Zobacz pełną wersję : początek konca gry Settlers
Z związku z nagminnym lekceważeniem graczy przez właścicieli settlers online z przykrością informuje zawieszeniu swojej gry
Czuje się oszukany bo zamiast coraz lepszej jakości gry dostaje co raz gorszą
Oszukany ponieważ stałem sie współtwórcą tej gry mimo że nie zapłaciłem za grę zostawiłem w niej bardzo dużo swojego czasu Rozumiem lagi lecz to co się dzieje od dwóch dni to koszmar
Koszmar z zawieszaniem się całej wioski nie można grac nie można handlować relogi nie pomagają
Koszmar z logowaniem , a przecież gra powinna przynosić rozrywkę, zabawę gra jest stworzona dla graczy a nie odwrotnie
Właściciele serwisu zapomnieli chyba ze jeśli nie będzie graczy nie będzie gry obawiam się ze jeśli rozejdzie się prawda o grze będzie to początek końca
BoCHnioR
17.11.2012, 18:21
jezu ile Ty masz lat? Jak by ci neta odłączyli to co popełniłbyś samobójstwo?:P Nie chcesz nie graj proste i nie przeżywaj tak tego. Myślisz że wszyscy się za tobą rzuca i gra padnie? bo ty przestaniesz grać lol :) może tak się trzeba przewietrzyć troszkę wyjść z domu, znaleźć sobie coś ciekawego do roboty a nie czekać na koniec setlersów?:)
Zazuzizazuza
17.11.2012, 18:46
Ciekawe jak to jest że jednym gra śmiga innym sie sypie??
Może wina nie jest po stronie gry ale Twojej?? i nie pisz że cuda wianki robiłeś bo pewnie nie wszystko... też miewam kłopaty z logowaniem, ale jakoś moja cierpliwosc jest nagrodzona gra z lagami od czasu do czasu :)
A dodam jeszcze że we wszystkich grach z jakimi miałam kontakt problemy występowały i jakby tak wszystkie fora w tym temacie połaczyli to wiele postów by się dublowało :)
blackwarlock
17.11.2012, 19:08
może wina po stronie użytkownika :P może przeglądarki, może systemu - prawdy nigdy się nie dowiemy
umnie chodzi bez większych problemów , czasami coś się pojawi ale to jest Beta wersja więc wybaczam
BOTI1988
17.11.2012, 19:13
niestety po ostatniej aktualizacji gierka się u mnie wiesza, szukałem po forach i nic. Jakby ktoś znalazł rozwiązanie tego problemu to proszę o kontakt.
jezu ile Ty masz lat? Jak by ci neta odłączyli to co popełniłbyś samobójstwo?:P Nie chcesz nie graj proste i nie przeżywaj tak tego. Myślisz że wszyscy się za tobą rzuca i gra padnie? bo ty przestaniesz grać lol może tak się trzeba przewietrzyć troszkę wyjść z domu, znaleźć sobie coś ciekawego do roboty a nie czekać na koniec setlersów?
nie mam na imię jezu to po pierwsze po drugie nie płacze tylko informuje a po to jest te forum nie pasi nie czytaj i głupio nie komentuj
co do samej gry jestem poirytowany bo sam ta grę tworzywem
najlepiej jakbym tak jak ty uszy po sobie położył i cichutko siedział
co nie dzieciaku?
i do twojej wiadomość trollu settlers to dla mnie nie wszystko
Ciekawe jak to jest że jednym gra śmiga innym sie sypie??
Może wina nie jest po stronie gry ale Twojej?? i nie pisz że cuda wianki robiłeś bo pewnie nie wszystko... też miewam kłopaty z logowaniem, ale jakoś moja cierpliwosc jest nagrodzona gra z lagami od czasu do czasu
A dodam jeszcze że we wszystkich grach z jakimi miałam kontakt problemy występowały i jakby tak wszystkie fora w tym temacie połaczyli to wiele postów by się dublowało
odpowiedz jest prosta mam bardzo dobrze rozwiniętą wyspę wiec tym samy więcej budowli na niej
krotos666
17.11.2012, 19:49
Gra nie jest łatwa, lagi, wywalanie z gry.
Ale aż takich cudów jak ty to nie mam.
To pojedyńcze przypadki, co w sumie dają jednak całkiem niezłą gromadkę graczy.
Fakt BB coś powinni z tym zrobić, a że olewają sprawę, albo nie nadążają w supporcie, to już ich problem.
Kontakt na te problemy z supportem jest z tego co widzę jest bardzo kontrowersyjny.
Draxopix
17.11.2012, 19:50
Idz Pan juz i nie marudz.Koniec nastąpi jak wylacza serwery a nie jak Pan wordan odejdzie z gry.
Ps Nic nie tworzyles co najwyżej delikatnie finansowales
Współtwórca opuszcza grę... szanse na dalszy rozwój legły w gruzach.
Syty głodnego nie zrozumie.
Z jednej strony tekst wordana jest śmieszny bo faktycznie nic innego nie pozostało twórcom jak po jego odejściu popełnić harakiri.
Z drugiej - tylko gracz z Nowego Świata go w pewien sposób zrozumie. Bo na pozostałych światach jest ułamek tych kłopotów i problemów które przeżywamy przy każdej zmianie, evencie, modernizacji.
a ten tekst
i nie pisz że cuda wianki robiłeś bo pewnie nie wszystko(...) mnie rozwalił.
Na pewno nie wszystko, ale o te cudawianki za dużo. To ma działać bez nich.
wasza krytyka jest na poziomie przedszkolaka
tak jestem śmieszny bo jestem zirytowanym graczem ?
cieszy was to ze komuś cały czas sie wiocha wiesza i nie może grac?
normalnie bym to olał ale spędziłem trochę czasu na tej grze i właśnie jego mi szkoda
może ten temat przeczyta ktoś kto chce zacząć i sie zarejestrować ...odradzam :)
ktoś wypościł bubla ja o tym pisze ale wy albo nie widzicie tego albo boicie sie przyznać ze tak jest :)
edit;
właśnie poszperałem trochę w necie i krytyka tej gry jest miażdżąca...
Draxopix
17.11.2012, 21:32
wasza krytyka jest na poziomie przedszkolaka
tak jestem śmieszny bo jestem zirytowanym graczem ?
cieszy was to ze komuś cały czas sie wiocha wiesza i nie może grac?
normalnie bym to olał ale spędziłem trochę czasu na tej grze i właśnie jego mi szkoda
może ten temat przeczyta ktoś kto chce zacząć i sie zarejestrować ...odradzam :)
ktoś wypościł bubla ja o tym pisze ale wy albo nie widzicie tego albo boicie sie przyznać ze tak jest :)
edit;
właśnie poszperałem trochę w necie i krytyka tej gry jest miażdżąca...
Smieszny to raczej nie jestes
Nie cieszy mnie ze ci sie wioska wiesza i nie mozesz grac
A na narzekanie i pisanie tu zali czasu ci nie szkoda?
