PDA

Zobacz pełną wersję : 3 osoby w okradać bogatych - uwaga na kupowanie przygód

Jaron7
09.10.2012, 18:52
Wczoraj rozpocząłem przygodę okradać bogatych, od samego początku nie moglem jednak wysłać zaproszenia dla znajomego(opcja zaproś była nieaktywna). Jakie było moje zdziwienie jak wieczorem zobaczyłem że w przygodzie jest osoba która nawet nie była w moich znajomych. Ok błąd po ostatnich aktualizacjach, pomyślałem i wysłałem zgłoszenie do supportu. Odpowiedzi dalej nie otrzymałem ale dziś w przygodzie pojawiła się trzecia osoba :D, w przygodzie 2 osobowej są 3 osoby(w załączniku zrzut ekranu). Jedyne co udało mi się ustalić rozmawiając z jedną z osób to to że przygodę zakupiła przez nowy handel (tak jak ja) i po rozpoczęciu jej trafił od razu do mojej przygody częściowo już zrobionej. Nie twierdze że jest problem z każdą przygodą kupioną na handlu(sam już robię z trzecia taka a problem pojawił się dopiero teraz) ale uznałem ze lepiej ostrzec innych bo problem w przypadku zakupu droższych przygód może być bardziej dotkliwy i sam wolałbym aby mnie inni ostrzegli.
Jedno wiem na pewno że do czasu następnej aktualizacji nie rozpocznę/nie kupie żadnej lepszej(droższej) przygody.

639

dissastah
09.10.2012, 20:12
moja historia tej przygody wyglada tak

kilka dni temu kupilem okradac bogatych na handlu

dzis odpalilem i nawet nie wchodzilem na mape, od razu wyslalem wojsko, po godzinie wszedlem na mape i ku mojemu zdziwieniu bylo juz tam dwoch innych graczy..(spoza kregu moich znajomych)

oczywiscie nikogo nie moge zaprosic ze znajomych, czekamy az wpadnie ktos czwarty :)

Pirotechnic
09.10.2012, 20:14
Dzisiaj włączyłem czarnych rycerzy, po chwili mi wyświetliło że zaprosiłem 7 osób !! SIC !! Przecież przygoda jest dla trzech osób, a ja nikogo nie zapraszałem !!

Picasso_PL
09.10.2012, 23:36
ale jaja !!! to nieźle namieszali ..... i pytam się .... po są te "testy" na testowym serwerze ???

akoz
10.10.2012, 02:32
jak to po co zeby ustalić jak najlepiej i najwięcej ludzi skasować :)

Czaruk
10.10.2012, 11:22
ale na testowym nie dojdzie sie latwo do czarnych bo lv trzeba prawie samemu bic i surowce ;p wiec kto sie na to porwie ?? ;D

BB_xaar
10.10.2012, 11:40
Bardzo proszę zgłosić ten problem bezpośrednio do Supportu - postaramy się go zweryfikować.

jacek399a
10.10.2012, 11:59
Ten sam problem tylko z wyspą piratów ...

wirusa
10.10.2012, 15:22
o dziwo pirotechnic jest też w mojej przygodzie czarni rycerze, rozpoczętej dzisiaj, jest tam 10 aktywnych graczy, wszystko zrobione od samego początku, a nikogo jeszcze nie zaprosiłem, na wyspie jest pięciu graczy z namiotami

adzikk
10.10.2012, 16:14
ja tez mam podobny problem rozpoczełem dzis wikingów wysłałem generałow i sie okazało ze jak weszłem na mape przygody to nie jestem u siebie tylko u kogos kto juz prawie skączył te przygode i nawet nie mam tego gracza w znajomych

Chasil
10.10.2012, 16:26
Normalnie żal słuchać o tym co się dzieje w tej grze. Totalny bajzel i za to biorą pieniądze i to nie małe. Zaczynam się zastanawiać kiedy (i czy kiedykolwiek) BB wyjdzie z bety i ile będą kosztowały doładowania w wersji normalnej...

LeBurn
10.10.2012, 16:38
W gildii Ven na Nowym Świecie są 2 przygody Czarni w których jest po 5-8 graczy...

