PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z zadaniem eventowym Błyszczące światła

Korzenios
11.10.2012, 11:08
Witam problem jest z bardzo silnym światłem w zadaniu trzeba zrobić 2 sztuki i przyznać znajomemu któremu we wcześniejszym zadaniu ciemność daliśmy na budynki niestety po wejściu do tego znajomego w gwieździe nie ma bardzo silnego światła i nie da się wykonać zadania

renmaister
11.10.2012, 11:11
mam to samo :)

Merigoldin
11.10.2012, 11:12
Światło może przyznać tylko gracz, którego jest wyspa. Ciemność możesz rzucić TYLKO znajomemu. Jak chcesz premie x4 (wynikającą z bardzo silnego światła). Najpierw prosisz znajomego, aby rzucił Tobie Ciemność, a potem SAM (z tego co wyprodukujesz w składzie) rzucasz bardzo silne światło.

Przy okazji zamieszczę swój problem:
Pisałam już do supportu i zgłaszałam, że nie mam (i raczej nie pamiętam abym miała) zadań głównych i nagród za nie. (o ich istnieniu dowiedziałam się przez przypadek na czacie gildii). Dzisiaj po zatwierdzeniu nagrody za misje od Eliota (magiczny pył) NIE POJAWIŁA mi się od niego nowa misja.
Co robić?? Czekam na w miarę szybką odpowiedź bo event mija.
Dołączam print screena:
http://tinypic.com/r/ac3fb9/6

PromileTrzy
11.10.2012, 12:56
Bo zapewne misja jest tylko 1 na dzien , podobnie jak zadanie dzienne.
Wiec sie pojawi po 4 rano :)

Merigoldin
11.10.2012, 14:51
No właśnie podobno jest ich nieskończona ilość (zasłyszane na czacie pomocy).

Picasso_PL
11.10.2012, 15:39
Zadań eventowych (od Dyniogłowego :P) jest tylko 8 o ile dobrze pamiętam .... i koniec.
Ostatnie to włączyć światło na wyspie i koniec .... tylko kilkadziesiąt dyń extra z tego się da zdobyć, reszta z pól.

Korzenios
11.10.2012, 17:02
Merigoldin dzięki za wyjaśnienie jest dokładnie tak jak napisałaś pomogło

Merigoldin
11.10.2012, 18:22
Picasso_PL dzięki bo już w panikę wpadłam, że znowu coś nie tak :D ja robiłam zadania z marszu i się zdziwiłam jak się skończyły. Niestety problem z zdaniem głównym (nagrodami za awans) dalej pozostaje nierozwiązany :)

Bluznierca
11.10.2012, 19:09
Przed zadanie blyszczace swiatla jest o ciemnosci. Zrobilem ciemnosc, rzucilem zonie na dwa budynki i zadania nie zaliczylo mi (jej analogicznie tak). Teraz mam jakby pol wykonanego zadania. WTF?

BB_xaar
11.10.2012, 19:13
O problemie z premiami i misjami od Eliota (raz zalicza uaktywnienie premii a raz nie) już wiem. Jako rozwiązanie (tymczasowe) proszę spróbować uaktywnić jakąś inną premię na wyspie - na przykład półmisek ryb.

Bluznierca
11.10.2012, 19:29
W koncu uzylem 14 diamentow. Inaczej nie dalo rady...

DuzyPiotr
12.10.2012, 00:15
"Zadań eventowych (od Dyniogłowego :P) jest tylko 8 o ile dobrze pamiętam .... i koniec.
Ostatnie to włączyć światło na wyspie i koniec .... tylko kilkadziesiąt dyń extra z tego się da zdobyć, reszta z pól. "

Skąd to wiesz?
Bo jeśli z własnego doświadczenia to może padłeś ofiarą tego samego buga?
Może ktoś z obsługi gry by się wypowiedział, żeby wszystko było jasne?

bondzia
12.10.2012, 10:49
Światło może przyznać tylko gracz, którego jest wyspa. Ciemność możesz rzucić TYLKO znajomemu. Jak chcesz premie x4 (wynikającą z bardzo silnego światła). Najpierw prosisz znajomego, aby rzucił Tobie Ciemność, a potem SAM (z tego co wyprodukujesz w składzie) rzucasz bardzo silne światło.

