Zobacz pełną wersję : Cierpliwość graczy
relikwiarz1984
26.11.2012, 10:27
Witam "forumowiczów", a przedewszystkim modów i gości z BB
Tak się zastanawiam ile jeszcze gracze dadzą radę pociągnoć z tą grą w takich warunkach jakie nam teraz oferuje szanowne BB.
Jestem człowiekiem raczej cierpliwy, ale każdy ma swoje granica. W sobotę nie mogę się zalogować, ale co tam myśle sobie idź na spacer jutro też jest dzień, niedziela tak samo, kicha, myśle sobie padną kopalnie złota - no cóż i tak kiedyś padną, no ale nie zbufowane, szkoda troche (piece i mennica tak samo na pół gwizdka), trudno niepierwszy i pewnie nie ostatni raz, w poniedziałek będzie cacy. Niestety od rana także nie mogę się zalogować i szczał pies te kopalnie i menice pracujące bez buffa, najbardziej szkoda mi nie wykonanego zadania gildijnego, przez błędu straciłem (tak podejrzewam 105+15 monet gildijnych), nie mówię nawet o braku logowania przez kolejne dni, w piątek zaczołem także banitów (miałem zadanie dzienne aby ich przejść), k...a w piątek!!! i do tej pory zadanie ''dzienne'' wisi nie zrobione, ponieważ nie mogę wejść na grę, a sami Banici zaraz prawdopodobnie się skończą, a ja dostanę kilka set expa za podbicie kilku obozów, no super postęp niesamowity. Powiem szczerze że po zeszłotygodniowej przerwie technicznej, tej gdzie dodaliście te zadanka ekonomiczne jest tylko gorzej, wydaję mi się że najlepiej bybyło naprawić to co nie działa a dopiero potem rozwijać się poprzez dodawanie różnych funkcji i ulepszeń. Na tą chwilę szanowne BB daje ciała na całej lini, szkoda bo gierka naprawdę fajna.
Zaznaczę jeszcze że próbuję się logować na różnych przeglądark, wpierw wyczyszczonych , mam zaktualizowane wtyczki, hmm komputer mam raczej sprawny, sprzęt niczego sobie(pes NAJNOWSZY ŚMIGA), PRĘDKOŚĆ ŁĄCZA 50mb, WIĘC NIE SĄDZE ABY WINA BYŁA PO MOJEJ STRONIE.
Shargath
26.11.2012, 11:18
Chyba wszyscy z obsługi graczy mają za dojne krowy, ale to się skończy ponieważ jak większość graczy mam dość denerwowania się, że moje zaczęte przygody kończą się fiaskiem przez problemy techniczne a nie wspominając o codziennym logowaniu by zebrać ciężko zapracowane tygodniowe diamenty, które niestety przy tych problemach się anulują. Co dziwniejsze problemy z którymi nic nie mamy wspólnego utrudniają i zabierają nam powyżej wymienione przyjemności z gry. Więc po co grać jeśli moje i kogoś starania są niszczone i nie zwracalne??? Mam serdecznie dość użerania się z logowaniem i wkurzania, że znów coś nie działa. Nie umiecie sobie z tym poradzić to zamknijcie to na patyk.
relikwiarz1984
26.11.2012, 11:32
Właśnie udało mi się zalogować po niespełna 48 godzinach, no powiem pięknie wygląda moja wyspa, cała w rujinie, nawet nie jestem w stanie policzyć jaki czas zajmie mi odbudowa, stawianie budynków i znajdowanie złóż. Masakra ale co tam ważne że ekipa BB nie ma sobnie nic do zażucenie. Kurcze z nim jest tak jak z naszą reprezenatacją "staramy się cały czas do przodu" :) ile można analizować te problemy, może czas zacząć coś z tym robić?
relikwiarz1984
26.11.2012, 11:33
Aha zadanie gildijne mi nie przepadło bo połowa mojej gildii miała problem z załadowaniem gry, widzicie BB nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło:)
SylwekGs1997
26.11.2012, 12:22
Ja się w końcu zalogowałem po 3 dniach. Przeminęły mi znowu bonusy tj. 6 i 7 dzień. takie cos mi sie zdażyło już 4 razy i znając życie nie naprawicie tego błędu przez najbliższy miesiąc, bądź później.
EX_Zakrecony
26.11.2012, 12:30
A ja tu nie rozumiem co moderator ma do tego że nie możesz sie zalogować? Też wczoraj wieczorem się nie mogłem zalogować żeby wymienić się na noc koszami.
