnie interesuje,jesli 50 tematow jest o tym samym?

maciek0081
29.11.2012, 17:49
Ja osobiscie czytam forum zeby dowiedziec sie czegos ciekawego,nowego podyskutowac o czyms a nie sluchac narzekań.Chcesz ponarzekac to pisz sobie PM do xarra czy wiadomosc do suportu.Jak jestes tolerancyjny to wyobraz sobie ze idziesz sobie ulica a tu jakas baba narzeka ,obok druga ,zaraz za nimi jakis facet .Nie wiem jak ciebie ale mnie to nie odpowiada.Napiszesz to nie czytaj jasne a jak mam znalesc w tym spamie narzekania to co mnie interesuje,jesli 50 tematow jest o tym samym?

Hmmm tym samym sposobem myślenia powiem Ci - nie podoba się idź drugą stroną ulicy - jeszcze by brakowało żebyś wskazywał komuś że ma się nie odzywać bo idziesz ulicą.... może jeszcze oddychać nie można ? a może w ogóle cenzura i komuna ? weź się człowieku ogarnij w końcu bo to co piszesz czasem przeraża....

Jeśli Tobie nie pasuje ta ulica to kup sobie samolot ..... normalnie rewelacja - wystrzel wszystkie psy na osiedlu bo nie pasuje Ci szczekanie..... ręce opadają...

Dołączam się do NEGATYWNYCH OPINII - w dwóch tematach opisałem już dzisiejszy kontakt supportu - oczywiście efekt jest zerowy ale odpisali po ponad tygodniu.

sai_81
29.11.2012, 18:42
Draxopix to Ty baaardzo slabo rozgarniety jestes. Chcesz podyskutowac to idz na forum do tego przeznaczone. Tu jest dzial "problemy techniczne". Nie slyszalem zeby ktos nie narzekał na problemy. Rozumiem ze ty problemy wychwalasz ale 99% społeczeństwa jest inna niz TY. Po co zagladasz do tego dzialu ?? Idz do takiego gdzie sobie "podyskutujesz".