Zobacz pełną wersję : Problem w przygodach - znikające wojska
LordUszy
29.10.2012, 00:44
Od ostatniej konserwacji już drugi raz tracę wojsko w niewiadomy sposób i jak na razie tylko żołnierzy
W Okradać bogatych straciłem 180 żołnierzy, miałem w przygodzie 200, a jak wyszedłem i wróciłem do przygody zostało 20 !!!
to samo mam w przygodzie Na końskim grzbiecie tylko tym razem zaginęło 55 żołnierzy !!!
Na wszelki wypadek sprawdziłem powtórki i tam żaden żołnierz nie zginął ?!
Nie mam zamiaru tracić w taki sposób wojsko !!! Naprawcie to i chcę odzyskać swoje wojsko !!!
terry123
29.10.2012, 08:28
witam . dzis mam ten sam problem :( ukonczylem wyspe piratow cale wojsko wrocilo oprocz 120 konnych!!!! nie rozumie tego prosze o wyrownanie straty bo konnych sie dlugo robi i traci duzo surowcow :( przeciez nie moze tak byc ze wojsko ginie w przygodzie!!!!
Mnie wczoraj w Bagiennej Wiedźmie zginęło 108 żołnierzy :(
GradowaChmurka
29.10.2012, 22:24
Możecie zapomnieć, miałam to samo i nie odzyskałam nic... A odpowiedź z supportu nie była zadowalająca....
Gregorius_I
30.10.2012, 23:07
Mam ten sam problem - korzystałem z Generała Ponurego Żniwiarza, do którego dołączyłem 70 Kuszników i wysłałem na Wyspę Piratów.
Po dotarciu Generała na miejsce okazało się, że nie przywiózł nikogo. Zawróciłem Generała na wyspę macierzystą, dołączyłem kolejnych 70 Kuszników (jeszcze nie podejrzewałem, że poprzedni oddział po prostu zniknął) i wysłałem ponownie. Skutek ten sam. Strata: 2 x 70 Kuszników. Trzeci raz już nie wysyłam - napisałem do Supportu i czekam na odpowiedź.
też miałem z tym problem wczoraj znikło mi około 20 konnych z niewiadomych przyczyn a nie zginęli w walce bo sprawdziłem sobie raporty z bitew
Dość często zdarza się, że jednostki podczas transferu z wyspy startowej na wyspę przygody (i odwrotnie) znikają na kilka chwil. Nie należy się jednak obawiać, powinny one powrócić po pewnym czasie. Jeśli tak się nie stanie (a minął już np. jeden dzień), należy opisać problem tak dokładnie jak to możliwe i przesłać zgłoszenie do bezpośrednio Supportu ().
Gregorius_I
31.10.2012, 13:45
Witam Panie Xaar,
dziękuję za zainteresowanie się sprawą.
Pańska odpowiedź brzmi dla mnie mniej-więcej tak:
„Jeżeli jadąc samochodem odpadnie Ci koło, nie należy się tym przejmować, tylko zaczekać, aż koło samo się przykręci. Jeżeli tak się nie stanie (a minął już np. jeden dzień), należy skontaktować się z pomocą drogową.”
Mały quiz na dziś:
Jeżeli gracz ma 250 Kuszników i przenosi ich na przygodę, gdzie WSZYSCY są potrzebni, to w przypadku ich zniknięcia, powinien:
a) czekać*,
b) robić szybko nowych 250 Kuszników,
c) kontaktować się z suportem, który odpowie za kilka dni. Albo nie odpowie.
*W trakcie czekania na ponowne zmaterializowanie się wojska, czas na wykonanie przygody może minąć.
Gregorius_I, czasami wojsko może tymczasowo zaginąć, jednak w większości przypadków pojawia się z powrotem. Jeśli ktoś czeka już kilka(naście) godzin/dzień a jednostek nadal nie ma, wtedy warto opisać sytuację bezpośrednio do Supportu.
Wybieram odpowiedź: czekać,czekać,czekać,czekać................... ...........................czekać na odp suportu. ""Nie nasz problem robiłeś bloki""
Ja już na moich zablokowanych 174 rekrutów czekam 2 tygodnie - czy jest powód żebym sie musiał o nich martwić ?
Zgłoszenie w suporcie [Ticket#PL-2012100411000341]
Gregorius_I
01.11.2012, 01:58
Minęła doba, Kuszników wciąż nie ma.
Sprawa oczywiście zgłoszona do supportu ([Ticket#PL-2012103011001247]).
Tak, czuję się jak prawdziwy beta-tester.
Sopel1234
01.11.2012, 15:30
to i ja się podepnę
dokładnie dzisiaj minęło 3 dni od wysłania wiadomości do Supportu - zero odzewu.
a sprawa wygląda tak:
Robiłem przygodę Okradać i w trakcie koleżanka zaprosiła mnie do Matczynej miłości.
zrobiliśmy ją, wysłałem wojsko do mojej przygody i następnego dnia miałem dokończyć.
