Zobacz pełną wersję : Znów nie można się zalogować
Porażka.....konserwacje,bzdury a ludzie nie mogą się logować...od ponad godziny staram się zalogować i nic..na waszym profilu na FB kupa ludzi się skarży....po co te konserwacje skoro problem nadal istnieje..co z przygodami czy innymi rzeczami które ludzie potracą??
Od dwóch godzin siedze i lipa...i znowu dostane jakieś line "prezenty:, tylko ciekawe, czy oddadzą kase za klejnoty na papugi, kiedy złoto leci bez bufka...
Co za bezczelność...
Sir_Anihilator
22.11.2012, 23:28
Już nawet nie mam siły się wyżalać...
Olewają graczy na całego. Chyba kupię dobrą książkę i inaczej zagospodaruje sobie wolny czas.
Pozdrawiam wszystkich graczy.
Czy to na pewno wersja Beta? Wersja beta powinna działac a tu nic nie działa jak na razie!!
Oooo ale niespodzianka "połączenie nie powiodło się" ^^
też od dobrych 2 godzin próbuje i nic...
Dlugi1983
22.11.2012, 23:57
No ile można :(
Ja mam dość poszukam czegoś mniej awaryjnego.
leszekkaktus
22.11.2012, 23:59
Właśnie.Jest mi bardzo przykro z tego powodu że połączenie jak zwykle nie powiodło się.Czekam na niespodziankę tzn. na udane połączenie.Dajcie zagrać chociaż raz w tygodniu.
KrzychO_O
23.11.2012, 00:00
jak tu cos zaplanowac jak to wejsc nie mozna
Czy to jakiś joke dzień po updacie wieczorem nie można się zalogować i wyświetla się strona przerwy technicznej?
porażka nie ma już słów to co robią serwery zawalone i zapchane a oni dalej przyjmują nowych graczy , rano jeszcze chodzi gra ale po 16 muł i nie idzie się zalogować myślą tylko o kasie nie obchodzimy ich jeszcze bzdury wypisują żebyś zainstalował i w przeszedł na inna przeglądarkę jaja se robią z graczy co graja od początku gry ,teraz się już idzie zalogować bo dzieci już poszły spać i się luźniej zrobiło żenada a co z przygodami i z naszymi zasobami dacie zaś koszyk mały klupnijta się w głowę .
Widzę ze wczorajsze problemy powtarzają się i dziś a szkoda fajna gierka odprężająca. Ale chyba przeróbki powinny być testowane jak do tej pory na serwerach testowych a nie na działającym organizmie. A taj to tylko rozczarowanie i na odwal się jakieś bonusy. Proponuje adminowi i całemu zespołowi obsługującemu gierkę żeby zaprzestali zabawy tylko uczciwie pracowali.
po co wprowadzają coś co sie kupy nie trzyma... tylko graczy zniechęca d o wszystkiego....
Od godziny 19 nie moge sie zalogować ;/ co jakiś czas klikam odśwież i nic w miedzy czasie zrobiłam milion rzeczy, tyle ze chciałabym wysłac wojsko do przygody a tu kupa ... nie da sie a czas mi tam niezmiernie upływa
niusiek2b
23.11.2012, 00:19
ten sam problem,to co oni konserwowali wczoraj? że jest gorzej jak było?!!! porażka.
nie posrajcie sie z tego placzu ze wam giera nie dziala. wyjdzcie sobie na browarek do klubu a nie bedziecie tutaj jakies zalosne teksty pisac ze to beta sreta i powinna wam dzialac. Beta to beta, ma prawo miec przerwy techniczne i backupy jak kazda inna gra
powiedział co wiedział... poziom wypowiedzi ogromny...
Blaszka1971
23.11.2012, 00:31
danor srulu stul dziub i wypad na watek zadowolonych_nawet wypierdku nie wiesz co beta oznacza a sie odzywasz!pomysl zalosny gowniarzu,ze na browarka to moga sobie wyjsc takie nieroby jak Ty,ale gro ludzi jutro pracuje_i w ogole kto to pisze?szczyl z najmlodszego serwera co gra od wrzesnia_wow.brak slow na takich szczyli
pazdzierz28
23.11.2012, 00:31
Cos mnie się zdaje że natłok informacji i utrzymanie serwerów w stabilności panów od konserwacji i płynnosci gry stanowczo przerósł :(. Nic innego nie pozostaje jak dalej czekać :)
powiedzial co widzi. Uzaleznionych ludzi, ktorzy nie wiedza co tak naprawde w zyciu sie liczy i zamiast zajac sie czym innym to czekaja i sprawdzaja co chwilke forum czy moze juz przypadkiem sprt nie wlaczyl serwerow
wku...wiająca sprawa
Od 2 godzin na forum nawet nie mogłem wejsc,to może za następne 2 wejde na gierke eheh.Wszystko niby beta to na ch.. sprzedają klejnoty?jak tu nic nie działa
danor20, jak masz taką ochotę to idź sobie na tego browara. Nie mów innym co mają robić ze swoim czasem. Chcą sobie pograć, ich sprawa. Po raz kolejny mówię to co było już powtarzane na tym forum tysiąc razy: OKREŚLENIE BETA ODNOSI SIĘ JEDYNIE DO WERSJI JĘZYKOWEJ, NIE ZAŚ SAMEGO SILNIKA GRY! Wbijcie sobie to do swoich główek w końcu, bo za każdym razem jak coś nie działa (a zdarza się to nad wyraz często) znajdzie się ktoś kto zrzuca to na BETE... Prawda jest taka, że BB jako firma świadczy pewną usługę i jeśli oczekuje, iż ludzie będą za nią płacić to powinna się postarać, żeby ich usługa była dobrej jakości. Nie zaś dodawać ludziom zbytecznego stresu...
