PDA

Zobacz pełną wersję : Handel po poprawkach na halloween

El_Ryk
11.10.2012, 08:13
Niestety nie da sie inaczej tego okreslic...

Z okazji eventu zostalismy uszczesliwieni "poprawa" sortowania w handlu.
Obecnie proba posortowania ofert na stronie innej niz pierwsza konczy sie przelaczeniem stron na pierwsza... posortowana co prawda, ale nie ta, o ktora chodzilo.

Inaczej mowiac w po ostatnich poprawkach mozemy sobie obejrzec posrotowane kilka najstarszych ofert, ktore nikogo nie interesuja.
Sortowanie czegos nowszego zostalo usuniete... czyzby wstep do calkowitego usuniecia handlu?

Mag_Xardas
11.10.2012, 08:40
witam, wystawiłem wczoraj oferty na handel, miecze z brązu z złoto i drewno liściaste z iglaste. Dzisiaj nie mam ani mieczy, ani drewna liściastego ani zapłaty za nie. Historia handlu pusta. Znikło to co wystawiłem i nie mam to co za to chciałem. proszę o interwencję.

Boski_Caesar
11.10.2012, 09:06
Ja w ten sposób straciłem jakieś 5,5 k desek egzotycznych. Nie mam pojęcia ile, bo nie spisuje ofert. Nie mówić już o jednostkach które miały mi wrócić po konserwacji....

piniek8
11.10.2012, 09:08
Kto mi zwinął moje 300 granitu pozostawione na noc w kantorze handlowym ? Sprawca proszony o dobrowolne poddanie się karze :)

robson66666
11.10.2012, 09:11
Też straciłem wszystko co było wystawione na handel ..... nieładnie , mam nadzieję że będzie to zrekompensowane .

beny2k
11.10.2012, 09:15
Też straciłem wszystko co było wystawione na handel ..... nieładnie , mam nadzieję że będzie to zrekompensowane .

Tak dostaniesz 20 dyn na przeprosiny :)

Boski_Caesar
11.10.2012, 09:16
Tylko niech nikt mi nie mówi że to nasza wina, bo nikt nie ostrzegał o tym. I jak usłyszę że mam czekać do następnej konserwacji to mnie coś strzeli... Już i tak dwa tygodnie czekałem na jednostki które mi zwiało na przygodzie. Dziś piszę do supportu i liczę że dostanę odpowiedź która mnie bardziej usatysfakcjonuje niż poprzednie.

emer1597
11.10.2012, 09:16
straciłem na handlu 4*400 koni, miecze, drzewa egzotyczne i co gorsza Wikingów których wystawiłem na sprzedaż , ani kasy , ani nie wrócili , ani żadnego śladu w Historii, zresztą w Historii nie ma NIC, co wprowadzenie tego idiotycznego ewentu porobiło
NAPRAWCIE TO !!!

Mardogus
11.10.2012, 09:20
Ja straciłe dzisiaj w nocy 1k granitu- ani kasy ani granitu rano - dziękuje bardzo za eventowy prezent. Jak znam życie to team nic z tym nie zrobi.

doberman74
11.10.2012, 09:56
Tak dostaniesz 20 dyn na przeprosiny :)

Też straciłem wszystko co było wystawione na handel ..... nieładnie , mam nadzieję że będzie to zrekompensowane 3000 marmuru bo tyle straciłem

doberman74
11.10.2012, 10:00
Też straciłem wszystko co było wystawione na handel ..... nieładnie , mam nadzieję że będzie to zrekompensowane 3000 marmuru

Bluznierca
11.10.2012, 10:55
Ze strony obslugi cisza wiec rozumie ze nabrali wody w usta i kombinuja jak ladnie ulozyc zdanie uspokajajace. Ale luz, za tydzien dostaniemy po 20 dyn i przeprosiny. Jakby nie patrzac to nie jest wina polskiej moderacji tylko durni z BB.

szpilek
11.10.2012, 11:03
Wczoraj wystawiłem wieczorem cztery aukcje na handlu. Dzisiaj nie ma ani towaru, ani monet. Historia sprzedaży jest pusta. To nie jest już pierwszy raz.

Steffeeek
11.10.2012, 11:08
Rowniez wczoraj wieczorem wystawilem przygode wikingow. Dzisiaj nie mam ani jej ani monet.

exoo
11.10.2012, 11:12
Gy wydaje się, że tej gry nie można już bardziej zepsuć BB wprowadza aktualizację sortowania, która praktycznie zabija handel. Nie potrafię sobie nawet wyobrazić kto programuje tę grę i kto ją testuje. Chyba, że obie te czynności mają miejsce w zamkniętej toalecie.

wallycsw1976
11.10.2012, 11:20
Rowniez wczoraj wieczorem wystawilem przygode wikingow. Dzisiaj nie mam ani jej ani monet. Łączę się z Tobą i kilkoma innymi takimi jak ja i Ty. Też znikły mi Wikingi, 350 granitu i reszta nieważna....