Pozdrawiam
Mod Zakrecony
Fleotria
26.11.2012, 12:40
Też mam problemy z zalogowaniem, ale codziennie mi się to udaje. Na przykład całą sobote nie było problemów w niedziele już standartowo - nie udało nawiązac połączenia z serwerem. Kompa mam może nie wypasionego ale przy większych wymaganiach daje spokojnie rade, łącze szybkie i lipa. W gildi sa natomiast osoby które twierdza ze wogole nie zauważaja u siebie problemow z logowaniem, wchodza i wychodza pare razy dziennie (musze im wierzyć na słowo) więc jeżeli tak jest to o co chodzi?? dlaczego jedni mogą drudzy nie?? Może w tych sprawach jestem ignorantką ale zmiana przegladarki nie naprawi błędów w grze chociaż i tą opcje sprawdziłam (tonący brzytwy się chwyta) i nie działa więc może ktoś madry wytłumaczy.
Lilienthal
26.11.2012, 14:06
to jest norma...nie wkręcać Moderatora...on nic niewinny...to support dał dupy łącznie z Adminem BB_Xarr...ale zamiast usłyszeć zwykłe..."dałem dupy z moim zespołem" słyszymy wyczyść ciasteczka i zmień kompa na nowszy...za taki tekst u mnie w firmie koleś wyleciałby dyscyplinarnie...od czasu upgrade nic nie działa...co chwilę problemy z logowaniem...strach wyłączyć kompa bo nie ma gwarancji że znów się zaloguję...mało tego...największy strach jest na przygodach....bo niewiedzieć czemu co chwilę włącza mi się wieeeeelgachny wykrzyknik ze mam zadanie...ja znam to zadanie....i nie mogę go zrobić bo nie mam 47-50 lvl...ale co szkodzi skoro można graczowi zwiesić grę...prawda???...to tylko w Polsce panie i panowie...to tylko w Polsce
relikwiarz1984
26.11.2012, 14:38
Hej zakręcony, wiem że mod nic do tego nie ma i nic także modom nie zarzucam jedynie miło i uprzejmie przywitałem się z wami/Tobą, także spoko luz. Wiem natomiast że to czytasz, może też masz jakieś ciekawe info, wiem również że możesz zamknąć temat dlatego wolę być miły, po co mam puszczać wiązankę słówek na k i p i s, jak pisałem jestem cierpliwy ale w.......ą mnie pewne aspekty tej gry i chciałbym w jakiś pokojowy sposób dać upust swojej frustracji i pozwolić na to innym bez kasowania wątku:)
relikwiarz1984
26.11.2012, 15:16
Tak sobię myślę może dobrym rozwiązaniem będzie umieszczenie ankiety dotyczącej cierpliwości graczy i jej kresu, może taka informacja coś by pomogła jak BB zda sobie sprawę jak wielu graczy może zrezygnować z TSO jak nic się nie zmieni?
Stenwulf
26.11.2012, 17:08
ty mówisz, że trzeci dzień nie możesz wejść... ja już drugi tydzień wyspy nie widziałem... a jedyna odpowiedź supportu, jaką udało mi się uzyskać po kilku próbach kontaktu brzmiała, "dziękujemy, przepraszamy, przekazaliśmy do innego działu, brak terminu naprawy... itp itd"... i co powiesz o cierpliwości na taką sytuację? ;/
Tak samo jak kolega wyzej nie widzialem juz wyspy dwa tygodnie, coz proponuje zeby kazdy z nas kupil przynajmniej 7k krysztalkow, tylko tak mozemy zmotywowac nasz support do pracy :)
SirLoccOtHaN
27.11.2012, 03:56
Powiem wam że te problemy z logowaniem wystepuja gdy jest bardzo duza frekfęcja na Serwerach innymi słowy gdy jest dużo luda to są lagi i problemy i jedynym rozwiązanie tegoż problemu jest dostawienie Serwerów lub polepszenie optymalizacji kodu i tyle ja ogółem nie mam zbytnich problemów z logowaniem czasem trzeba być cierpiliwym i tyle ;-) PZDR wszystkim Czynnym Osadnikom
A w telewizji leci reklama Settlersów i pokazują jak tu pięknie jest.
Ale zapominają że na forach o grach można napisać coś zupełnie innego (czyli prawdę że gra technicznie to DNO) i tak było na Onecie jak próbowali się reklamować.
