PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z logowaniem

SZIROGROM
25.11.2012, 14:06
Od godziny mam problem z zalogowaniem sie do gry,nie pomoglo wyczyszczenie pamieci podrecznej ,ani wgranie flash playera

Tajfun1515
25.11.2012, 14:15
Znowu maja jakies problemy ... Na fb napisali ze nad tym pracuja ale ile czasu beda pracowac i jaki bedzie efekt nikt nie wie ..

azmo
25.11.2012, 14:18
Ta i znów problemy człowiek i znów mnie ***i ze wtopiłem kasę w ta grę i co dodatkowo stracę kryształy bo się nie zaloguje puzniej dadzą jakiś nędzny bonus i myślą ze będzie wszystko ok żenada

Nazir80
25.11.2012, 14:53
Widzę że nie tylko ja mam dzisiaj problem z logowaniem, i nie tylko dzisiaj ;( masakra ;(

fabii
25.11.2012, 15:01
wczoraj było dobrze dzisiaj od rana do teraz nie idzie wejść na grę to bardzo denerwuje lepiej dać se spokój ,tak jak już pisałem teraz gra rejon wschodni polski zal.

pozdro.

Kamilos05
25.11.2012, 15:52
To jest Przecież jakaś masakra, od rana nie można wejść do gry z forum tez nie lepiej. A na koniec rzucą jakieś g.... w postaci 500 do granitu czy coś i myślą że wsio ok. Jak ludziom w tym czasie padają kopalnie pobudowane na poz.5 doładowane i powinny być uspane,ale jak? przecież się nie da wejść do tej posranej gierki, a zapewne co niektórzy bardziej nerwowi już roz....komuter w nerwach:) pozdro i mam nadzieje że coś z tym zrobią.

mrocznyrolkarz
25.11.2012, 16:44
Znajomy robi przygodę ..... przez problemy z logowaniem wie że już nie uda mu się jej ukończyć, a strat w wojsku jakoś nie wyrównują :(

lukashgl
25.11.2012, 16:48
ja od rana nie moge sie zalogowac !!!!!!!!!!!!!!!

TheKitten
25.11.2012, 16:56
Tia, mi też się jeszcze dziś nie udało zalogować, a teraz dopiero mnie wpuściło na stronę główną..

zuczka
25.11.2012, 17:14
banitów nie skończyłam trudno a wy też dajcie na luz można iść na spacer lub poczytać ,pozdrawiam

mirq59
25.11.2012, 17:17
Od godziny mam problem z zalogowaniem sie do gry,nie pomoglo wyczyszczenie pamieci podrecznej ,ani wgranie flash playera

dziś niedziela nikt nie pracuje usuną problem dopiero jutro

mirq59
25.11.2012, 17:17

dziś niedziela nikt nie pracuje usuną problem dopiero jutro

URANUS
25.11.2012, 17:29
Żeby chociaż dali jakąś godziwy bonus,bo ten ostatni to masakra.Czasem myslę że te kryształy to dają z własnej kieszeni.Sknerusy.

YouRQ
25.11.2012, 17:30
Za co ja wam k...a płacę pytam się ?
Ile mam czekać na naprawę do wuja wafla ?
Pieniądze z moich klejnotów przepiliście zamiast zainwestować w rozwój gry i infrastrukturę serwerów !

Draxopix
25.11.2012, 17:43
Pieniądze z moich klejnotów przepiliście zamiast zainwestować w rozwój gry i infrastrukturę serwerów !

Moze i ty sie napij?
duzo lepszy plan niz siedziec i probowac sie zalogowac

sivy-devil
25.11.2012, 17:50
Niestety gra nie działa od rana i nikt ani myśli tego naprawić?

W ostatnim czasie jest coraz gorzej!!!

YouRQ
25.11.2012, 17:54
A myślisz że co robię ?
Już 0,7 herbaty i 1,5L coli poszło w czasie prób logowania O.o

Qtre
25.11.2012, 17:55
Moze i ty sie napij?
duzo lepszy plan niz siedziec i probowac sie zalogowac

On już nie ma za co. Wszystko wydal na TSO biedaczysko.

A tak na boku to wam napisze ze serwery niemieckojęzyczne razem z serwisem www (strona główna) i forum działają bez problemu.
Czyżby cala kasa poszła w serwery dla przyjaciół z za Odry?

sars904
25.11.2012, 18:00
już mi się nawet komentować nie chce.... żal

Draxopix
25.11.2012, 18:08
A tak na boku to wam napisze ze serwery niemieckojęzyczne razem z serwisem www (strona główna) i forum działają bez problemu.
Czyżby cala kasa poszła w serwery dla przyjaciół z za Odry?

Wiecej polakow tam trzeba to i one padna

nofu11
25.11.2012, 18:09
Witam all ......

