Zobacz pełną wersję : "W związku z powyższym, o godzinie 14:15 nastąpi krótka przerwa techniczna"
nie zebym byl zlosliwy, ale nawet "krotkiej przerwy" technicznej nie potraficie rozpoczac o czasie... czy to istotne? owszem, bo ja np zalogowalem sie o 14.10 i mysle sobie, ze skoro zaraz bd przerwa to nie zdaze odbudowac chocby 4 kopalni miedzi, wiec wysylam 4 odkrywcow na poszukiwanie wegla.... tymczasem jest 14.40 i przerwy jak nie bylo tak nie ma... i nie chodzi juz nawet o te kopalnie, ale o kolejny przyklad traktowania graczy przez "geniuszy" z BB
no chyba, ze dzialacie wedle czasu w Moskwie? Nairobi?? Pekinie???
edit:
"Aktualizacja: "polska" przerwa została przesunięta - rozpocznie się około godziny 15:00 i potrwa około 1 godzinę" - czyli jednak GMT+2 ;)
pawlito80
27.11.2012, 15:50
witam, coś godzinę napisania postu też źle pokazuje :)
jest 14:50 a nie 15:50
pozdrawiam
u mnie pokazuje dobrze ;)
swoja droga wylaczyli serwery jakos o 14.50 ciekawe czy (i w ogole) wroca o 16?
Margherita
27.11.2012, 16:43
No właśnie - skoro planuje się przerwę techniczną to wypadałoby poinformować graczy kiedy ona nastąpi. Ja się zalogowałam po 13 i wszystko było OK, żadnych informacji na temat przerwy nie widziałam. Grałam sobie spokojnie, do strony głównej się nie cofałam bo istnieje zawsze ogromne prawdopodobieństwo, że jak wyjdę z gry to już nie wrócę. A tu nagle po 15 mnie wywaliło i nie wiem o co chodzi. To o której pojawiła się informacja o planowanej przerwie? A nie dało się wysłać komunikatu do grających, że za np 15 minut robimy przerwę? Jak była promocja na klejnoty za kasę to sie dało. A ja czekałam żeby uśpić 4 kopalnie bo miały po 2,3,4 grudki żelaza i nagle zostałam wywalona. I 4 kopalnie poszły.
To już jest kompletny brak szacunku dla graczy.
Święta racja Margherita. Jak trzeba wydrzeć kasę to potrafią wyświetlić monit od ręki. Jak jest cotygodniowa przerwa to jest monit na 15 minut przed wyłączeniem ze serwery padną. Tylko że wtedy siedzą w grze śladowe ilości graczy. W środku dnia gdy jest cała masa ludzi zalogowanych monitu nie ma. A spokojnie te 15 minut by starczyło żeby chociaż zatrzymać jakieś strategiczne budynki i uniknąć albo zawalenia albo ustania premii (np. łańcuch przetwórstwa złota). Ludzie tu przychodzą grać a nie monitorować forum czy przypadkiem jakaś przerwa nie jest przewidywana. Totalna ignorancja.
gejsza69
27.11.2012, 17:12
od tygodnia mam problemy z logowaniem , wczoraj od 16 do dziś do 12 w ogóle zablokowane , potem na godzine weszłam i znowu nic , to już brzydnie .wsparcie techniczne wcale nie odpisuje na maile
EX_Zakrecony
27.11.2012, 17:34
Faktycznie prace zaczynały się o 14:15, ale w pierwszej kolejności zostały wyłączone serwery niemieckie. Oczywiście problemy nie dotyczą tylko polskiej wersji gry, ale wszystkich.
Pozdrawiam
Mod Zakrecony
wiesieksw
27.11.2012, 18:11
Tylko ciekawe o której włączą bo do tej pory nie mogę się nijak zalogować cały czas komunikat o błędzie logowania mimo że wpisuję wszystko poprawnie to i tak jest wielka LIPA !!!
