PDA

Zobacz pełną wersję : Bug w zadaniu <spoiler>

Mig87
15.11.2012, 13:33
Witam serdecznie, mój problem może zawierać spoiler, dlatego zachęcam do czytania tylko zainteresowane osoby.

W jednym z zadań, które są dostępne po aktualizacji: Ważne drewno sosnowe
należ zrobić tak aby produkcja 3 rzeczy związanych z drzewa iglastego wyglądała następująco:

Produkcja Drzewa iglastego 0/12h (0/0)
Produkcja Desek z drewna drzewa iglastego 360/12h (360/360)
Produkcja Drewna iglastego 0/12h (0/0)

W moim przypadku (załączniki) widać, że zadanie powinno zostać zaliczone - jednak tak nie jest
Mam włączone tylko tartaki, leśnik i drwal wyłączony. Zadanie nie chce się zaliczyć.

Proszę o sprawdzenie problemu

Draxopix
15.11.2012, 13:36
Ja tu zadnego buga nie widze masz wylaczonych drwali to jak maja ci produkowac drewno?
Które masz jeszcze na minusie bo tartaki ci pobieraja i smolarze masz wiec drewna na minusie 5k a nie na 0 lub +

nerwusek
15.11.2012, 13:48
buffuj drwali i zadanie zaliczy ;]

Mig87
15.11.2012, 13:52
Ale w zadaniu jest produkcja, nie zużycie

Draxopix
15.11.2012, 13:55
masz byc na plusie wiec to co wyprodukujesz -to co zużyjesz ma byc = >0
nadal nie rozumiesz?

Mig87
15.11.2012, 14:00
zrozumiałem - chodzi o prawą część drzewka, nie lewą

EDIT:

Kilka osób mnie pytało - ok czyli jak:

To troche dosc skomplikowane jest.

Zacznimy od tego ze musisz produkowac drzewo, deski i las.

Z tym ze drzewo produkuj caly czas,
wyrab lasu musi byc duzy aby starczyl na deski, i na tyle maly aby nie powodowal ze ilosc sadzonek bedzie mniejsza niz zapotrzebowanie na deski.

Np: zostawiasz wlaczone sadzonki,
wylacz tartak i wylacz drwali,
spr w statystykach czy produkcja sadzonek jest na zielono, i czy nie ma zadnej wycinki lasu
nastepnie uruchom drwala, jednego, dwoch itp, patrzac co chwile w statystyki sadzonek czy dalej sa na plusie (zielone), bo jak za duzo wytniesz to nie bedziesz mial zalicoznego, nastepnie wlacz tartaki, i pilnuj aby znow tartak produkowal na tyle duzo aby zaliczyc 360/360 lub wiecej ale nie wiecej niz masz wyrebu lasu

Gooregu
15.11.2012, 16:37
Tl;dr: We wszystkich 3 pozycjach masz mieć strzałeczki w gorę :-P

PablooS1991
15.11.2012, 17:20
Według mnie tam jest błąd bo to samo jest z wydobyciem w kopalni węgla a jak dałem im buffy (czyli zwiększyłem wydobycie a nie było na poziomie 0) to mi zadanie zaliczyło.
Chyba błąd w tłumaczeniu lub zapisie :/

Jolinaro
15.11.2012, 22:53
A ja znalazłam innego buga. Dotyczy on 2 zadan pobocznych - ktore dotyczą ukończenia przygód z pewnymi limitami stran. Dokładnie nie napiszę w tej chwili co to za zadania. W jednym było do zakończenia przygodę "Na końskim grzbiecie" i chyba "bagienna wyspa" a druge zadanie dotyczyło "mrocznych kapłanów" i "wyspę piratów". W obu przypadkach za usunięciu zadania z listy - w moim menu gwiazdy ukazała się odpowiednio przygoda "na końskim grzbiecie" i "mroczni kapłani". Co wiecej, mimo tego że przygodę tą usunełam z listy, pojawiła ona się ponownie, po ponownym zalogowaniu w grze.