Problemy z logowanie od kilku dni .... zaczynają robić się irytujące. Wszystkie przeglądarki sprawdzone i na wszystkich problem występuje,
po kilkunastu próbach uda się zalogować albo nie .... :(((( ehhhh

enlever
25.11.2012, 18:16
Tak to jest jak się domowymi sposobami, młotkiem i taśmą klejącą na łączu modemowym tworzy grę online, zawsze wyjdzie offline. Zainwestowałem od początku 200 zyli w klejnoty, za tyle kupiłbym przywoicie wydaną grę na nośniku z pocałowaniem w sam środek wiadomo czego. Tu mam niepełnowartościowy produkt gropodobny, wyłączany co chwilę albo z powodu awarii, albo kaprysu adminów, powodu nikt nie zna.

Nie umiecie dzieciaki wydać prawdziwego produktu to nie zawracajcie ludziom głowy. Ode mnie żadne dutki już do was nie polecą. Nigdy! Właśnie tracę możliwość wygrania przygody, ponieważ mija czas trwania przygody. Nie wiem czy wyszkolonych zostało wystarczająco dużo żołnierzy a do pokonania został tylko pałac sir Robina, czy jak mu tam było.

Wywalenie się gry w weekend to absolutna KOMPROMITACJA. Wsadźcie sobie głęboko zapewnienia, że wiecie o problemie i go rozwiązujecie. My też o problemach wiemy. Wiemy, nawet bardziej od was. Faktyczne, jak ktoś napisał na fejsie, nie ma kiedy wydawać nagród, nie nadążam pomniędzy totalnym wysypywaniem się gry OFFLINE pomiędzy tymi mikrosekundami, kiedy działa.

Cała ekipa powinna pożreć sobie trawkę.

Oczekuję zwrotu całej kasy, którą do tej pory na tę żałosną próbę wyłudzenia wydałem. Rachunek bankowy macie w historii płatności. W przypadku braku reakcji lub zlania mnie albo usunięcia posta wystąpię z powództwem naprawienia szkody z kpk, sprawa jest prosta...

Ciekawe, gra padnięta ale sklep działa :) co za niesamowity przypadek, prawda?

TomTom3
25.11.2012, 18:34
znowu nie da się wejść , już tu kiedyś pisałem kilka dni temu :) ale tamten temat został zamknięty i skwitowany takim świetnym pomysłem na rozwiązanie problemu, żebym spróbował zmienić przeglądarkę i wykasował sobie pamięć w kompie. A może komp mi się popsuł ??? a może komp popsuł się (z tego co widzę po wpisach i osobach przeglądających ten wątek) wszystkim graczom. Może firma BB wypuści swoja specjalna przeglądarkę :) Przez ostatni tydzień grałem z doskoku i co chwile byłem wywalony z gry ,to nie przyjemność z grania tylko jakiś koszmar .

projektowy
25.11.2012, 18:43
Dlaczego nie podają informacji o godzinie zakończenia prac ?

koszerny_Joe
25.11.2012, 18:44
Napisze krótko - od południe nie mogę się zalogować :P

Devril
25.11.2012, 18:51
MAkabra totalaaaaaaaaaaaaaaa! tyle do powiedzenia co sie dzieje od rana nie moge wbic ciagle problemy problemy ,, a diamenty przepadna jak sie nie zaloguje:/ makabraa totalna :/a w nagrode .. jak zawsze smiec nie kazdy ma czas 24 godziny na dobe siedziec na tej grze i czekać "a może sie zaloguje"
Ciekawe jak oni to naprawia czy oddadzą stracone diamenty

pawel2523
25.11.2012, 19:15
Problemy z logowanie od kilku dni .... zaczynają robić się irytujące.

Dziony
25.11.2012, 19:16
Jakiś czas temu wyjechałem z "naszego dziwnego kraju". Ostatnio w ramach przypływu patriotyzmu zainstalowałem sobie tą grę żeby się od stresować itd.Hmm to co ostatnio się dzieje na serwie to żenada i farsa oraz totalne olewanie graczy.Sporo ludzi utopiło forsę w tej grze, sam się zastanawiałem czy nie szarpnąć się na parę funciaków i dokupić sobie tych klejnotów.Jednak opatrzność czuwa nade mną i teraz nie zainwestuje już w coś co jest tak skopane.Pozostaje tylko żal że "nasz piękny kraj" wciąż kojarzy mi się z byle jakością,głupotą i olewaniem wszystkich i wszystkiego.

blocka79
25.11.2012, 19:35
widze ze nie tylko mi nie udaje sie dzis zalogowac i tak jest prawie cały tydzien

joggy
25.11.2012, 19:45
Chyba pora darować sobie settlersów i zająć się grą bez problemów Forge of Empires. Zmiana gry na nowszą wersję trwa minutę i zero problemów.
I nie ma w****iających co tygodniowych konserwacji przynoszących problemy a nie polepszenie gry.

enlever
25.11.2012, 19:54
Jakimś cudem, w niedzielę po 18:30, czyli po całym straconym weekendzie odpuściło, czyli samo się coś naprawiło, zresetowało, albo zapłacili rachunek za neostradę, i ruszyła maszyna ospale. Ciekawe na czym stoi ten serwer, Atari, Commodore. Kod jest nagrany na taśmie chyba bo jakoś strasznie długo się wczytuje...

