Zobacz pełną wersję : Gra Mini mapka
MartineS83
07.11.2012, 16:49
Witam. Trzecia sugestia, a właściwie tylko pytanie o waszą opinię na ten temat.
3. Jak się zapatrujecie na mini mapkę gdzieś na dole ekranu? Może być przydatna i ułatwiać nawigowanie po grze w szczególności użytkownikom, którzy są do tego typu rozwiązań przyzwyczajeni z różnego rodzaju gier strategicznych czy to tylko zbędny bajer?
Maghemit
07.11.2012, 18:01
nawigować możesz klawiszami 1-9, które wyśrodkowują w odpowiednich strefach
co do ankiety to brak opcji obojętne, więc daje nie:P
MartineS83
07.11.2012, 18:18
Masz rację. Jednak wydaje mi się ze mało kto też czyta instrukcję gry odnośnie opcji sterowania. Z autopsji wiem, że nowi gracze nie wiedzą o klawiszach 1-9. Sam do wczoraj o tym nie wiedziałem, dopóki pewna znajoma osoba mnie nie uświadomiła (a mam już level 32):P Poza tym, niektóry lubią sobie na klawiaturze popstrykać, inni zaś wolą myszkę pomęczyć:P
Przy tak małych mapkach - brak sensu we wprowadzeniu takiej modyfikacji.
Maghemit
07.11.2012, 22:09
jak ktoś gra na urządzeniach mobilnych to mini mapka mogłaby się przydać, nie wiem jak się tam steruje
Piotru70
08.11.2012, 00:31
jak ktoś gra na urządzeniach mobilnych to mini mapka mogłaby się przydać, nie wiem jak się tam steruje
Na urządzeniach mobilnych, wielkość jest trochę dostosowana do rozmiarów urządzenia, wiec dom władyki nie jest większy od ekranu telefonu. Wiec ja również nie widzę sensu wprowadzania takiej modyfikacji, zresztą mapki są tak małe, że z samych punktów orientacyjnych można wywnioskować w którym jest się miejscu.
Lightowy
08.11.2012, 02:41
klik myszą i przeciągasz 2 cm po stole...raczej zbędny bajer lub 2 post jak komu wygodnie