Watpie czy ktos to przeczyta kto nie gra
U mnie wszystko dziala normalnie(z DROBNYMI wyjatkami ktore jakos mi bardzo nie przeszkadzaja) ja ci racji nie przyznam choc sie niczego nie boje i okulista mowi ze wzrok mam dobry
Ps a co do poziomu przedszkolaka to sam sie tak zachowujesz .Jak nie umiesz ,nie mozesz sie bawic z nami to nam tej zabawy nie psuj swoimi postami
andy1976
17.11.2012, 22:01
Moze wina sprzetu mnie kiedys co piec minut wywalalo albo i czesciej kupilem nowego laptopa i jak reka odjac gra smiga i dwa dni jak zapomne wylaczyc i mnie nie wywala no to tyle
Blaszka1971
17.11.2012, 22:06
Draxopix trudno bys przyznal racje jesli Ciebie takie problemy jak twierdzisz nie dotycza! i takie info do Ciebie jak i innych "madrych"_jesli chcecie kogos krytykowac to wpierw zapoznajcie sie z tematem ogolnie.gdybyscie to zrobili to wiedzielibyscie,ze problemy,ktore gracze zglaszaja beda w przyszlosci (nie tak odleglej) dotyczyly Waszych serwerow i Was samych!( a dlaczego to sie domyslcie skoro madroscia grzeszycie)_do dzis pamietam olbrzymie bledy i problemy na serwerze Nowa Ziemia,ktore nie wystepowaly na innych serwerach i pamietam rowniez co rownie bylo irytujace komentarze takich "dzieci" z 30lvl z innych serwerow...reasumujac jest to forum i temat zalozony przez gracza,ktorego dotycza problemy,wiec z racji tego,ze Was to nie dotyczy powinniscie pokasowac swoje posty!czy jego post byl napisany pod wplywem zlych emocji czy irytacji to inna sprawa,ale przynajmniej naswietla,iz takie problemy sa a jak sie czyta takiego Draxopixa i jemu podobnych to na mysl przychodzi tylko jedno: "... ja mam a Ty sie wypchaj..."
Draxopix
17.11.2012, 22:26
Mysle ze to forum a w tym i ten wątek pozawala wyrazac zdanie rowniez pozytywne o grze prawda panie Blaszka1971?Czy moze tylko negatywne opinie o grze tu mozna pisac?
A to ze mi wszysto dziala wcale nie znaczy ze ma sie ktos wypchac.Problemy moze beda mnie dotyczyly moze nie beda ale napewno jak zaczna sie problemy nie bede tu sie zalil ze to koniec settlersow itp. tylko poprostu przestane grac .
Ps co znaczy "dzieci" w tym cudzysłowiu?No i ja nikogo nie krytykuje ja sie poprostu z nim nie zgadzam(poza moim PS :)w tym poscie wyzej)
Draxopix po co bijesz piane? nie masz problemów to nie wypowiadaj sie
ja strasznie sie ciesze ze gra ci się swobodnie :)
naprawdę :0
po zastanowieniu się nad problem dochodzę do wniosku iż problem leży w zaawansowaniu rozbudowy wiochy
czym więcej budynków tym większy lag
nie żebym sie chwalił ale jak na 44 level mam dość tłusto :) wiec może to jest problem
co nie zmienia faktu ze jest to absurd...
Draxopix
17.11.2012, 22:35
Znaczy czemu mam sie nie wypowiadac? Bo to nie pasuje do twojego postrzegania tej gry?
Spora czesc graczy ma na wyspach duzo budynkow a nie wszyscy z nich sie skarżą na lagi wiec moze wina leży w czyms innym(i nie pisze tu o serwerach BB bo zaraz znow ktos z tym wyskoczy)
guerrero
17.11.2012, 22:40
ja popieram wordana, ma racje, mi tez od ostatniego up-date gra nie chodzi, no jedyne 13 dolkadnie sekund, i pozniej wywala mnie, jak tu sie gra cieszyc, jak gram im dłuzej to coraz bardziej mi szkoda czasu na te gre, bo coraz bardziej te gre trace, wiec jaki jest sens gry??
Lord_Cypis
17.11.2012, 22:59
Ujmę temat tak - zamiast programistów mają partaczy (sam robię w informatyce i dla mnie wprowadzenie takich aktualizacji jest równoznaczne ze zwolnieniem się z pracy - czyli zamknięciem działalnosci - co od wielu lat nie nastąpiło i nie nastąpi, bo do tego co robię podchodzę profesjonalnie); Jak widać Ubi Soft przyjmują pracowników z tzw. "łapanki" :D
Blaszka1971
17.11.2012, 23:19
Draxopix_jesli chcesz wychwalac i peany pisac to zaloz nawy watek! w tym watku gracz wyrazil swoje niezadowolenie i w tym watku niech sie wypowiadaja Ci ktorzy takie problemy maja,gdyz wowczas byc moze ktos odpowiedzialny to zauwazy i zacznie dzialac np.sprawdzi czy rzeczywiscie najwieksze problemy wystepuja u graczy,ktorzy maja bardzo,ale to bardzo rozbudowane wyspy(swoja droga takie jest rowniez moje odczucie).natomiast przez takie nic nie wnoszace do watku komentarze daja producentowi wolna reke,gdyz np.xaar oleje sprawe bo zauwazy,ze "tylko" paru graczy ma problem a 100 Draxopix'ow go nie ma :)Powtarzam:chcesz wychwalac to zaloz swoj watek i tam sie udzielaj!przy okazji pochwal sie uczciwie swoja rozbudowa wyspy bo w mojej gildii gracze majacy o 2/3 mniej budynkow ode mnie rowniez podobnie jak Ty nie skarza sie na jakies wieksze problemy co nie oznacza,ze taki problem nie istnieje,gdyz w zalozeniu tworcow gry kazdy moze i ma prawo rozbudowac swoje wyspy na maksa.Stad wiele negatywnych postow a tak na marginesie to nie Ty jestes od tego,zeby mowic komus czy ma grac czy nie itp.Kiedy zaczalem grac i ladowac kase w gre to poza bledami gry,wiekszych problemow nie bylo i bynajmniej nie moja wina jest,ze producent lub ktos odpowiedzialny nie dopilnowal/czy sie przeliczyl i wpuscil na starsze serwery zbyt wielu graczy przez co obecnie mamy taka sytuacje jaka mamy!To,ze przez cale 2 dni robocze od wprowadzenia updatu nikt sie niezainteresowal bledami i to juz nie malymi tez nie jest wina graczy_z gory Tobie odpowiem,ze podobnie jak z wypasionymi wyspami obecne problemy nie dotycza wszystkich graczy_nie kazdy ma wyskakujace co minute zadania,ktorych nie moze wykonac a ktore powoduja zwiechy i liczne relogi...Reasumujac: mam problem to o nim pisze lub dopisuje swoj post do watku w ktorym juz podobny problem jest poruszony_ponial?jesli cos mnie nie dotyczy to trzymam twarz i ciesze sie rozgrywka!Ps.sporo budynkow to jeszcze nie ogrom...Ty sie zalic nie bedziesz bo nie masz pewnie o co,ale sa gracze,ktorzy stracili/traca mnostwo czasu i energii nie wspomne o finansach,ktorzy jak Ty nie sa sklonni zwinac zabawki i isc do domu tylko walczac(piszac) o swoich problemach rowniez byc moze wywalcza lepsza jakosc gry dla Ciebie_pomysl o tym oraz o innych a nie tylko o sobie samolubie
Lord_Cypis
17.11.2012, 23:44
potwierdzam to co napisał Blaszka1971
nie ma co sie przejmować trloami co uwielbiają bić piane gimbusiarnia juz tak ma :)
jestem prawie na 100% pewien ze to wina flash'a
tylko co z tego ...może to gracze maja naprawiać błędy ? :)
właśnie przed chwila zawiesiła sie caluśka wiocha nic ale to nic nie moglem zrobić
przykre doprawdy...przykre to :(
sluchajcie, to ze zatrudnili dekoratorow do gry za miast programistow, to ich juz problem, ale skoro oferuja gre to niech ona bedzie, a nie ze gra sie stacza na dno, a oni milcza, bo co ma tam jakis informatyk powiedziec jak oni wszyscy sa od kreowania jak najladniejszej gry a nie ma szpewca od programowania tej gry we wlasciwy sposob, zerknijcie na ich reklamy tej firmy, nawalili sporo nowych gier, tylko po to by zebrac szybko kase i co bedzie pozniej oleja, to proste. znam osobiscie dobrych programistow, ale jak im pokazuje co tu sie dzieje, to lepiej nie bede pisal, bo tworca tibi czy jak to sie pisze, jest mocartem przy waszych programistach z ubi-partaniny
daveandnokia
18.11.2012, 01:07
Blaszka1971,
a gdzie jest napisane w regulaminie, iż np. wypowiedzi Draxopix nie powinny znajdować się w tym dziale?? Hmmm?? Gracz ma prawo napisać swoją opinię i zrobił to, podobnie jak wordan, napisał i nikt mu tego nie zabroni, ja tym bardziej. Ja rozumiem graczy, jak to jest z tym zawieszaniem gry itp. wkurza człowieka, ale zacznijmy się tutaj na forum szanować i zachowywać jak ludzie. Bo temat ucieka już, a zaczyna się bluźnierstwo tutaj...