Żeby nie było kolorowo, oczywiście nie zapisywałem ile czego miałem w magazynie ale akurat kryształów miałem około 300, zapamiętałem, że po kolejnej rundzie będzie 300. Po zalogowaniu mam 116 szt. ciekawe, że akurat na kryształy trafiło a nie zwykłe łuki. Jak pisałem wcześniej, ode mnie dutków już nigdy nie dostaniecie. To jednak nie powód żeby zajumać, te które miałem. Kasa misie, kasa na konto za kupione przeze mnie wcześniej kryształki. Wyrośnijcie z pieluch chłopaki.

k-kaczyyy
25.11.2012, 20:03
jedno wielkie gówno

renmaister
25.11.2012, 20:05
i w końcu udało im się mnie w***ić :)

Piotr66
25.11.2012, 20:18
Zastanawiam się ile jeszcze lat będzie to pod szyldem - wersja beta ? Mnie w tej chwili udało się wejść. 5 prób na stronę główną i jakieś 7 kliknięcie przycisku graj. A co później ? Przyślą koszyk w przeprosiny no i info ,że to beta...

Qtre
25.11.2012, 21:01
Ja juz nie mam problemu z logowaniem. Właśnie zalogowałem się do gry polskiej produkcji. Powoli zaczynam mieć po dziurki w nosie niemieckich produkcji.

KrzychO_O
25.11.2012, 21:58
Na razie wynika ze przywilejem jest gra w ta gre, tylko nie wiem czy chce tego przywileju

punchek
25.11.2012, 22:13
Porazka.... im wiecej kombinujecie w tej grze, im wiecej zmian robicie tym bardziej psujecie gre.... wy jej nie naprawiacie ,po kazdej konserwacji gra sie gorzej !!Od kilku dni gra nie jest stabilna, wiesza sie , a teraz problem z logowaniem.... Jak dlugo jeszcze??????

RaideR
25.11.2012, 22:23
Normalnie paranoja co się dzieje z tą grą. OD kilku godzin nie można wejść na grę a później nam dają jakieś badziewia, że niby rekompensata za to :/

kemocik17
25.11.2012, 23:54
Widzę że chyba czas kończyć z tą grą, żeby nie opanować problemu od paru dni.....??? po co te reklamy w TV.

TomaszMa
25.11.2012, 23:58
Cały tydzień i co gorsza wygląda,że jest coraz gorzej.
Makabra!!!
Mimo całej sympatii dla gry i zainwestowanego czasu i pieniędzy powoli mam dość.
:(

Tillig
26.11.2012, 00:23
Ja nie wydałem nawet grosza na tą grę (poza prądem), nie żałuję i innym radzę to samo. Gra fajna, ale stabilność serwerów gry... najgorsza jaką do tej pory widziałem.

bobgon
26.11.2012, 00:34
Gdybym ja tak pracował jak Ci fachowcy już dawno by mnie zwolnili. Skandal.

Liu-Liu
26.11.2012, 20:55
wczoraj 6 godzin nie mogłam się zalogować , dzisiaj już 3 może jednak zrezygnować , widocznie nie interesują ich starzy gracze .
mile widziani ciekawscy , którzy zalogują się zrobią samouczek i więcej się nie pokażą

BONAWENTOORA
26.11.2012, 21:08
Ile czasu będzie jeszcze trwał problem z zalogowaniem, skandal to mało powiedziane,moze zamiast wprowadzania nowych eventów , informatycy zajmą się serwerami i ich stabilizacją ,bo to co obecnie sie dzieje przekracza wszelkie granice

sforka
26.11.2012, 21:12
Szanowny Panie BB_xaar
Co Pan powie na to?
Art. 7 ustawy o świadczeniu drogą elektroniczną w zw. z art. 471 kodeksu cywilnego.
regulamin jasno określa czas braku dostępu do gry i dotyczy to wyłącznie według niego przerw konserwacyjnych.
Czy naprawdę chcecie, żeby do pańskich zwierzchników dotarły tysiące skarg z żądaniem zwrotu poniesionych kosztów za nie wykonanie usługi???

damiank82
26.11.2012, 21:20
to są normalne jaja

sirJurek
26.11.2012, 21:29
Mógłbym pisać o niekompetencji i wieszać chuje ale w z wiązku z reklamą w tv proponuje:
"SETTLERSONLINE gra z którą spędzisz długie godziny ......na próbie zalogowania!!!"

krychu726
26.11.2012, 23:28
Ja miałem problemy z zalogowaniem wczoraj i dzisiaj jest to samo . Może w końcu ktoś odpowie co jest grane ?? Czy już czas zawijać się z tą grą i poszukać coś lepszego ??