krotos666
23.11.2012, 00:36
Od ponad 3 godzin próbuję się zalogować i nic.
Serwery TSO działają tak samo jak te forum - wczytują się i wczytują.
Delikatnie mówiąc niech se te doładowanie do marmuru wsadzą głęboko .... - wiadomo gdzie.
Może wtedy coś do nich dotrze.
Mabisa70
23.11.2012, 00:37
co za chamstwo masakra misja leci a zalogowac sie nie mozna kto odda straty!!!!!!
danor idź się trzepać na inne forum
gejsza69
23.11.2012, 00:48
o 12 pisałam do supportu że mamy w gildii problemy nikt nie raczył odpowiedzieć , od 16 ani razu się nie zalogowałam
Armageddon88
23.11.2012, 00:49
Gdyby chociaż forum było postawione na innym DZIAŁAJĄCYM normalnie serwerze...
Proszę modów o odpowiedź - co z utraconymi rzeczami itd. co z ciągłością wejścia jesli sie to traci nie ze swojej winy. Bo ja nie chcę upominków od was tylko zwrot tych sytuacji oraz ciągłosci wejść itd. Mam nadzieje że ktoś w końcu odpowie.
hahahahhaa i widzicie jak latwo stworzyc sytuacje w ktorej mozecie sie dowartosciowac. pozdro pocwicz
btw. Blaszka1971 babciu nie wyrazaj sie tak niegrzecznie bo wnuczek znajdzie twoj post i skonczy sie dzien dziadka;)
Pracoholik
23.11.2012, 00:53
Szkoda a zapowiadała się fajna zabawa osadnikach. Cóż trzeba poszukać czegoś działającego:)
jarekpolak1
23.11.2012, 00:55
Dzieci Neo kłasć sie spać !!! gra nie działa ...trudno , może jutro bedzie dzialac...świat sie przez to przecież nie skonczył :D Wielkie żale tu wypisujecie że gra nie dziala ,nie mozna sie zalogowac hehehe .... i co z tego ? nie macie innych zajec??/ Nie dziala to nie dziala ...a wy sie przez nie dzialanie gry nie zesraj...cie albo nie powiesc..ie ....i dajcie spokoj juz z tymi zalami bo wcale tym nie pomagacie a tylko downów i maniakow z siebie robicie .:P
oj, panowie technicy, totalna porazka, tak jak z poczatku bylo OK. tak teraz wielka lipa z tym logowaniem, probuje i probuje i nic, znalazlem juz sobie nowa gre
http://empire.goodgamestudios.com/?country=PL i polecam ja pozostalym ktorzy maja tutaj problemy z logowaniem.
no wiesz... jarekpolak1, wiesz jakie to ciezkie zycie tych biednych graczy 24h na dobe siedziec w tych grach i **** sie do Bog wie kogo ze im gierka nie dziala.
nie jeden juz pewnie myszke popsul od rzucania w sciane bo wierzy ze to pomoze i zaraz gra sie odmuli i stanie sie cod :)
Mysle, ze ta kryptoreklama sie długo nie utrzyma :) Zobaczymy ile...taki test czy modzi lub admini czytają wogóle co piszemy :)
KsiazeMoczykij
23.11.2012, 01:01
jacy technicy takie logowanie szkoda gry
btw. serwery dzialaja tylko widocznie hostingi im popadaly niektore i jest spore ograniczenie co do logowania. moja siostra jest w grze i tez miala problemy z zalogowaniem ;)
ale to oczywiscie moja teza
blackghost141
23.11.2012, 01:04
Czas się chyba wynosić, na co mi gra która nie chodzi? Trzy dni mam problemy z logowaniem po dwie godziny, a dziś kompletna klapa!!
Blaszka1971
23.11.2012, 01:07
a co takie malolaty robia na forum w dzialach i tematach,ktore ich nie interesuja???
btw.serwery zaczely dopiero co dzialac
Gotha324
23.11.2012, 01:08
Gra dziala bo bylem przed chwila ale dostanie sie do niej to inna rzecz :D
każdy może się tu wypowiedzieć,więc nie rozumiem tych co płaczą nad płaczem innych,,,,,nie musisz jeden z drugim --to k...a nie czytaj i już!
nerwusek
23.11.2012, 03:10
Rady dla was wszystkich:
-od 16 do 23 są problemy z logowaniem, na ten czas najlepiej zatrzymać to co ma koniec bufa w tym okresie, albo tak rzucić by ok 22-23 wejść i poprawić
-jeśli z środy/czwartek ma być konserwacja nie wrzucać na noc nic na handel - przynajmniej nie wsiąknie w czarną dziurę.
