PDA

Zobacz pełną wersję : Serwer zajęty (zajechany)

Lambo
18.11.2012, 14:42
W chwili obecnej serwer jest przeciążony - prosimy spróbować później
Ile to jeszcze potrwa i dlaczego nikt z tym nic nie robi , wgrali niby nowe oprogramowanie, dodali lepsze serwery i jest gorzej niż było.

Nie dość, że na 50 lvl nie ma już co robić, to jeszcze takie niespodzianki, granie w TSO nie ma już sensu, nawet poniżej 50 poziomu.
Czas chyba odpocząć od tej gry?

guerrero
18.11.2012, 19:35
a cos ty myslal, ta gra jest tak za***ista ze nie dlugo wymienic bedziesz musial procesor na 4 rdzeniowy, a ram to minimum 6gb, mi juz procek pokazuje tylko przy settlersach ponad 50%, tego nie mam nawet jak gram w wiedzmina i inne gry nowe. a jak pvp wejdze, uuuuuuu stary, wymiana kompa jak nic

Blaszka1971
18.11.2012, 22:17
swoja droga zastanawiajaca jest to pamieciozernosc :)nie widze tutaj jakos specjalnie wypasionej grafiki a mimo to komp potrzebny jakbym w diablo3 gral :)

Lightowy
18.11.2012, 23:12
Faktycznie sam zwróciłem uwage na to że w gry gram elegancko a wyspa mi sie tnie:)

Lambo
18.11.2012, 23:44
Wszystko przez nowe oprogramowanie, które jakimś cudem miało usunąć spowolnienie gry. Teraz dzięki niemu mamy nie tylko spowolnienie gry, ale i naszego kompa. Dzieją się różne dziwne rzeczy np: Wtyczka Adobe Flash ulega awarii. Boję się, że niedługo granitem będzie nam sypać na biurko - CUDA, CUDAWIANKI jak za rządów Tuska. Kto uwierzył, że będzie lepiej, ten trąba.

Krang
19.11.2012, 14:01
Panowie nie wiem czemu u was tak sie dzieje, moze to tez wina serwera na ktorym gracie, ale ja mam starego 6-cio letniego lapka: win xp home, celeron 1,6 i 512 ramu i gra chodzi normalnie, oczywiscie dysk mieli jak przechodze miedzy zakladkami w firefoxie ale nic poza tym :)
Wiem, ze gra jest zrabana strasznie ale w tym przypadku moze wina lezy tez po waszej stronie...
Tak jak napisalem, u mnie smiga na starym sprzecie :) a FF to jest jeszcze stara przedpotopowa wersja 3.6.18 :)
Pozdrawiam i życze duuuzo zdrowia i cierpliwosci dla jakze wspanialych geniuszów w BB :P

heyka
19.11.2012, 14:17
nie tylko na TSO przeglądarka zjada prawie cały procesor czy pamięć, w innych grach też występuje ten problem. Jest to ogólnie problem updatowania flasha i javy. Programiści chyba nie zdają sobie sprawy że normalny użytkownik nie wymienia sprzętu co parę miesięcy, że nie wspomnę że w ogóle dane się nie czyszczą gromadząc się w ramie co wpływa na płynność gry. Jedynie co w TSO jest to to że głównie on wywołuje wywalenie wtyczki flasha, jakoś na innych grach też są małe zawiachy ale nie wywala tak często wtyczki.

A tak w ogóle to wątek o czym innym jest :D i faktycznie w południe ciężko "wejść" do gry co chyba jest normalne, taka pora dnia gdzie jest dużo online osób

Chasil
19.11.2012, 14:18
U mnie po ostatniej aktualizacji gra potrafi się zawiesić. Nie wiem czym to jest spowodowane, mam nowego kompa i dotychczas nic się nie działo, teraz czasem się zawiesi i pomaga tylko odświeżenie strony...

Blaszka1971
19.11.2012, 18:06
Krang z tego co widze to grasz dosc krotko,wiec nie bardzo masz pojecie co sie dzieje :)zabuduj cala wyspe,podnies budynki na 4-5lvl i wtedy sie odezwij_ide o zaklad,ze ten przedpotopowy lapek bedzie sie nadawal bardziej jako grzejnik niz do gry :)wina jaka by nie byla nie lezy po stronie graczy,gdyz nie mozliwowcia jest by tyle osob na roznych serwerach mialo podobne problemy(roznice w kompach,systemach,przegladarkach,pamieciach operacyjnych,ustawieniach itd)_podkreslam,ze za nim sie wypowiem w jakims temacie wpierw sam sprawdzam(mysle,ze wiekszosc rowniez) w czym moze tkwic problem:np sprawdzam na innych grach przegladarkowych jak to wyglada i jesli jest ok to:czyszcze cache(choc sam nie wiem po co?),czyszcze kompa,zmieniam system(windows albo MacOs),zmieniam przegladarki(mam cztery) zmieniam w koncu kompa; w kazdej konfiguracji sprawdzam internet i jesli postanawiam napisac o problemie na forum tzn,ze dochodze do jednego slusznego wniosku_problem jest tylko i wylacznie z ta gra!!!