Mam też problem z tym światłem.
Przydzielam najpierw Ciemność dla 2 budynków znajomego.
Następnie muszę dla tych samych budynków przydzielić światło,tak jest w zadaniu.
To światło,wyprodukowane u mnie, muszę zatem sprzedać temu znajomemu,aby SAM dał je na budynki?
Zależy mi,abym zaliczyła zadanie,bo nie mam kolejnego.
Po

Androm3da
12.10.2012, 10:55
bondzia, Mertigoldin napisał/a jasno przecież :) ciemności sobie nie można dać tylko bardzo silne światło, znajomy daje Tobie ciemność na dwa budynki, Ty na te same budynki dajesz bardzo silne światło.

bondzia
12.10.2012, 15:29
Widocznie mam same dynie w głowie,bo wcześniej nie załapałam.
Już wiem.Dzięki.

wojciul
12.10.2012, 20:40
A ja mam problem z kolejnym eventem, bo od razu zrobilem jasnosc na wyspie i teraz mam qesta, zeby zrobic jasnosc a nie moge... Czy jest na to jakis sposob ??

Lord_Albi
12.10.2012, 20:47
wyprodukuj jeszcze raz i daj na dom władyki bo u mnie to zadziałało jak miałem tak samo.

WuDwaKa
12.10.2012, 20:49
Jak nie możesz ? wytwarzasz premie i ponownie sobie dajesz na dom władyki i powinno zaliczyć zadanie :) ja również tak zrobiłem i zadziałało

rolnicky
14.10.2012, 23:45
Ja mam jeszcze inny problem z tym zadaniem. Zaliczone mam "oczyszczanie przy pomocy bardzo silnego światła dwa budynki skażone ciemnością" (jest juz zielone) ale nie zalicza mi wyprodukowania bardzo silnego światła. Nielogiczne przecież żeby użyć musiałem wyprodukować. Nie wiem co robić dalej stoję z tym zadaniem

set2g
15.10.2012, 08:18
może wyprodukowałeś zanim pojawiło ci sie to zadanie, wtedy produkcji ci nie zaliczy, ale fakt oczyszczenia ciemnosci juz tak. tak wiec takie problemy maja ludzie którym sie bardzo spieszy a nie robią zadan po kolei

rolnicky
15.10.2012, 21:05
Niestety nie. Fakty sa takie ze wyprodukowałem kolejne dwa światła i dalej nie mam zaliczonego zadania, a wszystkie robię po kolei jak tylko się jakieś pojawia

Merigoldin
15.10.2012, 22:10
Mod gdzieś pisał, że wystarczy jakiekolwiek później dwie premie wyprodukować, a jak nie pomoże pisz do supportu :)

rolnicky
17.10.2012, 02:10
O problemie z premiami i misjami od Eliota (raz zalicza uaktywnienie premii a raz nie) już wiem. Jako rozwiązanie (tymczasowe) proszę spróbować uaktywnić jakąś inną premię na wyspie - na przykład półmisek ryb.

Mam wyprodukowane 25 polmiskow ryb, 2 bardzo silne swiatla, zaliczone oczyszczanie silny swiatlem , a zadanie dalej nie zaliczone, zglaszalem do supportu, wszystko bez echa. Od piatku tkwie na tym zadaniu, juz nie mowiac o zbiorach dyn(porazka, resetowanie czasu, znikanie dyn, brak mozliwosci zatrzymania). Wszystko robicie zeby "uprzyjemnić" gre. GRATULACJE.

Merigoldin
17.10.2012, 09:54
A ja nie narzekam :) u mnie z dyniami i innymi surowcami (jeśli chodzi o pasek czasu) wszystko ok. Nawet jak na noc wstrzymam produkcje i rano rzucę premie, a następnie je uruchomię to od razu otrzymuje dynie x2 (pasek po nocy jest cały nabity). Kiedyś inny MOD pisał, żeby jakieś cache wyczyścić?? (wybaczcie jestem kobietą i jedyne co robię z komputerem dobrze to uruchamianie go :D )