-nie oczekiwać konkretnej odpowiedzi od BB/tym bardziej MOD
-przyzwyczaić się na najbliższy tydzień do "notatki" w gildii by mieć czat
- jeśli macie pętlę i wyskakuje wam co chwile strzałka i info "nowe zadanie" przyzwyczaić się na najbliższe 6 dni
-jeśli czekacie na odp z supportu to uzbroić się w cierpliwość, ponowne wysyłanie zgłoszenia, dodawanie coś opóźnia odpisanie "regułki"
to tak w skrócie
a na uspokojenie polecam myśl W.Myśliwskiego:
"Dzień zaczynam, jakbym nic od niego nie chciał, co przyniesie, to przyniesie. Ale i nie oczekuję, że mi coś przyniesie."
Mundek_May
23.11.2012, 03:35
Nerwusek ,zapomniales jeszcze dodac to.:
"W sobotę najwięcej wypadków drogowych,
w niedzielę grożą narkomani,
w poniedziałek kidnaping,
czarni są najbardziej agresywni we wtorek,
w środę gangsterzy,
a w czwartek jest dniem gwałtu, w samym Nowym Jorku jest ich 4000 rocznie.
babilon1973
23.11.2012, 09:11
ale wala siara......i te smieszne nagrody z cierpliwosc,grajac plynnie bylo by ich wiecej
kadMoholik
23.11.2012, 11:28
Ja na szczescie zatrzymalem kopalnie zlota (ale znajomi w gildi mieli mniej szczescia) - mi natomiast 15h bez bufa biegaly mennice i wytopy zlota, tartaki egzotyczne - nie udalo mi sie zalogowac.
PaxEjrene
23.11.2012, 12:58
Jest problem z zalogowaniem... wyskakuje mi przerwa techniczna... (?) Ale to chyba mialo byc w nocy...?
Potwierdzam problem, rano ok. 8ej dało się jeszcze zalogować a teraz (12:05) to nie ma szans na wbicie się do serwera
nerwusek
23.11.2012, 13:22
Też zauważyłam, że dziś juz od 12 są problemy z serwerami. BB dalej milczy, a nie liczę że zostawi nas na weekend z odpowiedziami na nasze jakże trudne pytania.
Strach się bać.
Dodam jeszcze, że TSO i forum najpłynniej chodzi od 2 do 4tej ;]
Ale jak się zaczniecie wbijac o tych godzinach równie masowo jak o 16-22 to też będzie padało ;P
hermenegilda1
23.11.2012, 13:25
co jest od dwoch dni dupa nic nie mozna zrobic? gra nie dziala a my jestesmy w plecy!!!!!
byłem cierpliwy ale to już pogarda, dziś o 4tej grałem , zacząłem przygodę i już od 11tej nie można się zalogować
nie wspomnę że to 4ty dzień, gdzie 2 dni produkcja złota bez buffów bo było z zaskoczenia, na 3ci dzień po godzinnym klikaniu w GRAJ weszło i w końcu wyłączyłem.
ale dziś już mnie to rozbraja, oczywiście na forum zero info dlaczego tak jest , czy zamierza to się skończyć itp.
jestem zdania że na tych przerwach i updacie od którego się zaczęło wszystko, więcej osób straciło niż zyskało
powinno się zrobić cofkę z przed nowości, a wgrać je dopiero po naprawieniu błędów oraz dostosowaniu do nowego flasha (zapewne głównie tu znajduje się wina problemów, bo na testowym jakoś "nowość" przeszła próby, ale testowana była na starym flashu)
Giena_Krokodyl
23.11.2012, 13:35
coś z czasem mają popsute, obecnie jest 12:35 a godzina postu 13.35:confused:
ja chyba dam sobie na luz z tą grą
maciek0081
23.11.2012, 13:52
ja chyba dam sobie na luz z tą grą
Ty przynajmniej masz wybór mnie zmuszono do tego wyboru :D
szkoda, że jak szły przelewy to chętnie je przyjmowali i nie pisali że będą mieli kiedyś w pompie.