Alutka_Malutka
27.11.2012, 18:11
W związku z powyższym jest godzina 17.11 a tu ani widu ani słychu o końcu przerwy i mozliwości logowania!
Modyfikacje związane z bazą danych (zwiększenie wydajności o 50%). :confused:
Nie wiem czy jest się czym chwalić, chyba że były dostawiane nowe maszyny. ;)
u mnie nic sie nie zmienilo 2 h prob logowania i jestem wystarczajaco wkur.... nie moge sie zalogowac i nie jest to wina kompa/lacza/ przegladarki o .... administracja milczy i olewa dalej
No i u mnie ta sama bajka, nie ma szansy sie zalogowac bo wyskakuje "blad" ...
trzeba chyba oddac konto to moze ktos skorzysta gdy tylko pewien bohater upora z tymi szatanskimi problemami
maximokiller
27.11.2012, 19:07
jeden wielki kawał shit !!! nie wiem czy przerwa techniczna już sie skończyła bo niby 2 godziny temu już powinno być ok
Skoro nadal wyskakuje błąd w połączeniu a już jest po naprawie to wydajność powinniście poprawić o 500 % a nie o 50.
No i u mnie ta sama bajka, nie ma szansy sie zalogowac bo wyskakuje "blad" ...
trzeba chyba oddac konto to moze ktos kiedys skorzysta jezeli ktos sie upora z tymi szatanskimi problemami
widzę ze do kitu naprawiają te serwery chyba za dużo ludzi kupiło diamentów i zwijają interes
też od godziny nie mogę się zalogować... może ktoś uzupełni mi kopalnie, co?
pozdr dla graczy
ThePeper
27.11.2012, 20:05
Mimo że ten post dla BB nic nie znaczy pragnę poinformować że dziś to mnie już totalnie wkur....
Myślę dobra przerwa 14:!5, do 17:15 mam buffy na złocie, na spokojnie sobie wrócę z pracy do domu i zastopuje linię złota...
A Tu normalnie kawał roku, mimo prób przez 3 godziny nie mogę się zalogować, a wszystko leci bez buffa.
KPINA!
Kopalnie złota mennice i piece złota powinny być zatrzymane punkt 16:00
Inaczej produkcja idzie w powietrze bez bufów.
Mam nadzieje ze ekipa w takich przypadkach zacznie stosować pewne zabezpieczenia bo kolejne straty już ciężko nazwać zirytowaniem.....
ThePeper
27.11.2012, 20:10
Wszystko fajnie, zawsze stopuje koło 16-tej, ale w tym wypadku przerwa była o 14:50 więc tak wyszło, że zaryzykowałem.
Jeszcze koło 17-tej bez większych problemów można było się zalogować a tu taki psikus, <wściekły>
Mam 7 dni na skończenie przygody! Może zdąże sie zalogować??
ThePeper
27.11.2012, 20:13
Dostaniesz 2h ekstra jak obiecywał xaar ;]
grzanka11
27.11.2012, 20:24
zalogowałam się, ale 3 patenty budowlane w plecy, kiedy ogłaszali przerwę byłam zalogowana, więc nie mogłam przeczytać info o niej, nie tak się przerwy powinno ogłaszać
pozdrowienia dla graczy
Nusia168
27.11.2012, 20:34
czy ta g...niana gra zacznie w koncu dzialac. Nie moge sie zalogowac od 15
Kulfonka
27.11.2012, 20:35
ciekawe znowu nie moge sie zalogowac trwa ti juz od godziny jak prubujei nic juz trzeci dzien wieczorem to jakies kpiny kto pokryje strazy w zwiazku z takimi utrudnieniami a co z aktywnymi prygodami? odpowie ktos na to pytanie
Giena_Krokodyl
27.11.2012, 20:35
nie płaczcie, BB przygotowało nagrody pocieszenia 500 szt kamienia i jedną kanapkę:)
Nusia168
27.11.2012, 20:39
a kto mi zwroci wojsko z Wiktora w ktorym zostal mi ostatni atak na przywodce?
