Zobacz pełną wersję : Dlaczego ekipa The Settlers Online milczy na temat awari ?!
Dlaczego ekipa The Settlers Online milczy na temat awari ?! Od paru dni/godzin wielu graczy nie może wejśc na swoje konta . Na pewno nie jest to bardzo mała ilośc graczy jak to MOD_ZAKRĘCONY twierdzi lecz wystepuje to masowo. Straciliście wielu graczy tym ,,błędem" . A tu nie ma żadnych wyjaśnień ani nic BB milczy , mozna powiedzieć że modzi też milcza ( tylko 1 lub 2 posty MODA_ZAKRĘCONEGO na ten temat).
Ja wczoraj od godziny 16 do 22 nie moglem sie zalogowac. Dziś od godziny 17 jest to samo... Jak Mod_Zakręcony pisał brak mozliwości gry dotyczy tylko tych osób które chcą zagrać w tych godzinach. Jeśli jest się zalogowanym wcześniej to sie gra póki sie gra nie zatnie lub nie wyskoczy jakiś błąd. Gdy się juz tak stanie do gry nie można sie zalogowac.
Dziś osobiście napisałem list po niemiecku do Blue Byte GmbH Adlerstr. 74 40211 Düsseldorf Germany ze skarga na grę na Polskich serwerach, moderatorów, administratorów. Zobaczymy czy cos odpiszą i wpłyna coś na swoich podwladnych...
krissylw
20.11.2012, 22:04
Krótko bo nie mają pojęcia co robią. Wwalają kasę w reklamę gry w tv a nie inwestują w nowe serwery. Można to im utrudnić, kilka stron na ich temat, darmowe progsy i się wszyscy dowiedzą jak ta gra wygląda w rzeczywistości od ostatniej konserwacji.
Metody83
20.11.2012, 22:07
ja to samo! robią sobie z nas jaja, chyba chcą stracić graczy... powoli mam tego dość
hmmm ale BB odpisało że dziś też są problemy z grą
tylko że na Facebooku a nie na forum:P
tu nie piszą bo cięzko wejść :)
Stenwulf
20.11.2012, 22:18
Brawo Minuch!!
Podkołdernik
20.11.2012, 22:39
Dziś osobiście napisałem list po niemiecku do Blue Byte GmbH Adlerstr. 74 40211 Düsseldorf Germany ze skarga na grę na Polskich serwerach, moderatorów, administratorów. Zobaczymy czy cos odpiszą i wpłyna coś na swoich podwladnych...
A czym Ci moderatorzy zawinili?
Dlaczego ekipa The Settlers Online milczy na temat awari ?! Od paru dni/godzin wielu graczy nie może wejśc na swoje konta . Na pewno nie jest to bardzo mała ilośc graczy jak to MOD_ZAKRĘCONY twierdzi lecz wystepuje to masowo. Straciliście wielu graczy tym ,,błędem" . A tu nie ma żadnych wyjaśnień ani nic BB milczy , mozna powiedzieć że modzi też milcza ( tylko 1 lub 2 posty MODA_ZAKRĘCONEGO na ten temat).
Ja wczoraj od godziny 16 do 22 nie moglem sie zalogowac. Dziś od godziny 17 jest to samo... Jak Mod_Zakręcony pisał brak mozliwości gry dotyczy tylko tych osób które chcą zagrać w tych godzinach. Jeśli jest się zalogowanym wcześniej to sie gra póki sie gra nie zatnie lub nie wyskoczy jakiś błąd. Gdy się juz tak stanie do gry nie można sie zalogowac.
brawo, tylko daj znac czy niemcy wogole cos odpisza :)
Settler_dziadu
20.11.2012, 23:27
Wystarczy nie kupowac pudelek ani klejnotow do momentu az ogarna serwy i bledy w grze (zorganizowana akcja). Jak dochod zmaleje o 40% - bo zapewne taki rynek jest TSO na Polske, to sie moze ogarna. Do momentu az nie zmniejszymy im dochodu z PL nic z serwami zapewne nie zrobia. Musza odczuc strate zeby sie zajac nami. Gram od lutego i jest coraz gorzej ...
Illuminator
20.11.2012, 23:27
List to dobry pomysł. Też jutro coś napiszę. Szarpnę się i wydam parę złotych na znaczek.
I ciekawostka. Strona główna BB (http://www.bluebyte.com/) nie działa.
Chciałem odszukać parę adresów mailowych do szefostwa.
Nic nie działa tak mobilizująco na pracowników firmy jak jęczenie i męczenie szefa firmy przez klientów.
Moderatorzy i support biorą na klatę wszystkie żale graczy. Może przyszedł czas by szefostwo także posmakowało kontaktu z rozgoryczonym graczem.