Witam tez mam problemy z zalogowaniem do serwera ale ja robie tak włanczam 10 stron do logowania a puzniej pokoleji naciskam gram i czasem któraś wejdzie
i tu się z tobą zgodzę ja nie wykonałem żadnego przelewu mam 32 poziom a gram 2 miechy pomału a stale do przodu
maciek0081
23.11.2012, 13:58
Witam tez mam problemy z zalogowaniem do serwera ale ja robie tak włanczam 10 stron do logowania a puzniej pokoleji naciskam gram i czasem któraś wejdzie
Gorowny nie obraź się ale jak czytam Twojego posta i te błędy to widzę tych programistów, którzy naprawiają mi konto :)
to tak na poprawę humoru w oczekiwaniu na niekończącą się naprawę i brak odpowiedzi od supportu - hmmm trzeba nową nazwę wymyślić może hm...... ciemnoportu ?:D
nerwusek
23.11.2012, 14:03
ja proponuje Czarna Dziura ;]
Blaszka1971
23.11.2012, 14:06
system nowych zadan przeszedl na testowym,gdyz tak naprawde nikt tam nie mial mozliwosci wbic wysokiego poziomu kiedy ow byl testowny a najwieksze bledy sa wlasnie z zadaniami na wyzszych lvl-ach
na testowym w zalezności kiedy się logowałeś to zaczynałeś od początku lub.....z 46 lvlem :) zaraz później dodane było jeszcze PD do 48 lvl
więc szansa na 50 była
tylko że tam co chwila wywalało bo coś tworzyli w między czasie, raz chciałem zrobić przygodę i mimo że miałem wszystkiego full i na 5 lvl to zrobienie wojska zajeło by mi 3 dni (a jak człowiek rekrutów nie robił :P) no i na tym polu dali ciała, bo mogli skrócić czas rekrutacji :P efekt: nie zaliczyłem żadnej przygody :)
poza tym , wierze że gra nie jest testowana przez nas????? no chyba są jacyś testerzy na etacie???? bo jak nie to..... nie no nie wierze że nie ma
SylwekGs1997
23.11.2012, 14:16
Ja mam to samo. Chciałem odebrać wczoraj bonus 7 dniowy i nie mogłem się zalogować przez cały dzień. Już 4 raz mi się to zdarzyło i za każdym razem uciekła mi premia. Dzieje się to po tej aktualizacji z zadaniami. Proszę o niezwłoczne naprawienie problemu.
coś z czasem mają popsute, obecnie jest 12:35 a godzina postu 13.35:confused:
serwer pracuje wg czasu letniego.
Blaszka1971
23.11.2012, 14:27
heyka masz racje,ale powiedz kiedy tak naprawde odbyly sie testy?wlasnie wtedy kiedy kazdy zaczynal od 1lvl_obecnie masz na start 46lvl,ale to i tak nie rozwiazuje problemow z zadaniami powyzej 48lvl czy z samymi piecdziesiatkami jak chocby upierdliwe zadanie "mistrz sztuki wojennej"! masz,wiec odpowiedz kto tak naprawde testuje ta gre!identycznie bylo z nowym systemem handlu_niby wpierw byl na testowym,ale nic z racji jednego bledu (odswierzanie ofert z predkoscia swiatla) nie zostalo tak naprawde przetestowane.Nowy handel poprawiali,ale juz na testowy nie trafil tylko jako pierwszy i jedyny na polskie serwery i co sie okazalo?kolejne bledy w wyniku,ktorych mielismy bajzel a ludzie tracili surowce itd.
Odechciewa się grać przez to logowanie.......
To jest czas na refleksję i czytanie forum :D
Btw Współczucie dla tych co płacą. Ja nie mogę bo nie stać mnie już, ale by mnie chyba szlag na miejscu trafił na ich miejscu.
Edit:
Działa mi już :)
jestem cierpliwy i poczekam z miesiąc może się unormuje
Przecież to jakaś paranoja! Znowu dostaniemy jakieś gów**ane premie w ramach przeprosin? Zaczynam mieć tego dosyć!
serwery małe a ludzie cały czas się rejestrują rano to jeszcze się zalogujesz ale po 16 już nie ,a wpadli jeszcze na pomysł że grę sami nam wyłączają dzisiaj nie będą grali z zachodniej Polski he ,ci co graja od początku gry już nic nie kupują za kasę to trzeba nowych i tak to leci tak ze pamiętajcie do 16 jeszcze to będzie chodzić potem kaput .
@Blaszka ja się z Tobą zgadzam że to nie zostało przetestowane należycie, i my byliśmy testerami na przeciążenie a nie na działanie prawidłowo handlu/zadań
a to jest duża różnica, i te testy przeszedł nowy system czy to handlu czy nowego interfejsu. Zaznaczam że w dniu wprowadzenia wszedł nowy flash, dlatego sądzę że to może być jego wina, z tymi kilkoma dniami po updacie pewnie wzrosła liczba ludzi która zrobiła aktualizacje flesha i to się spotęgowało co teraz można odczuć.
nowy flash powoduje błędy nie tylko w tej grze
co do samych zadań jak pisałem: powinni być etatowi testerzy, którzy robią zadania czy inne pierdoły żeby sprawdzić czy nie ma błędów, my nie jesteśmy od tego .