BIZNESU TO SOBIE TU NIE ZROBICIE JAK BĘDZIECIE OLEWAĆ GRACZY.
relikwiarz1984
27.11.2012, 10:02
Syenwulf i luka podziw za cierpliwoś na Waszym miejscu już dawno bym dał sobie spokouj, Sir... to że jest dużo graczy to nich sobie będzie, nie może być takiego tłumaczenia że jest nas za dużo, po co pchać na jeden serwer tyle ludu? Sytuacja nie dopuszczalna. Pownni coś z tym zrobić, no chyba że strategią firmy jest pozbycie się ludzie na wyższych lvl bo oni już zostali wydojeni z kasy, więc nic nie kupi bo co trzeba takiemu gościowi powiedzmy od 44lvl w zwysz?
EX_Zakrecony
27.11.2012, 10:19
Przepraszam że dopiero teraz, ale wieczorami forum mi nie działa wcale (jak na grę się nie zaloguję po południu to wieczorem mogę zapomnieć). Co do "wiadomości" to wiem tylko tyle że na potrzeby polskich graczy został przeznaczony dodatkowy serwer, ale jak widać problemy nadal występują. Kolejną informacja jest fakt, że prawdopodobnie podczas najbliższej konserwacji zostaną usunięte pierwsze błędy, a jak dobrze pójdzie to może i zostanie przywrócony dostęp do gry dla tych którzy maja problem z komunikatem "obszar serwera niedostępny".
Lilienthal: BB_xaar może jedynie rozmawiać z technikami, sam tak jak i moderatorzy czy support nie ma dostępu do kodu gry czy fizycznych serwerów.
Pozdrawiam
Mod Zakrecony
Nie wiem czy te problemy wynikają z przeciążenia, czy z niedopracowania - logowanie było niemożliwe ani w nocy, ani nad ranem, ani w południe, ani po popołudniu, ani wieczorem - po prostu w ogóle nie było możliwe. Nie sądzę, by polski serwery miały takie obciążenie wielkie o 3 w nocy. Możliwe, że to kumulacja zbyt małych serwerów z niedopracowaną grą. Efekt, niestety, znamy :(
Pytanie brzmi... co dostaną Ci, którym przez problemy z logowaniem przepadły nagrody za codzienne logowanie, w tym diamenty? Czy BB przewiduje oddanie graczom straconych nagród?
Azagaroth
27.11.2012, 12:27
Ja tam sądzę że te problemy to dobry znak - może w końcu zwolnili programistów za te odpierdzielanie się (u mnie już dawno by polecieli z pracy ) i zatrudnili nowych którzy próbują rozgryźć co zostało spieprzone :) Dajmy im trochę czasu bo nawet geniusz w tym bajzlu by miał kłopoty z połapaniem się :D
pozdr.
Czasu to akurat dostają baaaaaardzo dużo...
nie rozumie tylko po co czekają do najbliższej konserwacji , skoro tylu ludzi zgłasza problemy
relikwiarz1984
27.11.2012, 13:54
Pożyjemy, zobaczyma, ważne że padły jakieś konkretne informacje, dzięki ... Zakręcony, mam nadzieje że choć troch nas pocieszyłeś, ale szczerze to na samą myśl zbliżającego się ewentu to aż się boję:)
Sol8895 zgdzam się po co czekać do czwartku, problem tylko będzie naratsał, a nie sądzę że miło jest MODOm CZY suportowi DOSTAWAĆ OD GRACZY NA FORUM TAKIE POCISKI, WIEM ŻE TO NIE ICH WINAN no ale też nie graczy na kimś trzeba się wyrzyć a skoro niemamy możliwości komunikacji z technikami, no cóż wybaczcie.
Zazuzizazuza
27.11.2012, 13:55
Nie wiem czy te problemy wynikają z przeciążenia, czy z niedopracowania - logowanie było niemożliwe ani w nocy, ani nad ranem, ani w południe, ani po popołudniu, ani wieczorem - po prostu w ogóle nie było możliwe. Nie sądzę, by polski serwery miały takie obciążenie wielkie o 3 w nocy. Możliwe, że to kumulacja zbyt małych serwerów z niedopracowaną grą. Efekt, niestety, znamy :(
Pytanie brzmi... co dostaną Ci, którym przez problemy z logowaniem przepadły nagrody za codzienne logowanie, w tym diamenty? Czy BB przewiduje oddanie graczom straconych nagród?