Nie no jasne róbmy burdel z każdego tematu :/.
Blaszka1971
18.11.2012, 01:22
Blaszka1971,
a gdzie jest napisane w regulaminie, iż np. wypowiedzi Draxopix nie powinny znajdować się w tym dziale?? Hmmm?? Gracz ma prawo napisać swoją opinię i zrobił to, podobnie jak wordan, napisał i nikt mu tego nie zabroni, ja tym bardziej. Ja rozumiem graczy, jak to jest z tym zawieszaniem gry itp. wkurza człowieka, ale zacznijmy się tutaj na forum szanować i zachowywać jak ludzie. Bo temat ucieka już, a zaczyna się bluźnierstwo tutaj...
nie ja zaczalem tu cokolwiek ustalac to po pierwsze a po drugie gdzie napisalem,ze nie wolno jemu napisac swojej opini w tym dziale?napisalem tylko o watku (czyt.temacie zalozonym przez kogo innego i w innym celu)a to roznica...niech sobie pisze co chce i gdzie chce nawet w tym dziale,ale niech zalozy swoj watek pt:"super gra" czy cos na podobe i tam sie nawychwala do woli_w sumie bym nawet niezareagowal w ten sposob,ale takie samolubne wpisy mnie draznia i tyle_pzdr
Blaszka1971
18.11.2012, 01:55
jeszcze taki przyklad:"kupujesz w nowo postawionej plombie fajne mieszkanie,bierzesz kredyt z banku na 20 lat,jest cieple lato jestes szczesliwy wraz z rodzina az przychodzi zima i okazuje sie,ze nie dziala ogrzewanie...co wowczas robisz?ano interweniujesz u developera i otrzymujesz odpowiedz,ze dziekuja za zgloszenie_po tygodniu,ze wiedza o problemie a po 2 tygodniach nic nie odpowiadaja...co robisz dalej?czy tak jak ja czy np.wordan czy tak jak "zadowoleni" czyli no trudno nowe mieszkanie ma prawo cos nie dzialac(BETA),najwyzej dzieci oddam do dziadkow a ja bede koczowal pod piecioma kocami(pomecze sie z logowaniem,lagami,zwiechami i relogami) itd?jesli nic nie poradza na problem to najwyzej sie wyprowadze i wezme drugi kredyt na inne mieszkanie(nikt nie kazal kupowac tego mieszkania tak samo jak grac i wydawac kase)...a na dokladke przyjdziesz do mnie sie pozalic to Ci odpowiem,ze u mnie wsio dziala,wiec sprawdz czy grzejniki masz odkrecone(czyli rady typu : wyczysc ciasteczka,zmien przegladarke,zmien system a najlepiej samego kompa) :) to nie gracze maja problem tylko BB_my chcemy grac a nie pisac i zrozumcie,ze to tylko zwykla gra przegladarkowa a nie jakas gra o wymaganiach przekraczajacych nasze kieszenie (w takie gry powinno sie grac nawet w telefonie co w innych grach czynilem a byly o wiele razy bardziej wypasione od tej)
MordercaRas
18.11.2012, 02:08
Jedno muszę przyznać rację, ze support to banda nie wychowanych ludzi, którzy nie znają podstaw dobrego wychowania i ignorują gracza, a to już poważny zarzut.
2dni temu 3 wiadomości do nich wysłałem w związku z błędami, do tej pory nikt nie raczył odpisać.Ja nie oczekuje, że po moim napisaniu od razu naprawią błąd, bo zdaje sobie sprawę, ze to beta, ale nie odpisywanie graczom pokazuje tylko jakiem maja do nas podejście.
Dziecko w przedszkolu wie, że jak pytają to kultura wymaga odpowiedzieć!!!
Blaszka1971
18.11.2012, 02:34
Jedno muszę przyznać rację, ze support to banda nie wychowanych ludzi, którzy nie znają podstaw dobrego wychowania i ignorują gracza, a to już poważny zarzut.
2dni temu 3 wiadomości do nich wysłałem w związku z błędami, do tej pory nikt nie raczył odpisać.Ja nie oczekuje, że po moim napisaniu od razu naprawią błąd, bo zdaje sobie sprawę, ze to beta, ale nie odpisywanie graczom pokazuje tylko jakiem maja do nas podejście.
Dziecko w przedszkolu wie, że jak pytają to kultura wymaga odpowiedzieć!!!
niestety,ale beta ich nie usprawiedliwia,gdyz dotyczy tylko wersji jezykowej a nie samej gry :) bledow w tlumaczeniu jest masa,ale jakos nikt z tego powodu szat nie rwie a powod jest prosty:zle przetlumaczone cos tam nie przeszkadza w grze...
RobertSettler
18.11.2012, 02:46
Oj misie,misie.Mod sie ostanie o misie nie.:D
Party2k10
18.11.2012, 11:03
Skoro support nie odpowiada na zgłaszane problemy i nie jest w stanie mi pomóc proszę o zwrot pieniędzy za klejnoty gdyż towar jaki oferujecie jest nie pełno wartościowy więc zgodnie z polskim prawem jesteście państwo do tego zobowiązani. Chciałem dodać iż kopie tego zgłoszenia wysyłam do UOKiK jako organ rozpatrujący takie wnioski na terytorium RP
Proponuje postąpić jak ja skoro nie pomagają to my im pomożemy i nie piszcie bzdur o wersji beta itd. w świetle prawa oferowany towar uważany jest za pełnowartościowy. Tak samo możemy dochodzić swoich praw od rzeczy przecenionych w sklepach. Pozdrawiam BLUE BYTE
Daj znac jak ci idzie odzyskiwanie kasy i co orzeknie UKOIK.
Jestem tego ciekaw.
ja popieram wordana, ma racje, mi tez od ostatniego up-date gra nie chodzi, no jedyne 13 dolkadnie sekund, i pozniej wywala mnie, jak tu sie gra cieszyc, jak gram im dłuzej to coraz bardziej mi szkoda czasu na te gre, bo coraz bardziej te gre trace, wiec jaki jest sens gry??
Mogę to samo powiedzieć co guerrero. Czyli: "ogólny błąd", lagi, zamykanie własnych wątków na forum przez "kogośtam", ciągłe próby logowania się...
Up-date - czyli: psucie, rozwalanie. Up-date POWINIEN NAPRAWIAĆ PROBLEMY TECHNICZNE, A NIE ROZWALAĆ WOKOŁO GRĘ!!!
Ps. Właśnie to "kogośtam" nie jest nazwą gracza.
Pps. Myślę, że ktoś wreszcie mnie poprze i powie to co ja.