alektest
26.11.2012, 23:36
szkoda tej kasy co pakują w reklamy skoro pewnie i tak 98% tych co wchodzi rezygnuje bo nie może się zalogować :) lepiej jak by to włożyli w serwery a dopiero potem reklama w tv... ew lepszych techników o.O

Ariel30
26.11.2012, 23:43
Może tak dla informacji! Kontaktowałem się z prawnikiem i otrzymałem informację, że można złożyć pozew zbiorowy. Jeżeli np ktoś zakupił wersję pudełkową TSO lub dokonywał płatności telefonicznych tzw esmes ma prawo żądać zwrotu poniesionych wydatków. To że w tytule jest napis Beta nie zwalnia producenta czy wydawcy gry z obowiązku sprawnego działania. Tym bardziej jeżeli pobiera jakiekolwiek opłaty z tego tytułu. Tak więc może weźmy się do dzieła i może na Facebooku postawny stronę dotyczącą pozwu zbiorowego. Tam przynajmniej jest za darmo - jeszcze :) i jeszcze wszystko działa sprawnie i szybko. Jak jest na Facebooku strona TSO niech też będzie strona tych którzy zostali oszukani przez UBI! Pokażmy, że nie wolno z nas robić idiotów i naciągać nas w bezczelny sposób na kasę!!!

erachim
27.11.2012, 00:17
Ci zalogowani to wybrańcy. Lepiej buffów nie rzucać bo i tak się skończą przed czasem jak się zalogujesz. O ile się zalogujesz.
Ariel30 powiem Ci, że to dobry pomysł.
Specy od informatyki mają niezłych. Albo jeszcze nie mieli przedłużenia umowy na neo. Jedziemy cały czas na 512 :P
SirJurek dobre hasło reklamowe :) Przyciągnie tysiące

Tillig
27.11.2012, 00:24
Serwery są angielskie i jak widać, po ostatniej dużej aktualizacji gry nie radzą sobie.

Maverral
27.11.2012, 00:30
Masakra, taka duża firma, a taka fuszerka. Nie mam słów...

Jhdas
27.11.2012, 00:31
Te utrudnienia miały się pojawiać sporadycznie a nie codziennie. Czy można by było się dowiedzieć co się dzieje? Dzień w dzień walczę alby się zalogować. Takie walki trwają minimum godzinę. Ja rozumiem że w każdej grze się utrudnienia ale to już jest lekka przesada.

erachim
27.11.2012, 00:45
Teraz dostaniemy ochłapy jako rekompensatę. Nikomu nie potrzebne dosypki i marmur. Za to dajcie +5k klejnotów lepiej. Przynajmniej ludzie by się cieszyli, że mają na Weterana.
Żenada ta gra...

jasko76
27.11.2012, 00:49
nie no od poltorej godziny nie mozna sie zalogowac do gry to jest juz lekko wkurzajace o ile kiedys to bylo przy nadmiarze ludzi tak teraz nie wiem O CO KAMAN

Prosze jeszcze dorzucic do settlersów jakies 20 tys ludzi na serwer - który sie nie wyrabia a bedziemy sie logowac albo próbować przez 48h

Drwalec
27.11.2012, 00:50
słaba opcja, zaczyna mnie to irytować ;/

Maciupa
27.11.2012, 00:51
to samo... szybkie łącze ale co z tego... nawet przygód nie odpalam bo jak nie wyloguje i po blokach to jeszcze nie uda się zalogować żeby skończyć... a czy jest jakaś teraźniejsza odpowiedź supportu na to co się dzieje ?

erachim
27.11.2012, 00:55
Maciupa nie znasz odpowiedzi ,,O utrudnieniach związanych ze stroną główną gry już wiemy, informacje zostały przekazane do działu technicznego''. Ale dział ma teraz urlop i coś zrobi po powrocie w bliżej nie określonym terminie

smsh
27.11.2012, 00:57
Sobota brak mozliwości logowania , niedziela to samo dzisiaj do południa udało Mi sie zalogowac - odbudowałem wsio postawiłem kopalnie , wrzuciłem bufyy które własnie sie kończą - loguje sie teraz znowu to samo , pomijam juz w ciagu ostatnich dwóch tygodni przelecianą 2 razy kolejkę na klejnoty. Rekompesata smieszne doladowanie +250 + marmur O BOZE ... Klejnoty chociaz oddajcie i powiedzcie kiedy sie zalogowac bo szkoda czasu na klepanie danych .. Do szkoły na korepetycje z informatyki zapraszam , a nie do sprzedawania bubla . Po co ja to pisze wogóle hehehe już śmiac Mi sie chce w sumie ze mnie..

erachim
27.11.2012, 01:02
Dokładnie nie ma co pisać. Zapewne usuną temat i po sprawie według Nich

