Zobacz pełną wersję : Problem z przygoda wikingowie
PiotrekZywiec
10.10.2012, 00:57
Witam, kupilem dzisiaj na handlu wikingow po uruchomieniu po za wyslaniem armi nie moge nic zrobic. Po wejsciu na mape okazalo sie iz cala jest podbita (jak tylko wszedlem nie bylo ani jednego wrogiego obozu) byly tylko budynki neutralne typu młyn gospodarstwo itp. Nie da sie tgez zaprosic nikogo znajomego a w oknie pokaz szczegoly mialem siebie i 3 wogole nieznane osoby. po jakis dwoch godzinach dolaczyla do nas osoba 4-ta. aktualnie nic nie moge zrobic, w oknie szczegoly jest nas juz 5ciu na mapie jest 3 moich generalow i 4 generalow "kogos". przygody tez nie da sie nawet anulowac takze przez 7 dni zostaje wylaczony z gry. napisalem do support ale nadal czekam.....
spotkało cię to co opisane w tym wątku:
http://forum.thesettlersonline.pl/threads/25453-3-osoby-w-okradać-bogatych-uwaga-na-kupowanie-przygód
Sam mam czarnych rycerzy z zakupu i boje sie uruchomic ^^
ja wczoraj robiłam dwa razy wikingów
za pierwszym razem było wszystko w porządku, tylko na koniec przygody zdziwiłam się że oprócz mnie i zaproszonej przeze mnie osoby ma mapie są jeszcze 3 obozy zupełnie mi obcej osoby, ale zamknęłam przygodę, w okienku powrót pokazały si e3 nicki. nic złego się nie stało, więc myślałam że przypadek.
jednak gdy rozpoczęłam następnych wikingów rozpoczął się niezły cyrk.
zaprosić znajomego nie mogłam, a po wejściu na mapę okazało się że jest tam już wojsko kolegi, który rozpoczął swoich wikingów. po konsultacji z nim stwierdziliśmy, że nasz przygody się pomieszły, masze wojsko się rozmmnożyło i jest na mojej i jego przygodzie. niestety tylko jedno z nas mogło zrobić przygodę, a w efekcie jedno dostało dropa i exp a drugie tylko dropa. gra odczytała tylko jedną przygodę ale skasowała dwie i tym sposobem jestem jednych wikingów w plecy.
myślę że to nie odosobnione przypadki i więcej osób traci tak cenną grę
PiotrekZywiec
10.10.2012, 13:15
i kolejna osoba dotarla.....
Problem jest już znany, został przekazany do dalszej analizy.
Udało się zlokalizować źródło problemu, a prace związane z poprawką trwają (niestety nie wiem czy uda się ją wdrożyć podczas dzisiejszej konserwacji).
Do czasu rozwiązania problemu handel przygodami powinien zostać wyłączony.
PiotrekZywiec
10.10.2012, 18:19
trudno wierzymy ze bedzie to jak najszybciej i zarowno ja jak i inne osoby mamy nadzieje na odzyskanie przygody w ktora nie bylo dane nam zagrac....
Witam. Mam dokładnie to samo. W wikingach już wszystko posprzątane. W szczegółach widnieją 3 osoby w przygodzie. Również napisałem do supportu. Zapewne kasa wyrzucona w błoto:( Bug goni bug. Ciekawe czy na zagranicznych serwerach też jest ta gra tak zabugowana?
robaczek653
12.10.2012, 21:02
u mnie niestety to samo nie wiem skad mialem tych wikingow czy z handlu czy przyniesli ale 5 znajomych i nic na przygodzie do rozbicia
ciekawe czy odzyskam przygode bo do tanich nie nalezy :(
http://www.images.net.pl/?di=DFQP
http://www.wrzucaj.org/699874
Szoszon_2004
13.10.2012, 16:19
Witam
Nic chyba jeszcze nie zostało naprawione , bo i u mnie zaistniała taka sytuacja ... po wejściu do przygody nic nie mam do roboty http://tinypic.com/r/15rhcpl/6
Co mam teraz zrobić ? Wyłączyć tą przygodę mogę ? Czekać aż się suport odezwie i potem wyłączyć ?
Doradźcie coś proszę
jacek399a
13.10.2012, 17:37
Szoszon, ja wpierw się z supportem skontaktowałem i dopiero jak mi powiedzieli że mogę to wyłączyć to tak zrobiłem ... jednakże po relogu przygoda sama wróciła i już się nie da anulować :D Ale mogę odpalać inne, nie mogę jedynie dołączać jak ktoś mnie zaprosi ....
PiotrekZywiec
15.10.2012, 00:39
Problem trwa nadal a mi doszly przez wekend nastepne osoby do wykingow jednoczenie sie tez czas do konca gry wydluzyl...
Problem nie dotyczy przygód, które zostały zakupione po ostatniej konserwacji. Dodatkowo, wszystkie przygody dotknięte powyższym problemem można zgłaszać bezpośrednio do Supportu - na pewno nikt nie będzie stratny. :)
BB_xaar ileż to trzeba mieć wiary w to co się mówi ^^^
PiotrekZywiec
16.10.2012, 22:37
mam juz 10 osob w przygodzie i leci ona od nowa (znowu 7 dni do konca) ale zdjec mi juz sie nawet nie chce robic.... wiadomosci z supportu zadnych.....
a w jaki sposób support postara się to wynagrodzić - otrzymam jakąś wiadomość w grze, czy pojawi się przygoda albo zasoby dzięki której będzie można ją kupić (mapy, klejnoty) ?
Ostateczną naprawę problemu z przygodami zaplanowano na najbliższy tydzień (konserwacja w czwartek). Gdy dostanę potwierdzenie, opublikuję więcej informacji na ten temat - proszę o jeszcze trochę cierpliwości. :)