Gdy dnia następnego chciałem wejść wyskoczył komunikat "W tym obszarze wystąpił błąd, spróbuj ponownie".
i tak jest od 3 dni - Przygoda się kończy za 2 godziny, nie mogę jej anulować, zrobić zupełnie nic z przygodami.
Żeby było śmieszniej mam tam ok 500 woja + 2 szłomów i WETERANA.
w razie czego gdyby Szanowny Pan Xaar chciał sprawdzić sytuację - [Ticket#PL-2012102911000241] Okradac bogatych
PS.
Bardzo jestem ciekaw jak podejdzie Support do tej sytuacji - proszę wyczyścić ciasteczka ? ewentualnie czy dostanę Okradac i coś w stylu za stracony czas gdzie nie mogłem nic z przygodami zrobić JUŻ przez ponad 3 dni ...
Sopel1234
01.11.2012, 19:30
"Witaj Sopel1234,
Uprzejmie proszę o informację, czy problem nadal występuje. Usunęłam usterkę w systemie.
Bardzo przepraszamy za tą niedogodność.
Pozdrawiam,
Kasia
Zespół The Settlers Online"
Nie, no to jest kabaret. Przygoda się skończyła sama - na szczęście wojo + generałowie normalnie wrócili.
a tu po 2 godzinach odpowiedź że usunęli usterkę ... nie wiem czy się śmiać czy płakać
edit:
dobra dorzucili "prezenty" po 3 godzinach od wiadomości iż naprawili ... można uznać że sprawa zakończyła się pozytywnie
nie licząc "tej naprawy Katarzyny" :)
Dość często zdarza się, że jednostki podczas transferu z wyspy startowej na wyspę przygody (i odwrotnie) znikają na kilka chwil. Nie należy się jednak obawiać, powinny one powrócić po pewnym czasie. Jeśli tak się nie stanie (a minął już np. jeden dzień), należy opisać problem tak dokładnie jak to możliwe i przesłać zgłoszenie do bezpośrednio Supportu ().
Nie osmieszaj sie, gdy mialem podobny problem otrzymalem szczatkowa odpowiedz od supportu po....9dniach
swietna pomoc:)
terry123
02.11.2012, 08:44
witam :) ej hallo support jakies rekompesaty co wy z nas se robicie glupkow albo co macie to gdzies???? obudzie sie wkoncu....
Hakardrag
02.11.2012, 19:51
W kwestii znikających wojsk ...
A nie jest to tak przypadkiem jak to opisał dzisiaj pewien gracz na czacie?
Otóż jak opisał, nagle w cudowny sposób (bug) wyszkoliło mu się w ciągu kilku sekund całe zadane wojsko ( kilkaset sztuk). Szczęśliwiec podzielił się tym szczęściem na czacie i dodał, że natychmiast rozpoczął przygode i owe wojsko tam posłał :)
Ciekawe czy mu wojo nie zniknie po drodze i nie bedzie kolejnego wątku o zaginionej armii ?
Gregorius_I
03.11.2012, 02:26
W kwestii znikających wojsk ...
A nie jest to tak przypadkiem jak to opisał dzisiaj pewien gracz na czacie? (...)
Nie. Miałem 250 Kuszników przez kilka miesięcy. Tych samych.
Nie zostali wyszkoleni nagle przez buga. Nagle, to zniknęli. Zakładam, że właśnie PRZEZ buga.
Problem pojawił się i u mnie.
Zbadałem sprawę jednak odrobinę dokładniej. Okazuje się, że ilość "Oddziały wojska" nie zgadza mi się łącznie o 290 sztuk. Przez co mam zablokowany limit populacji na 290 potencjalnie wyszkolonych jednostek, które zwyczajnie wyparowały. Wraz z populacją. Mam 290 ludzików, które zajmują miejsce, a nie istnieją.
Gregorius_I
06.11.2012, 12:19
Właśnie mija tydzień od zaginięcia Kuszników.
Support milczy.
Misiorww
06.11.2012, 12:51
u mnie 30eż przepadło, aż strach robić kolejne przygody
MLODYDZIURA01
13.11.2012, 14:06
U mnie po zakończeniu Bagiennej Wiedźmy nie wrócilo 70 Elitarnych
Należy opisać problem i dalej czekać? Porażka. Swoją drogą co robić w tej grze po podbiciu wyspy? Przygody nie działają jak należy i nigdy nie wiadomo jak grać (ile trzeba mieć wojska). Jeśli przygody nie działają, to co innego można robić w tej grze (oprócz oczekiwania na odpowiedź supportu)? Gra jest strasznie niedopracowana, co nie przeszkadza jej twórcom w sprzedaży jej.