robol2012
27.11.2012, 20:44
u mnie to samo brak połączenia
Vitec1972
27.11.2012, 20:46
kiedy będzie się można zalogować bo mi wszystkie kopalnie się zawalą ,od 18 próbuje i nic
BronxMcs
27.11.2012, 20:46
No dokładnie... Od trzech dni nic nie moge zrobic... Czas na granie w Settlersy mam na ogól tylko wieczorem wiec są to spore utrudnienia. Przygoda rozpoczęta - niecała doba do końca już 4h Nam ukradli z czego całe 2 oddadzą ;/
Heh... I te drobne prezenty z tytułu przerw technicznych to faktycznie jakas kpina.
Midnight9211
27.11.2012, 20:48
mogliby w końcu ogarnąć ten syf. przez ostatnie dni ciężko było się zalogować, ale przynajmniej dało radę po iluś próbach. teraz się od nas zupełnie odłączyli i pewnie coś im się zje##ło, więc nie mogą przywrócić gry.
może by łaskawie coś napisali... kpina!
dalej nie można sie zalogować,
powoli zniechęcam się do tej gry.
Mam cały dzień siedzieć przed kompem i sie logować, czy co?
swirek21
27.11.2012, 21:06
heh tak poprawili że nie można się w ogóle zalogować :D gratulacje z poczucia humoru :D
dokładnie -nic się nie da zrobić ehhhh, na pocieszenie pewnie jedna kanapka albo dwie.....
Vitec1972
27.11.2012, 21:48
ee za dużo kanapka,dostaniemy po rybie zrobimy sami kanapki
jimbojim
27.11.2012, 22:00
próby logowania co chwil kilka od 15.30 do chwili obecnej i jedyne co udało się uzyskać to dostęp do Forum. Naprawdę bardzo niepoważnie traktujecie swoich graczy. I co mnie podkusiło żeby kasę ładować...
Tylko, że to nic nie dało
tak jak wczoraj a może i gorzej - dopiero udało się wejść na login, o grze zapomnij, co z zadaniami dla gildii, może zmienicie zasady, jak ludzie nie mogą wejść
może 10% gildii, bo tyle gra? reszta czeka na logowanie
niedwiad
27.11.2012, 22:18
u mnie też lipa 2 godz prób i tylko login po kolejnych dwóch nic może zmieńcie ekipę programistów na emerytów z amigi
kolejny dzień z kolei walczę od od 18 :) i jeszcze ci jakiś pajac z administracji mówi że niepotrzebnie się denerwujesz . Totalna kpina ....
Giena_Krokodyl
27.11.2012, 22:26
dali ciała....
Wampirro
27.11.2012, 22:36
dali 1h do czasu przygod a ja juz 4h probuje wejsc do gry nawet mi sie niechce stukac w klawisze nc
Robertoyel
27.11.2012, 22:47
Ja mam juz dosyc siedze przy kompie od 16 i wielka D... Oddajcie moja kase i narka
Nie jest tak źle, dziś tylko 45 min czekałem na wejście do gry.
To mój pierwszy post i być może ostatni.
Czy was już całkiem po***ało? Zbieranina pazernych frajerów co tylko ludzi na kasę naciągają.
Nie wspomnę już o tym, że takie rzeczy powinno się robić w nocy co napewno oszczędziłoby tych wszystkich "przyjaznych" wypowiedzi skierowanych do super-zaradnych fachowców z najwyższej półki.
Róbcie tak dalej.
Lux lux, logowałem się 4h i dało to tyle, że nie mogę wejść dalej.
