PDA

Zobacz pełną wersję : Nieadekwatne zwracanie ilości narzędzi po niszczeniu budowli.

danon2
25.11.2012, 11:05
Witam,

Chodzi o to iż wyniszczyłem dość sporo budowli bo po prostu nie wiedziałem jaką budowlę mam wybudować żeby wykonać zadanie zajmowania kolejnych pól więc próbowałem wyburzania budowli i budowania ich w innych miejscach. Później zobaczyłem że to był ogromny błąd ponieważ zabrakło mi narzędzi dla ludzi i dalszy rozwój gry już jest niewykonywalny bez kupna klejnotów a następnie kupna narzędzi w sklepie.

Więc mały wniosek gdy budynek jest niszczony narzędzia wracają ale nie w wystarczającej ilości w stosunku do budowanych budowli co znacznie utrudnia dalszą grę.
Mały przykład: budujemy budowlę tartak potrzeba 10 narzędzi żeby go wybudować ale po jego zniszczeniu otrzymujemy tylko 2 narzędzia, co daje 5 razy mniej narzędzi.
W sumie jest w ogóle nie logiczne że przy rozbiórce budowli nie są zwracane wszystkie narzędzia, powinny być zwracane wszystkie ponieważ w rzeczywistości by nie uległy zniszczeniu.

Pozdrawiam

maciek0081
25.11.2012, 11:13
Witam,

Chodzi o to iż wyniszczyłem dość sporo budowli bo po prostu nie wiedziałem jaką budowlę mam wybudować żeby wykonać zadanie zajmowania kolejnych pól więc próbowałem wyburzania budowli i budowania ich w innych miejscach. Później zobaczyłem że to był ogromny błąd ponieważ zabrakło mi narzędzi dla ludzi i dalszy rozwój gry już jest niewykonywalny bez kupna klejnotów a następnie kupna narzędzi w sklepie.

Więc mały wniosek gdy budynek jest niszczony narzędzia wracają ale nie w wystarczającej ilości w stosunku do budowanych budowli co znacznie utrudnia dalszą grę.
Mały przykład: budujemy budowlę tartak potrzeba 10 narzędzi żeby go wybudować ale po jego zniszczeniu otrzymujemy tylko 2 narzędzia, co daje 5 razy mniej narzędzi.
W sumie jest w ogóle nie logiczne że przy rozbiórce budowli nie są zwracane wszystkie narzędzia, powinny być zwracane wszystkie ponieważ w rzeczywistości by nie uległy zniszczeniu.

Pozdrawiam

Moim zdaniem i tak za dużo zwracane jest - pomyśl o budynkach, które stoją 3 miesiące, pracują produkują i co chciałbyś odzyskać narzędzia ?

Narzędzia w ogóle nie powinny wracać :) zużyty młotek na budowie idzie do śmietnika - nikt go nie oddaje :)

to nie klocki LEGO, że można rozbierać i budować w nieskończoność :) Rozbierz dom i zobacz czy zostanie Ci tyle samo materiałów jak przed budową - nawet jeśli rozbierzesz od razu po budowie :)

danon2
25.11.2012, 11:41
Dobra ok ale co ja mam teraz zrobić kupić specjalnie klejnoty za kasę żeby móc dalej grać powinno to być jakoś rozwiązane w pierwszych poziomach gry dla początkujących zwłaszcza iż jest to wersja gry beta i jest ogrom błędów w tej grze.

mar_uda
25.11.2012, 12:51
Jest coś takiego jak handel. Kup młotki za coś innego.

mar_uda
25.11.2012, 12:56
Jest coś takiego jak handel. Kup młotki za coś innego.

Draxopix
25.11.2012, 15:37
Lub napisz do suportu zeby skasowali ci konto i wtedy zakladaj nowe :)

EX_Zakrecony
25.11.2012, 16:51
Jeśli masz produkcję kamienia i desek iglastych i posiadasz magazyn prowaintu to mozesz zamienić kamień i deski na narzędzia.

Pozdrawiam
Mod Zakrecony

Kranderga
25.11.2012, 17:29
Jeśli masz jakiś problem z grą, lub nie wiesz co robić w zadaniu masz kanał pomocy w grze (obok Global - Pomoc- Szept - Wiadomości), tam zapytaj, doświadczeni gracze objaśnia Ci co i jak.

danon2
25.11.2012, 18:53
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi i porady lecz niestety jeśli chodzi o handel jeszcze na moim poziome nie jest dostępny no i to na tyle by chyba było.
Zostaje chyba tylko poprosić o skasowanie konta.

Pozdrawiam

Mundek_May
26.11.2012, 01:19
Jakbyś umiał czytać ze zrozumieniem i logicznie myśleć, to poczytaj co Ci poradził Zakręcony. Magazyn prowiantu ,to takie magiczne miejsce w którym możesz uzyskać sporo produktów ,których nie jesteś w stanie na razie sam wyprodukować.

danon2
26.11.2012, 01:52
Jakbyś umiał czytać ze zrozumieniem i logicznie myśleć, to poczytaj co Ci poradził Zakręcony. Magazyn prowiantu ,to takie magiczne miejsce w którym możesz uzyskać sporo produktów ,których nie jesteś w stanie na razie sam wyprodukować.

Tak? A jak jesteś taki mądry to wyprodukuj narzędzia za 22 jednostki kamienia mądralo. Wydobycie kamienia jest wyczerpane w tych źródłach co miałem.

Rai25
26.11.2012, 02:30
to se użyj geologa