BB_xaar
10.10.2012, 16:58
Wygląda na to, że udało się zlokalizować źródło problemów związanych z przygodami (więcej uczestników niż pozwala na to dana przygoda) - poprawka powinna pojawić się już niedługo.

adzikk
10.10.2012, 17:12
i co teraz zrobić każdy zaczął swoją przygode a wszyscy trafili na jedną mape odzyskam te przygodebo ani lota ani PD nie dostane

Pirotechnic
10.10.2012, 17:26
Bardzo proszę zgłosić ten problem bezpośrednio do Supportu - postaramy się go zweryfikować.

Zgłoszone przez 8 graczy i od 48h e-mail wyjątkowo milczy, nawet o weryfikacji zgłoszenia nie ma nic :)

Wygląda na to, że udało się zlokalizować źródło problemów związanych z przygodami (więcej uczestników niż pozwala na to dana przygoda) - poprawka powinna pojawić się już niedługo.

Źródło znalezione, ale teraz ile czekania na naprawę, ja stoje zablokowany, bo ani do nikogo dołączyć nie mogę do przygody, ani zrobić nowej.
Ponadto jest sporo innych błędów w grze, które często także się pojawiają.

1. Resetujący się czat
2. Zacięcie czatu, brak jego odświeżania
3. Pobór co logowanie poranne surowców z magazynów, mimo ich produkcji i braku wstawianych ofert od 10 do 1000 sztuk znika o dziwo nie wiadomo gdzie. Dobra losowe, ale najszybciej widać na monetach, bo to każdy obserwuje.
4. Znajomości , po 2-3 osoby te same w znajomych, dublowanie listy gildii członków.
5. Niekończące się ładowanie rynku - wagi - klikam akceptuj ofertę, a to młóci i młóci z 30-50 minut i nadal nic i dopiero po zrobieniu RELOGA pokazuje się napis - wystąpił błąd ogólny.
6. Wojsko - ustawienie w garnizonie na przygodzie - wielokrotnie miałem tak, że ustawiłem wojsko w określone ilości jednostek, kliknąłem ok, lata klepsydra, znika, wojsko niby takie jak wprowadziłem, klikam atak , idzie atak, przychodzi raport a tam inne wojska niżeli te co ustawiłem.
Znalazłem, że często jest tak, że muszę z 5-10 minut odczekać lub wojsko w garnizonie 3-5 razy wprowadzać by załapało prawdziwe ustawienie jednostek.

To taka moja lista bugów z gry.

MardockM
10.10.2012, 18:15
Jeden wielki bubel ta gra LUDZIE NAPRAWDE NIEINWESTUJCIE TU JUZ PIENIEDZY !!!
Wszystko na nas testuja... najprostszymi bledami sie nawet nie interesujac przez ktore ludzie stracili swoje konta!

W samej tylko u nas gildii liczacej 100 aktywnych czlonkow,na nowej ziemii - 4 wlacznie z zalozycielka stracilo przez przygode ''okradac bogatych'' swoje konta.

RedJul
10.10.2012, 18:26
Najgorsze z tego wszystkiego jest to, że błędy w handlu występowały już na testowym i mimo tego wprowadzono nowy handel ze znanymi błędami na normalne serwery.
A jutro wejdzie (o ile wejdzie) event i wtedy dopiero będzie masakra.

MardockM
10.10.2012, 18:26
Powiem Ci pirotechnik tylko tyle, ze pewnie rowno z koncem czasu przygody Wasze konta przestana istniec, a osoba wypowiadajaca sie tutaj reprezentujaca BB bedzie owas wodzic, ze wkrotce wszystko naprawia. Pogodynka nie jestem, ale te prognozy na 100% sie sprawdza

LordMike
10.10.2012, 19:01
to w takim razie dorbze ze ja nie kupuje przygod;) chociaz sprzedaje, ale czyste nie zaczete;) chociaz to dziwne bo po wystwieniu na handel przygoda znika z ekwipunku, wiec jak ja wystawic i jednoczesnie zaczac? chyba slaby hakier ze mnie

BB_xaar
10.10.2012, 19:25
MardockM, konta nie "przestają istnieć" gdy skończy się czas przygody, proszę nie wprowadzać pozostałych osób w błąd.

adzikk
10.10.2012, 19:26
jednak udało sie skączyć przygode ale nie ja ją robiłem tylko ktos inny i jestem poszkodowany bo straciłem wikingów których odpaliłem z gwiazdy wiec pytam tutaj Panie Community Manager Xaar skoro nie odpowiadacie na emaile ani prywatne wiadomości kiedy odzyskam tę przygode ???