DorotkaStokrotka
27.11.2012, 01:17
Podzielam rozżalenie i rozczarowanie graczy. Jeśli w najbliższych dniach nie naprawią błędów i nie zrekompensują (piszę o prawdziwej rekompensacie a nie o ochłapach, które nam rzucają) to chyba się pożegnam z tą grą. :/ Szkoda mi tylko przyjaciół z gildii, bo bez przywódcy będą musieli szukać nowej. :(
Wpakowałam w grę kilkaset złotych. Chyba niesłusznie. :/ Jest tak wiele różnych gier naprawdę darmowych, więc nie wiem czy ma sens tracenie czasu i nerwów na tą grę. :(
Pozdrawiam wszystkich a w szczególności techników gry. ;)

Maciupa
27.11.2012, 01:20
Hmm to że są błędy to ja rozumiem, tyle że jak tu kolega wcześniej mi odpowiedział " nie ma odpowiedzi administracji", a nauczony doświadczeniem jak nie ma odpowiedzi to chyba nie ma koncepcji rozwiązania problemu... skoro nie znamy żadnych przykładowych dat kiedy gra zacznie być grywalna itd itp... mam nadzieje że to czarny scenariusz ale z drugiej strony, wyobrażacie sobie przerwę techniczną w czwartek i wgranie eventu świątecznego na to co teraz jest .??
pzdr
maciek

Ariel30
27.11.2012, 01:21
Polecam w celu odzyskania kasy i pokazania, że nie wolno kpić z polskich graczy w TSO!!! https://www.facebook.com/TheSettlersOnlinePorazkaPozewZbiorowy

climbatize
27.11.2012, 01:28
Od 22 próby zalogowania się. Napisałem do supportu, 7 dzień logowania, szkoda klejnoty stracić. Zalogowałem się na 3 minuty przed północą. Klejnoty są, niesmak również...

Sleekmind
27.11.2012, 01:45
Normalnie super: 4 kopalnie złota w plecy. udało mi się zalogować i cały dzień w pracy spędziłem na prawie odbudowanie całej wyspy ekstra. Ciekawe co dostanę w ramach rekompensaty? Złoto które nie wyprodukowało się przez brak buffa? 100 marmuru? 50 szt granitu? 500 sztuk monet? 12 sztuk drewna iglastego? ŚMIECHU WARTE!

lorttrol
27.11.2012, 08:05
ale tak powarznie jak w grobie kiedy bede mogl normalnie grac bo jak narazie jest to o 5 rano u mnie i do robory musze leciec a jak wracam to pupa i nie dziala nawet formu nie bryka by naskarrzyc wam a przygoda leci zloto bez bustow zeszlo itp jednym slowem trace duzo rozumiem beta itp ale jak dzialalo a nie dziala to zrobic powrot update i wgrac jeszcze raz czy cos podobnego niewiem co ale jak bym wiedzial to bym ja prowadzil taka gre :P
a jak nie wiecie to moze o pomoc za Odry poprosic niewiem nawet bo zanim odpiszecie to ja pewnie jutro ranoo bede musial odczytac
(mozecie mi zablokowac przygode do naprawy serwerow????)

maximokiller
27.11.2012, 09:24
za problemy z logowaniem dadzą znowu kosz ciotki irmy albo doładowanie do kopalni, jednak straty w wojsku co nie których są dużo większe i za takie błędy w grze powinni dawać klejnoty w ilości 1000 sztuk za każdy dzień problemów!!! Rozumiem że w końcu to wersja beta i błędy są ale skoro aż tak często to dajcie adekwatną rekompensate!!!

Lorelei91
27.11.2012, 09:56
Ja za to bez problemu się teraz zalogowałam (wczoraj moja walka trwała kilka godzin, po czym trzeba było w końcu zrezygnować..) natomiast nie mogę wejść na grę, gdyż za każdym razem wyskakuje mi okienko o uszkodzeniu serwera:
http://screenshu.com/static/uploads/temporary/su/zt/a6/knh3au.jpg
Ktoś ma podobny problem?

Szkoda, że gra tak dobrze promowana zarówno w sieci jak i tv się sypie a poprawy sytuacji nie widać.

Gizmo
27.11.2012, 10:20
Mam ten sam komunikat, wczoraj po przyjęciu zaproszenia do przygody wyrzuciło mnie z gry i od tej pory każda próba zalogowania kończy się tym komunikatem.

sol8895
27.11.2012, 10:23
mam ten komunikat od piątku

oskiolo
27.11.2012, 10:37
Witam. Jestem chyba szczęściarą bo codziennie udaje mi się zalogować ,mam jednak jak inni problemy ,boje się też wyłączyć komputer bo wtedy już mam kłopoty z zalogowaniem po raz wtóry . Straty w surowcach od dłuższego czasu są spore .Pewnie gdyby nie to że włożyłam w grę realna kasę dałabym sobie spokój .
Ciągle mam nadzieję że będzie lepiej.

fogman
27.11.2012, 10:50
znowu sie wczoraj nie mozna bylo zalogowac od 22 do 1 w nocy masakra jakas a te doladowania marmuru to sobie mozecie wsadzic w d..e!!