Masakra !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Długo to jeszcze potrwa?jak bym się cholera wstrzymał ze dwa tygodnie to bym może teraz jakąś flaszkę zrobił z żalu że nie chodzi ale niestety chajs poszedł na klejnoty i ani grania ani picia ;)
WilhelmHabsburg
27.11.2012, 23:21
Nie gram jak to ma tak dalej wyglądać. Nie bedę tracil czasu na logowanie i inne bugi ubisoftu. Szkoda czasu i kasy.
powinni zwinąć interes .. bo jak widać dali nowe ficzery zeby to fajne ficzery ale nie da sie wogole grac
Singularis
27.11.2012, 23:39
Bo ta gra ewoluuje. W tej chwili polega na tym, aby się zalogować - poziom hard ;-) Reklamy, które widzę w różnych miejscach mnie bawią. A jeszcze bardziej bawi mnie to, że na takim bublu zarabiają. Jaki kryzys, skoro ludzie wydają kasę na takie śmieci i niedoróbki. Normalnie testerom się płaci, a tutaj testerzy płacą. Śmiech na sali :-D
Drodzy Gracze,
mimo tego, że bardzo ciężko podać dokładne daty, w których konkretne problemy zostaną naprawione, chcę Was zapewnić, że zdajemy sobie sprawę z ostatnich problemów występujących na projekcie The Settlers Online. Mam na myśli między innymi problemy związane z zablokowanymi strefami, zawieszaniem się gry (tzw. screen freeze) oraz problemy z przygodą "Łowca przygód". Deweloperzy i dział techniczny pracują nad kilkoma rzeczami, które powinny poprawić obecną sytuację. Będę Was informował o postępach na bieżąco.
Dziś zwiększyliśmy ilość serwerów www, dzięki czemu dostęp do strony głównej powinien być dla Was dużo łatwiejszy (strona główna może nadal ładować się nieco wolniej niż powinna, jednak problemy z logowaniem nie powinny już występować). Dodatkowo, dział techniczny rozpoczął ulepszanie sprzętu serwerów (serwer po serwerze), co z pewnością pozytywnie wpłynie na doświadczenia związane z grą. Niestety proces ten trochę potrwa, jednak różnica z pewnością będzie zauważalna.
Niektórzy gracze nie otrzymali przygody "Łowca przygód", która jest niezbędna do kontynuowania misji głównej - na początku przyszłego tygodnia pojawi się rozwiązanie tego problemu.
Ilość aktywnych graczy znacząco się zwiększyła, co przyczyniło się do większej ilości zablokowanych stref.
Tak jak już pisałem, pracujemy nad tym problemem, jednak zanim pojawi się lepsze rozwiązanie, postanowiliśmy zastosować rozwiązanie tymczasowe, które powinno pozytywnie wpłynąć na jakość gry. Oprócz modyfikacji sprzętu serwerów, ilość stref przypisanych do każdego serwera została zredukowana. Oznacza to, że może pojawić się kolejka logowania podczas godzin szczytu (wieczór, weekend), jednak jakość gry dla osób już zalogowanych z pewnością będzie lepsza. Co więcej, ilość przybywających zablokowanych stref nie będzie rosła w tak szybkim tempie. Jest to rozwiązanie tymczasowe, którego celem jest polepszenie jakości gry.
Gdy pojawi się więcej informacji na ten temat, od razu Was o tym poinformuję.
BB_xaar
No brawo kolejne działania które nic nie wnoszą do działania gry... No może fakt że da sie szybciej zalogować na stronie głównej (przynajmniej ja tak miałem) ale dalej czyli wejść do gry już się nie da.
Xaar, podjeliście jakieś zobowiązanie wypuszczając tego bubla na rynek a teraz po prostu nie możecie sobie z palcem do dupy trafić (zaraz mi tu wyskoczą że DUPA to obraza - dupę każdy ma wiec bez przesady). Teraz nagle piszesz że rozbudowujecie/zwiększacie ilość serwerów itd. ludzie do kur.. nędzy takie rzeczy robi się przed tym zanim coś klęknie wszędzie trąbicie jaki to sukces że tyle ludzi gra w TSO a zaskoczyła was ilość graczy jak zima drogowców w PL...