Może to niesprawiedliwe, ale nie wszyscy tak maja jaki piszesz. Ostanio przed południem spokojnie można sie logowac po 16 zaczynaja sie problemy, czyli jednak chyba obiążenie servera, a i napewno nie tylko. Reklamy robia swoje, doszła cała masa nowych graczy tylko zastanówcie sie jak na początku gry sa takie kłopoty szybko się zniechęca i przestana grac. Na to ida nasze pieniadze, sciagnac nowych niepewnych graczy a nie na poprawe jakosci grania...
Azagaroth
27.11.2012, 17:53
Zwalanie błędów gry na serwery to - trzeba to dosadnie powiedzieć - zwykłe kłamstwo. Gra zaczęła się sypać po aktualizacji z zadaniami. I co nagle po niej do gry przystąpiło tysiące ludzi i serwery zaczęły padać? Ja owszem wierzę w zbiegi okoliczności ale jak to się dzieje nie tylko u nas lecz jak Zakręcony pisał i w innych krajach to bajka z serwerami jest dla dzieci które tu grają (gra jest wiekowo 7+ przecież). Przydała by się odrobina przyzwoitości i przyznanie, że spieprzono sprawę ...
pozdrawiam
Pysialsky
27.11.2012, 23:48
Witajcie,
Ciężko jest nie być złośliwym w tej sytuacji, ale odpowiedź Mod`a jest ... nijaka, delikatnie mówiąc. Azagaroth ma rację, że nagłe załamanie się dostępu do gry nie może być przyczyną dojścia setek tysięcy nowych graczy w jednym dniu. W dodatku, idą za tropem Zazuziazazuza, co będzie się działo po dołączeniu następnych graczy w przyszłości, mamy się nastawiać na kolejne dni bez dostępu do gry?
Nie wierzę w te tłumaczenia, niestety przychylam się do stwierdzenia, że dział techniczny nie robi nic, lub robi to wyjątkowo nieudolnie. Co może Mod, lub administrator? Interweniować. Tego właśnie oczekuje się od tego typu ludzi. Nie tylko o pilnowanie, czy wpisy na forum są "politycznie i marketingowo" poprawne, ale także o reagowanie w imieniu graczy na problemy przez nich zgłaszane. Jak? Nie wiem, nie jestem jednym z nich, ale może chociaż oficjalny "list otwarty" do BB, który zmusiłby kogokolwiek ze strony wydawcy do: 1. oficjalnego odpisania, 2. może szybszej reakcji i pogonienia swoich pracowników do pracy.
Tyle żali ... osobiście podjąłem decyzję, że kończę swoją przygodę z tą grą, może w ten sposób pomogę w "naprawianiu wydajności serwerów"
Pozdrawiam Was serdecznie.
Ciekawe kto nam odda surowce i broń za przegrane przygody bo czas minął,szkoda się denerwować a to jest najlepsze że pewnie sami niewiedzą kiedy to im się uda naprawić, za coś takiego każdemu powinni dać przynajmniej po 2000 diamentów.
sebaszu22
28.11.2012, 00:51
witam jestem bardzo cierpliwą osobą ale .................................................. ......................................... od 5 dni logowanie zajmuje mi ok. 5h wiem ze to jest beta, ale bez jaj reklamujecie sią w tv i to zobowiązuje do jakiegoś standardu nie można robici z ludzi *****, mam 28 lat i kiedy wracam do domu i żona zajmu się kupowaniem ubrani po galeriach a syna zabiera tesiciow , zagrałbym w grę którą grałem jak byłem małolatem i to strasznie wk........ jak muszę sie logować 100 razy . Kopalnie padły wszystko na czerwono oprócz drewna , tylko ten od jeleń nie nażeka , pozdro i nie psujcie mi powrotu do dziecinistwa 5 godzinnym oczekiwaniem na zalogowanie.
relikwiarz1984
28.11.2012, 10:07
Normalnie masakra, a to co wczoraj zrobil 60 min przerwy przeszło moje najśmielsze oczekiwania. Najlepsze w tym wszystkim jest to że ni ma żadnego komunikatu, żenuła i brak jakielkolwiek odpowiedzialności. Nawet niechce mi się komentować... .
gram w ta gre juz jakis czas ale to sie teraz dzieje z logowaniem po poludniu i wieczorkiem to masakra jaksas, dzisiaj daje tej grze ost szanse jak sie nie zaloguje po poludniu to sie z nia zegnam, ile mozna nadrabiac braki w logowaniu, z rana krok do przodu, brak logowania i 2 kroki to tylu;p tyle co do mojej cierpliwosci :)