Zobacz pełną wersję : Gra Kumulowanie/rozdzielanie zasobów/premii w menu gwiazdy
Maghemit
06.10.2012, 19:43
Jeżeli np. zrobimy sobie 300szt. marmuru a odkrywca znajdzie 200szt. marmuru to mamy te zasoby w menu gwiazdy oddzielnie. Proponuję, aby można było je połączyć w 500szt. marmuru (np. poprzez przeciągnięcie).
Natomiast, jeśli ktoś ma 2000szt. zasobu w menu gwiazdy, to żeby można to było rozdzielić. Analogicznie do innych zasobów/premii.
Takie rozwiązanie ułatwi życie graczom z pełnymi magazynami, którzy chcą mieć porządek w menu gwiazdy.
Edit: pomysły graczy:
Piotru70: kumulacja przygód
Miesiączka: rozdzielanie przez kombinację alt + LMB i wpisanie wartości w oknie
ewentualnie jeżeli przeciąganie lub alt sprawiłby kłopoty programistom to można by zrobić coś takiego:
Piotru70
06.10.2012, 21:56
Nie tylko zasoby. Przygody też powinno się jakoś kumulować. Gdyż mając 20x Zdrajcy 20x Bagienna wiedźma i masę innych to w menu gwiazdy robi się syf.
łączenie ok , ład i porządek nie zawalone całe menu gwiazdy, ale po co rozdzielać ?? nie umiem znjaść na to odpowiedzi.
Żeby doładować tyle surowca ile Ci potrzeba, a nie zawalić cały magazyn.
Piotru70
06.10.2012, 22:02
Nie tyle że samego surowca, Ale np. jak masz "zarodki" albo złote papugi to jak je połączysz to wtedy bufniesz wszystkim naraz na złoże złota. A tego raczej byśmy nie chcieli.
Miesiączka
06.10.2012, 22:24
Jeżeli np. zrobimy sobie 300szt. marmuru a odkrywca znajdzie 200szt. marmuru to mamy te zasoby w menu gwiazdy oddzielnie. Proponuję, aby można było je połączyć w 500szt. marmuru (np. poprzez przeciągnięcie).
Natomiast, jeśli ktoś ma 2000szt. zasobu w menu gwiazdy, to żeby można to było rozdzielić. Analogicznie do innych zasobów/premii.
Takie rozwiązanie ułatwi życie graczom z pełnymi magazynami, którzy chcą mieć porządek w menu gwiazdy.
pomysł jak najbardziej dobry, zwłaszcza z doładowaniem mięsa czy ryb by się przydało i do przygód
przeciągniecie na ten sam surowiec/przygodę łączy je razem a np lewy klik + alt rozdzielanie (pojawia się okno i wpisujesz ile chcesz surowców/przygód rozdzielić)
grim_reaper
06.10.2012, 23:15
Jak najbardziej za , dosc juz balaganu w gwiezdzie. No i przyda sie kolesiom kumulujacym obecnie towary w gwiazdce, ale mniejsza o nich .
Kylar_Slyterin
07.10.2012, 00:13
Z premiami oraz surowcami w gwieździe jestem jak najbardziej na TAK ;] ale co do przygód to już sam nie wiem.
NIby jakieś plany maja co do tego:
Filtry w menu gwiazdy – pozwolą one uporządkować zawartość gwiazdy oraz ukryć te przedmioty, które Cię nie interesują.
premie dzielic ok, ale zasoby wg mnie bez sensu
Maghemit
07.10.2012, 10:46
Niektórzy zastanawiają się nad wprowadzeniem rozwiązania dla zasobów lub przygód.
Lepiej wprowadzić "na zaś" dla wszystkiego, bo potem będzie tak jak w handlu: handel premiami z wyjątkiem handlu ludźmi. (trochę to kontrowersyjne, ale moim zdaniem powinno być uwzględnione)
Piotru70
07.10.2012, 11:47
set2g jestem pewien że wprowadzą jedynie zakładki w gwieździe. I pomimo naszej woli będziemy skazani korzystać z tych zakładek. Np. Surowce, przygody, buffy, różne.
Connor74
18.10.2012, 08:52
Chyba trzeba przypomnieć o tym pomyśle. Jest to pomysł bardzo dobry. Raz, że uporządkowałby wreszcie menu gwiazdki. Dwa, bardzo ułatwiłoby to grę, bo poco mam mieć np. osadnicy 20+20+10+... jak może być to w jednym slocie zsumowane.
Aseregon
18.10.2012, 19:43
Producenci pracują nad uporządkowaniem gwiazdy i w najbliższym czasie mają to wprowadzić, więc wasze pomysły w tym temacie nie mają siły przebicia, bo decyzja została już podjęta :)