BB_xaar
10.10.2012, 19:37
adzikk, w sprawie rekompensaty proszę pisać bezpośrednio do Supportu - nie wiem, czy będą w stanie coś zaoferować (każdy przypadek jest analizowany indywidualnie), ale zdecydowanie warto spróbować.

Natomiast jeśli chodzi o odpisywanie na wiadomości - tak, czasami odpisuję z opóźnieniem, nie jestem w stanie monitorować wszystkich źródeł informacji/wiadomości jednocześnie. :)

szpilek
10.10.2012, 20:17
BB_xaar zablokujcie nowy handel, tworzone są celowo widma przygód i budynków. Niektórzy userzy w tym się już pewnie wyspecjalizowali. Coraz więcej tego jest i nie ma pewności, że nie kupi się widma. Działa to podobnie jak niedawno dublowane kosze.

BB_xaar
10.10.2012, 20:26
szpilek, jest spora szansa, że już podczas dzisiejszej konserwacji pojawi się fix również na to - gdy dostanę potwierdzenie, dam znać.

wirusa
11.10.2012, 00:44
w mojej przygodzie czarni rycerze jest teraz 13 osób
nie da sie jej anulowac, w plecy 300 mapek i cały dzien. Suport o rekompensacie nic nie wspomina, to dranstwo.

RomanianHouse
11.10.2012, 04:29
Dajcie troche im czasu na naprawe tych bledow, pomyslcie ze dzisiejszy event jest taka nagroda za bledu ktore byly i ktore beda, oj bo bedzie tego sporo, wszyscy o tym wiemy

Burzanov_I
11.10.2012, 06:51
Wikingowie na 10 graczy. I czas przygody zamiast spadać, rośnie. Uruchomiłem we wtorek 9.10 ok 15 a na chwilę obecną do końca przygody zostało ponad 8 dni (sic!).

Laserus
11.10.2012, 14:07
Mam podobny problem. Uruchomiłem wczoraj Wikingów. Wszedłem na przygodę, a tam wszystko już pozamiatane. W szczegółach 3 uczestników. A dzisiaj czas przygody wrócił do 8 dni.

jacek399a
11.10.2012, 14:22
Ja dostałem dziś rekompensatę - 150 mapek za wyspę piratów. Odpalam kolejnych a tam co? Przygoda skończona i 2 kolejne osoby ... no nie moge :D

jacek399a
11.10.2012, 18:32
Próbowałem anulować tą przygodę ale się nie da ... Myślałem ze może chociaż do kogoś będę mógł dołączyć i też nie mogę .... Support pisze, że nie wiedzą kiedy naprawią ... I teraz takie pytanie o radę :) Jak myślicie może warto odpalić w tym momencie koszary i prowiant na 5 lvl ? Nie wiadomo kiedy błąd naprawią , a jeśli dopiero podczas następnej konserwacji? Z kolei jeśli jutro też lipa :) Co myślicie?

BB_xaar
11.10.2012, 18:37
jacek399a, to prawdopodobnie dlatego, że uruchomiona przez Ciebie przygoda pochodziła z "wczorajszego" handlu, jeszcze sprzed konserwacji - takie przygody mogą być nadal dotknięte problemem. Przygody, które zostały zakupione przez handel po konserwacji, będą działały już prawidłowo. :)

jacek399a
11.10.2012, 18:41
no tak ale nie mogę robić żadnych przygód swoich bo wyspa mi "wisi" a przyjąć zapka też się nie da :) więc się zastanawiam nad tymi 5 lvlami :)

Burzanov_I
11.10.2012, 22:26
Kiedy Szanowni Państwo zamierzają naprawić błąd?