Patr2k10 z tym zwrotem kasy i skargami to lepiej uważaj. W pierwszej kolejności będziesz musiał udowodnić że posiadasz legalne oprogramowanie. Potem każą przedstawić rachunki za zakupione kryształy a na końcu skąd miałeś na to pieniądze. Wyskakiwanie przed szereg nie jest wskazane jeśli nie jest się w 100% bez skazy. Generalnie jest mały zgrzyt ale nie jest to powód żeby się ciąć, bić czy wylewać kwasy na forach. Radzę ochłonąć i poczekać kilka dni na pewno to naprawią. W dniu 29.11 będzie start eventu świątecznego także wprowadzą znowu zmiany a jakie to można sprawdzić na testowym. Ludzie pamiętajcie to tylko rozrywka.
to nie jest mały zgrzyt
po prostu jacys *****e (dyletanci) zasiedli w zarzadzie.
zrobili na testowym serwerze ograniczenie klejnotow/budynkow itp, do tego wyzerowali wszystkim lvle wiec nawet najwytrzymalsi maja jakies lvle 36 obecnie i nikomu sie nie chce testowac tych zadan. Logiczna konsekwenscja braku testerow sa bugi wprowadzane do gry bo na testowym wygladalo niby ok. Ciekaw czy jest na testowym chociaz 1 osoba ktora ma lvl powyzej 40 i kto w takim razie testowal te wszystkie zmiany
SirJacko
18.11.2012, 13:56
Patr2k10 z tym zwrotem kasy i skargami to lepiej uważaj. W pierwszej kolejności będziesz musiał udowodnić że posiadasz legalne oprogramowanie. Potem każą przedstawić rachunki za zakupione kryształy a na końcu skąd miałeś na to pieniądze.
Dodam jeszcze, że kupując kryształy pewnie w jakis sposób je wykorzystałeś i przez jakis czas grałeś. Nigdzie nie jest powiedziane że kupując chocby "jeden" kryształ będziesz grał do śmierci :)
Ja na testowym mam level 49 i gram równolegle na testowym i normalnym. Testowy serwer jest dla mnie naprawdę testowym, mogę robić alternatywne rozwiązania, np. dla przygód,mogę sprawdzić nowe budynki. Gra tam cały świat nie tylko Polacy także programiści muszą przedrzeć przez masę zgłoszonych bugów.
Party2k10
18.11.2012, 14:41
Dodam jeszcze, że kupując kryształy pewnie w jakis sposób je wykorzystałeś i przez jakis czas grałeś. Nigdzie nie jest powiedziane że kupując chocby "jeden" kryształ będziesz grał do śmierci :)
To nie do końca tak. Jeśli występujesz o zwrot części to wtedy masz racje. Kupując klejnoty ( z smsów czy przelewem) zawarłem umowę i nikt nie informował mnie że nie będę z nich mógł korzystać . To ta sama zasada jak byś kupił samochód a potem by się okazało że nie możesz z niego korzystać zimą albo w czasie deszczu. Tutaj też nie zostałem poinformowany iż nie będę mógł korzystać z zakupionych dóbr .
SirJacko
18.11.2012, 15:03
Patry2k10, jeżeli chodzi o analogię do kupna samochodu, to czy ktoś informuje Cię, że kupowany przez Ciebie samochód nie będzie sie nadawał do użytku po np. 20 latach? Oczywiscie że nie, ale przeciez masz tego swiadomosc. Tak samo jest i tutaj. Kupujesz kryształy i wiesz że nie bedziesz gral w tą grę do smierci. Inna jest tylko skala czasowa. A ze akurat okaze się, że nie masz mozliwosci gry po kilku tygodniach ... coż ... życie ;-)
Zresztą jeżeli kupiłeś kryształki to masz konto z którego możesz je wykorzystac, a jak przypadkiem Towoje konto uleglo awarii, to support z radością zresetuje Ci to konto, przeleje Twoje kryształy na nowe i mozesz spokojnie grac.
Abstrachuję oczywiście od tego czy jest to wkurzające czy nie, bo oczywiście że jest. Pokazuję Ci tylko to, że domaganie sie jakiegokolwiek zwrotu pieniędzy nie ma żdnych podstaw i jest trochę bez sensu.
daveandnokia nie chodziło że koleś sie wypowiada ale o formę wypowiedzi nie na temat i bił piane
co do gry to przestała ona być BETA w momencie kiedy zaczęli brać kasę za klejnoty
i wiecie co jeszcze sie bezszczelnie reklamują w tv to też podlega pod paragraf (reklama nie może wprowadzać w błąd)
Patry2k10, jeżeli chodzi o analogię do kupna samochodu, to czy ktoś informuje Cię, że kupowany przez Ciebie samochód nie będzie sie nadawał do użytku po np. 20 latach? Oczywiscie że nie, ale przeciez masz tego swiadomosc. Tak samo jest i tutaj. Kupujesz kryształy i wiesz że nie bedziesz gral w tą grę do smierci. Inna jest tylko skala czasowa. A ze akurat okaze się, że nie masz mozliwosci gry po kilku tygodniach ... coż ... życie ;-)
Zresztą jeżeli kupiłeś kryształki to masz konto z którego możesz je wykorzystac, a jak przypadkiem Towoje konto uleglo awarii, to support z radością zresetuje Ci to konto, przeleje Twoje kryształy na nowe i mozesz spokojnie grac.
Abstrachuję oczywiście od tego czy jest to wkurzające czy nie, bo oczywiście że jest. Pokazuję Ci tylko to, że domaganie sie jakiegokolwiek zwrotu pieniędzy nie ma żdnych podstaw i jest trochę bez sensu.
no nie wiem pozwolę sie nie zgodzić
np kupujesz gienka i co przez te lagi i zawieszania nie możesz grac w przygodach wiec właściciele gry nie spełniają warunków umowy
Tindaloo
18.11.2012, 17:31
weź se kup lepszego kompa ;d
jak dla mnie gra dziala coraz lepiej
Od jednego gracza który zakończy zabawę w tą grę to świat się nie zawali bo nie tylko my gramy tylko cały świat.
Wielokrotnie już czytałem wieszczy(na różnych grach) którzy mówili o końcu gry po jakiś tam up z kolei, który coś pozmieniał i wyszły jakieś błędy zawinione czy niezawinione przez twórców i jakoś dalej ludzie grają w grę :)
Jeden odejdzie trzech kolejnych przyjdzie na jego miejsce ;p
@UP
Zawalić się nie zawali. Tyle ze ten 1 gracz może zrobić taką reklamę grze, że żadnemu z jego znajomych nie przyjdzie nawet do głowy tu zajrzeć. Czy warto tracić potencjalnych klientów?
Party2k10
18.11.2012, 18:36
Ja na prawdę nie chce sie z nikim użerać ale nie lubię być traktowany w ten sposób. Przeczytałem warunki umowy i tak składa że są tam dwa zapisy nie zgodne z polskim prawem więc jest jednak coś na rzeczy. Dla tych którzy też uważają że trzeba coś z tym zrobić podaje dane podmiotu do reklamacji oraz do zgłoszenia do UOKiK
Ubisoft
Ubisoft GMBH Sp. z o.o. Oddział w Polsce
ul. Domaniewska 39A,
02-672 Warszawa
Jest to jednocześnie podmiot z którym zawarliśmy umowę na zasadzie abonamentu lub darmowego dostępu.