Toldi23
27.11.2012, 21:32
mam problem z logowaniem od 4h staram się zalogować i kicha

jerzy1971
27.11.2012, 21:42
ja 2 dni niemoge sie zalogowac

Lumpola
27.11.2012, 22:27
od 17 logowałam, - 40 minut temu sukces, niestety, nie chce wpuścić do gry
rozumiem, ta gra już istnieje, Anno dopiero wchodzi, wszystkie siły i zasoby idą tam, ale czy warto naszym kosztem?
nas tu trzyma gildia i układy personalne, większość ludzi bez tego po tych doświadczeniach żegna się nie ta gra, ale firmą stojąca za nią
ten smród spada również na Anno, nie łudźcie się

Lumpola
27.11.2012, 22:27
od 17 logowałam, - 40 minut temu sukces, niestety, nie chce wpuścić do gry
rozumiem, ta gra już istnieje, Anno dopiero wchodzi, wszystkie siły i zasoby idą tam, ale czy warto naszym kosztem?
nas tu trzyma gildia i układy personalne, większość ludzi bez tego po tych doświadczeniach żegna się nie ta gra, ale firmą stojąca za nią
ten smród spada również na Anno, nie łudźcie się

HDw3D
27.11.2012, 23:21
Bredzisz żeby nie mówić brzydko
Jedno wielkie G mozesz zrobić ty i ten twój pseudo prawnik tej firmie
To ze gra sie stacza i powstaje badziew nad badziewie nie oznacza ze ci sie coś nalezy
Ta gra jest DARMOWA i nikt nikogo nie zmusza do kupowania czegokolwiek, ani smsm, ani pudełek ani niczego Gra jest darmowa to ze wydajesz na nia kase oznacza ze chcesz sobie polepszyc gre. I tu jest furtka tej firmy-
Jezeli firma mowila by ci ze np. za przejscie do np 44 lvl i uzyskanie specjalnej broni musisz zaplacic 100 zł to wtedy za taki szajs nalezy ci sie zwrot ale nie kiedy gra jest "darmowa" A nie wiesz jak to jest skloro coś jest darmowe to jest do D?

WilhelmHabsburg
27.11.2012, 23:30
To ze gra sie stacza i powstaje badziew nad badziewie nie oznacza ze ci sie coś nalezy
Ta gra jest DARMOWA i nikt nikogo nie zmusza do kupowania czegokolwiek, ani smsm, ani pudełek ani niczego Gra jest darmowa to ze wydajesz na nia kase oznacza ze chcesz sobie polepszyc gre. I tu jest furtka tej firmy-
Jezeli firma mowila by ci ze np. za przejscie do np 44 lvl i uzyskanie specjalnej broni musisz zaplacic 100 zł to wtedy za taki szajs nalezy ci sie zwrot ale nie kiedy gra jest "darmowa" A nie wiesz jak to jest skloro coś jest darmowe to jest do D?

Chory na banie jesteś. To ze jest za darmo nie oznacza ,że nie można od niej wymagać jakiegokolwiek poziomu. To co tutaj się dzieje jest żenujące. CENY dodatków też z kosmosu. Może dlatego ,że daliście się tak orżnąć utwierdziło ich ,że mogą robić co im się żyw nie podoba. Od 3h próbuje się zalogować i nic. Marny efekt. Jakby to wszystko działało i było tańsze (o połowę) to może sam bym się skusił.
BtW, osoba tak jak ja , jest chodzącą reklamą choćby przez swój profil na FB i chociaż przez ten fakt mogliby docenić "darmowych" graczy.

WilhelmHabsburg
27.11.2012, 23:31

Chory na banie jesteś. To ze jest za darmo nie oznacza ,że nie można od niej wymagać jakiegokolwiek poziomu. To co tutaj się dzieje jest żenujące. CENY dodatków też z kosmosu. Może dlatego ,że daliście się tak orżnąć utwierdziło ich ,że mogą robić co im się żyw nie podoba. Od 3h próbuje się zalogować i nic. Marny efekt. Jakby to wszystko działało i było tańsze (o połowę) to może sam bym się skusił.
BtW, osoba tak jak ja , jest chodzącą reklamą choćby przez swój profil na FB i chociaż przez ten fakt mogliby docenić "darmowych" graczy.

MariaMagdalena
27.11.2012, 23:35
ta gra to totalny niewypał techniczny
zapraszam do dyskusji na fb, bo tu nie idzie się zalogować
http://www.facebook.com/pages/Settlersonlinepl-to-%C5%9Bciema/403104463091704

Albinos
27.11.2012, 23:36
Dziś jest gorzej po tej przerwie niż było wczoraj. Dziś rano jeszcze udało się normalnie zalogować do gry. Po południu już nie i tak jest do tej godziny. Masakra.