WY jako konkretna firma powinniście z góry być przygotowani na takie ewentualności a tu sie okazuje że panowie którzy nad tym pracują najwyraźniej zaspali. Już dawno temu ktoś znających sprawę od podszewki wypisał wam błędy i inne cuda jakie wykopał, co unieśliście się dumą i nic do was nie dotarło czy jak ??!!
Kolejnym idiotyzmem są te wasze testy po kiego grzyba są organizowane jak potem po wdrożeniu zmian/poprawek dochodzi do takich sytuacji jak obecnie? *****izm totalny.
Xaar, na drugi raz przestań pociskać takie bajki w stylu "pracujemy nad problemem" bo ludzie tutaj to nie jakaś ciemna masa i wiedzą że jesteście poprostu w czarnej dupie...
Divenire
28.11.2012, 00:03
Niestety nie udało się połączyć z serwerem "The Settlers Online - Beta". Spróbuj połączyć się ponownie. Jeżeli problem nie zniknie, wejdź na stronę główną i poszukaj informacji na forum.
Pracujemy nad rozwiązaniem problemu.
jest godzina 23:01 i dalej nie da sie wejść masakra jakaś. i tak zapytam wgl bo widze ze u mnie na zegraku jest ta 23;01 a tu jak ludzie dodają posty to jest u nich juz 24,01. Cos u mnie z godziną czy jak?
Ciekawe kto nam odda surowce i broń za przegrane przygody bo czas minął,szkoda się denerwować a to jest najlepsze że pewnie sami niewiedzą kiedy to im się uda naprawić, za coś takiego każdemu powinni dać przynajmniej po 2000 diamentów.
felicita2012
28.11.2012, 00:23
Ale sklep działa- mozna sobie nakupić klejnotów żeby pokryć straty w wiosce :/
BB_xaar jest gorzej, chyba wam ktoś ram podpierdzielił podczas tej przerwy.
BB_xaar widziałeś portret Lenina? On czapkę zawsze w dłoni trzymał, właśnie dlatego żeby mu nie podpierdzielili.
Od 2 dni nie mogę zalogować się do gry, w moim przypadku modyfikacje nic nie działają:(
BOSKI_STACHU
28.11.2012, 00:34
żenada 5h logowania i nic to już przesada skoro mała przerwa trwa tyle czasu to ile trwa długa przerwa.
Peterus72
28.11.2012, 00:35
a już zacząłem lubic tę grę - taka wtopa od 18 -żadnych szans wejścia do gry -"uzupełnij zapasy w kopalniach - tylko k..... jak "
vanquisher123
28.11.2012, 00:37
Po dzisiejszej "krótkiej przerwie" widać, jaki stosunek mają twórcy gry do graczy. Skoro tak to wygląda już na becie, to nawet nie chcę widzieć co będzie już w wersji normalnej.
Kolejne brzydkie zachowanie w stosunku do graczy. Panowie i Panie, myślę że osoby pracujące w supporcie mają już dowody osobiste i powinny dojrzale podchodzić do innych też posiadających te karty plastikowe ze zdjęciem. Oczywiście młodszych graczy nie należy pomijać. Nie dawno w telewizji był problem z zalanym stadionem narodowym, najgorszy w tej historii był brak informacji dla kibiców. Siedzieli jak osiołki na stadionie, a na koniec wyszli dalej nic nie wiedząc "na pewno" bo organizatorzy nie byli na tyle wychowani aby im podać prostą logiczną informację - meczu nie ma przepraszamy. Ta sytuacja jest podobna. Zaplanowaliście aktualizację, przesunęła się ona i dobrze. Życie. Czasami nie wszystko idzie z górki. Uważam jednak, że komunikat na stronie pt."Przepraszamy Was drodzy gracze ale w wyniku problemów nie będzie można grać do piątku" nie skaził by Waszego honoru, a nam graczom dał wiedzę na temat tego kiedy mają znowu zacząć marnować czas na grę. Nawołuję wszystkich graczy aby ukarali Was za takie podejście nie kupowaniem diamentów!!! Brak kasy od nas będzie chyba najlepszą lekcją dobrego wychowania. A jak któryś z adminów nie rozumie, że źle zrobił, to może czas na zmianę zajęcia! Pozdrawiam graczy.