skoro coś nie wyszło i jak widać po 4tym dniu problemów z logowaniem, jestem za tym że powinni wrócić do dnia z przed update, tylko pamiętam z dawnych rozmów że to nie takie proste, bo by musieli ręcznie szukać kto wykupywał klejnoty, więc lepiej dalej brnąć w te bagno :P
ps testowania, na się logowałem na drugi dzień i miałem rozbudowaną wyspę z lvlem 46, kolega logował się pierwszego dnia i do końca nie mógł zrobić 30lvla :D
Blaszka1971
23.11.2012, 15:02
pisze o tym od dnia wprowadzenia updat'u,ze jesli cos jest wadliwe a nie mozna naprawic to sie wraca do starego sprawdzonego,ale to chyba za trudne dla technikow!naprawde trudno zrozumiec ich polityke_jedynie co mnie sie nasuwa na mysl to to,ze chca by sie gracze sami wykruszyli aby problem lagow sam sie rozwiazal :(
maciek0081
23.11.2012, 15:05
pisze o tym od dnia wprowadzenia updat'u,ze jesli cos jest wadliwe a nie mozna naprawic to sie wraca do starego sprawdzonego,ale to chyba za trudne dla technikow!naprawde trudno zrozumiec ich polityke_jedynie co mnie sie nasuwa na mysl to to,ze chca by sie gracze sami wykruszyli aby problem lagow sam sie rozwiazal :(
Blaszka ale lagi to jeden temat - te wszystkie zadania - które nie dadzą się kończyć, które blokują grę, blokują konta, czy po prostu migająca strzałka - świadczą o braku przetestowania takiego dużego upgrade'u.... wierzysz w to, że ktoś testując zmiany byłby na tyle ślepy żeby nie widzieć że strzałka miga non stop ??
Po prostu tniemy koszty = robimy badziewie - gdyby ktoś przysiadł od 1 levela - dostał milion klejnotów to by w jeden dzień przetestował mechanizm zadań zaliczając je po kolei.... przecież macie (BB) klejnoty - możecie zrobić test i dać komuś no limit żeby levelował się od 1 do 50tego za klejnoty - budował upgrade robił wojo stawiał..... takie trudne ?
Maciek przeczytaj chyba z 2 strony wstecz , właśnie o tym piszemy, jest testowy, działa na tym samym kodzie co tu, często gęsto między testami jak się tam wchodziło to dawali prezenty w postaci pół miliona klejnotów, była okazja do własnego przetestowania rzeczy oferowanych w sklepie, ale..... to nie my jesteśmy od testowania i sprawdzania bugów!!
więc muszą być ludzie od testów i jak piszesz nie możliwe żeby nikt nie zauważył takich błędów. Jak dla mnie to wina wtyczki, nie opanowali tego a ciężko było się wycofać, i im dłużej tym trudniej będzie zrobić cofkę a jak widać weekend się zbliża i ..... czas wolny, dla programistów i grających :)
Blaszka1971
23.11.2012, 15:28
maciek i tak bylo,ale nie wzieli pod uwage wyzszych lvl-i
zaraz mnie *** strzeli. BB robicie cos z tym wgl czy sie opie****lacie.
slodkianiolek1
25.11.2012, 20:56
Masakra!!! Od 8 rano nie moge sie zalogowac do tej pory, przegiecie paly!!!!
Niestety ja także nie mogę się zalogować od godziny 16:15 do teraz.Wyskakuje komunikat taki jak przy aktualizacji.Czy macie ten sam problem.
Jeśli ta gra ma tak wyglądać to trzeba się grubo zastanowić czy w nią dalej inwestować jakąkolwiek kasę i czas skoro w wolne dni nie można pograć.
gutek997
25.11.2012, 21:23
Już od tygodnia nie mogę się zalogować ...
czy ktokolwiek z BB patrzy na to co się dzieje?? wiem że gra jest beta ale takie bugi. zwiechy i problemy to porażka!!!! za słowo dupa na globalu dostaniesz banan ale jak lagi czy problemy to wszystkie mody morda w kubeł
nemo19788
25.11.2012, 21:56
kolejny dzień wieczorem nie można się zalogować ,miałam sobie uśpić kopalnie złota rozbudowaną do 5lvl i poszło w p...u:(coraz gorzej z tą grą
no i czas na forum walnięty - posty o godzinie 21:56 jak dopiero 21:05 ...
gashgadhf
25.11.2012, 22:07
Kolejna przerwa techniczna w ciagu ostatnich dni, problemy z logowaniem itp. Jakie jest Wasze stanowisko w temacie trwajacych przygód, do których gracze nie mogą sie zalogowac? Dacie nam premie wynikajace z nie zrobienia przygody ze względu na czas, który tracimy nie mogac sie zalogowac? Czy po prostu czas trwajacych w obecnej chwili przygód zostanie wydłuzony o np dzień, spowodowany problemami technicznymi? Czy moze potraktujecie nasze przygody za ukończone i przekarzecie nam nagrody zwynikajace z ich ukończenia? Bo za kolojne problemy techniczne nie powinien odpowiadać gracz, a osoby zajmujące się grą zawodowo.
Vernersan
25.11.2012, 22:25
Zaczynam poważnie żałować czasu i pieniędzy zainwestowanych w tę grę widać że nikt kompletnie nie czyta z modów tego forum bo kryptoreklama innej gry jest tu już kilka dni i dalej sobie jest. JEST TO JUŻ KOLEJNA TAKA SYTUACJA GDY CZŁOWIEK WALCZY Z SERWEREM O MOŻLIWOŚĆ ZALOGOWANIA SIĘ GO GRY BO CO ......................