Ja mam zwieche calej wioski co jakas godzine. Wyskakuje nieistniejace nowe zadanie a chwila potem cala wiocha wisi. Jest to tak denerwujace ze mam ochote krzyczec. Jako ze nie mam duzo czasu na gre jak juz mi sie zdazy przysiac i co chwila trzeba sie relogowac to mozna serio znienawidzic gre. Serwer nowa ziemia
guerrero
18.11.2012, 19:21
Bez jaj, to jest gra a nie samochod, gra ma cieszyc, a tego nie robi, nie jeden gracz grac nie moze a jest ich wielu, i ciagle przybywa, dzis sie cieszysz ze grasz , a nie wiesz czy za tydzien to tobie konto sie zawiesi tak ze juz nic nie zrobisz, wiec pomyslcie co piszecie, chodzi o to by gra chulala dobrze, a puki co tak nie jest wymagania sie zwiekszaja, ldzie nie dosc ze na starych kompach maja juz po woli problemy z ta gra , to nie wspomne o kilku juz dziesieciu graczach co od wielu dni nie moga grac, albo i dluzej, nawet nie chce im sie juz na forum wypowiadac i sie nie dziwie., rany by czekac tygodniami na opowiedz z supportu, czy bedzie jego konto aktywne czy tez moje, bo tez nie moge grac, a tu nic, czlowiek sie wkuza, ludzi przybywa, a oni zero odpowiedzi,
zenada nie gra, nigdy wiecej gier z ble ubi partaczy
Zazuzizazuza
18.11.2012, 20:30
Tak sobie czytam ten temat i mam wrażenie ze jesteś jedynym.. no może jeszcze paru jest graczy ktorzy majac dobrze rozbudowana wyspę maja problemy z funkcjonowaniem gry. Założenie tematu chyba miało na celu wylanie potoku łez.. dla mnie osobiście niezrozumiałe... Piszesz że tworzyłes ta gre czy współpracowales i co wylali Cie czy już nie chcca słuchac Twoich dobrych rad.. Za to kazdy kto ma inne zdanie jest setlersowym trolem ... nieladnie..
Mam pewnie małe doświadczenie, ale nie spotkałam sie z gra internetowa w ktorej by nie bylo schodow i podobny temat powstawal przez rozgoryczonego gracza.
To jest niestety (a nie powinno tak być bo pomimo ze gra darmowa zarabia realne pieniadze) standart i my may tylko dwie opcje - gram i godze sie na to co dostaje, lub wyrzucam szajs na smietnik i szukam czegos nowego.. tylko czy to nowe bedzie idealne?? napewno nie. I jeszcze jedno gratuluje wszystkim ktorych zyciowym problemem jest gra w necie i zycze aby wszyscy tylko takie problemy mieli...
pozdrawiam
bogdan192012
18.11.2012, 22:54
Powiem krótko gracze którzy maja bardzo rozbudowane wyspy, i powiedzmy wysoki lvl ja mam 50 niestety mają poważne kłopoty z grą. Po ostatniej konserwacji i dodaniu nowinek gra się co jakiś czas wiesza. No i niestety do tej pory wszystko chodziło w miarę dobrze ale teraz w ciągu dnia nie zależy to od konkretnej godziny mam komunikaty że SERWER jest przeciążony czego do tej pory nigdy nie było i nie piszcie że to wina mojego kompa po prostu nawtykali tyle nowinek że serwery nie mogą obsłużyć tego badziewia.
Blaszka1971
18.11.2012, 23:15
[QUOTE=Tindaloo;62868]weź se kup lepszego kompa ;d
jak dla mnie gra dziala coraz lepiej[/QUOTE
pochwal sie sie swoim lvl-em,rozbudowa wyspy i w koncu komputerem bo jesli komp za 10k zeta nie wystarcza zeby grac w ta gre przegladarkowa to ... zostawie to bez komentarza
to jakieś żarty są ......
po co się reklamować w tv skoro nawet zalogować na serwerze sie nie można?
czy przypadkiem nie jest to łamanie prawa?
reklama nie powinna wprowadzać w błąd
Draxopix
20.11.2012, 17:49
pochwal sie sie swoim lvl-em,rozbudowa wyspy i w koncu komputerem bo jesli komp za 10k zeta nie wystarcza zeby grac w ta gre przegladarkowa to ... zostawie to bez komentarza
10k zeta na komp to na czym ty grasz na zabawce jakiejs?
A czy wystarcza czy nie to sprawa drugorzedna zawsze mozesz sobie pograc na swoim kompie w kolko i krzyzyk na kurniku nikt ci nie kaze grac tu
PS blaszka jak wklejasz cytat to wklejaj go dobrze
powiem tak trochę zgadzam się wordan wtopiłem w to trochę czasu co gorsza nawet skusiłem się wtopić trochę grosza w to a wychodzi na to ze lepiej było sobie kupić wódkę i napić a kto wie możliwe ze to początek końca trochę kasy może zarobili i czas się zwijać:)
Blaszka1971
20.11.2012, 19:26
Draxopix to,ze jestes dziecko to juz zauwazylem wczesniej kiedy sie nie potrafiles odnies merytorycznie do tematu a jesli dla Ciebie komp za 10,000 zlotych to zabawka to tylko utwierdza mnie w tym,iz takie dziecko nic nie zrozumie_druga sprawa:juz raz Tobie pisalem i nie tylko ja zreszta,ze nie Ty bedziesz ustalac w co grac a w co nie(jestes za cienki w uszach by doswiadczyc jakichkolwiek problemow z ktorymi inni gracze sie spotykaja co widac po kazdym Twoim komentarzu i to w kazdym temacie) i ciesz sie gowniarzu,ze sa tacy co placa za gry bo bys sobie mogl co najwyzej na pudelku popisac.Cytat wkleilem dobrze i nie pierwszy raz wklejam matolku bys mnie pouczal_jak widzisz forum dziala tak samo jak gra!
MPredator
20.11.2012, 19:33
chciałbym zobaczyć wnętrze tego twojego kompa za 10k :/
co do gry to już ręce opadają :(
Draxopix
20.11.2012, 19:43
Draxopix to,ze jestes dziecko to juz zauwazylem wczesniej kiedy sie nie potrafiles odnies merytorycznie do tematu
Ale jak mozna sie odniesc merytorocznie do wieszcza co oglasza koniec settlersow? dla mnie to tak samo jak bym mial dyskutowac z panem Zenkiem spod sklepu co zwiastuje koniec swiata
@down
Draxopix a kto obwiescil koniec settlersow?napewno nie ja,wiec jak sie ogarnij
Hehe caly ten wątek jest o tym jak wskazuje tytuł
I nie jest to wątek o problemie pana blaszki z panem draxopixem wiec moze juz skonczymy ten spam i konflikt interpersonalny :)
Blaszka1971
20.11.2012, 19:45
Draxopix a kto obwiescil koniec settlersow?napewno nie ja,wiec jak sie ogarnij
Proponuje nie zwracać na Draxopix'a uwagi. To typowy forumowy stwór ze skandynawskich wierzeń ludowych .
Draxopix
20.11.2012, 20:05
Forum pelne jest róznych stworów stworów leni, stworów nieogarow,stworów wiecznych narzekaczy,stworów uzalerznionych od gry no i jak kolega mowi jeszcze ja
typowy forumowy stwór ze skandynawskich wierzeń ludowych . ktory zadnym z w/w stworów które wymienilem nie jest
Blaszka1971
20.11.2012, 20:14
Draxopix jesli jest 1000 niezadowolonych a tylko jeden zadowolony to jak nalezy odbierac tego zadowolonego?