Modyfikacje związane z bazą danych (zwiększenie wydajności o 50%).
chyba ktos zle przestawil wajche i teraz zamiast logowac sie przez 2h loguje sie przez 3h, no ale grunt ze procenty sie zgadzaja...
To jest jakiś koszmar, dopóki poprawek nie zrobili to mi jakoś gra chodziła ;( nic nie naprawiajcie, tylko psujecie :( przygoda zdąży mi się skończyć zanim wy coś zrobicie ;(
Od czasu tej "krótkiej przerwy technicznej" nie jestem w stanie zalogować się na koncie,przez ostatnie dni miałam kłopoty, ale teraz po tych niby naprawach jest jeszcze gorzej :(( Przepadła mi misja , wojsko stracone, a dropu nie będzie , porażka.....:mad:
vanquisher123
28.11.2012, 00:54
Ja się nie mogę zalogować od 9:00. Fakt faktem po tej godzinie próbowałem dopiero około 17:00, no ale ****a, bez jaj, jak się pisze, że KRÓTKA PRZERWA to powinna być ona w rzeczywistości krótka, a póki co trwa jakieś 9h.
MariaMagdalena
28.11.2012, 01:04
https://www.facebook.com/pages/Settlersonlinepl-to-%C5%9Bciema/403104463091704
Drodzy Gracze,
mimo tego, że bardzo ciężko podać dokładne daty, w których konkretne problemy zostaną naprawione, chcę Was zapewnić, że zdajemy sobie sprawę z ostatnich problemów występujących na projekcie The Settlers Online. Mam na myśli między innymi problemy związane z zablokowanymi strefami, zawieszaniem się gry (tzw. screen freeze) oraz problemy z przygodą "Łowca przygód". Deweloperzy i dział techniczny pracują nad kilkoma rzeczami, które powinny poprawić obecną sytuację. Będę Was informował o postępach na bieżąco.
Dziś zwiększyliśmy ilość serwerów www, dzięki czemu dostęp do strony głównej powinien być dla Was dużo łatwiejszy (strona główna może nadal ładować się nieco wolniej niż powinna, jednak problemy z logowaniem nie powinny już występować). Dodatkowo, dział techniczny rozpoczął ulepszanie sprzętu serwerów (serwer po serwerze), co z pewnością pozytywnie wpłynie na doświadczenia związane z grą. Niestety proces ten trochę potrwa, jednak różnica z pewnością będzie zauważalna.
Niektórzy gracze nie otrzymali przygody "Łowca przygód", która jest niezbędna do kontynuowania misji głównej - na początku przyszłego tygodnia pojawi się rozwiązanie tego problemu.
Ilość aktywnych graczy znacząco się zwiększyła, co przyczyniło się do większej ilości zablokowanych stref.
Tak jak już pisałem, pracujemy nad tym problemem, jednak zanim pojawi się lepsze rozwiązanie, postanowiliśmy zastosować rozwiązanie tymczasowe, które powinno pozytywnie wpłynąć na jakość gry. Oprócz modyfikacji sprzętu serwerów, ilość stref przypisanych do każdego serwera została zredukowana. Oznacza to, że może pojawić się kolejka logowania podczas godzin szczytu (wieczór, weekend), jednak jakość gry dla osób już zalogowanych z pewnością będzie lepsza. Co więcej, ilość przybywających zablokowanych stref nie będzie rosła w tak szybkim tempie. Jest to rozwiązanie tymczasowe, którego celem jest polepszenie jakości gry.
Gdy pojawi się więcej informacji na ten temat, od razu Was o tym poinformuję.
BB_xaar
No brawo kolejne działania które nic nie wnoszą do działania gry... No może fakt że da sie szybciej zalogować na stronie głównej (przynajmniej ja tak miałem) ale dalej czyli wejść do gry już się nie da.