P.S. "Kilka" cennych rzeczy musiało zniknąć z handlu - pytałem xaar'a - to mówił że już walczą z tym, ale i tak powiedział żeby pisać do supportu - to napisałem...

carpit54
11.10.2012, 11:35
u mnie zniknęło 4000 mieczy ze stali ,które wystawiłem na sprzedaż :(

ConradoDeDragon
11.10.2012, 11:44
Ponad 14 k monet poleciało w kosmos, plus pare innych pierdołek, na razie odpowiedzi z supportu brak.

Tyiga
11.10.2012, 11:52
Do mnie właśnie wróciło wszystko czego brakowało rano. Wylogowałam się i zalogowałam ponownie i szczęśliwie wszystko jest a historia handlu działa :)

Zajadek
11.10.2012, 11:56
Z uporem maniaka BB widze wprowadza nowe eventy a setki ludzi krzyczyało po evencie piłkarskim, ze NIE CHCEMY NOWYCH EVENTOW- CHCEMY ZEBY GRA DZIAŁAŁA BEZ BŁEDÓW. Zamiast naprawic to co jet to dorzuca sie nowe problemy. Nie kumam tego ale cóz widocznie taka polityka przynosi wieksze zyski. Wiec nie pyszczyc tylko kupowac klejki :)

xczesiox
11.10.2012, 12:21
300 granitu straciłem

tak3tak
11.10.2012, 12:51
Ja dzisiaj z kolei wystawiłem na handlu ofertę że sprzedam 100 żelaza za 1000 krótkich łuków (4 partie). Sam nie produkuję łuków a stan magazynu przed złożeniem oferty wynosił 199 szt. Cała transakcja został zrealizowana czyli w magazynie powinno być 4199 szt a jest 3300.

exoo
11.10.2012, 13:05
Zastanawiam się co teraz robi support czytając otrzymywane zgłoszenia. Zamyka się i gasi światło czy pęka ze śmiechu? Bo jak widać z tematem nic nie robi.

adzikk
11.10.2012, 13:07
mam ten sam problem towary które wystawiłem na handel przed przerwa techniczną znikły ani zapłaty ani towaru wczoraj zaczełem przygode wikingowie i okazało sie ze juz tam ktos sobie gra w najlepsze paranoja tyle wam powiem co tu sie dzieje

Picasso_PL
11.10.2012, 13:42
Pięknie ..... Polska wersja gry jest coraz bardziej nastawiona na okradanie graczy .... nic tylko stąd wiać !!!

gn11230a
11.10.2012, 14:34
taka reklama i za 2 miesiace nikt tu nie bedzie gral, szczegolnie ze gra jest po prostu MEGA DROGA jesli ktos kupuje klejnoty i chce je zamienic na inne rzeczy.

mack0wski
11.10.2012, 14:55
kupilem dynie na handlu, złoto mi gwizdneło a dyń nie ma...

Eresol
11.10.2012, 15:29
3.5k monet -.-

AsicaPe
11.10.2012, 15:50
Niestety nie da sie inaczej tego okreslic...

To świadczy tylko o Twoim ubogim słownictwie, a obrażanie innych nie przyspieszy sprawy...

Mi akurat nie psuje się sortowanie w handlu, ale znikają materiały, niby je kupiłam a ich nie ma, a moje wystawione zniknęły z magazynu

Picasso_PL
11.10.2012, 15:56
AsicaPe .... kolega El_Ryk nazwał rzecz po imieniu i ma racje ..... więc z niego zejdź.

Silveron666
11.10.2012, 16:08
Ten sam problem z handlem. Zniknęło 16k marmuru... Zapłaty nie ma, historii handlu nie ma...

Zajadek
11.10.2012, 16:10
Mnie teraz wcieło 170 klejków... :) znaczy godzine temu. kupiłem dynie 3x....klejnoty zabrało...a dyni nie mam - znaczy dostałem 2x...:)

Coop3r
11.10.2012, 16:13
U mnie 28k rudy zelaza wyparowalo...

BB_xaar
11.10.2012, 20:02
Problem związany z "zaginionymi" ofertami został już przekazany dalej - gdy pojawi się jakaś aktualizacja w tej sprawie, od razu o tym poinformuję.

Zajadek, jeśli zakupiony towar nadal do Ciebie nie dotarł, proszę zgłosić to do Supportu.

sckiters
11.10.2012, 20:09
zgłosiłam i ja swoje straty do supportu i nadal odzewu nie ma, aż tyle pracy macie z odpisywaniem czy zlewacie ludzi ?

