PDA

Zobacz pełną wersję : Gra Wymiany zasobów

Lightowy
05.10.2012, 21:35
Witam być może ktoś już proponował taki myk aby doładowania złóż i innych zasobów podczas wymiany były premiowane tak jak kosze ale nie czasem(bo kur..jak?!) tylko jakąś tam ilością.Bo na tą chwile nic prócz koszy chyba wymieniać sie nie opłaca czyli papugi rlz...dla producentów monet oczywiście co jest totalnym zdzierstwem

set2g
05.10.2012, 21:47
zabrali buga z dublami i mała drama sie kreci

Lightowy
05.10.2012, 22:12
Nie bardzo zrozumiałem twój post i nawet nie chce bo wiadomo ty na nie jak by była ankieta i fakt faktem buga zabrali ale co ma do tego propozycja premiowanej wymiany?

acp___
06.10.2012, 07:48
skoda tylko, ze tak późno - bo to co się działo było mega przesadą - gram z kolegą z pracy i bratem, moglibyśmy powielać jak chcemy koszyki, ale jakoś czitowanie nigdy nie było dla mnie

co do tematu to fajnie jak by dodawano np +25% surowca jak się daje znajomemu

set2g
06.10.2012, 08:10
Nie bardzo zrozumiałem twój post i nawet nie chce bo wiadomo ty na nie jak by była ankieta i fakt faktem buga zabrali ale co ma do tego propozycja premiowanej wymiany?

Grasz od kwietnia, czemu pomysł wczesniej sie nie pojawił tylko teraz kiedy wymiany doładowań nie dają zadnej korzyści.
Dla mnie to dziwny zbieg okoliczności.

acp___
06.10.2012, 08:50
typowe podejście polaka, wkurza się jak uniemożliwiono robienie czegoś nieuczciwego :P

Kylar_Slyterin
06.10.2012, 09:18
ale pomysł niegłupi aby jak komuś się doładowywuje dodać te nawet 20% gratisowego ;]

Katrin3
06.10.2012, 10:22
Popieram pomysł. Wymienianie doładowań byłoby opłacalne, tak jak wymiana premii, a to by dodatkowo umocniło współpracę między graczami w ramach gildii - czyli na plus.

Lightowy
06.10.2012, 12:16
Grasz od kwietnia, czemu pomysł wczesniej sie nie pojawił tylko teraz kiedy wymiany doładowań nie dają zadnej korzyści.
Dla mnie to dziwny zbieg okoliczności.

Bo wcześniej mi nie było to potrzebne rozumiesz czy nie rozumiesz(...nikt nie ukrywa tego że rebufował wszyscy to robili ty też nie pisz ze tak nie jest)nikomu POTRZEBNE nie było bo sami sobie premiowaliśmy teraz wymiany nie mają sensu stąd ten pomysł trafia coś do ciebie czy skomplikowane;d?Jak ci sie nie podoba to napisz dla czego albo wcale nie pisz tylko jakieś zbędne wywody później pan bo kilo postów.
Zbieg okoliczności czy nie to tylko pomysł

Bez odbioru bo zadajesz pytanie na które znasz odpowiedź

typowe podejście polaka, wkurza się jak uniemożliwiono robienie czegoś nieuczciwego :P

Tego nie skomentuje nawet...

Piotru70
06.10.2012, 14:39
Według mnie to jest bez sensu. Gdyż będzie możliwość umownego wysłania znajomemu "zarodka" za symboliczną jedną rybę aby on mógł tobie zbuffować złoże +25%. Jeżeli czegoś takiego już wymagacie, to prościej byłoby dla BB wprowadzić zwykłe zwiększenie premii/ zarodków/ papug itd... o 25% niezależnie od tego czy buffujemy sobie czy znajomemu. Pomysł ciekawy ale nie do końca przemyślany.

Katrin3
06.10.2012, 15:08
Piotru70 częściowo masz rację, ale zauważ że to samo dotyczy koszy. Też można powiedzieć że bez sensu że premia od kogoś działa dłużej, bo można za 1 rybke wysłać koledze kosze żeby tobie rzucił. Ale sęk właśnie w tym dogadywaniu się ze sobą. To spaja graczy, gildyjczyków, i jest ważne w grze. Właśnie na współpracy opiera się m. in. idea zadań gildiowych.

Piotru70
06.10.2012, 15:36
Katrin3 to już bardziej sensownym zagraniem byłoby wprowadzić zależność % od kogo dostajemy premię. Powiedzmy od znajomego to +25% a od kogoś z gildii to +50%, bo samo w sobie to jest bezsensowne. I to nie spaja graczy tylko denerwuje. Że umówię się z kimś na dane godziny na buffa. A jego niema, a jak już sobie sam zbuffuje to cały harmonogram szlag trafia. Wiec nie wiem co tutaj spaja graczy, prędzej czat gildyjny niż samo buffowanie.

Katrin3
06.10.2012, 16:12
Rozumiem punkt widzenia i częściowo się zgadzam.
Chodziło mi o to, że z punktu widzenia BB fakt, że się umawiasz z kimś na wymianę premii, jest dla Ciebie dodatkową motywacją do zalogowania. A to korzystne zjawisko. Więc skoro istnieje zachęta do wymieniania się premiami, bo działają dłużej, to fajnie byłoby mieć też jakiś profit z zadania sobie trudu i wymiany doładowaniami. BB zadowolone i gracz zadowolony.

Mailosz
06.10.2012, 19:42
@Piotru70: Tak czy siak to by wzmocniło współpracę między graczami. Z buffami już tak można robić i nikt nie narzeka

Piotru70
06.10.2012, 21:28
Maliosz nikt nie może narzekać, bo ustalając współpracę jest skazany na własny wybór. Ale Buffowanie nie wzmacnia relacji między graczami.

EX_Zakrecony
05.11.2012, 16:36
Brak ankiety, zgodnie z regulaminem działu zamyka.

Mod Zakrecony