Xaar, podjeliście jakieś zobowiązanie wypuszczając tego bubla na rynek a teraz po prostu nie możecie sobie z palcem do dupy trafić (zaraz mi tu wyskoczą że DUPA to obraza - dupę każdy ma wiec bez przesady). Teraz nagle piszesz że rozbudowujecie/zwiększacie ilość serwerów itd. ludzie do kur.. nędzy takie rzeczy robi się przed tym zanim coś klęknie wszędzie trąbicie jaki to sukces że tyle ludzi gra w TSO a zaskoczyła was ilość graczy jak zima drogowców w PL...
WY jako konkretna firma powinniście z góry być przygotowani na takie ewentualności a tu sie okazuje że panowie którzy nad tym pracują najwyraźniej zaspali. Już dawno temu ktoś znających sprawę od podszewki wypisał wam błędy i inne cuda jakie wykopał, co unieśliście się dumą i nic do was nie dotarło czy jak ??!!
Kolejnym idiotyzmem są te wasze testy po kiego grzyba są organizowane jak potem po wdrożeniu zmian/poprawek dochodzi do takich sytuacji jak obecnie? *****izm totalny.
Xaar, na drugi raz przestań pociskać takie bajki w stylu "pracujemy nad problemem" bo ludzie tutaj to nie jakaś ciemna masa i wiedzą że jesteście poprostu w czarnej dupie...
MariaMagdalena
28.11.2012, 01:06
thesettlersonline.pl to ściema!
i wszyscy mamy na to mnóstwo dowodów :)
jeśli nie możecie zalogować się na serwery w grze zalogujcie się na fb, tam możemy zrobić 'reklamę' niedouczonym patałachom, które za te problemy odpowiadają
BB_xaar jest gorzej, chyba wam ktoś ram podpierdzielił podczas tej przerwy.
BB_xaar widziałeś portret Lenina? On czapkę zawsze w dłoni trzymał, właśnie dlatego żeby mu nie podpierdzielili.
Nominuję ten text do najlepszego posta ostatniego tygodnia.
Podkołdernik
28.11.2012, 01:36
thesettlersonline.pl to ściema!
i wszyscy mamy na to mnóstwo dowodów :)
jeśli nie możecie zalogować się na serwery w grze zalogujcie się na fb, tam możemy zrobić 'reklamę' niedouczonym patałachom, które za te problemy odpowiadają
Co Ty masz 15lat zeby tak się przejmować? Skoro niedziała to nie graj i po sprawie. Tyle rzeczy można można robić,a Ty tracisz czas na linkowania do jakieś strony, stworzonej chyba przez dziecko co mu lizaki zabrali.
MariaMagdalena
28.11.2012, 01:48
o zobacz jak ruszyło
MariaMagdalena
28.11.2012, 01:51
btw. a na co ty tracisz czas pisząc 84 posty na forum gry, która nie działa?
MariaMagdalena
28.11.2012, 02:05
Co Ty masz 15lat zeby tak się przejmować? Skoro niedziała to nie graj i po sprawie. \.
dobra rada ;)
Podkołdernik
28.11.2012, 03:10
btw. a na co ty tracisz czas pisząc 84 posty na forum gry, która nie działa?
Mi działa :D A jakby przestała to bym znalazł sobie inną przyjemność ;)
GeraldTarant
28.11.2012, 08:32
Witam u mnie przerwa techniczna zakończyła się teraz :/
GeraldTarant
28.11.2012, 08:38
Witam . Problem trwa. W moim przypadku jeśli jestem zalogowany rano, to później już na pewno nie będę.Średnio jestem zalogowany co 24 h. Zaje...fajna gra
Shadow_mk
28.11.2012, 10:46
Witam . Problem trwa. W moim przypadku jeśli jestem zalogowany rano, to później już na pewno nie będę.Średnio jestem zalogowany co 24 h. Zaje...fajna gra
co ty GT xD jeszcze troche i sie wogole nie zalogujesz jak ja ;)
A u mnie dziś wręcz śmiga :P wreszcie, bo od niedzieli miałam problemy z logowaniem.
kadMoholik
28.11.2012, 11:57
Tak naprawili ze kolejny raz wieczorem sie nie zalogowalem :) Pozdrawiam nieudacznikow.