CHYBA FAKTYCZNIE TRZEBA BĘDZIE POSZUKAĆ CZEGOŚ STABILNEGO CO DOSTARCZY TROCHĘ ODPRĘŻENIA A NIE DOŁOŻY DODATKOWEGO ZDENERWOWANIA
dostaniesz nędzne doładowanie kopalni....szkoda że Firma znana na świecie taką siarę odpaliła...
Ja niestety już któryś dzień z rzędu mam problemy z zalogowaniem. W miarę możliwe jest to jedynie w godzinach porannych... później gdy próbuję bo graniczy z cudem.
panzar001
25.11.2012, 22:38
niedziela jest.... jutro naprawią. mam nadzieję że tym razem rekompensata będzie solidna, np klejnoty lub patenty, bo przerwa jest już naprawdę długa.
około 14 jeszcze udało mi się jeszcze wejść do gry, teraz już nie. Mogę się zalogować ale niemożliwe jest wejście. Kpiny!!!
BB dalo <3 kase to by brali a serwera nie ma kto naprawic zal i tyle .... 2,5h sie probuje wbic i nic
Jimmusiek
25.11.2012, 22:54
Ja od rana nie mogę sie zalogować. Dzisiaj miałem dostać 45 klejnotów i mógłbym kupić 10 patentów. I co?
olek0120
25.11.2012, 22:57
U mnie rano nie było problemu ale teraz przerwa techniczna?? coś chyba za często te przerwy
caly dzien dzis nie moglem kopalnie pewnie zawalone zborze zebreanew studnie wyschniete bdziew jeden
Vernersan
25.11.2012, 23:05
Do sklepu zalogować sie można do gry nie PORAŻKA NA CAŁEJ LINI
Kulfonka
25.11.2012, 23:06
znowu beda same straty
tez nie moge sie zalogowac, jak sa jakies prace konserwacyjne to czemu o tym nie informuja?
wedrowiec_85
25.11.2012, 23:10
nie wejde do gry i strce kryształy dzis miałem dostac co sie dzieje znowu?!
a za te problemy to powinni dawac diamenty a nie jakies dziadowskie deski ktore w niczym nie urzadzaja
Vernersan
25.11.2012, 23:16
zawsze możesz zakupić je w sklepie;( ON działa gra nie tylko nie wiem czy jest to zamierzone czy przypadkowo zamierzone
babilon1973
25.11.2012, 23:23
kuzwa admin w ch........a tnie9to z nerwow) bo robi co chce i nie ponosi za to kasekwencji ze strony wlascicieli gry,place NIEWASKIE PIENIADZE ZA GRANIE I JEST MI TO UNIEMOZLIWIANE JAK TYLKO SIE DA...co jest grane.....mam znowu dostac jakies dziadostwo w suprice ....jak dla poczatkujacego gracza......
MMM48484848
25.11.2012, 23:24
W[tam!
Mam takie wrażenie"że tego Forum i tak nikt nie czyta z obsługi technicznej...problemy z logowaniem ma wielu set graczy i żadnej poprawy....gra powinna bawić,rozwijać,wypełniac wolny czas itd. a tylko denerwuje ta bezsilność ..zasłanianie sie ,ze gra BETA tylko świadczy o szacunku ze strony FIRMY ale to pewnie tylko może być w tym kraju gdzie pomysłodawca tej gry jest za granica i ten klient wPolsce ma drugorzedne znaczenie....żałuje,że kupiłem starter(klejnoty)bo gram od wielu lat na innych grach(teżBETA) lecz z takim olewaniem problemu sie nie spotkałem...nadmienie,że proby połączenia z firma BLU tez nie mają powodzenia..skrzynka nie dostepna ...Pozdrawiam wytrwałych graczy próbujących w te gre grać...nie warto!!!!Napewno nie w POLSCE.M
babilon1973
25.11.2012, 23:25
ciekawi mie co na to wlasciciele gry maja do powiedzenia
...moze czas na zmiane admina
,widocznie cos go to przerasta....jak pisze wyzej nawet nie stac go na jaka kolwiek informacje co z czym i na kiedy
MMM48484848
25.11.2012, 23:26
[W[tam!
Mam takie wrażenie"że tego Forum i tak nikt nie czyta z obsługi technicznej...problemy z logowaniem ma wielu set graczy i żadnej poprawy....gra powinna bawić,rozwijać,wypełniac wolny czas itd. a tylko denerwuje ta bezsilność ..zasłanianie sie ,ze gra BETA tylko świadczy o szacunku ze strony FIRMY ale to pewnie tylko może być w tym kraju gdzie pomysłodawca tej gry jest za granica i ten klient wPolsce ma drugorzedne znaczenie....żałuje,że kupiłem starter(klejnoty)bo gram od wielu lat na innych grach(teżBETA) lecz z takim olewaniem problemu sie nie spotkałem...nadmienie,że proby połączenia z firma BLU tez nie mają powodzenia..skrzynka nie dostepna ...Pozdrawiam wytrwałych graczy próbujących w te gre grać...nie warto!!!!Napewno nie w POLSCE.M
BONAWENTOORA
25.11.2012, 23:41
Moze znajdzie się wreszcie kompetentna osoba i da jakieś wyjaśnienie, kiedy będzie mozna sie zalogować ...a nie tylko ,ze informatycy pracują nad problemem:mad: bo ludzie mają dość powoli tego. Ile można czekać?