Burzanov_I
11.10.2012, 22:28
jacek399a, to prawdopodobnie dlatego, że uruchomiona przez Ciebie przygoda pochodziła z "wczorajszego" handlu, jeszcze sprzed konserwacji - takie przygody mogą być nadal dotknięte problemem. Przygody, które zostały zakupione przez handel po konserwacji, będą działały już prawidłowo. :)

Takich sprzed konserwacji mam ponad 400. Dajecie gwarancję, że teraz wszystkie są ok? ;)

jacek399a
11.10.2012, 22:48
nie są ok bo ja dziś odpaliłem kolejną sprzed konserwacji ... no i utknąłem na amen :) ani swojej przygody ani u kogoś nie mogę robić :) a czas do końca wyspy to ponad 2 dni jeszcze bo rośnie i maleje, rośnie i maleje :)

Zajadek
12.10.2012, 00:22
przed rozpoczeciem przygody warto ja sprzedac i odkupic przez handel ze swoim znajomkiem...moze wtedy bedzie ok?

Frodziak
12.10.2012, 08:40
ja mam to samo odpaliłem wczorja czarnych kupionych na handlu kilka dni temu i zonk... napisałem do supportu i zobaczymy czy oddadzą mi przygodę.
Najgorsze jest to że mam jeszcze 5 takich przygód kupiony przed wczorajszą poprawką.

http://imageshack.us/a/img842/5683/cuda.png

pawlito80
12.10.2012, 10:25

witam,
BB_xaar to ja mam pytanie, kupilem 3 przygody Okradać Bogatych przed tą przerwą konserwacyjną, ale na szczęscie ich nie odpaliłem. Tylko, że one w gwieździe nie "poszły" na koniec kolejki tylko się wymieszały i niewiem które to są kupione, a które te co miałem wcześniej. Czy jeśli je wystawiłbym na handlu to one cały czas będą z błędem? jeśli tak to co z innymi przygodami od graczy, korzy je kupowali po nowym handlu a przed wczorajszą przerwą, czy będą miały błędy? Wtedy będzie strach kupować przygody.(moga jeszcze krążyć na handlu te kupione przed konsrewacja wczorajszą)
Pytanie do wszystkich, czy ktoś miał problem z przygodą kupiona po ostatniej konserwacji?

Pozdrawiam

Blaszka1971
12.10.2012, 10:29
podpisuje sie pod slowami pawlito80_zenada i kilo mulu!w gwiezdzie sie miesza wszystko jak chce i kiedy chce...skad teraz wiadomo,ktore przygody sa dobre a ktore zbugowane?moze zamiast proponowac ciasteczka ustosunkujesz sie do tego i dasz jakas propozycje?

wirusa
12.10.2012, 11:34
A jak mam się pozbyć odpalonych czarnych?. cały czas jest 7, 8 dni do końca, anulować się nie da, 3 dni nie mogę nic zrobić, nie mówiąc o tym, ze strach odpalić coś droższego. z BB to prawdziwa przygoda. Jak pisałem programy w asemblerze to takie jaja się działy jak ktoś mylił adresowanie zawartością komórki z adresowaniem bezpośrednim. zawartość się ciągle zmieniała, wiec i program robił co chciał. Ale ja chce moje 300 mapek i możliwość dalszego robienia przygód.

grim_reaper
12.10.2012, 12:03
Mnie tylko zastanawia - jak to juz ktos napisal - jak po wszystkich tych testach moze dochodzic do takich pomylek !!! I dlaczego reakcja supportu jest taka powolna . Dlaczego support nie potrafi wynagrodzic graczom strat , przeciez nie placi realna kasa !!! To tylko wirytualne monety , mapki i inne surowce . Moze powinni sie przyznac swoim przelozonym , ze niepotrafia czegos naprawic , albo ze sa bledy i trzeba to ludziom jakos wynagrodzic > No tak , ale wtedy mogliby zostac zastapieni ludzmi , ktorym sie faktycznie chce cos zrobic i potrafia to zrobic , nie tylko kazac nam czekac i czyscic cache i cookies.

jacek399a
12.10.2012, 12:03
Wirusa, nie pozbędziesz się dopóki nie naprawią tego ... ja tak samo na wyspie piratów utknąłem i siedzę i czekam ..