ObelikusPL
11.10.2012, 20:40
A jak na czacie napiszesz cokolwiek o spieprzonym handlu to dostaniesz bana.
MOD chyba nie wie po co tam siedzi - pomagać graczom a nie utrudniać.
Jak q...a hadlować ?? jak jest sortowana pierwsza strona.
Próba odświeżenia ofert o określonym filtrze kończy się ponownym wyrzuceniem wszystkich ofert.
Jaja nie z tej ziemi.... A MOD daje bana za chwilę zdenerwowania...
No cóż...
Chyba czas zakończyć zabawę z zanim zainwestuję cokolwiek w grę...
Jak firma nie zarobi to i MODków nie będzie...
Historia znana odkąd istnieją gry On-line. Settlersi -wróżę Wam szybką śmierć...

el_kamilus
11.10.2012, 20:48
@ BB_xaar

ale to co.... mam pisać do supprotu ile surowców mi wcieło? Znając życie to będę tak ze 2 tygodnie pisał i jedyne co usłyszę to że nie oddadzą :)
No chyba, że coś się zmieniło w tym temacie bo takie historie to już znam.

mangoamao
11.10.2012, 21:01
zarówno sortowanie jak i aktualizację chyba robił zapijaczony i naćpany student pierwszego roku skoków w dal, który miał rozwolnienie umysłu.... nie może być inaczej

Jerry1981
11.10.2012, 21:05
obelikuspl, ale mod jest wolontariuszem, który za free ma za zadanie pilnować porządku na czacie - głównie tego czyli skoro używasz wyrażeń niecenzuralnych nawet wygwiazdkowanych to od tego jest mod aby ci dać za to bana abyś ochłonął - a na pomocy w głównej mierze gracze odpowiadają graczom.
tak handel jest ciągle niedopracowany i wcale nie twierdzę, ze bb i ubi sa super ekstra i wogóle, bo można wiele rzeczy poprawić, ale zapominasz o jednym duże firmy rządzą sięnie zadowoleniem gracza a zadowoleniem zarządu wynikajacym z tabelek i statystyk (przeważnie kolumna zysk - która powinna oscylować na poziomie wyższym niż 50%) jeśli jest mniej do sa cięcia - gorszy serwer gorsze łącze, mniej ludzi / mniej doświadczeni ludzie w pomocy itd. generalnie prezesi korporacji wychodzą z założenia że do każdego zadania można wynająć małpę za banana, aby tylko umiała działać według super hiper ekstra procedury napisanej jakiś czas temu, a to że gdzieś jakiś kowalski czy smith ma problem bo mu zginął jakiś młotek w jakimś tam handlu - z punktu widzenia korporacji to pikuś, bo za tego jednego dzięki reklamom przyjdzie 10, a że oni też nie bedą zadowoleni trudno - za nich przyjdzie 100, a za rok / dwa na bazie tego projektu rozpocznie się inny (czas życia produktu się kłania) i nowa reklama złapie połowę tych, którzy się wczesniej zarzekali ze z bb / ubi już nigdy... - w takim świecie żyjemy czy tego chcemy czy nie... a jak komuś się naprawdę taki styl zycia podoba to zawsze są bieszczady / bory tucholskie czy tez babimost, gdzie ciągle się żyje w ciszy spokoju i bez całego wyścigu szczurów.

poza tym peace and love i naprawcie w końcu ten handel... raz a dobrze!

milusi73
12.10.2012, 17:15
kto mi zaje bal 132 mapy moze jakis madry naprawi ten handel bo ile mozna sie wk ur wi ac

clawin
12.10.2012, 21:40
Mnie tez wcięło 200 map, pisałem do supportu w tej sprawie i odpisali ze dziękują za zgłoszenie i że sprawa została przekazana do działu technicznego, w celu dokładnej analizy. I na tym sie skończyło, zadnej odpowiedzi

Nagrael
13.10.2012, 09:39
zniknelo mi 3k monet i 400 dyn... co to ma wgl byc? Czy teraz jak sie wystawia oferty to sa one na stale a jak sie nie sprzedadza to zasoby znikaja?

pre-man
13.10.2012, 20:30
czy ktos dostal jakakolwiek odpowiedz z suportu na temat straconych ofert handlowych w noc wprowadzenia ewentu ?????
czy moze nas olali - zastanawiam sie bo juz pisałem w tym roku 3 razy do nich i nigdy nic mi nie odpisali ...

Mardogus
13.10.2012, 23:06
ja nie dostalem żadnej odpowiedzi od suportu w sprawnie zniknięcia 800szt granitu w noc aktualizacji - tylko rozmowa z bb_xaar w grze i nic dalej.

BB_xaar
15.10.2012, 13:13
Jeśli zgłoszenie zostało prawidłowo zarejestrowane w naszym systemie (jeśli tak się stało, autor zgłoszenia otrzymuje wiadomość e-mail z potwierdzeniem), odpowiedź zostanie udzielona, co do tego nie należy mieć wątpliwości. :)

Dodatkowo, gdy ja otrzymam więcej informacji na temat "zaginionych" transakcji, od razu Was o tym poinformuję.