Gabusia89
25.11.2012, 23:43
zgadzam się z poprzednikami. weźcie zróbcie coś z tym
Od kilku minut gram, udało mi się wbić, testowy serwer miał ten sam problem z logowaniem.
Rzeczpospolita1
25.11.2012, 23:56
I znów gra nie działa.. Długo to tak potrwa ? Za mało zarabiacie czy jak ?
Mam pytanie, po co wy płacicie kasę na tą grę?
Po 2 dniach udało sie zalogować, teraz pytanie do suportu kto mi odda surowce i bonusy ktore straciłem? kopalnie wyburzone? przygoda która przepadla?
zamiast myslec o nastepnym evencie to lepiej poprawcie plynosc gry, bo tu nie idzie nic zrobic.
proszę o jakieś info na temat tego kiedy będzie można się zalogować bo nie mogę od piątku
acociekimjestem
26.11.2012, 18:36
Porażka , taka reklama a nie można się spokojnie zalogować heh
Katiuszka2012
26.11.2012, 18:46
ehhhhhhh nawet stron z pomoca techniczna ładuje sie od od od i dododo kitu nic nie dział
zanim zaczeli się reklamować to jakoś to działało a od czasu reklam tu całkowita klapa
Kosix777
26.11.2012, 20:14
powinni wpierw oddzielić serwer gry od forum... to by trochę zredukowało problem... a następną sprawą jest to że mogliby podzielić serwer na 2 części (lub więcej)
i rozdzielić między nimi istniejące światy...
TO NAPEWNO BY POPRAWIŁO GRE, ALE CHYBA NIE MAJĄ O TYM BLADEGO POJĘCIA
i jak długo to nie będzie działać tylko same straty przez to są
Critters
26.11.2012, 21:18
Ta gra to się robi normalnie JEDNA WIELKA PORAŻKA!!! Człowiek zamiast siąść sobie, spokojnie pograć i się odstresować po całym ciężkim dniu to siedzi i klika i klika i klika i......dupa! NIE MOŻNA SIĘ zalogować :///
Skoro wasze servery nie wyrabiają to po jaką chol...ę wpuściliście tyle ludzi na jeden server, fundujecie graczom darmowe testy obciążeniowe czy może to jest forma jakiegoś eventu: Kto się zaloguje ten wygrywa ???
TSO jak dla mnie to fajna gra i z przyjemnością do niej zasiadałem ale niestety zaistniała sytuacja (utrzymująca się i ciągnąca już od jakiegoś czasu) nasuwa jedną myśl: poszukać sobie innej gry która będzie działał w normalny sposób i wybić innym ludziom z głowy zaczynanie przygody z TSO, a dodatkowym "plusem" dla BB będzie to że po rezygnacji jakieś określonej liczby graczy z TSO gra zacznie działać płynnie i będzie możliwe NORMALNE logowanie się!!!:mad:
relikwiarz1984
26.11.2012, 21:57
Po prostu zaj.....e, szczerze to nawet słów już nie mam, proponuje założyć ankiete na temat: zrezygnowania z dalszej gry jeżeli jej stan się nie poprawi czy coś takiego, może wtedy BB zaaregauje jak zobaczy jaka jest skala i czym to grozi.
karabamb
26.11.2012, 22:26
tak sie zastanawiam czy ta gra to jest na jakims domowym skladaku postawiona i przez modem podlaczona (taki ala lata 90te)? Ten ktos kto placi za te reklamy w tv to chyba jakis idiota... Firma ubisoft od czasu powstania tego "tworu" bedzie mi sie kojarzyc tylko i wylacznie z mega kompromitacja i amatorką, wszyscy Ci Polscy "fachmeni" do zwolnienia... jak ktos chce konto to oddam darmo.... wspolczuje tym ktorzy placa za te ich badziewia... Pozdrawiam i kończe ten kiepski serial...
p.s.
najbardziej mnie smieszy ta "klasa" i hojność administratorów - za poprzednie 4dniowy offline dostałem 150desek.... super! teraz pewno bedzie albo ban za tego posta albo 25rybek.... buhahaha:D
Wczoraj w nocy gra źle chodziła: ciągle wczytywało, nie widziałam gildii, nie mogłam nic zrobić
Dzisiaj 6 rano - co 5 minut zrywało połączenie z serwerem, relog
teraz od 17 do teraz próbowałam się zalogować, nie wiem kiedy uda mi się wejść do gry - to bardzo smutne
to nie tylko rozrywka, ale gra społecznościowa, mamy swoje gildie i zobowiązania, które nie bardzo jesteśmy w stanie podjąć, co z tego że na otarcie łez dostanę jakieś 250 doładowania do surowca, kiedy gra chodzi coraz gorzej
Z przerażaniem oglądam mamiące reklamy w TV, bo wiem że z każda osoba nowo zalogowaną, gra będzie gorzej chodzić. I nie o to chodzi , ze mam coś przeciwko nowym, ale firma nie przygotowała się na to. Za dwa tygodnie ma wejść event świąteczny, na tak awaryjnym trybie, to dopiero będzie masakra.