Noxit
12.10.2012, 14:29
mam tak samo z wikingami rozwiązał juz ktos moze ten problem z tymi przygodami ?
przed chwila dostalem klejnoty za przygode :)

jacek399a
12.10.2012, 17:29
A próbowaliście odpalić inną przygodę ? :P Ja na przykład niby wiszę na wyspie piratów ( jest ciągle odpalona i jestem na niej z 4 osobami) , ale właśnie odpaliłem sobie matczyna miłość ... Błąd za błędem ale wychodzi na to, że jednak mogę robić dalej przygody? Głupie to ale może chociaż coś zrobię w końcu ..

wirusa
14.10.2012, 11:00
Moi czarni rycerze zniknęli. Odpalam następnych, sprzedałem i kupiłem dzisiaj od znajomego - powinni być czyści.

Pirotechnic
15.10.2012, 06:42
Przygodę mi wyłączyli, w końcu mogę grać, ale poniesionych 7 dniowych strat oraz za przygodę mi nie zwrócili :(

Burzanov_I
15.10.2012, 09:01
U mnie był zwrot za wikingów. Ale nadal wiszą (wersja na 13 chętnych). Jutro mija tydzień.

SoirDeLune
15.10.2012, 09:25
Czy takie sprzedanie i odkupienie od znajomego przygody na pewno pomaga na ten bug? Kupiłam sporo przygód pierwszego dnia nowego handlu.

BB_xaar
15.10.2012, 17:00
Problemem są dotknięte przygody, które zostały zakupione przed ostatnią konserwacją (11.10.2012) - przygody zakupione "po" funkcjonują prawidłowo.

Jeśli u kogoś wystąpił opisany wyżej problem (dot. przygód, w których jest za dużo uczestników) proszę pisać bezpośrednio do Supportu.

SoirDeLune
15.10.2012, 19:02
Dobrze, ale ja mam ok 30 przygód zakupionych przed konserwacją. Co z nimi?

Burzanov_I
16.10.2012, 07:03
Problemem są dotknięte przygody, które zostały zakupione przed ostatnią konserwacją (11.10.2012) - przygody zakupione "po" funkcjonują prawidłowo.

Jeśli u kogoś wystąpił opisany wyżej problem (dot. przygód, w których jest za dużo uczestników) proszę pisać bezpośrednio do Supportu.

A support robi coś w tej sprawie? :)

Już tydzień czekam.

Youze
17.10.2012, 00:29
a co jezeli ktoś nie kupował przygód tylko przyniósł mu je odkrywca - w takiej przygodzie mam bład tj wyspa piratów z 5 osobami :( i jaka bedzie rekompensata ...

Burzanov_I
17.10.2012, 07:34
Pewnie klejnoty :)

BB_xaar
18.10.2012, 14:50
Youze, takie coś jest niemożliwe - przygody, w których jest więcej uczestników niż pozwala na to gra pochodzą wyłącznie z handlu. Co więcej, ich pula jest ograniczona i maleje z dnia na dzień. :)

Za tydzień postaramy się ostatecznie usunąć ten problem i zwrócić graczom przygody, które nie działały tak jak powinny.

Burzanov_I
19.10.2012, 07:08
Za tydzień????????? Już prawie 2 tygodnie czekam. Xaar, nie róbcie sobie jaj.

SoirDeLune
19.10.2012, 07:47
Ja mam 30+ takich przygód. Nie zamierzam ich odpalać tylko po to, żeby użerać się z supportem o ich zwrot. Czy one też zostaną naprawione?

