Zobacz pełną wersję : Mega Lagi na serwerze Nowy Świat
marnow249
23.10.2012, 19:34
Czy może jednak ktoś mógłby zamiast poprawiać wizerunki ubioru settlersa na halloween wziąłby się za lagi w silniku gry i pingi. Na przygodzie jest taka opcja w garnizonie ODWRÓT kiedy wojsko np. ma zmieniony cel. Lagi nie pozwalają na skuteczny odwrót przez co gra ma charakter kamikaze. Rozumiem, że beta i dopiero początek ale może też będziemy płacić beta pieniędzmi. !!!!!!!
marnow249
23.10.2012, 19:45
a jeśli już nic nie da radu zrobić z tymi lagami to zmienić można opcje, ze to gracz wybiera kogo atakuje bez zmiany celu ataku
Kylar_Slyterin
23.10.2012, 22:36
Podobno będą pracować nad poprawą lagów. Ale grasz na świecie na którym o lagach luż wiadomo od ok. 3 miechów.
Hakardrag
23.10.2012, 22:56
@ marnow249
Dobra rada: Przestań robić przygody z blokami i skończą się Twoje problemy ;) Ja tak robię od kilu miesięcy i żadne lagi na przygodach mi nie szkodzą. Czasem mam ubaw kiedy na obóz idzie trzech moich weteranów (mam jednego) albo ni z tego ni z owego jakieś armie atakują obozy których nie zleciłem ... mam ubaw i tyle, ale strat z tytułu lagów ZERO :)
U mnie lagi powodują notoryczne zwiechy handlu, który średnią co drugą-trzecią transakcję zakupu najzwyczajniej się wiesza (niekończąca się klepsydra). Pomaga jedynie restart gry. Sprawdzone na dwóch różnych kompach i łączach.
Patrząc na inne problemy z grą nawet nie chce mi się tego zgłaszać...
grzechowski
24.10.2012, 12:57
I słusznie kolego.
Przynajmniej zaoszczędziłeś sobie nerwów.
Pisać można do oporu....na Berdyczów...
Kylar_Slyterin
24.10.2012, 22:02
Ludzie .... Ile to razy ma być jeszcze pisane? Na serwerze "Nowy Świat" Lagi to norma !! A support jest uzależniony od programistów/techników którzy jak widać zamiast pracować popijają sobie kawkę/energetyka lub Piwo. Bo ja na razie nie ma w ogóle efektów ich "ciężkiej pracy" !!!!
Poprawa sytuacji powinna nastąpić w okolicach 15.11.2012 - właśnie wtedy chcemy wprowadzić wersję gry, która powinna zmniejszyć lagi. Data ta nie została jeszcze potwierdzona, jednak gdy tylko dostanę oficjalne potwierdzenie, od razu o tym poinformuję.
Kylar_Slyterin
25.10.2012, 23:41
BB_xaar - Słuchaj nie wiem jak jest teraz z lagami na serwerze "Nowy Świat" . Może sytuacja się poprawiła ale chyba można chociaż wiedzieć na jakich serwerach ( parametry jakie mają ) działa gra? Bo jakoś mimo czytania postów i co róż nowych wątków nigdzie nie jest napisane na jakich serwerach jest umieszczona gra.
To na jakich ? I jakie są ich parametry ?
Poprawa sytuacji powinna nastąpić w okolicach 15.11.2012 - właśnie wtedy chcemy wprowadzić wersję gry, która powinna zmniejszyć lagi. Data ta nie została jeszcze potwierdzona, jednak gdy tylko dostanę oficjalne potwierdzenie, od razu o tym poinformuję.
xaar, z tej wypowiedzi rozumiem ze problem z lagami nie zostanie do końca rozwiązany czyli ze dalej musieli znosić lagi w mniejszym, lub większym stopniu albo i w jeszcze innym...
po prostu lodzio miodzio :)
Hakardrag
26.10.2012, 11:50
Lagi są w każdej grze, nawet w tej pudełkowej na kompie. ... z różnych przyczyn, a sporo z nich sami generujemy. W jednej z gier przeglądarkowych przykładowo, zbyt częste i zbyt szybkie odświeżanie strony powoduje, że serwer Cię ostrzega nawet przed banem, bo to ponoć tyż powoduje lagi ;) Ogranicza się także w wielu grach generowanie prywatnych wiadomości i dyskusję na czatach .. tyż ze względu na te lagi (podobno). Tutaj cieszymy się pełną wolnością słowa itd. ... myślę że wkrótce się to skończy by właśnie ograniczyć te lagowanie.
Tak jak już pisałem w jednym z wątków: nie jestem w stanie przewidzieć jaki wpływ (w praktyce) będą miały wprowadzone rozwiązania. Dysponuję jedynie datą, którą musi zostać jeszcze potwierdzona.
Gdy dostanę jakieś nowe informacje, od razu o tym napiszę. :)
To jest dziwne, bo rano gra chodziła płynnie a od kilku godzin są takie lagi, że nie da się grać - czekam kilka minut na przyjęcie przez budynek premii, o wystawianiu ofert na handlu wolę nie wspominać, bo musiałbym kogoś obrazić. Rozumiem, że wieczorem jest więcej ludzi, ale czy przez kilka miesięcy naprawdę tak trudno jest rozwiązać ten problem?
QwertusMaximus
29.10.2012, 20:39
Super - wywala mnie co chwile z gry. Mam już szczerze dość waszego olewania graczy. Jedyne na co was stać to jakieś śmieszne promocje na klejnoty? Nikomu nie polecę tej gry a wręcz przeciwnie - będę ją odradzał.