Skoro zgłoszenia do suportu nie rozwiązują problemu to może trzeba dać sygnał samej górze, że źle się dzieje.
Może każdy z nas powinien raz dziennie przypomnieć się mailowo Szanownemu Panu Prezesowi?
Zbyszekkkk
20.11.2012, 23:43
Ja nie moge grac od ostatniej przerwy technicznej czyli juz prawie tydzien. Na koncie mam 50 000 klej wiec co oczywiste chcialbym pograc - takich ludzi jest wielu u mnie w gilidi przynajmniej 3 osoby ktore sie nie moga zalogowac na swoje konta ktore mamy mocno rozwiniete - a to tylko jedna gildia zresza poczytasc inne tematy - takich osob jest masa.
Cebulka33
21.11.2012, 16:23
Patrzac na to co sie dzieje od 3 dni http://scr.hu/0tmq/k51vx zaczynam myśleć ze Blad to jest ____ale nasz że zaczęliśmy w to grać aczkolwiek mam świadomość napisu że to wersja Beta -Beznadziejny -etap-tworzenia-aplikacji :DDDD eh Help!!!!!
Gdyniaman
21.11.2012, 18:19
Witam.Ja moge sie zalogowac na gre ale jak wgrywa mi koncowke to wyskakuje...Obszar serwera uszkodzony.W tym obsarze wystapil blad.Prosimy sprobopwac ponownie...i jedyne co moge zrobij to wcisnac ok i wtedy wraca do strony glownej.Co zrobic?Ile trzeba czekac az to naprawia bo mam to od wczoraj.Normalnie brak mi slow,a niby tyle mozgow tam pracuje.;)
EX_Zakrecony
21.11.2012, 18:48
Mniuch: piszę na podstawie własnych obserwacji i tego co uda mi się dowiedzieć od innych moderatorów i supportu, jeśli cos wiem to staram się informować, ale zauważ że nie jestem pracownikiem a jedynie wolontariuszem i nie pracuję w siedzibie BB w niemczech tylko w domu więc nie mam możliwosci zeby wszystko wiedzieć.
Pozdrawiam
Mod Zakrecony
Blaszka1971
21.11.2012, 19:11
MOD_Zakrecony chwala,ze czytasz forum,ale mniej interesuje czy to co tutaj piszemy trafia do BB?moim zdaniem od zglaszania ogolnych problemow/bledow itd jest wlasnie forum i to stad powinien ktos upowazniony przekazywac dalej tak by support nie byl zarzucany indywidualnymi zgloszeniami,gdyz najwyrazniej nie wyrabia,ale gdyby szlo jedno ogolne zgloszenie od np. Moderatora (dumnie brzmi) bezposrednio do producenta (chocby o bledach technicznych ogolnych)wraz z info tutaj,ze cos takiego nastapilo to mysle,iz support zostalby w pewnym stopniu "odblokowany" i mialby wiecej czasu na zgloszenia indywidualne a w szczegolnosci te naprawde wazne typu:brak mozliwosci gry_pozdrawiam
Ps.ide o zaklad,ze na problem z wykonywaniem zadan support otrzymal setki zgloszen dotyczacych tego samego tematu a na kazde musi odpowiedziec,wiec...Moze,ktorys z Moderatorow forum zalozylby osobny temat odnosnie bledow po aktualizacjach?po przeczytaniu postow zapisalby wsio i wowczas zglosil_nie wiem moze zle mysle,lecz probuje jakos reagowac na zaistniala sytuacje,gdyz w tej chwili to wyglada tak:xaar pisze,ze tylko moze przekazac;moderator,ze jest wolontariuszem i nie moze;support,ze ma natlok zgloszen i tez nic nie moze,czyli wyglada na to,ze nikt nic nie moze :)
Według mnie z tego co widze przez ostatnie 3 dni na forum tylko zagląda Mod_Zakręcony i tyle ... BB_xaar od jakiegoś czasu nic nie pisze. Jak wcześniej Mod_Zakręcony pisal on tylko opier sie na swoich spostrzeżeniach itp. A nikt naprawde nie napisal nam co się dzieje naprawde . Nawet nie ma głupiej informacii na stronie po logowaniu że była awaria itp. Cos nabąknięte tylko na facebooku i tyle...
Blaszka1971
21.11.2012, 19:49
Mniuch troszke jestesmy sami sobie winni,gdyz wczesniej pisalismy do xaara,ze nie chcemy by pisal komenty w stylu: o problemie wiemy...,jak tylko bede mial info... itd :)wiec jeli nie mial zadnej waznej informacji to nie pisal :)
nerwusek
21.11.2012, 20:00
Problem z logowaniem trwa dzień trzeci...