Burzanov_I
19.10.2012, 08:37
Nie przekonasz się dopóki ich nie odpalisz :)

SoirDeLune
19.10.2012, 09:01
Wszystko kupione w pierwszych godzinach nowego handlu, na pewno zbugowane z tego co czytam :(

Burzanov_I
19.10.2012, 09:27
Mi doszła właśnie 14 osoba do przygody :)

Burzanov_I
19.10.2012, 13:37

Błąd. Przygoda kupiona wczoraj (18.10.2012- wikingowie) i to samo. A do supportu mozna sobie pisać i odpowiedź jest cały czas taka sama. Że się starają, że próbują, itd.

Luska2012
19.10.2012, 22:24
.

Klakier
20.10.2012, 12:19
Błąd. Przygoda kupiona wczoraj (18.10.2012- wikingowie) i to samo. A do supportu mozna sobie pisać i odpowiedź jest cały czas taka sama. Że się starają, że próbują, itd.

Ciesz się, że tobie odpowiedzieli ja nadal nie dostałem nic na moje zapytanie do supportu nie dość tego stoję przez to z przygodami bo nie anuluje jej przecież ... już tak kiedyś zrobiłem to odpisali mi że wg. nich było wszystko ok. Kpina, panowie i panie, kpina to jakaś

starydziadek44
21.10.2012, 13:46
witam, u mnie w Wikingach jest 7 graczy, gra wisi i nie odlicza sie czas. Z supportem korespondujemy od 8 dni. Przygoda wisi w wykrzykniku a ja nie mam mozliwosci przyjmowania zaproszen od innych graczy.

exoo
21.10.2012, 15:30
Święta idą... a to dopiero 8 dni korespondencji. Ach, jeszcze Nowy Rok. Mają wytłumaczenie.

Później przyjdzie Wielkanoc.

BB_xaar
22.10.2012, 15:27
Podczas konserwacji w tym tygodniu problem z "popsutymi" przygodami (zbyt wielu uczestników) powinien ostatecznie zniknąć - co więcej, gracze nim dotknięci powinni otrzymać przygody z powrotem. Gdy otrzymam więcej informacji na ten temat, od razu o tym poinformuję.

Burzanov_I
25.10.2012, 07:20
Podczas konserwacji w tym tygodniu problem z "popsutymi" przygodami (zbyt wielu uczestników) powinien ostatecznie zniknąć - co więcej, gracze nim dotknięci powinni otrzymać przygody z powrotem. Gdy otrzymam więcej informacji na ten temat, od razu o tym poinformuję.

Xaar, pudło. Próbujcie dalej bo przygody nadal wiszą :)

BB_xaar
25.10.2012, 16:17
Burzanov_I, przygody wiszą, ale te, które były uaktywnione przed konserwacją - nowe nie powinny się już pojawiać. :)

Burzanov_I
26.10.2012, 06:38
Ale pocieszenie :)))))))))))))))) A co za różnica co wisi? :)

Hakardrag
26.10.2012, 10:40
Ale pocieszenie :)))))))))))))))) A co za różnica co wisi? :)

Dla faceta to ogromna różnica, co wisi a nie stoi ... ;)

Zdziebud
26.10.2012, 18:21
dziś kupiłem WIKINGÓW. Sprzedał mi ją "dz1eciak". Za 1800 monet. W przygodzie aktywnych jest 17 graczy a na mapie przygody pusto. Zgłosiłem do supportu. I zapytałem tego co mi sprzedał co to za diabelska sztuczka.

Burzanov_I
29.10.2012, 10:04
Przecież Xaar napisał, że nie powinny się już pojawiać :)

Zdziebud
29.10.2012, 14:21
Jak nie pojawiać? Dziś jest już 18 graczy a jednego z nich wojska na mapie. Czekam na odpowiedź supportu bo odpowiedź od sprzedającego mam. Nic z niej nie wynika.

BB_xaar
29.10.2012, 18:22
Zdziebud, dziękuję za zgłoszenie tej sytuacji - przekażę ją dalej (do sprawdzenia).

