Zobacz pełną wersję : Ogolny problem z wejsciem na przygode
Kfiatek6
18.10.2012, 16:09
Zakladam temat, bo to nie ja jedna mam ten problem, ze w ogole nie da sie wejsc na przygode. Na wyspe znajomego owszem, ale przygoda w ogole sie nie wczytuje. Caly czas jest okienko "wczytywanie mapy". Jest to ogolny problem na serwerze Nowy Swiat, bo coraz wiecej osob pisze o tym na pomocy.
A dzis niby wlasnie po konserwie jest. To co ta konserwa dala?
Potwierdzam.
Było oki sam zacząłem banitów a potem wyszedłem na wyspę na chwilkę i już nie mogę wrócić na przygodę - ciągle wisi "Wczytywanie mapy..."
Zdechło gdzieś ok 15:20-45.
I to nie jednej osobie czy kilku tylko chyba wszystkim bo na pomocy co chwila ktoś pyta co się dzieje.
..::PzD::..
u mnie to samo, nie mogę wejść ani na swoja przygodę, ani na drugą z zaproszenia...
ja też mam taki problem zaczełem rano Starych Przyjaciół i od jakiejś godziny nie moge wejść na mape przygody jest to przygoda zdobyczna której nie kupie se w sklepie ani na handlu więc czekam na rozwiązanie problemu
Serwer drugi, problem ten sam.
2 przygody dziś ukończone poprawnie, trzecia się wysypała...
Co mamy zrobic na przygody nie mozna wejsc i co dalej?
Pozdrawiam
Co mamy zrobic na przygody nie mozna wejsc i co dalej?
Pozdrawiam
Skoro nie można wejść, to nic nie możesz zrobić. Ewentualnie pisz do supportu, ale nie sądzę, aby pomogli.
john9doe11
18.10.2012, 16:43
U mnie też ten sam problem. Bez żadnych przeszkód zacząłem przygodę wczoraj i praktycznie skończyłem dzisiaj przed południem a teraz nie mogę na nią wejść.
Mam taki sam problem z "Bagienną wiedźmą". Przed 15.00 było ok,potem mnie nie było, a teraz cały czas "wszytywanie mapy". A mam tam dwóch gienków... i nie ma ich jak ściągnąć...
bimbajek
18.10.2012, 16:44
U mnie to samo
Wszystko zaczęło się ok 15, od tego czasu nie można wejść na przygodę, a niektórzy nie mogą z niej wrócić...
TULIPAN2012
18.10.2012, 16:52
Ja również nie mogę dostać sie do przygody, czas ucieka i pewnie nie zdążę jej ukończyć:(
Chyba nie ma osoby, która nie miałaby tego problemu .
też nie moge wejść bug jakis?
bimbajek
18.10.2012, 17:01
kij z przygodą weteran zaginoł w akcji
armar_rud2012
18.10.2012, 17:11
też mam problem, rano jeszcze wchodziłem na okradać bogatych a teraz nie mogę... :(
qwerty4491
18.10.2012, 17:15
Mam tak samo. Rano wysłałem wojsko na okradać bogatych, a teraz nie mogę tam wejść ;/
widze ze tylko ludzie z serwera Nowy Świat sie wypowiadają czyli na innych serwerach jest wszysko w porządku ??
Andre_NH
18.10.2012, 17:38
Witam,
ja również nie mogę wejść na przygodę. Wysłałem tam wojsko. Czy pisaliście do Suportu? Czy ma to sens, skoro to jest problem ogólny?
W moim przypadku nie "wisi" na wczytywaniu mapy, tylko zrywa połączenie
Podpisuje się pod tym problemem. Rano bez problemów mogłem wejść na zdrajców, a teraz jak wszystkim wyżej wisi na wczytywaniu mapy...
kozaczka
18.10.2012, 17:57
co mam teraz zrobić tez mam ten problem mam anulować przygodę, zawiesiło mi się na bagienna wiedźma pisze świata słoneczny gród
witam ja tez nie mogę wejść do przygody ,a wo gule czy ktoś reaguje jak my piszemy ze czegoś nie można zrobić czy tylko czekają na nasza kasę żeby coś kupić zaczyna to być żałosne mogę zrozumieć co nie co ale teraz to jest nagminne do gry ciężko wejść ładuje się wszystko bardzo długo ,zróbmy protest i nie zakupujcie nic ,niech trochę pomyślą o nas a nie o naszej kasie.
pozdro
Chetnie powiem Ci co robia...to co zawsze licza kase...i tyle...od kiedy gram a to niewiele czasu coraz gorzej z dnia na dzien...pytanie kto nam zwroci przygody i ewentualne straty...
bimbajek
18.10.2012, 18:21
widzę że na Słonecznym też jest ten sam problem
Kfiatek6
18.10.2012, 18:23
Wiadomosc do supportu dawno poszla, ale nie licze na szybka odpowiedz, skoro inna sprawa od wtorku mi wisi bez odzewu. Teraz jest jeszcze gorzej, bo przy probie wejscia do przygody zrywa polaczenie i kaze odswiezyc strone. Mam nadzieje, ze problem zostanie rozwiazany jak najszybciej, bo nie chce tracic przygody. A w grze poki co moge tylko pola stawiac.
Tajfun1515
18.10.2012, 18:39
Juz dziala :>
bimbajek
18.10.2012, 18:58
Działa Działa
Działa ale niestety nie wszystkim
Chyba problem dotyczy Nowego Światu, osobiscie zrobiłem dziś 2 przygody i problemów nie było aby wejsc na mape.
Pierwszy raz chyba nie sypie sie Nowa Ziemia ^^
Tak, wczoraj w godzinach popołudniowych/wieczornych na serwerze Nowy Świat pojawił się problem uniemożliwiający wchodzenie na mapy przygód - usunięcie problemu nastąpiło tego samego dnia.
Serwer Nowa Ziemia
Po wejściu na przygodę i przesunięciu mapy zawiesza się strona a po chwili wyskakuje komunikat, że wtyczka Adobe Flash uległa awarii. Jakaś naprawa tego będzie, szkoda stracić przygodę, bo na pewno jej nie odzyskam od autorów...
p.s. kiedy w końcu gra nie będzie wersją BETA. Mam nadzieję, że w końcu to zniknie, bo to już strasznie długo trwa...
pabloo_123
25.10.2012, 08:36
Dzisiaj znowu nie mogę wejść w przyygodę
kreolczyk
25.10.2012, 12:35
u mnie podobny problem. Jeszcze rano wchodziłem a teraz już ciągle zrywa połączenie
Witam,
czy Pomoc Techniczna coś w tej sprawie zrobi ?
Chodzi o przygodę Bagienna Wiedźma
Sprawa wygląda następująco:
wczytywanie mapy, gdy mapa została wczytana jesteśmy w miejscu startu czyli w prawym górnym rogu, po przesunięciu mapy w dół lub w lewo (najprawdopodobniej do momentu gdy na mapie pojawi się jakiś obóz) zacina się przeglądarka, wzrasta pamięć wtyczki Adobe Flash do 1 GB i wyłącza się mówiąc że wtyczka uległa awarii, w przypadku gdy jest wojsko na mapie przygody dzieje się tak od razu jak tylko zostanie wczytana i przełączona mapa, na przygodę, nie pokazują się ani wygląd obozu, ani wygląd obozu generała.
Problem rozwiązany :)
wystarczy wyczyścić pliki offline przeglądarki...