Myślę, że to dość długo by uzyskać chociaż jakieś wyjaśnienie. Ale wydaje mi się, że od zeszłej konserwacji jest zero odzewu bo następna wszystko naprawi, a jak to z konserwami bywa, jedno naprawią inne popsują....
Porażająca komunikacja, a raczej jej brak.
Oraz absurd by posiadać fb by wiedzieć czy dziś się zaloguję czy nie....
[...] mnie już bierze. Kolejny dzień i nadal to samo i ten zakichany komunikat, że trwają prace nad usunięciem problemu. [...] prawda, że trwają jakiekolwiek prace. Przeciążenie to przeciążenie i tylko tępak się tego nie domyśli. Dziwne, że codziennie następuje ten sam problem w tych samych godzinach. Kpina i lekceważenie graczy!!! Proponuję Abyś Xaar zasugerował odpowiedzialnym za reklamę, która pojawia się w TV, aby na koniec był komentarz jak przy reklamie z lekami :
"Gra w fazie rozwoju i zalecane używanie relanium przy próbie logowania w godzinach od 17:30 do 20:00 czasu polskiego. Producent nie ponosi odpowiedzialności za [...] klientów."
Proszę nie używać wulgaryzmów, pseudocenzura traktowana jest jak wulgaryzm
Poprostu maja NAS w d... Poza tym to szczyt bezczelności aby za bete (i to nie działająca) pobierać opłaty (co prawda dobrowolne). Wiedzą, że mogą wszystko olewać bo 50 osób zdegustowanych poziomem działania serwerów zlikwiduje konta i odejdzie ale na ich miejsce przyjdzie 100 nowych niczego nie świadomych graczy. Jak to się mówi reklama dźwignią handlu.
doctorka
21.11.2012, 20:18
Też juz mi nerwy nie wytrzymuja. chyba rzucam te gre pomimo wywalenia paru złoty :(
Zazuzizazuza
21.11.2012, 20:22
Trzeba wziąść na wstrzymanie.. na Settlersach świat się nie kończy. Oczywiście każdy kto się w to wkręcił nie chce od razu rezygnowac. Jest to irytujące że przez 3 dni nic się nie zmienia, a ciekawe czy zmieni coś zapowiadana konserwacja. Na forum ruch się zaczyna jak coś nie działa, jak działa to cisza. Psioczeniem i utyskiwaniem nic nie wnosimy no chyba jak ktoś w ten sposób wyładowuje swoje emocje... niegatywne. Na jakieś informacje o postepach w naprawie gry teżnie ma co liczyc.. czyli tradycyja olewka.. bo wydaje mi sie ze jest chociażby jedna osoba ktora ma kontakt z firma i może zasiegnac jakiś informacji zeby uspokoic spoleczenstwo.. ale lepiej udawac że "nikto nie jed doma".
renegade79
21.11.2012, 20:52
Od godziny 17 do 19.50 nie mozna bylo sie zalogowac na serwer. Pokazywal sie komunikat, ze trwa przerwa techniczna a komunikat o przyczynie sprawdzic na facebooku i twiterze. Pytam wiec o co kaman ?
EX_Zakrecony
21.11.2012, 23:14
Blaszka1971: raz w tygodniu moderatorzy mają konferencję z jednym z pracowników supportu i podczas tej rozmowy przekazywane są wszelkie zauważone błędy oraz uwagi graczy zebrane na czacie i na forum, oczywiście postaram się zaproponować taką formę zgłaszania (temat na forum -> moderator -> support) w efekcie zgłoszenia nie będę się powtarzać.
Mniuch: zagląda również MOD_Yoshi, ale on jest odpowiedzialny za dział poradników, ja na początku byłem odpowiedzialny tylko za dział pytań i dyskusji.
nerwusek: w momencie kiedy padła strona główna trudno umieścić na niej informację o problemie, a z racji popularności portalów Facebook i Tweeter takie informacje pojawiają się tam (nie mam konta na tweeterze ale wydaje mi się, że nie trzeba mieć konta żeby móc czytać posty)
renegade79: pomimo komunikatu o przerwie można próbować wciskać "graj" czasami wskakuje za pierwszym razem, czasami dłużej.
Pozdrawiam
Mod Zakrecony
Właśnie udało mi się zalogować do gry po dwóch dniach prób. Gospodarka w opłakanym stanie - wszystkie kopalnie i kamieniołomy padły, studnie wyschły itp. I przy okazji dowiedziałem się, że przepadły mi klejnoty premiowe, bo nie odwiedzałem gry codziennie.... :( Rozważam likwidację konta.
Problem w firmie Blue Byte być może ma szerszy wymiar, bo od kilku dni nie działa ich własna strona internetowa.
zawieszenia dalej są.
pozdrawiam ćerblifa
settlers321
22.11.2012, 12:09
A kto reklamuje produkt w TV wydając na to kasę, a nie ma przygotowanych odpowiednio serwerów?