Zdziebud
31.10.2012, 16:01
a proszę bardzo.
Dziś jest 20 graczy i wojska dwóch z nich na mapie. Znaczy się albo przygoda jest nadal sprzedawana przez dz1eciaka albo jakieś cuda.
A support hmm no nic czekam dalej na odpowiedź. Mogę robić przygody, mogę zapraszać innych ale mnie nie mozna zaprosić do przygody.
Świat jest jednak pełen cudów.
czekam ot i juz

Vinga666
31.10.2012, 16:26
Bo naprawienie samego handlu, żeby nie można było wielokrotnie wystawić tego samego przedmiotu (o ile to w ogóle nastąpiło) to tylko jeden z elementów rozwiązania problemu z trefnymi przygodami. Trzeba mieć świadomość, że w czasie funkcjonowania tego błędu w ten sposób zostało wprowadzonych do obiegu mnóstwo przygód i one nadal mogą być sprzedawane (tylko już nie rozmnażane). Załóżmy, że ktoś sprzedał 10 razy przygodę X: 9 osób ją odpaliło i utknęło, a dziesiąta stwierdziła, że nie chce jej się tej przygody robić (albo nie chce ryzykować) i sprzeda/odda ją dalej. Nowy właściciel trafi na tę samą mapę.
Nie znam oczywiście szczegółowo silnika gry, ale na jakieś 99% jestem pewna, że problem jeszcze dłuuugo będzie powracał (i nigdy w pełni nie zostanie wyeliminowany) jeśli nie naprawi się go kompleksowo - poprzez usunięcie z gry wszystkich egzemplarzy 'rozmnożonych' przygód (oczywiście za jakąś rekompensatą dla właścicieli).
Tak jak jestem w stanie zrozumieć, że w każdym oprogramowaniu mogą w czasie jego eksploatacji ujawniać się błędy, tak fakt kompletnej bezradności i opieszałości w kwestii ich naprawiania jest po prostu skandaliczny. Jak również to, że istnieje wiele błędów, które są systematycznie zgłaszane przez graczy, a support konsekwentnie zaprzecza ich występowaniu i udaje, że nic złego się nie dzieje! A to, że osoby które nacięły się na trefne przygody tygodniami nie mogą ich opuścić po prostu nie mieści mi się w głowie (w każdej innej normalnej grze support powinien te przygody anulować najdalej w przeciągu 24h i grzecznie przeprosić gracza za niedogodności, które go spotkały).

BB_xaar
31.10.2012, 16:34
Zdziebud, faktycznie, ta przygoda została pominięta przez skrypt naprawczy - nie mam pojęcia dlaczego. Proszę zgłosić się do Supportu po rekompensatę. :)

Zdziebud
31.10.2012, 21:08
BB. Sprawa kasy rozwiązana. Dziękuje. Przygoda nadal wisi ale mam nadzieje że w piątek po przerwie technicznej zniknie.
Dla mnie sprawa jest zamknięta. Dzięki.

Migotka79
03.11.2012, 22:06
Też mam problem z przygodą pochodzącą z handlu - "Na końskim grzbiecie". Zniszczyłam wszystkie obozy, a zakończenia przygody brak, ciągle jest aktywna.
Zgłosiłam do supportu, ale zanim przeczytają zgłoszenie czas przygody się skończy.

Problem się rozwiązał - po ok. 3 godzinach przygoda się "odblokowała" i pojawiła sie funkcja "zakończ".

Yennefer32
04.11.2012, 21:54
Witam. Mam problem z przygodą Wiktor. Po odpaleniu okazało się że jestem jako lot i wszystkie obozy są pokonane. Zgłosiłam już sprawę do Supportu, ale na razie cisza.

Iceman122
18.11.2012, 21:00
Tez tak miałem z WIKINGAMI :) ale na szczęśćie mnie odblokowało po 4 dniach a support nie odpowiedział do dzis :) napisałem raz jeszcze maila zobaczymy co teraz ktoś musi mi oddać przygodę którą nie mogłem skończyć :) a i ciekawe co z pd które bym zdobył dzieki tej przygodzie :P Support jest pewno zawalony robotą bo jak czytam fora to częsty przypadek :) ale liczę że to się naprawi wraz z konserwacją serwera :)

Laserus
18.11.2012, 22:21
Ja po ponad 3 tygodniach dostałem za zbugowanych wikingów klejnoty, a moja znajoma po kilku dniach odpowiedź od suportu i od razu klejnoty