Uważam, że te reklamy i podejście firmy jest grubo nieuczciwe w stosunku do gracze, wersja beta tego nie tłumaczy.
Oddam swoje konto za darmo!!! Żenada i jeszcze raz żenada. Kupiłem wersję pudełkową gry w Empiku i pograć nie mogę. Ubi robi sobie jaja od jakiegoś czasu. Tak było też z Silent Hunter 5 który był zabugowany jak 100 nieszczęść i z wielką łaską w końcu dali patha do tej gry. Tutaj od pewnego czasu też klapa totalna. Settlersi w wykonaniu Online to chyba tylko dla psychicznie i nerwowo chorych :) żeby się odstresowali rozwalając klawiaturę, monitor, kompa ;) To co teraz się dzieje to kpina z grających, bo jakieś tam rekompensaty w postaci 150 desek czy 500 marmuru to ja mogę sobie nabić na wacka ;) Jeszcze na dodatek reklamują w TV coś co nie działa:) Takie rzeczy to tylko w Polsce, bo tutaj wszystko jest nienormalne. Spadam z tej strony i nie mam zamiaru już więcej wracać do tej gry bo Ubi spieprzyło Settlersów tak, że już gorzej się chyba nie da!!! Pozostałym życzę powodzenia w logowaniu się do gry, tylko czasu trzeba najpierw kupić dużo za diamenty najlepiej w sklepie i cierpliwość też najlepiej za esemesa np 200zł. To wtedy pewnie moment zaloguje takiego usera do gry. Bawcie się dobrze ja już mam to w "głębokim poważaniu" :)
Ja myślałem że jestem cierpliwy.
DOSYĆ!!!!!!!!
Rezygnuję z tej gry.
Miło było poznać kilku graczy
A informatycy no cóż .............................. (każda kropka to jedna "pochwała" lepiej poszukajcie pracy w innym zawodzie bo na chleb z tego nie dacie rady )
wczoraj w nocy gra prawie chodziła, ciągłe wczytywanie, brak gildii, totalna niemoc
dzisiaj 6 rano, co 5 minut zerwane połączenie z serwerem
teraz od 17 próbowałam się zalogować, nie wiem kiedy uda się wejść do gry
Podsumowując, gra chodzi coraz gorzej, z każdym nowym graczem ściągniętym przez reklamę, serwer coraz bardziej pada, firma nie przygotowała się do tej akcji, a tu za moment wprowadzi event świąteczny i dopiero będzie masakra.
Taki brak uczciwości i szacunku dla graczy nie tłumaczy wersja beta - to bardzo przykre.
MARIUSZ9920
26.11.2012, 22:52
LIPA LIPA I JESZCZE RAZ LIPA.chyba moja przygoda tutaj sie zakonczy
Blaszka1971
26.11.2012, 22:53
odnosze wrazenie,ze ten zbawiajacy nowy kod gry to nic innego jak zamiana_wczesniej mozna bylo sie zalogowac,ale potworne lagi w grze - obecnie problemy z logowaniem a lagi w grze jakby mniejsze...
damiank82
26.11.2012, 22:55
powinniśmy wszyscy wypiąć du... tak jak poprzednicy piszą co dostaniemy za te straty? kosz egzo-naprawdę żal dupę ściska
mhelmet1918
26.11.2012, 23:02
Faktycznie kosze egzo to kwas;/
Irytujące jest to logowanie a raczej jego brak. Praktycznie codziennie jest kłopot z zalogowaniem się do gry. Dzisiaj próbuję od godziny 19.30. Może ktoś wie kiedy skończą się kłopoty z logowaniem? Odpowiednio rozumnych informatyków chyba jest odpowiednia ilość aby znaleźć kilku takich, którz poradzą sobie z problemem......
anadziulka78
26.11.2012, 23:10
ja już nawet nie wiem co tu dodać.... od paru godzin próbuję się zalogować..i nic. NIC!!! nawet strony głównej nie otwiera !!
jak tu grać panie BB ?? JAK??
a wszyscy mają nas głęboko w dupie, przejmują sie waszymi wypocinami
Gdy wieczorem siadam do kompa i próbuję się zalogować, to mam ochotę włożyć sobie palec w mózg, przez oko, i nim zakręcić...
Faktycznie, zalogować się do gry... to już prędzej o wodę na Saharze.
Ale zauważcie, że coraz trudniej zalogować się również na forum.
Chyba i gra, i forum są na tych samych zapchanych już serwerach.
HarryBrown72
27.11.2012, 00:20
Ciekawe czy takie problemy są tylko na polskich serwerach czy też to powszechnie występująca przypadłość. Ale to nie może być tak, że za klejki trzeba płacić żywą gotówką a w zamian się dostaje screen "pocałujta w dupę wójta - jak się uda to się uda a jak nie to wróć do początku". Jak podsumuję straty z ostatnich 10-12 dni na kopalniach złota które trzeba zasilać dopałkami za klejki, to nie wiem czy rekompensata 2k klejek będzie ok z ich strony.