EX_Zakrecony
22.11.2012, 13:01
exoo: z tego co wiem to strona BB już wcześniej była niedostępna (albo jakieś info że cośtam), ale dlaczego to nie wiem.
Pozdrawiam
Mod Zakrecony
Stenwulf
22.11.2012, 14:26
wczoraj wieczorem po tygodniu oczekiwania otrzymałem wiadomość od supportu:
"Bardzo dziękujemy za zgłoszenie oraz przepraszamy za długi czas oczekiwania.
Uprzejmie informuję, że zgłosiłam Twój problem do innego departamentu w celu jego naprawy. Niestety nie został podany termin jego naprawy.
Bardzo przepraszamy za niedogodności oraz dziękujemy za cierpliwość.
Życzę miłego wieczoru.
Pozdrawiam,
Kasia
Zespół The Settlers Online"
zupełnie jak w jakiejś infolinii... miło, grzecznie, ale efektu żadnego - przekazanie sprawy dalej, brak konkretów, terminu, inaczej mówiąc olewka na odczep się... już sam nie wiem - śmiać się czy płakać...
gn11230a
22.11.2012, 15:42
Myslicie ze odgornie uda sie cos zalatwic?
Ja wychodze z zalozenia ze jesli "na dole" pracuja / udzielaja sie spolecznie tzw. MODy ktorzy w wiekszosci nie zaskakuja bystroscia umyslu to ci ktorzy ich na te funkcje wytypowali tez pewnie nie sa lepsi.
gn11230a
22.11.2012, 15:59
oto email jaki otrzymalem kilka dni temu od Mod Zakrecony
-----otrzymałeś ostrzeżenie na The Settlers Online. Podgląd otrzymanych ostrzeżeń/upomnień znajdziesz w swoim profilu na forum, wystarczy przejść do zakładki "Ostrzeżenia".
Powód: Wulgaryzmy/Obraza (1)
-------
Wulgaryzm, próba ominięcia filtru
za to ze napisalem "tez to mam. pisalem juz o tym kilka dni temu ale zero odpowiedzi
customer service s u c k s !"
Odpowiedzialem wiec geniuszowi ze slowo "suck" - idiom uzywany bardzo czesto , w kontekscie zdania w jakim go uzylem nie jest ani slowem brzydkim ani obrazliwym. Napisalem ze lepiej niech sie bawi w sciganie tych ktorzy naprawde przeklinaja oraz maja nicki wulgarne lub obrazajace np. uczucia religijne.
Dostalem wiec odpowiedz od tego samego geniusza (szkoda ze ani slowa na temat obrazy uczuc i wulgarnych nickow)
------Językiem obowiązującym na forum i w grze jest jezyk polski, nie muszę znać wszystkich słów angielskich, samo rozbicie słowa na pojedyńcze literki sugeruje próbę ominięcia filtra, a ten filtruje wulgaryzmy. Jeśli nie jest to wulgaryzm to i tak sam fakt że nie jest to polskie słowo jest powodem przyznania ostrzeżenia.
Widac ze geniusz nie czytal dokladnie TOS ktory to TOS jest tak tlumaczony na polski ze dobry prawnik moze zostac wlasciclelem firmy po 1szej sprawie w sadzie.
gn11230a
22.11.2012, 16:25
Poczatek konca gry ...........jak trafnie zauwazyli juz inni gracze
geniusze spod znaku MOD_ow nie maja pojecia po co tusa , poczuli wladze i robia rozne glupie rzeczy a ci ktorych powinni ganic pozostaja bezkarnie,
Z tego powodu likwiduje tu konto bio nie mam zamiaru brac udzialu w tym burdelu gdzie mozna obrazac uczucia religijne innych graczy poprzez robienie nieodpowiednich nikow etc.
Polowe uczestnikow stanowi mlodziez ponizej 18 lat, a na czatach wulgarne nicki, wulgarne teksty .........
Juz wkrotce pojawi sie na FaceBook strona na temat niniejszej gry, a wlasciwie jej nieudolnych pracownikow zarowno tych etatowych jak i spolecznych.
Cebulka33
22.11.2012, 17:17
Czekam nadal na łaske bogów Panie Zakrecony hellp tydzien i nic http://scr.hu/0tmq/k51vx
nerwusek
22.11.2012, 17:26
nerwusek: w momencie kiedy padła strona główna trudno umieścić na niej informację o problemie, a z racji popularności portalów Facebook i Tweeter takie informacje pojawiają się tam (nie mam konta na tweeterze ale wydaje mi się, że nie trzeba mieć konta żeby móc czytać posty)
Mod Zakrecony
a forum TSO to od czego jest? tutaj kazdy ma konto przecież z musu....