Raziel_PL
20.11.2012, 20:19
mr wordan ma odrobinę (tylko odrobinę) racji, mianowicie ta beta jest coraz bardziej niestabilna (co się kłóci z oczywistym jej rozwojem)
nie rozumiem jak jest to możliwe, skoro jest osobny serwer testowy, na którym to, co teraz jest na becie, powinno zostać przetestowane
wolałbym mimo wszystko wolniejsze wprowadzanie nieprzetestowanych nowinek do ogólnodostępnej bety, bo obecnie drugi dzień z rzędu zamiast ekranu gry widzę przeprosiny, że znowu dziś spora część graczy nie może się zalogować
a1934876817568
20.11.2012, 20:23
bo jesli komp za 10k zeta nie wystarcza zeby grac w ta gre przegladarkowa to ... zostawie to bez komentarza
Ciekawe że mnie wystarcza prawie 6letni laptop i jakos nie mam problemów :)
Poza tym do jakiejkolwiek krytyki prawo mają tylko ci ktorzy zapłacili/płacą za te gre.
Owszem to prawda ze problemy wydajnosciowe psuja "marke" ale fakty są takie ze za serwery i deweloperow ktos musi zapłacić.
I tym kimś mają być gracze. Projekt ma na siebie zarobić i jesli nie zarobi to zostanie zaorany. Ubisoft nie robi gry po to zebys ty sie dobrze bawił tylko żeby mieć z tego kase.
Blaszka1971
20.11.2012, 20:28
cyt:"...Poza tym do jakiejkolwiek krytyki prawo mają tylko ci ktorzy zapłacili/płacą za te gre.
Owszem to prawda ze problemy wydajnosciowe psuja "marke" ale fakty są takie ze za serwery i deweloperow ktos musi zapłacić.
I tym kimś mają być gracze. Projekt ma na siebie zarobić i jesli nie zarobi to zostanie zaorany. Ubisoft nie robi gry po to zebys ty sie dobrze bawił tylko żeby mieć z tego kase."
hmm_odpowiem krotko:jestes z Nowej Ziemii,wiec wyslij zapro do znajomych i odwiedz moja wyspe_wowczas napisz czy mam byc prawo niezadowolony
Poza tym do jakiejkolwiek krytyki prawo mają tylko ci ktorzy zapłacili/płacą za te gre.
(...)
Ubisoft nie robi gry po to zebys ty sie dobrze bawił tylko żeby mieć z tego kase.
co do pierwszego to proponuje wprowadzić za kasę możliwość pisania na forum. Nie płacisz nie narzekasz. /ubawiłem się niesamowicie :D
co do drugiego to jest właśnie sens gier, że ja na to nie wpadłem!! Przecież gra nie jest do zabawy, dlatego fajne gry upadają a krocie zarabiają Ci, którzy robią szmelc :D
zgodzę się że gra ma na siebie zarobić ale "jak" pytam?? Skoro ma nie bawić?
Echhhhhh, czytam te Wasze posty i mnie trafia. Większość z Was wypisuje tutaj jakieś bzdury. Gram w to od początku i w pełni zgadzam się z mr wordan. To co zaczęło się dziać z tą grą w obecnej chwili to jakiś koszmar. Nie raz, ani nie dwa zgłaszałem problemy i tutaj i do supportu. Początkowo starałem się zrozumieć, że to "wersja" robocza (beta), że programiści starają się dogrywać wszystko i z czasem takie problemy jakie znów się pojawiły przestaną istnieć. No cóż, jak widać pomyliłem się. A co mnie głównie irytuje to to, że ostatnio w TV kilka razy widziałem reklamę Settlersów. Żenada, że reklamowane jest coś co tak naprawdę jest dalekie od normalności i pełnej funkcjonalności. Gra może i jest wymagająca, ale czy WOT jest mniej wymagający graficznie czy systemowo? Wątpię, a tam wszystko śmiga jak należy. Kolega wyżej pisze, że prawo do krytyki mają Co co zapłacili. Tak zapłaciłem i to sporo i co z tego? Ktoś mnie czy komukolwiek innemu coś zwróci? Płaciłem za to dobrowolnie, tak samo jak wszyscy. Jednak prawo do krytyki mają wszyscy którzy w to grają i się irytują zamiast czerpać przyjemność.
To co obecnie się dzieje np na serwerze Nowa Ziemia to dno totalne. Obecnie z każdym kolejnym dniem, coraz bliżej mi do zakończenia bytności tutaj. I wolę pobawić się starą III, która normalnie hula, niż wqrzać na gównianie działającej wersji online.
Podkołdernik
20.11.2012, 21:33
Projekt ma na siebie zarobić i jesli nie zarobi to zostanie zaorany. Ubisoft nie robi gry po to zebys ty sie dobrze bawił tylko żeby mieć z tego kase.
Firma zarabia na każdym z graczy i to dużo więcej niż na tych 30zł wydanych na klejnoty. Sama sprzedaż maili reklamodawcą i spam na skrzynkach więcej da, rejestracja również, nie mówiąc o profitach z serwerów. Z każdego logowania można czerpać zyski jak się wie jak ;) Ubi robi w dziale rozrywki i tworzy produkt ,który ma bawić ,a oni dzięki temu zarabiają. Nie znasz tematu. Jeśli pobieraja pieniądze dodatkowe(zobowiązują się również do czegoś) i znajdzie się ktoś kto wydał cieżkie pieniądze, po czym nie może się zalogować to na jego miejscu bym tego tak nie zostawiał,ale kto co woli ;) Bierność w życiu to nie koniecznie najlepsze rozwiązanie. U mnie jest dość dobrze,ale rozumiem poirytowanie niektórych.
Metody83
20.11.2012, 22:12
próbowałem w domu, w pracy, na telefonie i nic, NIE DA SIE ZALOGOWAĆ! a ktoś tu pisze że to moja wina? jesteś downem czy pracujesz dla BB
Metody83
20.11.2012, 22:14
wydałem na tą partacką grę około 400-500 zeta i nie mogę grać! ****a to jest paranoja...
krotos666
20.11.2012, 23:05
coraz gorzej się gra zachowuje
z minuty na minutę, a BB co robi?
Kurde, wcale się nie dziwię, że gracze nie zostawiają na Was suchej nitki
Trza pisać wyżej bo tu tylko się z nas support śmieje chyba.
SirJacko
20.11.2012, 23:12
Tak krotos666, najlepiej napisz do premiera, albo może lepiej do prezydenta ;) Dziwne że wszyscy tak jada po BB a cały czas grają ... to chyba jakis masochozm ... i to się właśnie powinno leczyc ;)
krotos666
20.11.2012, 23:40
Oni są już przekupieni, nic nie wskurają SirJacko :p
Party2k10
21.11.2012, 10:41
Tak krotos666, najlepiej napisz do premiera, albo może lepiej do prezydenta ;) Dziwne że wszyscy tak jada po BB a cały czas grają ... to chyba jakis masochozm ... i to się właśnie powinno leczyc ;)
Widzę kolego że bawi cię ta sytuacja. Jestem w stanie zrozumieć że wśród modów czy BB masz swoich znajomych czy nawet przyjaciół dlatego tak uparcie na forum w każdym poście ich bronisz ale postaraj się zrozumieć rozgoryczonych ludzi którzy zapłacili jakieś realne pieniądze i nie jest to masochizm że dalej grają a rozgoryczenie że zostali oszukani przez taką poważną firmę. Z całego serca życzę ci żebyś miał taki kłopot i żebyś też został w taki sposób oszukany zobaczymy czy też będziesz tak zaciekle dalej bronił modów , supportu i BB .
maciek0081
21.11.2012, 12:36
niestety dołączam do szczęśliwców, którzy obdarzeni zostali przez BB problemem z obszarem serwera.... jeśli to jest tak jak piszą w innych tematach - to faktycznie czas odradzać wszystkim inwestowanie chociaż 1 pln w tą grę, która w dowolnym momencie może się dla każdego skończyć problemem nie do rozwiązania.