Jhdas
27.11.2012, 23:49
Walczę już ze 3 godziny z tą grą. Albinos dokładnie jest gorzej po tej przerwie niż wcześniej. Jeżeli będzie tak do końca tygodnia to pożegnam się z tą grą.

HDw3D
27.11.2012, 23:51
hmm nie napisałem że nie nalezy wymagać od gry jakości, czytaj ze zrozumieniem napisałem że za ten syf co jest nie należy się żadne odszkodowanie w postaci zainwetowanej kasy.. Co dodatków nikt cie nie zmusza zebys je kupował da sie grac bez nich . dla niektórych sa cholernie drogie dla innych już nie.

LordCrucader
27.11.2012, 23:59
od tego problemu z logowaniem sie do gry odechciało mi sie gry, zniechecenie do gry ogarneło wielo osób a przecież zapłaciliśmy pieniądze by gra była przyjemniejsza, powinni wprowadzić limit graczy by takich problemów nie było, masakra jednym słowem

Masyo
28.11.2012, 00:13
tez mam problemy z logowanie i to dosyć często ale to tylko gra nie mniej irytuje strasznie

WilhelmHabsburg
28.11.2012, 00:17
HDw3D jeżeli ktoś zainwestował realną kasę ,a produkt nie spełnił oczekiwań (tych zapowiadanych przez producenta) to ma prawo zgłosić się do Urzędu Ochrony Praw Konsumenta- w tym przypadku raczej wygra ,bo to co się dzieje to makabra. Argument o zmuszaniu jest marny. Jeżeli ktoś coś oferuje musi spełnić standardy , a mnie jako kupującego g**** obchodzi czy mu wyszło czy nie. Taka jest umowa sprzedaży.

IntruMC
28.11.2012, 00:19
Widzę, że ostatni post w tym wątku był kilka miesięcy temu, ale mimo to nic się nie zmieniło. Na chwilę obecną (27.11.2012) jest podobna sytuacja. Od "szybkiej" konserwy, która miała trwać godzinę, od 7 godzin gra nie działa, ale do tego przyzwyczaiłem się już po kilku miesiącach gry. Irytujące jest to, że gdy wchodzę na forum aby poczytać co się dzieje dostaję komunikat:

Jeśli jest to twoja pierwsza wizyta, prosimy o zapoznanie się z FAQ, klikając na linku znajdującym się powyżej. Korzystanie z forum można rozpocząć klikając na opcję znajdującą się poniżej.
TO NIE JEST MOJA PIERWSZA WIZYTA NA FORUM !!!
Gdzie jest opcja "Zaloguj" do forum ???? Skoro nie mogę zalogować się gry jak mam wiedzieć co nowego pojawiło się na forum. Skorzystanie z opcji "Dzisiejsze posty", "Wiadomości dnia", "Wydarzenia dnia" nic mi nie daje bo np. w ciągu dnia mogłem czytać to co ktoś napisał rano. Gdzie opcja "Pokaż nowe wiadomości" ???
Gra jest podobno w wersji BETA tylko ze względu na tłumaczenie na polski to po jaką ch..... utrudniają nawet czytanie forum ??
"Pozdrawiam" Adminów bo Modki robią tylko to, co im firma nakazała (niestety znam ten ból) więc do nich nic nie mam.

wilk81
28.11.2012, 00:22
Ciekawe kto nam odda surowce i broń za przegrane przygody bo czas minął,szkoda się denerwować a to jest najlepsze że pewnie sami niewiedzą kiedy to im się uda naprawić, za coś takiego każdemu powinni dać przynajmniej po 2000 diamentów.

MariaMagdalena
28.11.2012, 00:24
strzała,
na fb powstała stronka o tym fckupie
https://www.facebook.com/pages/Settlersonlinepl-to-%C5%9Bciema/403104463091704

może komuś da to do myślenia o tym co robi...

pozdr
MeM

HDw3D
28.11.2012, 02:25
HDw3D jeżeli ktoś zainwestował realną kasę ,a produkt nie spełnił oczekiwań (tych zapowiadanych przez producenta) to ma prawo zgłosić się do Urzędu Ochrony Praw Konsumenta- w tym przypadku raczej wygra ,bo to co się dzieje to makabra. Argument o zmuszaniu jest marny. Jeżeli ktoś coś oferuje musi spełnić standardy , a mnie jako kupującego g**** obchodzi czy mu wyszło czy nie. Taka jest umowa sprzedaży.