EX_Zakrecony
28.11.2012, 12:02
Doczytałem połowę i widzę że większość z Was myli pewne pojęcia: przerwa dotyczyła serwerów gry a nie www, zwiększenie wydajności to zmniejszenie lagów w grze nie podczas logowania. Krótki opis "logowania"
-wczytanie strony www danej wersji językowej (serwer www pl)
-logowanie do uplay jeden serwer dla wszystkich (serwer www BB)
-wczytanie gry (serwer www pl)
-gra (serwer gry pl)
*pod pojęciem "serwer" moze kryć się kilka fizycznych/wirtualnych maszyn, ale chodzi o rozróżnienie ze wszystko opiera się na 3 serwerach a nie na 1
Przerwa dotyczyła ostatniego serwera, a to że są problemy z zalogowaniem lub uruchomieniem gry dotyczy serwerów www. Przerwa zakończyła się ok 16:15-16:25 czasu PL a zwiększona ilość problemów z logowaniem powstała na skutek logowania się milionów graczy ze wszystkich krajów (wszyscy logują się do uplay).
Pozdrawiam
Mod Zakrecony
Idę o zakład o 25 koszy:), że dziś będzie powtórka z rozrywki... i znów "miliony " graczy na całym świecie nie będą mogli się zalogować... Zakręcony założysz się ? :)
Doczytałem połowę i widzę że większość z Was myli pewne pojęcia: przerwa dotyczyła serwerów gry a nie www, zwiększenie wydajności to zmniejszenie lagów w grze nie podczas logowania. Krótki opis "logowania"
-wczytanie strony www danej wersji językowej (serwer www pl)
-logowanie do uplay jeden serwer dla wszystkich (serwer www BB)
-wczytanie gry (serwer www pl)
-gra (serwer gry pl)
*pod pojęciem "serwer" moze kryć się kilka fizycznych/wirtualnych maszyn, ale chodzi o rozróżnienie ze wszystko opiera się na 3 serwerach a nie na 1
Przerwa dotyczyła ostatniego serwera, a to że są problemy z zalogowaniem lub uruchomieniem gry dotyczy serwerów www. Przerwa zakończyła się ok 16:15-16:25 czasu PL a zwiększona ilość problemów z logowaniem powstała na skutek logowania się milionów graczy ze wszystkich krajów (wszyscy logują się do uplay).
Pozdrawiam
Mod Zakrecony
Twój tekst niczego nie wnosi, jest coraz gorzej. Najwidoczniej nie zrozumiałeś tej połowy którą czytałeś.
chegevara0872
28.11.2012, 12:26
Zakrencony,proszę nie rób dezinformacji...po pierwsze na amerykański serwer można było zalogować się bez problemów,co nie znaczy,że problemów podobnych do tego co tu się dzieje niema...niestety są(niebieskie wyspy,etc.)
po drugie na amerykańskiej stronie widnieje info o rozpoczęciu "nagłej" przerwy,ale również o jej zakończeniu,czego trudno doszukać się na polskiej stronie...widocznie nijaki xaar, nie miał czasu tego napisać...ciekawe cóż przeszkodziło...twarzo-książka,ćwirek czy może zwykła olewka swoich obowiązków i użytkowników polskiego serwera.
Singularis
29.11.2012, 21:22
Zakręcony - to się napisałeś. Wywód przepiękny. Zapomniałeś tylko dodać jaka to różnica dla gracza, który chce, a zalogować się nie może. Bo ja szczerze powiedziawszy jej nie dostrzegam.