jak dla mnie robią sobie z nas jaja i prędzej czy puzniej serwer gra nagle zniknie
Blaszka1971
21.11.2012, 12:52
SirJacko jak Draxopix - ten sam serwer i te same na przekor wszystkim wypowiedzi_przypadek czy zapomnial sie przelogowac? :)
Party2k10
21.11.2012, 13:02
Pocieszę was że nie tylko w Polsce tak się dzieje. Masakra wysypało im się wszystko . A strona BLUEBYTE jest zawieszona. Ciekawe co zrobią jak będą zmuszeni to naprawdę wyłączyć . Co z pieniędzmi wtedy? A ludzie na całym świecie wkurzenia proponuje poczytać komentarze hehe na
http://www.facebook.com/TheSettlersOnline
SirJacko jak Draxopix - ten sam serwer i te same na przekor wszystkim wypowiedzi_przypadek czy zapomnial sie przelogowac? :)
kiedyś to był nawet taki zawód klakier sie nazywał :)
ja nie zaiwestowałam ani złamanego grosza zniknie trudno najwyżej żal mi będzie fajnych znajomości z czatu i gildii polecam wyluzować się
Draxopix
21.11.2012, 13:22
Kółko wzajemnej adoracji i narzekaczy.Jak ktos nie narzeka to musi byc cos z nim nie tak pewnie :)
Blaszka i wordan wam ktos placi za to zeby pisac posty krytykujace BB :) Blogi sobie załóżcie moze? Choc w sumie narzekajcie i tu mi juz wszystko jedno moze nie bede pisal ale napewno bede sie nadal smial z polowy postow tu(nie mowie ze akurat z waszych :)).Jak jest jakis problem to sie go rozwiazuje a nie siedzi i narzeka :)(macie problem z gra to byscie go pomogli rozwiazac programistom z BB ale po co lepiej sie czepic Draxopixa)
Graczy sa tysiace a narzekaczy forumowych moze 100 wiec nikt mi nie powie ze to wielki problem i to koniec gry :)
Narazie chlopaki i powodzenia
(macie problem z gra to byscie go pomogli rozwiazac programistom z BB ale po co lepiej sie czepic Draxopixa)
No przezabawne :] To komu placa za prace graczom czy programistom. Kazdy ma problemy to narzeka. LEpiej sie nie odzywaj jak Ci wszystko pasuje. Forum jest ogolne i kazdy ma prawo pisac. Ja ma obecnie zwiechy nawet co 15 minut, do tego jak mam gre w tle to mi zaczyna wszystko padac nawet filmy na YT sie wieszaja. Dopiero po wylaczeniu gry wszystko sie "odmraza". Jedna wielka tragedia !!!
SirJacko
21.11.2012, 14:10
sai_81 - piszesz, i słusznie, że każdy ma prawo pisać na forum, tylko dlaczego odmawiasz tego prawa osobom, które maja inne zdanie niż Twoje?
Blaszka1971 - proponuję nieco ostudzić w sobie emocje i nie używać epitetów w stosunku do innych graczy, bo takie teksty świadczą raczej o Tobie niż o osobach które chcesz obrazić; nieco więcej kultury
SirJacko czy Dropix nie wazne. Ty nie rozumiesz prostych zdan. To nie jest moje zdanie to jest rzeczywistosc. A ty ja zaklinasz. Mi i wielu graczom wszystko sie w grze sypie to nie jest moja opinia a FAKTY. Nie zabraniem tylko pisze ze skoro ci wszystko pasuje to nie musisz sie odzywac w temacie poswieconym problemom w grze. My tu mamy problemy a ty nie badac w Naszej sytuacji probojesz wmowic ze jest inaczej. Nc nie wnosisz do dyskusji poza trolowaniem.
Blaszka1971
21.11.2012, 14:23
SirJacko napisze Tobie co na poczatku tego tematu:tytul jak i tresc dotyczy zupelnie czego innego niz wlazenie w cztery litery...masz prawo wyrazic swoje zdanie,wiec zaloz watek i wychwalaj do bolu_byc moze sie myle i bedziesz mial razem z Draxopixem wiecej postow chwalacych niz kazdy temat "narzekajacy" - dawajcie , do dziela!
Epitety?tosz to bardzo delikatne okreslenia...a co do kultury to wymaga sie nie wtracac pomiedzy wodke a zakaske :) poprostu Wasze komentarze pasuja w tym watku jak swini siodlo,stad moja reakcja.
Ps.Gracz zaklada temat,gdyz ma problem i opisuje go by zwrocic na to uwage,niekiedy przestrzec itd... a taki Draxopix sie wtraca i pisze : "przestan sciemniac wszystko dziala..." jak to sie ma do tematu?nawet taki glab nie zauwaza,ze post nie jest skierowany do niego a sie udziela!
Blaszka1971
21.11.2012, 14:34
Ps.
tutaj specjalnie dla Draxopixa i SirJacko cytat tytulowy tego dzialu:"Udało Ci się odnaleźć jakiś błąd techniczny? A może masz jakiś problem? Możesz to zgłosić właśnie w tym dziale.
Ważne: większość problemów technicznych najlepiej zgłaszać bezpośrednio do naszego Supportu."
Jak widac nie ma w tym zdaniu nic o chwaleniu gry itp...wiec Wasze bzdety o blogach itd piszcie sobie na pudelkach_nara
Maroncjusz
21.11.2012, 14:39
no ludzie!!! popłaczcie się jeszcze wszyscy jak to jest źle, nie wystarczy wam że w normalnym życiu też po dupie dostajecie ? co za z***y. Bez odbioru
Blaszka1971
21.11.2012, 14:47
Maroncjusz w normalnym zyciu po dupie nie dostaje,gdyz nie postepuje j/w opisani i jak widze rowniez Ty!Czasy komuny sie skonczyly juz dawno by dostawac w dupe i sie z tego jeszcze cieszyc!Podkresle,ze gracze zglaszaja problemy a nie placza i od tego jest ten dzial_lubisz dostawac w dupe i w realu i wirtualu Twoja broszka,ale ja nie lubie i daje temu wyraz_ponial?
gn11230a
21.11.2012, 15:23
Bedzie wiecej czasu na Battlefield 3 ktory jest o niebo lepszy i milion razy tanszy niz niniejsza gierka gdzie za 100zl mozna kupic 7200 klejnotow a byle usprawnienie koszar kosztuke przeszlo 2 raz tyle. Ile wiec pieniedzy potrzeba aby normalnie grac? Ceny za ulepszanie sa brane z kosmosu co swiadczy ze ekonomistow w gronie projektantow tej gry niestety nie ma
ale czas na konkursiki maja...hyhy śmieszne to już jest :)
maciek0081
21.11.2012, 16:31
ale czas na konkursiki maja...hyhy śmieszne to już jest :)
Chleba i igrzysk ? chyba tak to było jakoś - otumanić naród :) albo bardziej związane z naszą historią :) rzucić mięso i papier toaletowy ludzie nie będą narzekać bo będą lecieć do sklepu :D
czuję że zaraz będzie znowu promo na klejki - przecież to idealny sposób na zasłonięcie nieudacznictwa.
pozdrawiam - zadowolony i usatysfakcjonowany posiadacz okienka z błędem obszaru serwera
Od godziny nie można zalogować się do gry.
Kiedyś takie sytuacje mnie denerwowały, później się przyzwyczaiłem (gracze TSO poznali wystarczająco dobrze "markę" Ubisoft/Blue Byte), obecnie po prostu współczuję producentowi, bo potrafię sobie wyobrazić jaki chaos panuje w Ubisoft/Blue Byte.
gn11230a
22.11.2012, 15:57
oto email jaki otrzymalem kilka dni temu od Mod Zakrecony
-----otrzymałeś ostrzeżenie na The Settlers Online. Podgląd otrzymanych ostrzeżeń/upomnień znajdziesz w swoim profilu na forum, wystarczy przejść do zakładki "Ostrzeżenia".
