PDA

Zobacz pełną wersję : Powiadomienie o nowym zadaniu/zadaniach

Androm3da
20.11.2012, 01:08
Witam.
Pewnie ten temat pojawił się wiele razy po ostatniej konserwacji, ale postanowiłem założyć nowy. Jak coś to proszę go przenieść w odpowiednie miejsce.
Jak wiadomo co jakiś czas jesteśmy informowani o nowym zadaniu, czy raczej zadaniach, sęk w tym że nie możemy ich zrobić ponieważ wymagany jest poziom 49-50, a trochę czasu zejdzie zanim je wbijemy. Mija chwilka i gra się wiesza, i tak kilka/kilkanaście razy na dzień.
Trochę to już wkurzające jest, pomijając fakt że niekiedy nie da się w ogóle zalogować do gry.

Doszedłem do wniosku, że wieszanie się gry, wywalanie z niej, brak czatu gildii, itp., a ogólnie rzecz biorąc wszystko to co "się popsuło" po ostatniej konserwacji jest właśnie przez te ciągłe informowanie Nas o nowym zadaniu/zadaniach, nie tylko na głównej wyspie a także na przygodach.
Może i nie mam racji, ale z obserwacji i tego co dzieje się w grze tak właśnie myślę.

Kilka przykładów.
Dałem do budowania kopalnie żelaza, były 2 w kolejce, w międzyczasie wskoczyło powiadomienie o nowym zadaniu, kopalnie znikły z kolejki budowania i tym samym odkryte złoża.
To samo miałem z kopalniami miedzi czy studniami.
Wysyłałem odkrywców po przygody, zdążyłem wysłać 3, pojawia się "nowe zadanie" i co ? ano tak jak bym ich wcale nie wysłał, nie zauważyłem tylko czy pobrane monety i wędliny wróciły.
Wysyłając geologa aby znalazł złoże złota było identycznie jak w przypadku odkrywców, tak jak bym go wcale nie wysłał, chwilę po tym jak go wysłałem wskoczyło "nowe zadanie", wspomnę że w tym samym czasie inni szukali złóż węgla, ale przy tych akurat było ok, nic się nie zmieniło.
Na przygodę doszły 3 garnizony, rozładowywałem z nich wojsko, po czym pojawia się "nowe zadanie" dotyczące przygody i... 2 generałowie znikają... są w gwieździe, ale mają na dotarcie do wyspy jeszcze ponad 3 minuty...

I dlatego myślę żeby jak najszybciej naprawić księgę zadań, bo chyba przez nią jest najwięcej "kłopotów" w grze.

Zajadek
20.11.2012, 02:34
Było juz... faktycznie ta strzała do szału doprowadza. Taki natretny pop-up. dobrze byłoby wzorem okienek z pomoza móc go wyłaczyc "nie powiadamiaj o nowych zadaniach"

mark2
20.11.2012, 03:04
w dalszym ciągu nie mogę się zalogować .Zróbcie coś.