Zobacz pełną wersję : Gra Bezsensowny ranking gildii
Czy nie uważacie, że ranking gildii jest bez sensu? Główną wartoscią jest ilość członków w gildii - bez sensu. Tym sposobem gildia z 99 osobami z 50lvl jest gorsza od gildii 100 osobowej z 20 lvl.
Powinno to byc zmienione i do rankingu powinna byc brana jakaś sensowniejsza wartosć bardziej odzwierciedlająca wartość i moc gildii np. zsumowany exp czy zsumowana ilosc populacji czy tez mozna pokusic sie o dopisanie prostego skryptu exp + populacja przez ilosc osób w gildii - wszystkie wartosci bedą miały znaczenie. Rozwiazań jest wiele....ale litości...nie tylko ilość członków!
Co o tym sadzicie??
jak juz, to lepiej srednia lvlowa, oraz pomijanie gildii do 5 osob, ich na koniec rankingu :P
zsumowany exp i srednia lvl to to samo :). Jak ma zostać tak jak jest, to lepiej zmienic nazewnictwo z "ranking gildii" na "lista gildi" i sortowanie alfabetyczne :)
zsumowany exp i srednia lvl to to samo :). Jak ma zostać tak jak jest, to lepiej zmienic nazewnictwo z "ranking gildii" na "lista gildi" i sortowanie alfabetyczne :)
Sortowanie alfabetyczne odpada bo nowe gildie bedą sie nazywały AAAGILDIA, AAAAAAAGILDIA, AAAAAAAAAAAGILDIA. Wszyscy beda walić a przed nazwą żeby być na początku. Jestem za średnią lvl lub może ilością wykonanych zadań gildyjnych.
PureHate
24.11.2012, 19:40
Zajadek bardzo dobra uwaga sam dokladnie o tym samym myslalem.
Wpadłem na lepszy pomysł.
Robimy zadania gildyjne dla monet gildyjnych. Aktywna i zgrana gildia zdobywa mnóstwo takich monet. I po ilości zdobytych monet gildyjnych powinien być ranking. Im więcej ich, tym wyższe miejsce.Dzięki temu byłaby jakaś rywalizacja.
Zapewniam, że mobilizacja byłaby jeszcze większa i frajda.
Ilość zdobytych nie zmniejszałaby się po wykorzystaniu/sprzedaniu.
Co o tym sądzicie?
Zadania dla gildii nie są dawane ze względu na doświadczenie członków gildii, ale rozdysponowywane ze względu na ilość ludzi w gildii. Przy wyborze gildii, nic mnie nie obchodzi jakie levele doświadczenia mają członkowie danej gildii, ale czy przyjmują, i ile przygód czy innych bonusów mogę załapać. Więc takie racjonalizacje nikomu nic nie dadzą. Bardziej by mi się przydała możliwość odfiltrowywania gildii, które nie przyjmują nowych ludzi (łącznie z nowym przyciskiem - 'Zgłoszenie akcesu'), lub 'spychania' takowych gildii na sam koniec listy.