Powód: Wulgaryzmy/Obraza (1)
-------
Wulgaryzm, próba ominięcia filtru
za to ze napisalem "tez to mam. pisalem juz o tym kilka dni temu ale zero odpowiedzi
customer service s u c k s !"
Odpowiedzialem wiec geniuszowi ze slowo "suck" - idiom uzywany bardzo czesto , w kontekscie zdania w jakim go uzylem nie jest ani slowem brzydkim ani obrazliwym. Napisalem ze lepiej niech sie bawi w sciganie tych ktorzy naprawde przeklinaja oraz maja nicki wulgarne lub obrazajace np. uczucia religijne.
Dostalem wiec odpowiedz od tego samego geniusza (szkoda ze ani slowa na temat obrazy uczuc i wulgarnych nickow)
------Językiem obowiązującym na forum i w grze jest jezyk polski, nie muszę znać wszystkich słów angielskich, samo rozbicie słowa na pojedyńcze literki sugeruje próbę ominięcia filtra, a ten filtruje wulgaryzmy. Jeśli nie jest to wulgaryzm to i tak sam fakt że nie jest to polskie słowo jest powodem przyznania ostrzeżenia.
Widac ze geniusz nie czytal dokladnie TOS ktory to TOS jest tak tlumaczony na polski ze dobry prawnik moze zostac wlasciclelem firmy po 1szej sprawie w sadzie.
Jestem z bojkotem wszyscy są beta łącznie z tym bb palantem tydzień temu straciłem dwie kopalnie złota dziś na pewno to sam się wydarzy a te gnoje dają marmur i jakieś gówno !!! chyba nie bardzo wiedzą ile to kosztuje zasrańcy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a wy nie dawajcie im kasy bo reklama za***ista a gra gra ze sponsorami w h......
ta gra to największa pracha XXI-wieku
a ciasteczka usunąłeś ???????????????? BB BETA ??????????
Dziś w nagrodę nie dostałem kryształów 7 dzień logowania bo wczoraj BB rozpieprzył mi 6 dzień ,a teraz mam was w d.......może kiedyś !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mogę to samo powiedzieć co guerrero. Czyli: "ogólny błąd", lagi, zamykanie własnych wątków na forum przez "kogośtam", ciągłe próby logowania się...
Up-date - czyli: psucie, rozwalanie. Up-date POWINIEN NAPRAWIAĆ PROBLEMY TECHNICZNE, A NIE ROZWALAĆ WOKOŁO GRĘ!!!
Ps. Właśnie to "kogośtam" nie jest nazwą gracza.
Pps. Myślę, że ktoś wreszcie mnie poprze i powie to co ja.
Widzę, że poszły jakieś postępki... dzisiaj weszło. Lepiej wchodzić przed południem.
taaaa a czytaliście o znikającej wyspie?
http://forum.thesettlersonline.pl/threads/26506-Nowy-kwiatek-uwaga-wy%C5%BCsze-levele-!!!%20%3E%3E%20forumforum.thesettlersonline.pl/threads/26506-Nowy-kwiatek-uwaga-wy%C5%BCsze-levele-!!!
POCZĄTEK KOŃCA
dorotka999
24.11.2012, 18:27
ale zal :(
Zbyszekkkk
24.11.2012, 20:55
ja nie moge sie zalogowac do gry od 2 tygodni - od kiedy weszly nowe zadania 48 lv a nie moge grac - na kopalniach zlota po 40 000 rudy zlota a na koncie 50 000 klejnotow - to jest jawna niesprawiedliwość i wykorzystywanie graczy ktorzy poświęcili znacznie wiecej czasu niz inni bo szczegolnie wysoko poziomowe konta nie maja jak grac - nie jestem z tym problemem sam - ile mam wyslac zgloszen do suportu ktory i tak nie odowiada. Co mam zrobic z klejnotami zainwestowanymi w gre i czasem. Zreszta olac czas - same klejnoty warte 600 zloty.
Tajfun1515
24.11.2012, 22:47
Zbyszekkkk dokladnie ... Jak tak sobie przeczytalam te pare stron to chcialabym za rok moze mniej przeczytac posty co poniektorych ktorzy sie wypowiedzieli a graja na nowszych swiatach wszystko jest piekne , zacne itp. itd
kemocik17
26.11.2012, 00:00
Koniec końca tej gry!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Big_Baton
26.11.2012, 21:08
Ja gram od niedawna! Jednak już tracę cierpliwość! Jednego dnia jest wszystko ładnie, pięknie, a kolejnego się w ogóle nie mogę zalogować!!!! :/ wpłaciłem kilka set zł na rozwój!- ale jak się rozwijać jak się zalogować nie mogę :/
Zgadzam się z Wordan'em! Gracze stracą cierpliwość :/
doctorka
27.11.2012, 00:34
Juz mi tez cierpliwosc sie konczy. Szkoda bo placac te "pare" zloty oczekiwalam spokojnej relaksujacej rozrywki a dostalam stresujace zajecie za wlasne pieniadze. Oczywiscie nie oleje tego temetu tak jak mnie olano, ale bardzo mi szkoda, ze z takiej kultowej gry zrobiono ... co zrobiono.
Ciekawa jestem czy administracja ma zamiar zrekompensować nam poniesione straty? Czy nadal będą udawać że nic się nie dzieje i wszystko jest OK?
Kończę z tą gra. Szkoda na was nerwów gówniana administracjo.
Xaar i Mody czy Wy wiecie co to jest "sumienie" ?
Macie cos takiego ?
Jesli macie, to piszcie co i jak z ta gra na bierzaco i bez "w kolko Macieju" - jak sie cos zwalilo, to zwalilo - a nie, ze "PRZEJSCIOWE" problemy - My (przepraszam Tych, co u Nich wszystko pieknie dziala) juz z ta gra jestesmy po gigantycznych "przejsciach"
Xaar-owi kasa idzie, Mody - chyba za free.
Moj post pewnikiem natychmiast bedzie skasowany i konto "sie bloknie" :)
W czym jest problem?- czy ta gra nie daje rady z nowymi "Flashami" czy tez "Polacy te gre rozlozyli", czy jest po prostu absolutna niekompetencja programistow TSO ?
eh- szkoda Gildii bedzie, ale moze "moi" beda mieli nauczke :(
Napisalem ten post i se mysle, czy warto wysylac - aaa wysylam, niech mnie zbanuja :D
Jaro1988
27.11.2012, 01:09
No niestety. sa problemy. ja tez mam. pol godziny sie loguje ale jak juz sie zaloguje, to wszystko smiga jak nalezy :)
Sleekmind
27.11.2012, 01:58
Rzeźnia jednym słowem i w 100% popieram autora wątku. Chociaż pewnie dadza wam wszystkim 500 klejnotów i bedziecie szczesliwi, a przynajmniej 90% z was i zapomnicie o sprawie (....życie....) ;)))
Muszę się z wami podzielić tą wiadomością od tygodnia nie gram , na maila nie dostałem odpowiedzi czuje dużą satysfakcję , a teraz na koniec spróbuje zaglądnąć do gry uda się czy nie ? oddali mi kryształy czy nie to jest bardziej ekscytujące zajęci niż gra !
Zaskoczenie gra ruszyła ale ten złodziej BeBe nie oddał mi kryształów ani nie odpisał kij mu ........dalej bojkot