Zrozum
Ja rozumiem Twoj tok myslenia i zgadzam sie ze gra musi spelniac standardy, ale to ze ja Ty czy ktos zainwestowal w to realna kase zaden urzad w polsce nie interesuje, tak regulamin tej gry jest skonstrulowany ze klient nie ma zadnych szans w sądzie na odzyskanie kasy.
Wiem to z doswiadczenia z inna firmą a mianowiecie BIG Point oni takze produkuja gry online z tymze z tą różnica że tu "100"-wka wystarczy a tam 1000 (( na rozruch.
I ta firma miala już 2 sprawy o których ja wiem 1 z polskiego sądu i druga z niemieckiego i za kazdym razem sąd oddalal powódzwo jako bezzasadne.
Gdybyś płacił za dostep do tej gry to Tak wtedy masz prawne roszczenia - jest kilak gier online z abonamentem i rzeczywiscie tam prawo działa
Nie pisze postów ze zlośliwości pisze je jako gracz który był po obu stronach i wie jakie sztuczki firmy robią żeby nie placić
pozdro

MariaMagdalena
28.11.2012, 02:26
Co Ty masz 15lat zeby tak się przejmować? Skoro niedziała to nie graj i po sprawie. \.
wiadomo

Nonoly
28.11.2012, 08:25
Z tym logowaniem to będą wiecznie takie problemy, bo szczerze mówiąc juz mnie zaczyna to wku*****.

hrabiaCantDoku
28.11.2012, 10:59
witam,przez dwa dni nie mogłam się zalogować, straciłam prezenty za kolejne logowanie straciłam kontynuowanie przygody która rozpoczęłam bo nie mogłam w nią grac i dziś po zalogowaniu nic nie ma zadnego zadośćuczynienia, fajnie dzięki nie chce mi się juz w to grac jak tak może raz w tygodniu będą ograniczac logowanie

Jerry1981
29.11.2012, 21:29

Sory, ze sięwcinam, ale powiedz mi w którym momencie zapłaciłeś za możliwość nieograniczonego logowania się do gry, albo chociaż za samą możliwość grania? Gra była i jest darmowa, jeśli wydałeś pieniądze na klejnoty, to je dostałeś. A to co z nimi zrobisz i czy je w jakikolwiek wykorzystasz, jest już Twoją decyzją. To tak jakbyś skarżył sklep muzyczny, w którym kupiłeś płytę CD za to, że nie możesz jej odtworzyć w swoim kasetowcu...

zeit
29.11.2012, 22:52
jerry1981 ty chyba idiota jestes
w twoim porownaniu czepiamy sie sklepu ze nam opakowanie sprzedal i plyty w srodku nie ma - dlatego nei mozemy jej posluchac,
nie dlatego ze nie mamy na czym
kupilem klejnoty i co mam z nimi zrobic jak nie mozna sie zalogowac?

Jerry1981
30.11.2012, 18:26
zeit kupiłeś klejnoty to je masz. Zastanawiać się można po co je kupiłeś jesli byłeś świadom, że to gra przeglądarkowa i jako taka zawsze ma prawo złapać zwiecha na krócej lub dłużej, ale to już Twoja sprawa. Nikt cię nie zmuszał do tego zakupu, szczególnie, że nie jest on niezbędny do korzystania z tej gry. Więc zastanów się prosze czego wymagasz i do kogo masz pretensje. Poza tym proszę abyś zachował kulturę i szacunek należny rozmówcy, przynajmniej w wypowiedziach kierowanych do mnie, a jeśli tego nie potrafisz to lepiej zamilcz.
Tak są kłopoty z zalogowaniem się. Więc pogódź się z tym, a jeśli uważasz, ze z powodu tych problemów jesteś w jakikolwiek stratny to napisz odpowiednie zgłoszenei do supportu i zaczekaj na odpowiedź, bo w supporcie nie ma technika, który siedzi 24/7 przy okienku "zeit only online support", a jest po prostu kolejka i musisz poczekać na swoją kolej.

maja005
30.11.2012, 18:47
witam wszystkich ten problem z logowaniem jest zenujacy...stracilem tylko czas...pie...le was!!!!

Nel777
02.12.2012, 11:45
Nie mogę zalogować się od paru dni,wyskakuje okienko z informacją:''W tym obszarze wystąpił błąd.Prosimy spróbować ponownie.''Oczywiście support milczy...żenada!!!

luka00
02.12.2012, 15:50
zostawcie te gre i poszukajcie innego zajecia, jest tylke gier :)

KingLeon
02.12.2012, 16:31
To samo mam al;e od dzisiaj, niedlugo settlers zniknie calkiem z polski juz szukajcie sobie nowych pożeraczy czasu

Gryziak
02.12.2012, 19:22
Nie mogę zalogować się od paru dni,wyskakuje okienko z informacją:''W tym obszarze wystąpił błąd.Prosimy spróbować ponownie.''Oczywiście support milczy...żenada!!!

Jestesmy z Toba Iza !!!! Tesknimy ;) Kochamy Cie ! I nie martw sie, gildyjne robimy !

Nel777
02.12.2012, 23:46
Jestesmy z Toba Iza !!!! Tesknimy ;) Kochamy Cie ! I nie martw sie, gildyjne robimy !
No to jeszcze na mnie poczekacie!bo nie zapowiada się na szybki mój powrót!