PDA

Zobacz pełną wersję : Gra Okienka

OLD-ISLANDER
25.10.2012, 09:02
Witam. Zaczynając grę zauważyłem,że nie ma mozliwości przesuwania okien.Da się z tym żyć,choć od czasów Amigi był to raczej standard.
Kłopot pojawił się w chwili gdy zostałem 'zmuszony' do gry na dużo mniejszym ekranie (packard bell P8).Dolna część okna handlu jest ukryta
za ramką monitorka i nie ma takiej siły,by ustalić ilość towaru.Sugestia-Ruchome okienka,lub okienka pojawiające sie dokladnie w centralnej
części ekranu.Nie widzę sensu by każde okno pojawialo się w trochę innym miejscu bo i tak widoczne jest tylko jedno.Pozdrawiam

Jerry1981
25.10.2012, 14:12
pomysł super, ale dopóki go nie wprowadzą być może pomocne Ci będzie schowanie listy znajomych (trójkat pod gwiazdą) oraz wejście w tryb pełnoekranowy (f11)

SmOkPl
25.10.2012, 20:40
Skoro jest ruchome okno budowli, to okno handlu też powinno być ruchome, komuś ... umckło.

Kylar_Slyterin
26.10.2012, 02:50
Witam. Zaczynając grę zauważyłem,że nie ma mozliwości przesuwania okien.Da się z tym żyć,choć od czasów Amigi był to raczej standard.
Kłopot pojawił się w chwili gdy zostałem 'zmuszony' do gry na dużo mniejszym ekranie (packard bell P8).Dolna część okna handlu jest ukryta
za ramką monitorka i nie ma takiej siły,by ustalić ilość towaru.Sugestia-Ruchome okienka,lub okienka pojawiające sie dokladnie w centralnej
części ekranu.Nie widzę sensu by każde okno pojawialo się w trochę innym miejscu bo i tak widoczne jest tylko jedno.Pozdrawiam

E... ty mówisz o settlersonline? Czy o jakiej gierce? Bo jak na razie napisałeś o jakimś sprzęcie .... E Po Co ?

OLD-ISLANDER
09.11.2012, 10:34
Witajcie.Nazwe sprzetu podałem jako przyklad,zeby ktos inny nie zadał mi pytania w rodzaju: 'Na czym grasz,że nic nie widzisz"? .Spróbujcie grać na notebooku !:)jerry 1981 dal swietna podpowiedź-THX.Problem jednak w tym,że czesto uzywam kompa do kilku rzeczy jednoczesnie i mieszanie trybami staje sie uciazliwe :)
Dzieki wszystkim za 100 % poparcia ! Kurde smOkPl-okno budowli rzeczywiście sie rusza !Rutyna nie pozwolila mi sprawdzic wszystkich okien-THX

set2g
09.11.2012, 11:57
okienko handlu tez bedzie sie poruszac tak samo jak menu budowli i to poradopodobnie po najblizszej konserwie