PDA

Zobacz pełną wersję : Geolog gubi czas poszukiwania złoża!

sztaszek
08.10.2012, 20:36
Witam,
zauwazylem blad z czasem poszukiwania zloz przez geologow.

Przypadek 1:
Geolog wyslany na poszukiwania zloza, zamykam gre. Właczam po okolo godzinie, patrze na czas poszukiwania a ten nie zmniejszyl sie.

Przypadek 2:
Geolog poszukuje zloza, czas do odnalezienia okolo 10 minut, wylaczam - wlaczam po ok.20 minutach i widze, ze geolog zresetowal czas poszukiwania zloza i musze czekac kolejne 4h na odnalezienie wegla.

Jak zauwaze cos jeszcze, napisze.

ShaggyGra
09.10.2012, 00:08
Tez tak mam.

Kylar_Slyterin
09.10.2012, 01:39
to są ewidentne bugi gry

Co zrobić? :
1. Zgłosić supportowi - i tylko chyba to
2-awaryjnie wyczyścić cashe przeglądarki i wsio.

grim_reaper
09.10.2012, 01:52
Posluchajcie Kylara on wie co pisze ;)

PosepnyCzerep
09.10.2012, 08:36
Mam to samo: wyslalem 3 geologow, 2 na poszukiwanie marmuru i 1 na wegiel i wyszedlem
po 25 min lognalem sie spowrotem i wegiel 3:35 pozostalo(prawidlowo) a marmur 25 min ..... wiec chyba random jakis maja wprowadzony do gry

PS
KYLAR PRZESTAN W KAZDYM WATKU BZDURY WYPISYWAC - MOZG SOBIE WYCZYSC A NIE CACHE SPAMERZE

konkur4
10.10.2012, 23:31
Mam podobny problem, zaobserwowałem to zjawisko 2 razy.
Wczoraj, myślałem że poprostu mi się przewidziało, wysłałem 2 geologów na poszukiwanie kamienia oraz jednego na poszukiwanie marmuru, po około 10 minutach również tym dwóm powierzyłem misje odnalezienia marmuru, i pierwsi marmur znaleźli ci dwaj, a dopiero potem ten pierwszy.
Ale to co zdarzyło się przed chwilą to już nie przypadek. O godzinie 17:30 wysłałem 2 geologów na poszukiwanie marmuru i jednego na węgiel, o 18:00 również tych dwóch z marmuru podesłałem na poszukiwanie węgla. Chciałem otrzymać 3 nowe złoża węgla jeszcze dziś przed północą. Sprawdzałem w tym celu nawet wiadomości systemowe. Co wyszło? Godzina 22:00, dwóch geologów znalazło złoża węgla, a ten który powinien znaleźć już dawno - pozostały czas 2:36.
Co jest grane ja się pytam?
@edit
W przeciwieństwie do państwa up nie wychodziłem z gry przez ten czas, jedyne co to przemieszczałem się między wyspą, przygodą, a wyspą znajomego (raz), więc tym bardziej powinno być wszystko w porządku. Any question?

Makpolny
10.10.2012, 23:57
teraz tylko czekamy na komentarz "znawcow" w stylu wyczysc pamiec itp. Mam to samo i to nie tylko u geologow. Bylo juz to opisywane nie raz ale najdziwniejsze jest to co zdazylo mi sie dzisiaj. Odkrywca skonczyl poszukiwanie przygod 1d 8h 2x tego samego dnia!!! Wiem ze to jest TSO i tu sie dzieje wiele ciekawych rzeczy ale takie zakrzywienie czasoprzestrzeni to chyba na nobla zasluguje

krypcio
11.10.2012, 10:45
Ten problem występuje już parę miesięcy. Zgłaszałem go jeszcze w wakacje.

piniek8
11.10.2012, 13:36
Dużo ludzi ma z tym problem jak i ja. W tej minucie właśnie geolog szuka kolejny raz rudy żelaza bo się wylogowałem w międzyczasie ! Nikt nie reaguje. Nawet nie przyzna się, że tak jest a wystarczy sprawdzić logi jeśli istnieją. Na pomocy wciskają głupoty, że kumpel wszedł na Twoje konto i puścił jeszcze raz. Żadne argumenty nie trafiają. Na forum można sobie tylko ponarzekać albo poczytać o czyszczeniu ciasteczek co oczywiście g... daje bo nie może tam być zapisana taka informacja. Do Supportu nie mogę napisać bo po naciśnięciu "Wyślij" strona w Chomie się rozjeżdża a w FF niby ok ale nie dostałem z moich 10 wysyłek ani jednego potwierdzenia na maila. Teraz jeszcze straciłem w nocy 300 granitu na handlu i też nie mogę napisać. Eeee ręce opadają. Człowiek to bezsilny jest wobec władcy władców Władyki :)

beny2k
11.10.2012, 13:55
Ja do tego wszystkie co Ty masz piniek8 mogę dorzucić że sytuacja podobna z dyniami :) też przeskakuje produkcja... jak z geologiem...

Jerry1981
11.10.2012, 17:31
konkur4 jesli przemieszczałeś się między wyspą swoją / znajomego / rzygodami to tak jakbys się wylogowywał - tak działą ta gra przejście z Twojej wyspy na wyspę znajomego to wylogowanie Ciebie z Twojej wyspy i zalogowanie Ciebie na wyspę znajomego.